Şimdi Ara

Bios sonrası ekran gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI GE70 laptobum var biosunu güncelledim başarılı dedi baştan başladı başladıktan sonra hiç bir şekilde ekran gelmiyor.Pc açılıyor fan dönüyor ama ekran gelmiyor ne yapmam lazım şimdiden teşekkürler

Edit:Enazından bi biosu resetliyim diyorum nereden oluyor bu msi laptoplarda internettede hiçbir doküman bulamadım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glorious -- 30 Temmuz 2014; 12:50:37 >

• eski biosu yükle kardeşim düzelir ama bu işi bilen biri yapması lazım
  • Eski biosu yüklerim tamam da ekran hiç gelmiyor nasıl yapacam onu işten anlıyorum fakat kala kaldım biraz izah etseniz yaparım.
  • Hiç bilen yok mu :(.Birde bayram tatili var garantiye göndermek falan çok üzün sürecek.Bu kadar kolaymı bi anakartın bozulması ya
  • Anakart teorik olarak bozulnmamış, sadece yazılımsal karmaşa yaşanmakta. Genelde servisler bios güncelleme esnasında oluşabilecek problemleri garanti kapsamına almazlar ancak şanslıysanız biosdan olduğunu (pek zannetmiyorum ama ihtimalde sıfır demek mümkün değil) anlamazlar ise garanti kapsamında değerlendirip anakartınızı değiştirebilirler, deneyip denememek size kalmış.

Ayrıca eski biosda geri yüklenmez, sırf mesaj sayım artsın ve kullanıcı isminde görünen derecelendirme yükselsin diye mesaj atan zevzeklere de itibar etmemek gerekir. Zaten mesajdan da bu rahatlık ile anlaşılabilir.

Biosunuzun markasını öğrenin, ayrıca bir adet floppy disk edinin o zaman kurtarma için bir girişim söz konusu olabilir ancak bu %100 başarılı olacak diye bir durum söz konusu değildir.

NOT: Usb flaş bellekde kullanılabilir ancak neyi ne zaman yapmanız gerektiğini floppy diskte ışık sayesinde rahatlıkla görebilirsiniz, yolunda gitmeyen bir durum olduğunda yine bu ışık sayesinde haberdar olup duruma göre çözüm önerileri üretmek daha kolay olmakta. Usb flaş bellekte ise bu imkanlar olmadığı için kurtarma girişimini uygulayan kişi bu konuda tecrübeli değilse girişim pek fazla olumlu sonuçlanamamaktadır, bilginize.

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Yani diyorsunizki şu safhada floopy diskimde olmadığı için pek yapacak bir şey yok.Biosu default ayarlara getirmek için pili sökmek veya kısa devre yapıp resetlemek istiyorum.Birde bunu deneyeim elimde bi bu kaldı malesef.Ayrıca biosumun markasını nasıl öğrenebilirim ?
  • Biosu güncellerken yazılımsal problem çıkmış, bios pili ile çözülebileceğine pek ihtimal vermiyorum ancak buda bir olasılık olarak değerlendirilip uygulanabilir tabi ki, disketiniz yoksa usb disk ile de şansınızı deneyebilirsiniz ancak floppy her zaman daha yüksek şansa sahiptir. Biosun markası kullanım kitapçığında yazar, yada anakart üzerindeki bios çipi üzerinde üretici firmanın adı mevcuttur.

EDIT: Notebookunuzda bulunan harici monitör çıkışı ile bir monitöre bağlayın ve durumu test edin, bana da bu konuda bilgi verin. Bir adet flaş disk hazırlayın bir kurtarma diski oluşturup şansımızı deneyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 30 Temmuz 2014; 22:14:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Kullanma klavuzunda malesef hiç bir şey yazmıyor anakarta dair.Flash bellekle denedim ama malesef bi sonuç alamadım.İnternetten falanda baktım hiç kimse ge70 i sökmemiş.Bios pili nerde nerden resetlenir anlatmamış malesef :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.