Şimdi Ara

Binalarda merkezi sistem geri geliyor ve Kombiler Tarih Oluyor mu? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
26.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cevizkabugu
    quote:

Orjinalden alıntı: mastor1
    Merkezi sistem kullanan binalarda dairelerin ısındıkları kadar ödemeye imkan tanıyan sistemlerin geliştirildiğini aktaran Eren, pay-ölçer aleti ile daireye giren sıcak su miktarını ölçerek veya radyatörlerin üzerinden ortaya çıkan ısıyı ölçerek doğalgaz giderinin daire başına düşeni kadar ödenmesinin mümkün olduğunu söyledi.

şimdi burada kırmızı ile işaretlediğim yere dikkat edin. daireye gelen sıcak suyun miktarını ölçerek ödeyeceğin fatura belirlenecek.
    öyle bişey olduğu zaman daireye gelen sıcak suyu radyatörleri birbirine seri bağlantı yaparak ve radyatörlerin sayısını arttırarak ve biraz da giriş vanasını kısarak (sıcak suyu daha uzun zaman içeride tutmak için) 80 derece gelen suyu 35-40 dereceye kadar düşürmek mümkündür.
    bu seferde böyle bişey yapmayanlar zararlı çıkacaklar. çünki onların peteklerine gelen su hem çok fazla olacak hemde çok fazla soğumadan geri gidecek. şeytanlık yapanlar çok olur bu sistemde..

Selamlar,

Kısaca petek boyunu arttırıp daha fazla suyu daire içinde tutarken , vanayı kısarak doşan suyu azaltıcaksınız, güzelde bu cihaz peteklerin üzerinden verilen ısı miktarına göre kcal de ölçüyor. Sizin sisteme üstünde kcal ölçüm cihazı olmayan kaçak petek ilavesi yapmanız gerekiyor.
    Kaçak elektrik kullanmak için, daire sigortasına bir direk birde sayaçdan geçen hat çekmek gibi.
    Valla doğru bunu gizlice yapan çok olurda, bunlar petek öyle kolay kolay saklanmaz , gelen konu komşu peteklerindaha büyük olduğunu fark edersede rezillik diz boyu olur yani.

Ben esas Eran beyin verdiği bilgilere takıldım.
    Artı tesisat kayıpları ne olacak bunların bedelini kim ödeyecek. Her daireye eşit olarak mı bölecekler. Bu cihazı getirdiler satamıyorlar, şimdi başka yoldan satma peşindeler. Açıklamayı yapan kişi , basınçlı kaplar ve kazan üreticileri başkanı, kombilerin uygulamasının sınırlanması ve merkeziye dönmesi en çok kimlerin işine yarar.
    Bunları yazacaklarına, devlette bu işe maşa olacağına ilk önce yalıtım yaptırılmasını zorunlu tutsunlar. Bu konuda teşvikler çıkarılsın.
    Yalıtım olmadıkdan sonra merkezi olmuş , local olmuş havayı ısıtır dururuz.

Bunu dışında standart kazanların (özellikle katı yakıtlı veya burdan çevrim yapılmış) verimleri asla ve asla kombilerin verimi ile boy ölçüşemezler. Ancak düşük sıcaklık kazanı veya kaskad (bir den çok duvar tipi kazanın birlikde çalışması) duvar tipi kaznaların kullanıldığı , bunlarında gelişmiş kontrol sistemleri ile desteklendiği uygulamalarda yüksek verimler elde edilimektedir. bu tür uygulamaların , yaltımlı bir binada bile maliyeti kombili kurulacak sistemden fazla veya eş dir. Ancak dağıtım tesisatı kayıplarından dolayı, ısıtma verimi düşer ve neticesinde tüketim artar.

Ayrıca bu tür merkezi ısıtmalarda local zone kontrolleri uygulamaları için farklı tesisat ve kontrol uygulamaları gerekir.
    Merkezi ısıtmalarda bir dairenin ısısının diğerlerinden bağımsız olarak ayarlanabilmesi içi başta tesisat uygulaması doğru olmalı sonrasında da en basitinden termostad kontrollü su akış denetimi sağlanmalıdır.

