Şimdi Ara

Bir Galatasaraylı Gözüyle Fenerbahçe (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ALOK

quote:

Orijinalden alıntı: antikitos

quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

quote:

...

Maç da ilk gol yenene kadar, başta Aykut Kocaman düşmanı (düşman kelimesini sizler yakıştırıyorsunuz) olaraktan ben dahil herkes oynanan futbolu ayakta alkışladık. Noldu ki o gol yendi, takım bir geriledi, karşı sahada ki adam sayısı azaldı (ki bunlardan önce tek kale oynuyorduk), Aykut Kocaman'ın değişiklikleri ile oynanan futbol dip yaptı, o zaman sesimiz çıkmaya başladı ki, sonuna kadar da bunda haklıyız. Hayır bu 1 değil 2 değil... Her öne geçmeden sonra bir takım neden tamamiyle defansifleşir? Yani bundan ağzımız çok yandı ama hala diretiliyor. Allah aşkına kaç maç verdik, kaç puan verdik Aykut Kocaman'ın yaptığı değişiklikler yüzünden, bir hatırlamaya çalışın. İşleyen sistemi bozmakta üstüne yok.

Şimdi dün Ayktu Kocaman'ın değişiklikleri yüzüdnen maç falan vermedik. Golden önceki son 10 dakikada yakalanan pozisyonları gözünün önüne getirrisen , Caner'İn oyuna girmesi ile sadece Gökhan'ın kanadından gelen akınları çift yönlü yapmaya başladığımızı görürsün. Zaten size düşman dememin sebebi de bu. Skora endeksli yorum yapıyorsunuz ve skoru destekleyecek doneniz hiç alakası olmamasına rağmen oyuncu değişikliği. Zira bundan 4 ay önce de takım kazanmak için birşey yapmıyor da sizdiniz.
    Haliyle soruyorum , ne zaman doğru söylüyordunuz?

Evet ilk yarın saat harika oynadık.
    Ve net görünüyordu ki Beşiktaş duran top bulamazsa gol falan da atamaz. Topu pasla döndürme isteiğimizi futbolcularımız bazen maalesef geriye çekilme zannediyor.
    Aslında golü de geri çekildiğimizden yemedik.

Hatırlayalım mı?
    Gökhan , Bekir'e... Bekir'de topu Egemen'e uzattı. Egemen hemen solundaki Ziegler'e...
    Ziegler pas vermek yerine topu Sow'a dooğru şişirdi. Beşiktaş defansı topu indirdi. Fenerbahçe'nin sol kanadına yüksek top attılar. Bekir , topu stop edip Egemen'e döneceğine , taca attı topu. Tacı BJK kullandı. Top orada sıkıştı. Top Meireles'in eline çarptı. Hakem pozisyonu görmedi ama BJK'Lı futbolcular aynı anda elini kaldırınca , düdüğü çaldı. Orta geldi , gol oldü...

Aykut Kocaman'ı eleştirecek tek birşey yok.

Oyuncu değişikliği de oyuna pozitif yansıdı. Yorum yapaken bundan sonra maç istatistiklerine de bakarsanız , yorumunuza bir yerden destek bulaiblirsiniz.

Çok net söylüyorum , beğenmeme hakkına sahipsiniz. Eleştirebilirsiniz.
    Ama dünkü maçla ilgili yorumunuz sadece yukarıdakinden ibaretse kusura bakma Kocaman'ın düşmanısın demektir. Lütfen kızgınlıkla birşey dönme , teknik konuşalım olur mu? Futbol tartışalım.

aykut hoca tecrübeli yobo varken neden el bombası bekiri oynattı.
    zieglerin hasan ali de hangi üstün tarafı var. bence ikiside aynı ama hasan ali fiziki kuvveti daha .
    volkan bu kadar formsuzken neden merte forma vermiyor.
    ayrıca yaptığı değişikliklerdeki çıkardığı oyuncular kesinlikle yanlıştı komple orta sahayı değiştirip takımın düzenini bozdu.
    lütfen aykutu artık savunmayın .

Bak hocam...
    Her değişikliğin bir mantığı var.
    Aykut Kocaman dünkü değişiklikleri de maçı kazanmak için yaptı.
    Ziegler'in hücumda etkisizliği aşikardı ki bana göre sahadaki en kötü isimdi. Ama bir mazereti vardı , önünde oynayan Sow içeri katettiği için önünde bir koridor oluşuyordu ve burayı sağlam tutmamak adına ofansta çok görülmedi.

