Şimdi Ara

Bios güncellemesi sonrası bilgisayar açılmıyor,yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI ge70 2pe apache pro marka laptopla,MSİ nın sayfasına girdiğimde yeni bios güncellemesi var uyarısı aldım,güncellemeyi adımları izleyerek flash bellekle kurdum,düzgün bi şekilde yüklendi ve tamamlandıktan sonra sistem yeniden başlatılacak uyarısı verip kapandı bilgisayar.

Fakat yeniden açıldığında,bilgisayar çalıştığı halde ekrana görüntü gelmiyor,simsiyah ekran,fakat bilgisayarın tüm ışıkları yanıyor,fanı falan da çalışıyor.

Sanırım Bios güncellemesi bi uyumsuzluk yarattı,Bios u nasıl sıfırlarız bilmiyorum,Bios pilini çıkarıp bi süre beklerseniz sıfırlanır diyenler var ama,bunun işe yaramama ihtimali de varmış,üstelik bilgisayarı söküp takma konusunda da tecrübem yok 

Garantisi de bitmiş cihazın,acaba kargoyla İstanbuldaki MSİ servisine mi yollasam,orda servis point diye bir firma bakıyormuş tamir işlerine,ne kadar iyi ve güvenilirlerdir bilmiyorum.

Ne yapmam lazım sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxzero -- 24 Aralık 2017; 20:21:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ışıklar yanıyorsa başka problem olabilr bir hdmi ile monitör veya tv ye bağlayıp görüntü almayı dene alırsan bios un önceki sürümünü yükle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knowless

ışıklar yanıyorsa başka problem olabilr bir hdmi ile monitör veya tv ye bağlayıp görüntü almayı dene alırsan bios un önceki sürümünü yükle

Yok hocam malesef,hdmi ile tv ye bağladım ama yine görüntü yok

• uefi bios mu yukledin,boot ekranında olması lazımdı uefi with csm olarak degiştir orayı
  • BIOS pilini çıkarttığın zaman sadece BIOS'un kullandığın ayarları sıfırlanır. Yani bu konuda pek faydası olmaz. Eğer açılışta BIOS ekranına giriş yapamıyorsan, bu senin çözebileceğin bir sorun olmaktan çıkar. Teknik servise gönderirsen yeni BIOS'u yükleyip geri gönderirler. Servispoint bu konuda iyidir.

İletişim Bilgileri

Servis Noktası A.Ş.
    Gülbahar Cad. Cem Apt. No:17 Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul

Telefon +90 212 288 42 30
    Faks +90 212 288 52 96
    Eposta bilgi@servispoint.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: forestbear

uefi bios mu yukledin,boot ekranında olması lazımdı uefi with csm olarak degiştir orayı

Hocam malesef boot ekranı açılmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cyhndnz

BIOS pilini çıkarttığın zaman sadece BIOS'un kullandığın ayarları sıfırlanır. Yani bu konuda pek faydası olmaz. Eğer açılışta BIOS ekranına giriş yapamıyorsan, bu senin çözebileceğin bir sorun olmaktan çıkar. Teknik servise gönderirsen yeni BIOS'u yükleyip geri gönderirler. Servispoint bu konuda iyidir.

İletişim Bilgileri

Servis Noktası A.Ş.
    Gülbahar Cad. Cem Apt. No:17 Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul

Telefon +90 212 288 42 30
    Faks +90 212 288 52 96
    Eposta bilgi@servispoint.com

Teşekkürler hocam,bu sabah arayıp servispointle görüştüm,sorunu anlattım,gayet ilgili ve iyi davrandılar.

Kargoyla istanbuldaki servislerine yollaycm bilgisayarı,tamir edip yollayacaklar,umarım hızlı bir şekilde hallederler sorunu.

Ayrıca göndermişken genel bir bakım yaptırıp ekran kartı ve işlemcinin termal macunlarını yeniletip,fan temizliğini yaptırmayı düşünüyorum,bakalım ne kadarlık bir fatura çıkaracaklar.

Yardımlarınız için teşekkürler.

• Benzer sorunu abim zamanında yeni aldığı toshiba dizüstünde yaşamıştı. Servis ile konuştuğunda firma problemli bios yayınlandığını ve bu sebeple bu sorunun olduğunu söylemişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.