Kombiler artık düşük işletme sıcaklıklarında kullanılmaya giderken, yalıtım olmadan (tesisat dahil) merkezi sistemde kullanılacak işletme sıcaklığı kombiden daima yüksek olmak zorunda kalacakdır. Aynı yalıtım şartları bile olsa kombili bir sistem yine daha düşük işletme sıcaklığı kullanır.

Bunlar temelde doğru ama pratikde uygulaması ciddi maliyettir, Bunun dışında herkesin evindeki ısınma anlayışı ve sıcaklık talebi farklılık ihtiva eder.
    Çalışanı, çoçuklusu, yaşlısı var bu işin bu kullanıcıların talepleri farklı olacakdır bunlar içinde kontrol sistemleri gerekir. bunlarda maliyettir.
    İnsanlar 1000 tl ye kombi alır 2500 tl tüm işletmeyi devreye alırken, bu işi pratikde uygulanmaz.
    Bu nedenle kanun zorunamı gidiyorlar bu konu aynen danıştaydan döner. Bakalım altından ne çıkacak.

Kombi hayranı veya ticari bağı olan biri değilim ve her zaman doğru şekilde ucuza ısınmayı düşünürüm. Burda bahsettikleri sistem pratikde uygulabilir değildir. Denensin görülecekdir ki tüketim miktarı daha fazla olacakdır.

Burda çok daha farklı konular var, birelerinin ürün satmasının yanı sıra, merkezi sistemlerde DG faturaları tek dir ve 20 daireden 3 ödemese bile diğer 17 si parasını ödeyerek, diğer 3 daireyide üstlenmek durumunda kalır. Bunun tahsilatı ise Apartman yönetiminin ve kat yönetmeliği kanunu işletilmesine tabi olarak tahsil edilir. Yani gaz dağıtım şirketinin hukuksal olarak muatabı, fatura üstündeki bina yönetimidi veya yetkilisidir.
    Bu tür kullanım DG şirketlerinin tahsilat oranını, ciddi olarak arttıracakdır. Bunun dışında Dg firmalarının , projelendirme ve özellikle kombi onay prosedürlerini ortadan kaldıracak, ayrıca son dönemlerde kendi hatalarından kaynaklanan ölüm olaylarının da azalmasını sağlayacakdır.
    Yani sorumlukları azalacakdır. Ancak bu tür sistemlerde olabilecek risk kombili sistelerin yaratacağı riskden çok daha fazladır, buda unutulmamalıdır.

Bu tür sistemde yine özellikle kullanım sıcak suyu maliyeti ciddi şekilde artmaktadır. Zira kombilerde bir iki dakka içinde elde edilen sıcak su bu uygulamalarda ancak büyük ebatlı boylerlerde sürekli sıcak su tutulması ile elde edildiğinden maliyet yükselmektedir.

Yine yukarda bir arkadaşımız yazmış 150 -200 tl ye ısındılar diye, bu daireler kaç m2 ne kadarlık bir ısıl güce ihtiyaçları var yalıtım düzeyleri nedir.
    Bahsi geçen tutar sadece ısıtma döneminde mi verildi yoksa yaz kış mı? yönetimin normal toplanan para üstüne , mevcuttaki paradan ilave yaptı mı?
    Bende şu an işimin dışında kendi oturduğum, 19 daireli bir binada yöneticilik yapıyorum, daha önce tek blokda 10 kat 40 daireli DG ile merkezi ısıtması olan anne babamın oturduğu binada babamla birlikte yaptık, bu binada sıcak su için ayrı boyler var ve daire sahiplerinden ayrıca kullandıkları m3 için (her dairenin sıcak su sayacı ayrı olarak var) sıcak su parası toplanıyor. Yine ocak için herkesin ayrı DG aboneliği var. Bina yalıtımlı ve alçıpan duvar altında taş yünü levhalarla yapılmış , (yani öyle kiptaşın binaları gibi değil. Ben kiptaşın taşeronlarını çok iyi bilirim zira onlarla çalışan bir firmada çalışıyorum. Yalıtım konusunda ki durumunda ortanın biraz üstü diyebilrim. 10 üstünden 6 denilebilir.Yani abartılacak bir durum yok.) daire 2 katta Buna rağmen yaz kış 200 tl ödüyorlar. Tamam daire sıcak 25-26 dereceyi buluyor. Ama ödenen bedelde az değil.
    Geçen kış aralık döneminde 16000 tl DG faturası geldi daire başına 400 tl ve mevcut yönetim parasından karşılandı. O dönemde daire başına yaklaşık 346 m3 gaz tüketimine denk oluyor dairelerde net ısıtma m2 si 110 .
    Ben 60-40 derecelik işletmeile aynı dönemde 117 m2 lik net ısıtma alanında orta yalıtımlı dairemde (çatı dublex sadece alt katı, içerden 2cm mavi kale ile yalıtımlı ısı camlı 4 cephe açık kuzey cepheli, rüzgar alan kartal sahile yakın ) 9 katta . 347 tl yani 300 m3 gaz yaktım , ocak sıcak su dahil, 21-22 derece odalarda. Bu örneğe görede kombi avantajlı oluyor.