Ancak bu durum , sadece sağ kanadından atak yapan bir Fenerbahçe ortaya çıkardı. İlk yarıda sorun yoktu zira Gökhan , Kuyt ile birlikte zaten orada adeta sondaj çalışması yaptı.

Beşiktaş topla çıkamıyordu bu yüzden ya Fernandes'i arıyor ya da uzun topla Ninag'a top gönderiyordu. Bu durumda 3 'lü orta sahaya aslında çok da ihtiyaç kalmadı. Caner'i oyuna sokarak hem sol kanadaa işlerlik kazandırmayı hedefledi hem de orta sahada gücü düşen Baroni ve Meireles'i oyundan alarak ortasaha direnci kaybettirmemiş oldu...

Şimdi Volkan formsuz evet. İnadına oynatarak belli ki Aykut Hoca futbolcusunu kazanmak istiyor. Çünkü bu süreçteki maçların telafisi var , ileride çok ciddi maçlara çıkılacak ve bizim iyi bir Volkan'a ihitiyacımız var. MErt , S.Moskova'dan bir gol yedi , ŞL gitti. Siz Kocaman'a olan garezinizden artık gözünüzün önünde olup bitenleri kaçırıyorsunuz.

TEoride senin söylediklerine itiraz etmiyorum edemem de. Ama olmuş bitmiş bir maç için , olmayan senaryolar üzerinden konuşmak kolaya kaçmak. Benim gözümde Hasan Ali niye yoktu ile Müjdat Yetkiner neden oynamadı arasında fark yok. Kadroda olmayan futbolcular için senaryo üretmek Aykut Kocaman'ı eleştirmenin en kolay yolu. Madem eleştirmeye ciddi niyetiniz var bunu ciddi argümanlarla yapmalısınız. Halamın bıyıkları olsaydı , diyerek değil hocam anlatabiliyor muyum?

Deplaman maçlarında Ziegler'e şans verdi. Sen o maçlarda ses etmeyip , şimdi Hasan Ali neden yok diyemezsin ? Haksız mııyım?
    Ama oyun içerisindeki varyasyonları eleştirebilirsin. Ama hocanın müdahele edebildikleri var , edemedikleri var.
    Şimdi dürüstçe sana bir soru soruyorum ve senden samimi bir cevap rica ediyorum. 70.dakikada hoca Ziegler'i çıkartıp Hasan Ali'yi , Bekir'i çıkartıp Yobo'yu alsaydı , bu hamlenin maçı kazanmak için mi yoksa skoru korumak için mi yapıldığını söylerdin?

Evet biz maçı Bekir ve Ziegler'in savruk oyunları nedeni ile kaybettik. Ama Aykut Hoca'nın müdahele edebileceği şeyler sınırlı. 3 oyuncu değişiklik hakkı var bence bunları gayet olumlu kullandı. Son dakikaya kadar golü kovalayan bizdik , yenebilridik. Hatta yukarıda paylaştığım resimlerin dakikalarını aklına getir. Hakemler doğru karar verselerdi , bugün tarihi bir skoru konuşuyor olurduk. Aynı futbol ve taktikle hem de...

Aykut Kocaman'ı dünkü futboldan sonra daha çok savunurum kusura bakmayın.

• quote:

quote:

Yorumumu bu düzeltmeni görmeden yaptım.

Ama 3 pozisyon pylaşıyorum seninle.

[simage]https://pbs.twimg.com/media/BEhEfoICIAAoKX6.jpg[/imag]

hakemler doğru karar verse , tarihi bir zaferi konuşuyorduk.

