Şimdi Ara

Bioshock PC 60 YTL Ps3 Oyunlari 140-160 Hepsini getiren ARAL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kesinlikle Konsolların zararına satıldığını bilmeyen yoktur herhalde...

Bu kadar çok fiyat farkının doğmasında ithalatçı firmanın suçu yok. Ürünü ithal ettiği fiyata oranla belli bir kar payı koyuyor ve satıyor. Konsol oyunlarının pahalı olmasındaki en önemli etkenler şunlar olabilir;

-Oyunun programlanmasındaki maliyet, PC gibi esnek bir yapıya oranla daha fazla ne yazık ki.
    -Zararına sattıkları konsolların karını oyunlardan çıkarmak da bir etken olabilir
    -Konsol oyunculuğunun PC oyunculuğuna nazaran az oluşu...

Yukarıda en basit yöntemle hesabını yapıyorum siz hala ithalatçı firmanın suçu yok diyorsunuz. Adam resmen 100 YTL kar koyuyor oyunu satarken, hadi bilemedin 80 YTL. Bunun konsol oyunu olmasıyla PC oyunu olmasıyla ne alakası var?
  • En iyisi oyunları bir süre dışarıdan getirtin ki Aral daki yobazlar hizaya gelsin. Baykot yapıyoruz beyler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ParacelciuS

quote:

Kesinlikle Konsolların zararına satıldığını bilmeyen yoktur herhalde...

Bu kadar çok fiyat farkının doğmasında ithalatçı firmanın suçu yok. Ürünü ithal ettiği fiyata oranla belli bir kar payı koyuyor ve satıyor. Konsol oyunlarının pahalı olmasındaki en önemli etkenler şunlar olabilir;

-Oyunun programlanmasındaki maliyet, PC gibi esnek bir yapıya oranla daha fazla ne yazık ki.
    -Zararına sattıkları konsolların karını oyunlardan çıkarmak da bir etken olabilir
    -Konsol oyunculuğunun PC oyunculuğuna nazaran az oluşu...

Yukarıda en basit yöntemle hesabını yapıyorum siz hala ithalatçı firmanın suçu yok diyorsunuz. Adam resmen 100 YTL kar koyuyor oyunu satarken, hadi bilemedin 80 YTL. Bunun konsol oyunu olmasıyla PC oyunu olmasıyla ne alakası var?

Çok alakası var. Yukarıda saydım alakalarını! Sadece ülkemizde değil, yurt dışında da konsol oyunları her zaman pahalı olmuştur. Buraya gelene kadar üzerine binen vergileri de hesaba katalım.

Türkiye gerçeği...

• promise sen konuyu ya anlamadin yada kendince yorumluyorsun (iki sikta mevcut sende) dunyanin her yerinde konsol ile pc arasindaki fiyat farki 20 dolar (maksimum eger special edition vs ise) veya 10 dolardir > avrupada da 20 euro yada 10 euro dur > bu adamlar psikopat gibi kar ediyorlar konsol oyunlarindan tabii alan enayiler sayesinde dunyada yapacagim son is bir video oyuuna 140-180 ytl vermek olacaktir .....

Not: medal of honor airborne 50 ytl fifa 08 50 ytl pc > fifa 08 ps3 140 YTL
  • quote:

Orjinalden alıntı: Scrapland

promise sen konuyu ya anlamadin yada kendince yorumluyorsun (iki sikta mevcut sende) dunyanin her yerinde konsol ile pc arasindaki fiyat farki 20 dolar (maksimum eger special edition vs ise) veya 10 dolardir > avrupada da 20 euro yada 10 euro dur > bu adamlar psikopat gibi kar ediyorlar konsol oyunlarindan tabii alan enayiler sayesinde dunyada yapacagim son is bir video oyuuna 140-180 ytl vermek olacaktir .....

Not: medal of honor airborne 50 ytl fifa 08 50 ytl pc > fifa 08 ps3 140 YTL

İyi de hocam, o bahsettiğin 20 dolarlık fark az evvel yukarıda saydığım sebeplerden ötürü diyorum. Neyini anlamayacağım?