Bu tür karşılaştırmalarda, mühendislik hesapları yapılırken ayrıca , şartlarında eşit olması gerekir ki gerçekden doğru sonuçlar alınsın.
    Artı sonuçda fayda sağladığı bile ortaya çıksa TR malum hala enflasyon olan bir ilke bu nedenle , ilk yatırım ve işletme bakım maliyetlerininde hesaba katılması şarttır. Aksi durumda, yoğuşmalı kombilerdeki gibi %20 tasarruf edicem diye yola çıkıp aslında 10 yıl içinde amorti edilmeyen ilk yatırım maliyetlerinin altında ezilirsiniz.

Eğer bu merkezi ile kombi uygulamsı arasındaki %30 varan tasarrufun yarısını örneklerle hesaplarla ispet edecek biri varsa buyursun etsin , kendisine teşekkür edip, tebrik edilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bamsi_beyrek
    kazan kullanılan binalarda sıcak su olayı nasıl oluyor? ve ocak gazı kullanımı birde illaki birinin ilgilenmesimi gerekiyor acaba sonucta bizim binada 12 daire var ve kapıcı yok tesisatı kurduk diyelim kapıcıda calısması gerekirse hic ekonomik değil ozaman bizim tarz binalar icin ama yönetmeliğe göre istenilen sınırı asıyoruz m2 olarak

Selamlar,

Mastor1 sıcak su kullanımını açıklamış, ama esas sorun bunu dairelere pay edilmesidir. Ben üstteki yazımda örneğini verdim.
    Bunu yapmanız için en basit yöntem her dairenin sıcak su hattında bir su sayacı olamadır ki doğru dağıtılsın. 2 kişi 5 kişili ailenin sıcak su kullanımı sizce eşit mi olur. Aynı şekilde bir binada 120 m2 lik daire ile 90 m2 lik darenin ısınması eşit mi olur. M2 ye göre yönetimce hesap edilmesi gerekiyor.
    bu kcal pay ölçer hikaye, arkadaş da demiş , suistimale son derece açık bir uygulama.

Arkadaşlar bu adamlar bu kararı pratikde uygulayamazlar, yine bir sivri zeka düşünmeden önermiş bunu, bu kararın neticileri nereye gideceği hiç düşünülmemiş ve getirdiği gereksinimler inşaat maliyetlerinide daha da çok arttırır.

İş brülör otomasyonu ile bitmiyor malesef. daireleri için ayrıca sıcaklık kontrolü hatta dairelerin odaları içinde ayrıca gerekir.
    Ocaklarda gaz kullanımı için yine DG ye ayrıca abone oluyorsun, Gaz dağıtım şirketi yine abonelik ve proje parası alıyor mu? alıyor. Ne değişti sadece sorumlukları daraldı artık kombi yoksa DG dağıtım şirketinin riskide yok, Milli eğitim bakanın yaptığı açıklama gibi okullar olmasaydı sorunda olmazdı.