İlk golü verseler de, takım da yine bir atak sorunu oluşacaktı, tıpkı ilk golümüzü attıktan sonra ki gibi saçmalamaya başlayacaktık... Bu sistemi çok bariz bir şekilde Aykut Kocaman'ın oyunculara aşıladığı ortada. Yoksa bir takım her öne geçmeden sonra neden atak sorunu yaşayıp, karşı takıma pozisyonlar verir anlamıyorum. Tamam hakem katletti maçı, zaten maçtan öncede böyle olacağını sezmiştim ancak meireless'in sözde eli verilmese bile beşiktaş yine ataklarına devam edecekti ve golü tekrar bulabilirdi. Ayrıca forumda tonlarca yendiğimiz maçlarda da oyun taktiğini, hocayı veya başka bir şeyi eleştirdiğim mesajlar bulabilirsin. Demek istediğim skor taraftarı olmadığım. Her ne kadar hakem bu maçı katletse de, ilk yarım saatteki beşiktaş'ı her türlü yenmemiz gerekirdi. Noldu, golü attıktan sonra, Beşiktaş'a gereksiz bir güç verdik, gel atak yap diye. Sonrası da malumunuz. Ondan sonra ne yaptı? Topal'ı aldı ki Meireles'den hiçbir farkı yok. Caner'i oyuna soktu ki orta açma özürlü, tüm kornerler ölü. Gerçi takımın alayı öldürüyor kornerleri. Ve topuz. Yine nötr bir değişiklik. En azından kendi aralarında pas yapan orta sahayı yok etti, yerine kanatlardan orta açmaya yönelik bir kadro kurdu. (Orta açmayı beceren kimse olmamasına rağmen) Benim gözümde, bu maç da yenilmemizin nedeni olarak hakemin ne kadar suçu varsa Aykut Kocaman'ın da suçu bir o kadar var. Takım ligin en iyi futbolunu oynuyor ama gel gör ki, kötü futbol oynayan galatasaray'ın 7 puan gerisinde. Ha gerçi, göze hoş gelsin oynadıkları futbol, isterse 10. olalım. Ama şu son maç hariç hiçbir maçtan da zevk alamadım. 90 dakika, kanser aşılama programı gibi tüm maçlar.

Yok hocam.
    Aşıladı dediğin şeyin futbolda yeri yok.
    Dünyada hiçbir hoca futbolcularına böyle birşey aşılamaz. Kocaman da böyle birşey yapmıyor.
    Yenilen gol sonrasında , rakip takımın bir reaksiyon vermesini bekliyor. Bu reaksiyona karşı oyuncularına sakin olmalarını ve topu dolaştırmalarını öğüt veriyor.
    Bunun dışında sahada gördüklerin futbolcuların kendi başına uydurdukları şey.
    Maçın ilk yarısını dikkatli izledin mi şöyle bir pozsiyon vardı belki gözünden kaçmamıştır.
    BJK sağ kandımızdan yükleniyordu. Kuyt ve GG iyice geriye yaslandılar. Emre geldi yardımlarına , topu taca attılar. O sırada Emre arkadaşlarına dönüp , ellerini de 2 yana açıp "neden bu kadar geri yaslanıyorsunuz" dercesine el işaretleri yaptı. Bunu kafandan çıkar , hoca böyle birşey demiyor da aşılamıyor da...
    Beşiktaş golü bulabilirdi demişsin öyle ya da böyle...
    PEki nasıl? Duran toptan başka ne yapıyorlardı?

Bir yanlış bilgiye sahipsin Caner konusunda...
    İstatistik bilgilerini mutlaka kullan hocam. Sandığından farklı şeyler göreceksin.
    Caner , oynadığı maçlar itibariyle Baroni ile birlikte en etkili duran top kullanan 2 oyuncumuzdan biri. orta açma özürlü falan da değil :) Muz orta diye tabir edilen ortaları kelimenin tam manası ile %100 yapabiilen nadir Türk futbolculardan biri. Oyuna girdikten sonra Sow'un önüne bıraktığı top tamamen AKIL sahibi bir futbolcunun verebileceği bir pastı. (Misal Topuz 100 kere denesinm o pası veremez)

Topal değişikliğini yukarıda bir mesajda anlatmaya çalıştım. Tamamen taktiksel ve %100 doğru değişikliklerdi. İstersen yorumun o kısmını bir daha oku , yeniden değerlendirelim değişiklikleri.

Takım ligin en iyi futbolunu oynuyor. Samimi iseniz bir kere hocanın hakkını teslim etmeniz lazım artık! Haksız mıyım? İstediğiniz bu değil miydi? Kazanıyoruz ama oynamıyoruz diyordunuz , hatta kaybedelim ama takım adam gibi oynasın artık veryansınlarınız vardı. Gerek Sivas maçı gerek bu maç tam da bu kelimelerle ifade edilecek maçlar.
    Bundan önceki Kasımpaşa maçı gayet olumlu top oynadık
    Öncesindeki Trabzon maöında Trabzon'u sğrklase ettik.

