Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim, sorularınızı beklerim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
12
Favori
6.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Herkesle tek tek konuşmadım, konuştuklarım arasında benim gibi nanoteknoloji ve malzeme bilimi üzerine çalışmak istediğini söyleyen de vardı, sonrasında bilgisayar bilimine döneceğini söyleyen de. Ama dediğiniz gibi savunma sanayi seçeneğini de düşünen çok kişi vardır.

Fikirler ve tercihler farklılık gösteriyor, ama çoğunluk sadece lisansla yetinmeyeceğini söyleyip, yüksek lisans veya doktora için çabalamaya başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne ya bilkent ee'de okuyan bile nanoteknoloji ve malzemeye yoneldıyse bilkentin adını değiştirelim nanoteknoloji üniversitesi falan yapalım. Makina okuyan nanocu, fizik okuyan nanocu, ee okuyan nanocu, nasıl bı okul anlamadım

• UNAM bu yüzden var.

Ayrıca yaklaşık üç seneden beri nanoteknoloji ve malzeme bilimi çalışmak istiyordum ve Türkiye'de buna en uygun bölümün Bilkent EE olduğunu biliyordum. Bilkent EE düzeyinde olmasa bile, faalerden daha kaliteli bir MatSci bölümümüz olsaydı, orayı tercih etmekten çekincem olmazdı.

• Şu anlık sektörde kendime bir yer düşünmedim, sürekli akademi dünyasıyla alakalı hayaller kurup planlar yapıyorum. Zaman nelere gebe bilemeyiz tabii.

Stanford, Caltech, Berkeley ve MIT gibi top class okullarda bütünleşik doktora yapmak gibi bir hedefim var. İkinci plan olarak da Gatech, Carnegie Mellon ve UIUC gibi diğerlerine göre nispeten daha mütevazi okullarda daha realist hedeflerim var (örneğin bunlardan birinde elektrik yüksek lisansı yapıp ilk cümlede saydığım okullara doktora için başvurmak gibi). Bu sınıfta gönlümde yatan aslan Gatech.

• Stanford'ın Almanca olan (orijinal) sloganı. Yıllardır WhatsApp durumumda yazıyor ve eğer sistemsel bir sorun olmazsa da yıllarca yazılı kalmaya devam edecek.

• Okuldaki ortamı Bilkent'te başka bir bölümde okuyan birilerine sormak daha akıllıca olur.

• vikingr kullanıcısına yanıt
    Eğer mühendislik disiplinlerini (hangi bölümü istediğini bilmediğim için böyle genelleyeyim) sevmeyeceğine emin olarak Bilkent'e gelirsen ortalama bir mühendis olarak mezun olursun. Mezun olduktan sonra üstüne ne koyarsın ne edersin bilemem, bu üniversitelerden bağımsız bir kişisel gayrettir ve bence üniversite eğitimden daha kıymetlidir.

Ve eğer biyolojiyi ve kimyayı seviyorsan, bunlarla çalışmaktan keyif alıyorsan ortalama bir mühendis olmak yerine ortalama üstü bir doktor olmak daha akılcı değil midir? MBG, Biyoteknik, Biyomühendislik hatta Kimya Müh. ve Tıp arasında kalınması olası, ancak Elektronik, Makine, Bilgisayar ve Tıp arasında kalınması pek olması değil.

• Yüksek lisansı avrupada yapmayı düşündünüz mü sonrasında doktora için use gitmek bana daha mantıklı veriyor. Aynı eğitimi avrupada bedava alıp farklı bir dil ve kültür öğrenmek güzel olabilir. Örnek olarak bir kaç okul yazabilirim.

Ecole Polytechnique 🇫🇷

TU Munich 🇩🇪

TU Berlin 🇩🇪

RWTH Aachen 🇩🇪

Ecole Polytechnique Federale de Lausanne 🇨🇭

Eth Zurich 🇨🇭

Siralamalara bakmak anlamsiz bence, bu universiteler carneige mellon, rice university, northwesternden daha iyi okullar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdığın mesajdaki üniversitelerin Almanya'da olanlarını gezip gördüm. Saydığın üniversitelerin çok iyi üniversiteler olduklarına ve bulundukları ülkelerin akademik anlamda bir okyanus olduklarına şüphem yok. Ve fakat burada devreye Avrupa'da bulunmama istediğim giriyor. Farklı kültürlerin harman olduğu, ülkenin sahibinin salt bir ulus olmadığı lokasyonlarda daha rahat bir hayat süreceğime inanmaktayım. TestDaf'la kanıtladığım kadar Almanca biliyorum. Almanca akademi için epey iş görecektir, ama Fransızca'nın akademi dünyasında büyük bir yer kapladığını düşünmüyorum. En azından yoğunlaşmak istediğim alan konusunda bir yeri yok gibi.