Eren bey yeni kat yönetmeliği izin veriyor demiş, %51 çoğunluk yeterli demiş, bu da yanlış Kat yönetmeliğini gitsin bir daha okusun Kat maliklerinin %20 sinin toplu itirazında , %51 bile olsa bir işe yaramıyor. Yeni tesis bakım ve onarım için karar almakla, bu uygulamar için başta para toplanması olmak üzere uygulama kararı almak farklı konular.http://osman.midilli.com/2008/02/17/yeni-kat-mulkiyeti-kanununun-getirdikleri/
    Bu soruna aynen yaşadım, dış cephe mantolamasında 18 daireden 4 dairenin itirazı yüzünden az daha vazgeçiliyordu. 1 daireyi ikna ettikde öyle para toplamaya başladık. Çok kolay zannediyorlar bu işleri.

• yeni evlere 2-3 cm yalitim anca zorunluyken boyle birseyde gercekten art niyet aramak lazim. bence yeni yapilan evlerde en az 5cm yalitim zorunlu olmali oncelikle....
  • Bence en az 10 cm olmalı. oda halkın ekonomisinin kötü olduğu için. işte ozaman art niyetten sıyrılmak için en büyük adımı atmış oluruz . almanyada 70 cm duvar kalınlığı var deniyor. ilk duyduğumda inanmamıştım. biz o ülkelerden zengin değiliz. düşünürsek eski rum evleriin duvarları nekadar kalın örülmüş . okadar ileri gitmeyip kerpiç evlerimize bakalım. acaba teknoloji ilerledikçe mertlik bozuluyormu . yoksa sadece bizim ülkemizdemi kötüye kullanılıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: semihekim

yeni evlere 2-3 cm yalitim anca zorunluyken boyle birseyde gercekten art niyet aramak lazim. bence yeni yapilan evlerde en az 5cm yalitim zorunlu olmali oncelikle....

• Selamlar,

Yalıtım malzemesi için ılıman yerler 1 . ısı bölgesi 2,5 tercihen 3 cm 2. ısı bölgesi 4 cm tercihen 5 cm 3. ısı bölgesi 6cm tercihen 7 4. ısı bölgesinde min 10 cm olmalı yada farklı malzeme kullanılmalı. Ama İstanbulda 2. bölge olmasına rağmen 3 cm kullanılıyor Ankara 3. bölge olmasına rağmen 4 yada 5 cm erzurum 4 . bölge olmasına rağmen 6-8 cm kullanılıyor. Yapılanlarında bir çoğunuda boyacı yada inşaat kalfaları yapıyor.
    Doğru değer tablosu ekte veriyorum. Tabiki burda esas olan malzemenin ısı geçirim katsayısıdır.

1.nci ısı bölgesi: ADANA, ANTALYA, AYDIN, HATAY, İÇEL, İZMİR, OSMANİYE, ŞIRNAK

2.nci ısı bölgesi: ADAPAZARI, ADIYAMAN, AMASYA, BALIKESİR, BATMAN, BURSA, ÇANAKKALE, DENİZLİ, DİYARBAKIR, EDİRNE, GAZİANTEP, GİRESUN, İSTANBUL, K.MARAŞ, KİLİS, KOCAELİ, MANİSA, MARDİN, MUĞLA, ORDU, RİZE, SAMSUN, SİİRT, SİNOP, ŞANLIURFA, TEKİRDAĞ, TRABZON, YALOVA, ZONGULDAK

3.ncü ısı bölgesi: AFYON, AKSARAY, ANKARA, ARTVİN, BARTIN, BİLECİK, BİNGÖL, BOLU, BURDUR, ÇAMKIRI, ÇORUM, ELAZIĞ, ESKİŞEHİR, IĞDIR, ISPARTA, KARABÜK, KARAMAN, KIRIKKALE, KIRKLARELİ, KIRŞEHİR, KONYA, KÜTAHYA, MALATYA, NEVŞEHİR, NİĞDE, TOKAT, TUNCELİ, UŞAK

4.ncü ısı bölgesi: AĞRI,ARDAHAN, BAYBURT, BİTLİS, ERZİNCAN, ERZURUM, GÜMÜŞHANE, HAKKARİ, KARS, KASTAMONU, KAYSERİ, MUŞ, SİVAS, VAN, YOZGAT

Binalarda merkezi sistem geri geliyor ve Kombiler Tarih Oluyor mu?