Görmüyor musun hocam oluyor. Sabır azıcık düzeliyor işte takım. Eskişehir - GS maçını izleyin moraliniz yerine gelsin. Gereksiz bir karamsarlık var. Şuan tuttuğıunuz takım , artık otoritelerce de kabul ediliyor ki ligin hem en diri takımı , hem de en iyi futbolunu oynayan takımı. Valla bir taraftar olarak başka ne bekliyorsunuz ben anlamak da güçlük çekiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

Arkadaşlar Fenerbahçe ile ilgili tespitlerim var ve gerçekten çok şanssız bir takım olarak görüyorum FB'yi.Fenerbahçe az gol yiyor çok zor gol yiyor az pozisyon veriyor hatta pozisyon vermeden gol yiyor.
    Her ne kadar skora yansımasa da Fenerbahçe şu an bu ligin en iyi futbol oynayan takımı bana göre.
    Galatasaray kimle oynarsa oynasın en az 5 yüzde %100 lük pozisyon veriyor.Aykut Kocaman takıma bir sistem oturtmaya çalışıyor en azından.FB nin en önemli eksiği Hocanın sisteminde Orta sahada bir Selçuk İnan,Alex,Hagi yani oyunu yöneten bir beyin olmaması.Bir de Fb çok pas yapıyor takım bu yoğun pas trafiğini yaparken defans arkasına sarkacak hızlı ve çevik forvetin olmaması.Fenerbahçe'nin bu kalabalık orta saha ve pas oyununda Drogba,Sow,İbrahimoviç vs gibi yıpratıcı değil,Umut,Burak,Henry gibi ok gibi fırlayan hızlı ve fuleli sprinter forvetlere ihtiyacı var.
    Aykut Kocaman'ın En büyük Hatası Alex'i Takımda Tutamaması ve ona yer Açamaması.
    Alex çok önemli bir silahtı Fb için.Alex yaşlandı diyenlere gençken de koşmuyordu Alex öyle bir oyuncu değil.Alex topla çok etkili bir oyuncuydu en olmadık yerde bir asist yapar ,bir gol atar bir çalımla defansı terse yatırırırdı yani çok önemli bir silahtı Alex.Hangi rakip olursa olsun Alex'li FB nin ne zaman ne yapacağı belli olmuyordu.Mesela Kadıköy'e gelen takımların yapacağı şey belli kapanacaklar ve ani ataklarla gol bulmaya çalışacaklar.Kapansalar da çoğu zaman Alex'e karşı çaresiz kalıyorlardı.Gs için de durum bundan ibaret Kadıköydeki maça daha rahat çıkacak GS şimdi takım savunmasını doğru yaptığında KADIKÖYDE OYUunu çok rahat tutabilir GS.İşte bu şekilde Oyun kilitlendiğinde ortaya Alex çıkıyordu şimdi bu farkı yaratacak oyuncu kalmadı FB de .Veya böyle bir ihtiyacı var diyelim.Forvetleri içinde aynı şey söz konusu.

Ben GS liyim ama konu yanlış anlaşılmazsa memnun olurum.

Forumu bırakmamış mıydınız ?

• Alex hakkındakilere imzamı atarım GS'yye attığı gollere bakın mesela hepsi en olmayacak zamanda
    golün geleceği anlaşılmıyor, tak bakıyorsun gol olmuş,
    Bakıp ta çok koşmuyor dersin ama, adam yazıyor her maç 1 tane gs kupa finali ve diğer gs maçlarında özeti izleyenler görecektir ne demek istediiğimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

İlk golü verseler de, takım da yine bir atak sorunu oluşacaktı, tıpkı ilk golümüzü attıktan sonra ki gibi saçmalamaya başlayacaktık... Bu sistemi çok bariz bir şekilde Aykut Kocaman'ın oyunculara aşıladığı ortada. Yoksa bir takım her öne geçmeden sonra neden atak sorunu yaşayıp, karşı takıma pozisyonlar verir anlamıyorum. Tamam hakem katletti maçı, zaten maçtan öncede böyle olacağını sezmiştim ancak meireless'in sözde eli verilmese bile beşiktaş yine ataklarına devam edecekti ve golü tekrar bulabilirdi. Ayrıca forumda tonlarca yendiğimiz maçlarda da oyun taktiğini, hocayı veya başka bir şeyi eleştirdiğim mesajlar bulabilirsin. Demek istediğim skor taraftarı olmadığım. Her ne kadar hakem bu maçı katletse de, ilk yarım saatteki beşiktaş'ı her türlü yenmemiz gerekirdi. Noldu, golü attıktan sonra, Beşiktaş'a gereksiz bir güç verdik, gel atak yap diye. Sonrası da malumunuz. Ondan sonra ne yaptı? Topal'ı aldı ki Meireles'den hiçbir farkı yok. Caner'i oyuna soktu ki orta açma özürlü, tüm kornerler ölü. Gerçi takımın alayı öldürüyor kornerleri. Ve topuz. Yine nötr bir değişiklik. En azından kendi aralarında pas yapan orta sahayı yok etti, yerine kanatlardan orta açmaya yönelik bir kadro kurdu. (Orta açmayı beceren kimse olmamasına rağmen) Benim gözümde, bu maç da yenilmemizin nedeni olarak hakemin ne kadar suçu varsa Aykut Kocaman'ın da suçu bir o kadar var. Takım ligin en iyi futbolunu oynuyor ama gel gör ki, kötü futbol oynayan galatasaray'ın 7 puan gerisinde. Ha gerçi, göze hoş gelsin oynadıkları futbol, isterse 10. olalım. Ama şu son maç hariç hiçbir maçtan da zevk alamadım. 90 dakika, kanser aşılama programı gibi tüm maçlar.