• Susskind kullanıcısına yanıt
    Ne istedigimi bilmeden yazman daha iyi oldu hocam objektif oldu bu arada ben de muhendislik biraktim tip istiyorum muhendislige o sene oyle geldigi icin gitmistim

• Bir soru da ben sormak istiyorum, Bilkent bilgisayar hakkında ne düşünüyorsun? Odtü bilgisayar hakkında ne düşünüyorsun? İkisinde de okuyan tanıdıkların vardır diye düşünüyorum

• diyatlov kullanıcısına yanıt
    Çalışmaktan keyif almaya başlayınca disiplin otomatik olarak sana çeki düzen vermeye başlıyor.

YGS'ye kadar gündüzleri yalnızca YGS konuları, akşamları ve geceleri de dört beş saat LYS Matematik çalışmıştım. Ve bu düzene en geç Eylül'ün son çeyreği gibi geçtiğimi hatırlıyorum. Bu düzene biraz daha geç geçseydim ya da hiç geçmeseydim şu an hedefimi gerçekleştirmemiş olurdum.

• dengbej_25 D kullanıcısına yanıt
    EE zor, üniversiteden üniversiteye zorluk seviyesi değişmektedir mutlaka, ama EE tabiatı itibariyle zor bir bölümdür.

DGS'yle üniversiteye yerleşenlerin en büyük handikapı MAT 2 ve Fizik konularını bitirmeden hurra! nidalarıyla bölümlerine dalmaları oluyor. DGS'nin biraz daha geç tarihte olması sebebiyle sonuçları da epey geç açıklanıyor, eğer bu sınav sonrası bekleyiş döneminde üniversiteye yerleşeceğine inanıyorsan kısa bir tatilden sonra MAT 2 ve Fizik çalışmaya başlamalısın. Eğer gitmek istediğin üniversite yabancı dille eğitim veriyorsa, bir sene içersinde MAT 2 ve Fizik temelini epey iyi oturtursun.

Ayrıca kulaktan dolma hikayelere, bilgilere inanıp moralini bozmayasın. DGS'nin çok da zor bir sınav olmadığına hemfikiriz, ancak sizler için asıl sınav bölüme yerleştikten sonra başlıyor. Bu değil ki bölümlerine girenler sene geçmeden havlu atıyor. DGS'yle üniversiteye yerleştikten sonra bölümlerini çok iyi GPA'ylerle bitirip yurtdışında yüksek lisans yapmış kişiler var. Bizzat benim çevremden bir başarı hikayesi de, DGS'yle ODTÜ Bilgisayar Müh.'e yerleşmiş, mezun olmuş ve hali hazırda Aselsan'da çalışmakta olan birisine ait.

• Her ikisi de çok iyi bölümler, ikisi de alıp bir teraziye koysak kefeler dengede durur. Birini diğerinden öne çıkaracak ya da diğerini geriye atacak faktörleri düşünmek gerekir. Bu faktörler de bölümle alakalı şeyler değil de, genel olarak üniversitelerle alakalı faktörlerdir. Burada Bilkent'in burs imkanları, ODTÜ'deki çok çeşitli öğrenci profili gibi etkenler önemlidir. Bunlar dışında iki bölümü sabaha kadar karşılaşırsam sürelikli yerimde sayarım. Belki bu noktada Bilkent'teki yabancı dil eğitimin ODTÜ'dekinden fersah fersah önde olduğunu dile getirebilirim. Ve bu da genel olarak üniversitelerle alakalı bir durumdur.

• Susskind kullanıcısına yanıt
    Reyiz çok moral oldu yazdıkların eğer kazanacak gibi olursam o 3 aylik surecte mat2 calisicam

• Reyiz anladığım kadarıyla sen bu okulu yazmadan önce de bir vizyonun vardı. Peki geleceğe dair hiçbir planı olmayan adam Bilkent ee ye gitse,bi şekilde yolunu bulabilir mi ?

• Hocam, bölümün burssuz kontenjanına yerleşecek puana ulaşmak bile bir vizyonu olmayan biri için çok zor. Buradaki vizyondan kasıt, mezun olduktan sonra ne yapılacağı veya hangi alanlar üzerinde çalışılacağı gibi şeylerse eğer, çok da tedirgin olmaya gerek yok. Bölüme giren öğrenciler arasında bir anket yapılsa, maksimum yüzde 40'ının mezun olduktan sonra ne yapacağı konusunda bir kararı var sonucu çıkar. İlerleyen zamanlarda yüzde 40'ın fikirleri değişik yönlerde değişiklikler gösterebilir, ama geriye kalan yüzde 60 da mutlaka bir fikrin cazibesine kapılacaktır. Vizyonun yoksa bile Bilkent EE seni zor kullanarak vizyon sahibi yapar.

• Bolumunle alakalı değil ama eğer biliyorsan Bilkent iktisat için neler soyleyebilirsin?

• Bilkent İktisat hakkında sağlam bilgilerim yok, ama üniversitenin akademik kadrosunun en iyi olduğu bölümlerden biri Endüstri Mühendisliği. Eğer ortak derslere giren akademisyenler varsa, LSE mezunu bayağı bir akademisyenden ders alacaksın demektir.

• Tebrik ederim çok güzel bir üni ve bölümdesiniz
    😃
    Başarılarınızın devamını dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 27 Aralık 2017; 23:22:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.