Binalarda merkezi sistem geri geliyor ve Kombiler Tarih Oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 20 Kasım 2009; 23:27:55 >

• Binalarda merkezi sistemi zorunlu hale getirmek akıl işi değil üstelik tasarruf adına faturaları kabartmaktan başka bir işe yaramaz..

Şu anda bireysel kombiyle çok çok uygun fatura ödüyorum..Ancak yeni ev alacağım için bu uygulamaya sitem doluyum..

Şu anda bölgedeki evlerin genelinde bireysel kombi sistemi uygulanıyor..Ancak yeni inşaat yönetmeliği nedeniyle artık yapılan binalara merkezi sistem dayatılmış durumda..

Halk ekonomik olduğu için bireysel sistemi tercih ederken bu dayatma neyin nesidir?

insanların hangi odayı ne zaman ıstacağı yahut evini ısıtmak isteyip istemediği sizin neden ilgilendirir?

Zorla vatandaşın evini ısıtmak hangi mantığın tezahurudur? üstelik bu enerji verimliliği adına uygulanıyorsa..!

Avrupada bu sistem pay ölçer sistemiyle yapılıyor ve herkes kullandığı ölçüde ücret ödüyor ancak ülkemizde halihazırda böyle bir sistem yok..

merkezi sistem binaalrda curcuna çıkarmaktan başka bir işe yaramaz..Binalarda para toplanamaz..İkide bir kazan tamiri bakım ve onarımı nedeniyle masraf kapısı olacaktır..Özellikle 1.2. ısı bölgesindeki insanların cebini yakacaktır..

• ŞAHSİ DÜŞÜNCEMİ YAZIYORUM...Doğal.gaz pahalı diye bir çok bina, site, apartman ısı yalıtımı, mantolama yaptırdılar...Bizde yaptırdık...Evimiz mazbut, ısı kaybı şu an için yok denecek kadar az....masrafımı yapıp evime istediğim kadar panel radyatör döşettim, kombi aldım....Çok şükür tam 4 yıldır rahatlık neymiş gördük.gece gündüz kışın ..istersen 25 C istersen 19 C istersen 22 C de yaşa...Kimse karışamaz...Ne yöneticinin , yönetimin talimatı nede kapıcının keyfine ihtiyacım yok...MERKEZİ SİSTEMDE SICAK SU PARASI AYLIK 65 - 75 LİRA GELİYOR...4 KİŞİLİK BİR AİLENİN GİDERİ... Soğuk su paraları bu rakama dahil değil...Oda en az 35 - 45 lira geliyor...Ben aylık ne harcıyorum ? yazayım...Mutfak, banyo, tuvalet istediğim kadar sıcak su ayda 7 - 12 lira..arası gaz parası ve heppsi hepsi aylık 25 - 35 lira arasında su parası......Buna mutfak dahil....Şimdi ben bu keyfimi neden bozayım ? Sebep ?... Kurulu düzenimden memnunum asla değiştirmem.. Birde üstelik yeniden para saçmam.....Ancak bina yeni yapılıyor olsa kanuni zorunluluktan mecburen merkezi sistemi kabul edecektim..Şimdi rahatım...BİNA YALITIMLI İSE KOMBİ EN ADİL VE DÜRÜST ISINMA YOLU....İşime gelen budur... Diğer türlü ben dürüst aidatımı , ısınma giderimi, ortak giderimi, sıcak su paramı öderken bazı asalak hayvanlar benim sırtımdan bedava 5 -6 - 8 ay kış boyu beleş yaşayıp, ısınıp bir gece defolup gidecekler...Neden ?...Onları subvanse edeceğim ? .. Bu günkü halimden Çok şükür memnunum...Bireysel ısınma her zaman tercihimdir...Kimsenin keyfine göre şu saatte kalorifer yanacak şu saatte sönecek..derdim yok...Dışarı soğukluğu şu kadar olunca bu derecede yakılacak.....Şu ay yanmaya başlayıp şu ay kapanacak... Benim nasıl ısınacağıma hep başkaları karar vercekler....Alt kattaki pişecek, üst kattaki donacak, hepsi aynı parayı bayılacak....BİNA YALITIMSIZ İSE KATLANILIR....BİNADA YALITIM VARSA BİREYSEL ISITMA HER ZAMAN CAZİP VE RAHAT.. Paran kadar yak, istediğin saat istediğin kadar ısın....Küçük bir kombili kulübede otursan yine kral sensin...Nasıl ısınacağına .Karışan kimse yok.....Düşüncem budur....Saygılarımla... BİR EK YAPIYORUM....MERKEZİ SİSTEM DOĞALGAZLA ISINMA KOMBİYE GÖRE YÜZDE OTUZ DAHA UCUZA GELİYOR...BUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ DAİRELERİN AYRICA ÖDEDİKLERİ SICAK SU PARASI, VE NORMAL SOĞUK SU PARASINI EKLE FİYATINA....UCUZMU PAHALIMI GÖR.....AŞAĞI YUKARI AYNI FİYAT......KOMBİNİN RAHATLIĞI EN BÜYÜK AVANTAJI....MERKEZİ SİSTEM UCUZ DİYENLER BENDE DAHİL....KİMSELERE GİDİP SICAK SU PARANIZ AYLIK KAÇ LİRA ? NE ÖDÜYORSUNUZ ? DEYİP SORMUYORLAR....UCUZMU UCUZ......PEKİ SICAK SU PARASI AYLIK KAÇ LİRA ?..... KÖMÜRLÜ KAZANLI MERKEZİ SİSTEM ISINAN BLOKLAR GERÇEKTEN UCUZ..ISINIYORLAR...DOĞRUYA DOĞRU...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Ekim 2010; 11:00:21 >