Yok hocam.
    Dünyada hiçbir hoca futbolcularına böyle birşey aşılamaz. Kocaman da böyle birşey yapmıyor.
    Yenilen gol sonrasında , rakip takımın bir reaksiyon vermesini bekliyor. Bu reaksiyona karşı oyuncularına sakin olmalarını ve topu dolaştırmalarını öğüt veriyor.
    Maçın ilk yarısını dikkatli izledin mi şöyle bir pozsiyon vardı belki gözünden kaçmamıştır.
    BJK sağ kandımızdan yükleniyordu. Kuyt ve GG iyice geriye yaslandılar. Emre geldi yardımlarına , topu taca attılar. O sırada Emre arkadaşlarına dönüp , ellerini de 2 yana açıp "neden bu kadar geri yaslanıyorsunuz" dercesine el işaretleri yaptı. Bunu kafandan çıkar , hoca böyle birşey demiyor da aşılamıyor da...

İstatistik bilgilerini mutlaka kullan hocam. Sandığından farklı şeyler göreceksin.
    Caner , oynadığı maçlar itibariyle Baroni ile birlikte en etkili duran top kullanan 2 oyuncumuzdan biri. orta açma özürlü falan da değil :) Muz orta diye tabir edilen ortaları kelimenin tam manası ile %100 yapabiilen nadir Türk futbolculardan biri. Oyuna girdikten sonra Sow'un önüne bıraktığı top tamamen AKIL sahibi bir futbolcunun verebileceği bir pastı. (Misal Topuz 100 kere denesinm o pası veremez)

Topal değişikliğini yukarıda bir mesajda anlatmaya çalıştım. Tamamen taktiksel ve %100 doğru değişikliklerdi. İstersen yorumun o kısmını bir daha oku , yeniden değerlendirelim değişiklikleri.

Takım ligin en iyi futbolunu oynuyor. Samimi iseniz bir kere hocanın hakkını teslim etmeniz lazım artık! Haksız mıyım? İstediğiniz bu değil miydi? Kazanıyoruz ama oynamıyoruz diyordunuz , hatta kaybedelim ama takım adam gibi oynasın artık veryansınlarınız vardı. Gerek Sivas maçı gerek bu maç tam da bu kelimelerle ifade edilecek maçlar.

Görmüyor musun hocam oluyor. Sabır azıcık düzeliyor işte takım. Eskişehir - GS maçını izleyin moraliniz yerine gelsin. Gereksiz bir karamsarlık var. Şuan tuttuğıunuz takım , artık otoritelerce de kabul ediliyor ki ligin hem en diri takımı , hem de en iyi futbolunu oynayan takımı. Valla bir taraftar olarak başka ne bekliyorsunuz ben anlamak da güçlük çekiyorum.

Pekala, o zaman oyuncularda bir sorun var diyelim. Bu seferde "Bu psikoloji neden bu kadar uzun süredir var?" sorusunu akıllara gelir. "Beşiktaş golü bulabilirdi demişsin öyle ya da böyle... PEki nasıl?" demişsin. Duran topları, "gelin hadi durdurduk topu, kullanın" demiyoruz. Adamlar yükleniyor, biz de faul ile durduruyoruz. Sonuçta duran top bu şekilde oluşuyor. Caner ve Baroni konusuna, kesinlikle katılmıyorum. 50 tane orta açıyorsalar, 5-6 tanesi ancak yerini buluyor. Tam hatırlamıyorum, daha çok yeni bir maçta tam 17 korner kullandık ve bir tane etkili orta açılamadı ki 10 tanesini baroni kullanmıştır. Bunun neresi iyi orta oluyor? Bu zamana kadar kornerden 2-3 gol bulmuşuzdur, onlarda ön direğe kestiklerimiz. Daha da yemiyorlar bu taktiği. Şimdi de yerden boşluk aramaya çalışıyoruz duran toplarda. Takım ligin en iyi futbolunu oynuyor cümlesinde çok samimiyim, ancak bu belki son 1 veya 2 maç için geçerli ki, bu futbolu henüz 90 dakika göremedim. Hala bir şeyler ters takımda. Dün ilk 20 dakika da oynadıkları futbolu genele yaysınlar, ağzımı açmam. Ama nedense şu zamanları, Alex gönderildikten sonra ki 2 maçlık gaz dönemine benzetiyorum. Umarım yanılırım.

