Şimdi Ara

BIOS dan sonra siyah ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Dün sistemimi geliştirmek için aldığım parçaları birleştirdim. Açılışta BIOS ekranı geldi çok bilgi sahibi olmadığım halde kurcaladım Toshiba ve bir şey disabled gözüküyordu ben de enable yapıp resetledim. Açılınca hiçbir şekilde ekran gelmiyor. Monitör siyah biçimde kalıyor aktif bile olmuyor. HDD'imi de önceden kullanıyordum. İçinde win falan yüklüydü sata kablolarını da taktım çıkardım ama bir işe yaramadı. Yardımlarınız bekliyorum.Anakart modelim asus cm6870

• bios'u default hale getirin yaptığınız değişlikler ilk aldığınız hale gelecektir böylece
  • Kramers Lawyer kullanıcısına yanıt
    monitörde hiçbir şey çıkmıyor asus yazısı dahi gelmiyor default hale getirmeyi nasıl yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hansolooo

monitörde hiçbir şey çıkmıyor asus yazısı dahi gelmiyor default hale getirmeyi nasıl yapabilirim?

neyi disable ettiğinizi bilmediğimden,parçaları tek tek çıkarıp,öyle açmayı denerdim ben olsam,bios ekranı gelene kadar,bios ekranı geldiğinde de default hale getirirdim,sonra parçaları tekrardan takardım.sadece ana karta vga girişiyle ekran ve powersupply bağlı şekilde bios ekranı gelmesi gerekiyor.sonradan taktığınız her parça ekrana görüntü gelmemesine sebep olabilir.demek ki bir parça biosun gelmesini engelliyor.neyi karıştırdığınızı bilmediğim için de net konuşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kramers Lawyer -- 3 Mart 2017; 13:0:34 >
    hocam biosu pilini takıp çıkardım biosa girebildim biosda ne ayarlamam lazım  BIOS dan sonra siyah ekran

edit:resim ters olmuş kusura bakmayın:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hansolooo -- 3 Mart 2017; 15:6:35 >
  • sağ altta default var ona basın hocam
    defaulta basıp save changes and reset diyorum resetlenince siyah ekran kalıyor
  • f8 de hdd'nizin seçili olduğuna emin misiniz,boot edeceği cihaz olarak yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kramers Lawyer -- 3 Mart 2017; 15:21:46 >
    f8 de şu şekilde gözüküyor yanlışlık yok sanırım  BIOS dan sonra siyah ekran
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.