• Bu kadar faydasız olduğu açık bir uygulmayı kim nasıl içine sindirir..Hiç bu sisteme karşı çıkan dernek, sivil toplum kuruluşu vs..yok mudur? En azından hükümet nezdinde lobi yapacak kombi satıcıları derneği filan da mı yok..!

Halkın sesi çıkmıyor, hiçbirşeye itiraz edemez duruma getirilmiş..

Şuraya iki kelime karalamaktan bile aciz insanlar var..

ne acı...!
  • Merkezi sistemli apartmanda 12 daire var otomatik sistem mevcut günlük 140 m3 gaz tüketimi var.
  • slm arkadaşlar benim anlamadığım doğal gazla ısınılıyormu ben hala üşüyorumda haaa ısınmak için yakarsam 400tl.yi aşan fatura beni bayağı ısıtıyor,öyle 120tl.150tl. fatura geliyor diyen arkadaşlarda palavra atmasın bukadarda yalan olmaz benim evim çift tuğla ısı yalıtımlı oldukça muhafazalı 30mm.sıkıştırılmış köpük kaplı duvar ve 100mm.cam yün kaplı çatı çift cam 5 oluklu dahası varmı(satılık değil sulanmayın) bunun konbide youşmalı piyasanın önerdiği marka ısınamıyorum ısınmak içim ucuz diye söylenen doğal gaz yalanına inanmayın en pahalı ısınma sistemi ben sobamı özledim 1 ton kömür 500 kg. odun mis valla birde kestane ve çay ALLAHşaka bir yana askari ücret alan kardeşlerimiz zaten kömürü odunu zor alırken bu kazığa ne yapsın UCUZ yaaabukadarda yalan olmaz bu millet ya yalan söylüyor yada yalancının şahiti yane 120tl.150tl.fatura ödüyorum diyenlere sözüm ben şahsen 400tl.altında bu kış fatura görmedimo paraları sobada yaksam daha iyi ısıtırdıbu benim fikrim ve yaşadığım ,herkeze saygılar(yalancılar hariç)

• Merkezi sistem kadar gerizekalı bir sistem yok ya. İyi hoş güzel ısınıyorda çatı katında soğuktan donan adamı ısıtmak için cayır cayır yakılan kaloriferin parasını ben ödüyorum. Benim evimde peteklerin yarısı kapılı pişiyoruz evde ama üst kattaki beyfendiyi biz ısıtıyoruz. Her ay 260 lira merkezi sisteme para ver 30 lira da şofbene para ver. Yetti beee....