• aklı başında bir hoca ve alex olsa idi şu anda liderdik... zaten. Gs geçen seneki pres oyununu oynayamıyor kötü futbola rağmen 5 ve 7puan fark atmış normal şartlarda gsnin şuanda 15 puan fark atıp 5 6 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi lazımdı ama burak snijder drogba ambarat selçuk gibi oyuncular pres yapamıyor geçen sene umut elmander emre melo selçuk iyi pres basıyodu karşı takımı oynatmıyordu. Gsnin hücum gücü yüksek ama orta saha ve defans düşmüş melo çok gerilemiş geçen sene 12gol atan basan melo nerde bu sene nerde defansa transfer yapılmaması da büyük hataydı. Fenerbahçede ise aykut kocamanın yanlış kararları bu duruma getirdi takımı bjk maçında yobo gibi yüksek top korner duran topta kafaya iyi çıkan bir defans oyuncusunu oynatmayıp bekir ve egemen ile defansın boyunu kısalttı izleyenler görmüştür fernandesin kullandığı her duran top tehlikeli oldu... bu maçta bir gol güme gitti. Takdir haklarınıda bjk dan yana kullandı fener eskişehir maçındada caneri haksız yere atıp takımı 10 kişi bıraktılar ve ordada puan kaybı geldi. her gs puan kaybından sonra ya yenildi ya berabere kaldı fenerbahçe...bütün takımlara lehine yada alehine kararlar veriyorlar..

gelelim fenerbahçenin transfer politikasına

meireless portekiz milli takımda oynadığı chelsea da oynadığı oyunun yüzde 40ını bile fenerde oynayamıyor. Fernandesi portekiz milli takımında kesen meireles dün fernandes karşısında ezildi resmen...
    krasiç juventusta oynamamış maç eksiği olan ve şans tanınmayan bir oyuncu neden aldın ozaman
    stoch ortalama 10gol atan stoch mutsuz ve isteksiz oynasada adapte olamıyor.
    webo fenerbahçe webodan 2tık yukarda bir forvet alması gerekirdi gol atıyor iyi işler yapıyor fakat fizik gücü sow kadar iyi değil çoğu pozisyonda adam yere kapaklanıyo..
    kuyt çalışkan oyuncu ama takım oyuncusu eğer takımınızı oturtamazsanız adam tek başına en fazla bu performansı veriyor.
    mtopal gereksiz bir transferdi salihi tercih ederim yerine
    ziegler okadar iyi oyuncu değil bir santos bir taiwo gibi etkili değil hasan ali tercih edilir
    ne egemen ne bekir fenerin defans oyuncuları değiller. yobo lugano tarzı 2li yapması gerekirdi o kalitede adam almaları lazımdı.

elde ki kadroyuda aykut kocaman verimsiz kullanınca bu sonuçlar normal fenerbahçe şampiyonluğu devre arasında kaybetti. alexin gitmesi aykutun istifası geri dönüşü felan.....

• Bu kolay gol yemiyoruz diyenler neyin kafasındalar??? Neredeyse her maç gol yiyoruz, şaka mısınız beyler, tandemin toptan değişmesi lazım,23 yaşındayım ve şu ana kadar bu stoperlerden daha kötü stoper izlemedim fenerbahçede, volkan'da ameliyat olacaksa olsun,eğer böyle devam edecekse yandık.İlk olarak hedefimiz ligi ikinci olarak bitirmek olmalı, bu senede şamp. ligine kalamazsak ekonomik olarak biteriz..Sonrada aykuta allahaısmarladık denilmeli... Stoch,Krasiç,Bekir,Orhan Şam, Selçuk, Egemen yollanmalı, yedek kalmak şartıyla baroni kalabilir..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam.