Artı olarak bu ülkeye ithal edilene kadar gümrük vergisi ıvır zıvır var. Adamlar biz gibi taneyle mi alıyor yurt dışından oyunu? Sen bir tane alırsın, gümrükte takılmaz. Aral ise tek seferde 100 tane alır, gümrük vergisi öder. Sana gelene kadar bir de % 18 KDV'yi sen ödersin. Haa bir de ondan evvel Aral kar koyuyordu değil mi

Normal bence, bunu söylemeye çalışıyorum...

quote:

bu adamlar psikopat gibi kar ediyorlar konsol oyunlarindan tabii alan enayiler sayesinde dunyada yapacagim son is bir video oyuuna 140-180 ytl vermek olacaktir .....

Demek sen orjinal oyun alana enayi gözüyle bakıyorsun. Peki sen korsan kullandığında emek hırsızlığı yaptığının farkında mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROMISE -- 26 Eylül 2007; 14:32:10 >

• quote:

Çok alakası var. Yukarıda saydım alakalarını! Sadece ülkemizde değil, yurt dışında da konsol oyunları her zaman pahalı olmuştur. Buraya gelene kadar üzerine binen vergileri de hesaba katalım.

Türkiye gerçeği...

Arkadaşım, burada tartıştığımız konu konsol oyunlarının neden PC oyunlarından daha pahalı olduğu değil. Tabi ki daha pahalı olacak, 10$, 15$ neyse artık.

Bak şöyle izah edeyim,

Bioshock oyunu Amazon.com da PC için 40$, X360 için 57$
    Yani X360 fiyatı PC fiyatından 17$ daha fazla.
    -- Bu da konsol oyunu PC oyunundan %42 daha pahalı demek. --

Türkiyede ise;
    PC için orjinal Bioshock = 60 YTL (Hepsiburada)
    Konsol için orjinal Bioshock = 140 / 180 YTL
    Aradaki fiyat farki Min: 80 / Max: 120 YTL
    Oran : Min : %233, Max : %300

Fiyatlar ve oranlar ortada. Orjinal konsol oyunu orjinal PC oyunundan nasıl ~%250 daha pahalı olur sen açıkla o zaman... Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

Edit: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParacelciuS -- 26 Eylül 2007; 14:48:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ParacelciuS

quote:

Türkiye gerçeği...

Arkadaşım, burada tartıştığımız konu konsol oyunlarının neden PC oyunlarından daha pahalı olduğu değil. Tabi ki daha pahalı olacak, 10$, 15$ neyse artık.

Bak şöyle izah edeyim,

Bioshock oyunu Amazon.com da PC için 40$, X360 için 57$
    Yani X360 fiyatı PC fiyatından 17$ daha fazla.
    -- Bu da konsol oyunu PC oyunundan %42 daha pahalı demek. --

Türkiyede ise;
    PC için orjinal Bioshock = 60 YTL (Hepsiburada)
    Konsol için orjinal Bioshock = 140 / 180 YTL
    Aradaki fiyat farki Min: 80 / Max: 120 YTL
    Oran : Min : %233, Max : %300

Fiyatlar ve oranlar ortada. Orjinal konsol oyunu orjinal PC oyunundan nasıl ~%250 daha pahalı olur sen açıkla o zaman... Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

Edit: Yazım hatası

Afedersiniz, şimdi anladım. Galiba siz, sadece ülkemizde satılan PC oyunları fiyatlarının aşağı yukarı yurt dışına denk olduğunu söylerken, neden konsol oyunlarında böyle olmadığını soruyorsunuz...

Bilemem

Ama neden konsol oyunlarının dünya genelinde 15-20 dolar arası daha pahalı olduğunu sorarsanız, yukarıda yazmıştım...

• quote:

Afedersiniz, şimdi anladım. Galiba siz, sadece ülkemizde satılan PC oyunları fiyatlarının aşağı yukarı yurt dışına denk olduğunu söylerken, neden konsol oyunlarında böyle olmadığını soruyorsunuz...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.