Kombili arkadaşlarımız şu soğuk aylarda bile 100 bilemedin 160 lira verdiler 90-100m2 lik bir evde. Biz sırf doğalgaz şirketlerine çalışıyoruz mahşallah. Hem kira ver hem merkezi sistem öde bıktık. Kış gelmesin diye dua eder olduk. Hele stüdyo daire de oturan bir arkadaşım var adam 35 lira yakıt parası vermiş düşünün.

Kombi kadar iyi bişey yok. Az yakarım giyinir otururum arkadaşım bana ne elalemi ben mi ısıtacağım ya. kendi cebimi düşünüyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 25 Şubat 2011; 3:09:24 >
  • Durumu kat malikleri toplantısında belirtip, çatı için izolasyon yaptırma kararı çıkartabilirseniz probleminiz çözülür. Eğer ki böyle bir karar çıkartamazsanız, bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine dava açarak, durumu belirtip hakimin müdahalesini isteyebilirsiniz.
  • Gerçekten böyle bir hukuksal hakkım var mı? Varsa iyimiş gerçekten en azından yöneticiyi falan mahkeme ile tehtit ederiz.
  • merkezi sistem tam bir baş belası,ben mesela bazen 1 ay evde olmuyorum. merkezi sistem olsa boşuna para ödeyeceğim kombide ise hiç ödemeyeceğim.
  • Isıtma ve Sıcak su sistemleri merkezi olan Site, Apartman ve İş Merkezlerinde ısıtma ve sıcak su paylaşımlarının, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın 14 Nisan 2008 ve 26847(Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede Yayınlanarak yürürlüğe giren MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA VE SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN PAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK’ de belirlenen formüller doğrultusunda ısınma ve sıcak su değerlerini hesaplayıp faturalandırma yapan bir yazılımımız mevcuttur.

Bu Yazılım ile Yapabilecekleriniz :

• Merkezi ısı sisteminin kurulu olduğu binalarda, her bir dairenin kullanmış olduğu ısınma birimleri, sıcak su ve soğuk su miktarlarını ölçen aygıtlardan alınan okuma bilgilerini MISS programına aktarmak suretiyle veri girişini kolaylaştırır ve hataları ortadan kaldırmış olursunuz.

• MISS programına aktarılan bu bilgilere bağlı olarak, Merkezi ısınma sistemi ile ısıtılan hanelerin ve ortak alanların ısıtılmasında ve sıcak su üretilmesinde kullanılan enerji (Doğalgaz, elektrik) bedelinin ilgili yönetmelik doğrultusunda hane bazında paylaşımını ve faturalamasını yapabilir ve bildirimleri hazırlayabilirsiniz.

• Okumaların manuel yapıldığı yerlerde de ısınma sıcak su ve soğuk su değerlerinin ilgili yönetmelik doğrultusunda hane bazında paylaşımını ve faturalamasını yapıp bildirimleri hazırlayabilirsiniz.

• MISS Programının, Apartman ve Site Yönetimi Programı ile birlikte kullanılması durumunda, yapılan faturalama sonunda hesaplanan bedellerinin ısınma , sıcak su ve soğuksu bedeli olarak ayrı ayrı ilgili hanelere borç tahakkukunu otomatik olarak yapabilirsiniz.

Detaylı bilgi için murat@ekomyazilim.com adresinden benimle irtibata geçebilirsiniz.

Not : Aynı zamanda bu yazılımla entegre çalışan bir yönetim yazılımımız da mevcuttur.