Pekala, o zaman oyuncularda bir sorun var diyelim. Bu seferde "Bu psikoloji neden bu kadar uzun süredir var?" sorusunu akıllara gelir. "Beşiktaş golü bulabilirdi demişsin öyle ya da böyle... PEki nasıl?" demişsin. Duran topları, "gelin hadi durdurduk topu, kullanın" demiyoruz. Adamlar yükleniyor, biz de faul ile durduruyoruz. Sonuçta duran top bu şekilde oluşuyor. Caner ve Baroni konusuna, kesinlikle katılmıyorum. 50 tane orta açıyorsalar, 5-6 tanesi ancak yerini buluyor. Tam hatırlamıyorum, daha çok yeni bir maçta tam 17 korner kullandık ve bir tane etkili orta açılamadı ki 10 tanesini baroni kullanmıştır. Bunun neresi iyi orta oluyor? Bu zamana kadar kornerden 2-3 gol bulmuşuzdur, onlarda ön direğe kestiklerimiz. Daha da yemiyorlar bu taktiği. Şimdi de yerden boşluk aramaya çalışıyoruz duran toplarda. Takım ligin en iyi futbolunu oynuyor cümlesinde çok samimiyim, ancak bu belki son 1 veya 2 maç için geçerli ki, bu futbolu henüz 90 dakika göremedim. Hala bir şeyler ters takımda. Dün ilk 20 dakika da oynadıkları futbolu genele yaysınlar, ağzımı açmam. Ama nedense şu zamanları, Alex gönderildikten sonra ki 2 maçlık gaz dönemine benzetiyorum. Umarım yanılırım.

Hocam 17 kornerde 10 gol atan takım mı var :)
    O Ortaları Alex kullandığında da aynı ortalamamız vardı , Caner ve baroni ile yine aynı... (sana birşey fısıldıyayım , geçen sene Baroni'nin istatistikleri , skora katkısı anlamında Selçuk İnan'dan daha pozitifti) Caner'de kıstılı süre oynamasına rağmen , 5 asist ve 2 gol ile oynuyor. Kendisinden daha fazla oynayan göz nurunuz Stoch'un golü yok , asisti de 1.

Eleştiri her zaman yapılaiblir , takım iyi oynuyor kapa çeneni demiyorum :) Takımın hakkını verin diyorum sadece...

Türkiye Kupasını alabilir miyiz?
    UEFA'da bir tur yukarı çıkma şansımız var mı? Kura güzel olursa belki daha yukarıda çıkabilir miyiz?

Ligde 7 puan gerideyiz , rakiplerin oynadığı futbola bakarak herşey bitti diyor musun?

Rakibin oynadığı futbol ile taraftarlarını hayal kırıklığına uğratırken , senin yükselen bir grafiğin var. Ne yapman lazım o zaman taraftar olarak. Takımının yanında olman lazım değil mi?

Kocaman'ı sevmiyorsun anladım. Sevmek zorunda da değilsin. Ama kişisel futboılcu hatalarını hocaya yüklemeyin...

• 來吧,我會笑的人從那裡沒有馬的馬車
  • Allah aşkına pas futbolu pas futbolu diyip duruyor Kocaman geldiğinden beri. Eyvallah pas yapıyoruz %70'i geride olmak üzere ama 2 senedir o pasların sonunda 2 stoper yada kaleciden biri "baaaam" diye ileri dikiyorsa topu o pas futbolunun ne amacı kalıyor. Bunu göremiyor mu yada çözüm üretemiyor mu tıpkı öne geçtiğimiz hemen her maç yaslanmamız gibi.

Oyuncu tercihlerini hatalı bulsam da birşey diyemem aklında bir plan var ona en uygun isimleri seçiyordur ancak bazı oyuncular artık dinlenmeli. Devre arası top kayıplarını söylüyor spiker Fernandes 7 top kaybı. Normaldir basketbolda da en çok top kaybını oyun kurucular yapar ki hemen her atakta Fernandes top kullanıyor Beşiktaşta.

Fenerbahçe de Kuyt 9 top kaybı...... Kuyt bu kadar top kaybı yapıyor, sonra adamlara baskı yapıyor koşuyor takımı koşturuyor. "Adam mücadele ediyor" çok yetersiz bir savunma. Geniş bakınca kaptırdığı her top sonrası kendisi ve en az 4-5 oyuncu mücadele etmek zoruda kalıyor. Kuyt mesela ilk 45 dk 5 km koştu ise 1 km kendisi, toplamda da en az 5 km takım onun kaybettiği top için mücadele etmek zorunda kalıyor. Gerçekten normal değil yaptığı top kayıplarının sayısı. Üstelik Fernandes gibi oyun da kurmuyor.