• Bence merkezi sistem mükemmel ama zemin ve üst katlar yalıtımlı ise. Ege bölgesinde yaşıyorum. 5 yıldır merkezi sistem kullanıyoruz, çok güzel ısınıyoruz.Kazan Viessmann. Bu yıl en fazla fatura 180 lira geldi. Bazı günler 24 saat yandı. Yıllık ısınma maliyetimiz 1000 lirayı geçmiyor. İthal kömür alsaydık ya da kombi olsaydı bu rakam belki iki katına çıkacaktı. Bulunduğum ilde millet kombiyi kısarak kullanıyorlar. Çok açanlar ise aylık 250-300 lira gaz faturası ödüyor. Amcamlar 10 gün evde durdu, triplex ev. Tüm odalar yanmadığı halde fatura 75 lira geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 5 Haziran 2011; 4:52:06 >
  • Merkezi sistem hiç ekonomik değil sadece çok soğuk bölgelerde (doğuda) belki kombi ile aynı ekonomiyi sağlaması mümkün..

merkezi sistemin dezavantajları

merkezi sistemde yöneticinin inisiyatifine bağlı kalıyorsunuz.Ne zaman ve ne derecede yakarsa o zaman ve o kadar ısınıyorsunuz..Bazen sabahları yanmayabiliyor yahut tam mevsimi gelmeden kazanlar çalışmıyor..Bu arada siz ufo filan açıyorsunuz.

Zemin kat doğu cephesi ve çatı katı gibi maliyet olarak ucuza alınan ev sahipleriyle aynı parayı ödüyorsunuz..

1-2 kat malikinin para ödememesi durumunda onların yakıt parasını da siz ödemek zorunda kalıyorsunuz..

Otomatik ödeme talimatı veremiyorsunuz..Kapıcının eline parayı sayacaksınız ille de..

Ocak ve banyo için ayrıyeten para ödüyorsunuz..

Kalabalık bir aile değilseniz masraflar sizin alayhinize oluyor..

Evde olmadığınız günler yahut eviniz kiracısız boş kaldığı zaman da ısınma parası bayılacaksınız..

Kazan yakma için kombili evlere göre daha fazla kapıcı parası vermek zorundasınız..

merkezi sistemin avantajları

Hiçbir avantajı yok!

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

Merkezi sistem hiç ekonomik değil sadece çok soğuk bölgelerde (doğuda) belki kombi ile aynı ekonomiyi sağlaması mümkün..

merkezi sistemin dezavantajları

merkezi sistemde yöneticinin inisiyatifine bağlı kalıyorsunuz.Ne zaman ve ne derecede yakarsa o zaman ve o kadar ısınıyorsunuz..Bazen sabahları yanmayabiliyor yahut tam mevsimi gelmeden kazanlar çalışmıyor..Bu arada siz ufo filan açıyorsunuz.

Zemin kat doğu cephesi ve çatı katı gibi maliyet olarak ucuza alınan ev sahipleriyle aynı parayı ödüyorsunuz..

1-2 kat malikinin para ödememesi durumunda onların yakıt parasını da siz ödemek zorunda kalıyorsunuz..

Otomatik ödeme talimatı veremiyorsunuz..Kapıcının eline parayı sayacaksınız ille de..

Ocak ve banyo için ayrıyeten para ödüyorsunuz..

Kalabalık bir aile değilseniz masraflar sizin alayhinize oluyor..

Evde olmadığınız günler yahut eviniz kiracısız boş kaldığı zaman da ısınma parası bayılacaksınız..

Kazan yakma için kombili evlere göre daha fazla kapıcı parası vermek zorundasınız..

merkezi sistemin avantajları

Hiçbir avantajı yok!

hocam doğalgazlı merkezi ısıtma avantajlı bence...sizin söylediğiniz kömürlü sistem de olabilir..

• selamlar

bir arkadaşımız artık merkezi sistemlere dpğalgaz bağlanmıyor dedi ama bizim karşı apt daha 1 ay oldu alalı acaba izmirgaz yeni bir uygulamamı başlattı bu konuda eğer öyleyse saçma olur halihazırdaki merkezi ıstma sistemi ile ısınanlar ne olacak bilgisi olanlar değerlendirebilirmi acaba
  • 2009 senesinden bu güne tam tersi oldu ,bunca yazılanlarda boşa gitmiş
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.