Diğer örnek Baroni. Baroni evet Alex'ten daha fazla koşuyor basıyor gibi görünüyor ancak hep adama eşlik etme şeklinde koşuları. Çok nadir yardıma geliyor ve çok açık maç seçiyor. Keyfini bekliyoruz oynaması için. Alex'e Baroni ne görev yapıyorsa bugün sahada o görev verilse belki savunma kısmını 3 eksik yapar ancak hücum kısmını da 13 fazla yapardı. İnsan doğal olarak soruyor neden gönderildi o zaman diye.

Bir diğer mevzu da Stoch. Bu adam geçen sene neydi bu sene ne oldu? Neden küstürüldü. Performansı iyi olmayabilir ancak kazanmak adına Baroni kadar, Bekir kadar, Egemen kadar neden şans verilmedi.
    Alınan adam Krasiç. Neden alındı mesela ben hala anlayabilmiş değilim. Sağ kanatta Kuyt'ı oynatıyor, geçen sene hiç vazgeçmediği Topuz var, Stoch oynayabilecek kapasitede... Benzer şekilde Bekir-Egemen ikilisine bu kadar şans verilirken (ki bence Bekir çok çalışkan bir oyuncu, Egemen ise saatli bomba) neden bu şans Serdar Kesimal'a verilmiyor ki iyi oynadı genelde.

Bunlara tümüyle bakınca forma dağıtımında adalet sağlanmıyor diye düşünüyorum.

Bugün Fenerbahçe tarihinde en sevdiğiniz oyuncu kimdi deseler AYKUT derim. Benim efsanemdir o. Ne Alex ne Rıdvan. Ama çok önyargılı olduğunu düşünüyorum, takılıp kalıyor bazı şeylere...

• quote:

Orijinalden alıntı: subsonic

Allah aşkına pas futbolu pas futbolu diyip duruyor Kocaman geldiğinden beri. Eyvallah pas yapıyoruz %70'i geride olmak üzere ama 2 senedir o pasların sonunda 2 stoper yada kaleciden biri "baaaam" diye ileri dikiyorsa topu o pas futbolunun ne amacı kalıyor. Bunu göremiyor mu yada çözüm üretemiyor mu tıpkı öne geçtiğimiz hemen her maç yaslanmamız gibi.

Oyuncu tercihlerini hatalı bulsam da birşey diyemem aklında bir plan var ona en uygun isimleri seçiyordur ancak bazı oyuncular artık dinlenmeli. Devre arası top kayıplarını söylüyor spiker Fernandes 7 top kaybı. Normaldir basketbolda da en çok top kaybını oyun kurucular yapar ki hemen her atakta Fernandes top kullanıyor Beşiktaşta.

Fenerbahçe de Kuyt 9 top kaybı...... Kuyt bu kadar top kaybı yapıyor, sonra adamlara baskı yapıyor koşuyor takımı koşturuyor. "Adam mücadele ediyor" çok yetersiz bir savunma. Geniş bakınca kaptırdığı her top sonrası kendisi ve en az 4-5 oyuncu mücadele etmek zoruda kalıyor. Kuyt mesela ilk 45 dk 5 km koştu ise 1 km kendisi, toplamda da en az 5 km takım onun kaybettiği top için mücadele etmek zorunda kalıyor. Gerçekten normal değil yaptığı top kayıplarının sayısı. Üstelik Fernandes gibi oyun da kurmuyor.

Diğer örnek Baroni. Baroni evet Alex'ten daha fazla koşuyor basıyor gibi görünüyor ancak hep adama eşlik etme şeklinde koşuları. Çok nadir yardıma geliyor ve çok açık maç seçiyor. Keyfini bekliyoruz oynaması için. Alex'e Baroni ne görev yapıyorsa bugün sahada o görev verilse belki savunma kısmını 3 eksik yapar ancak hücum kısmını da 13 fazla yapardı. İnsan doğal olarak soruyor neden gönderildi o zaman diye.

Bir diğer mevzu da Stoch. Bu adam geçen sene neydi bu sene ne oldu? Neden küstürüldü. Performansı iyi olmayabilir ancak kazanmak adına Baroni kadar, Bekir kadar, Egemen kadar neden şans verilmedi.
    Alınan adam Krasiç. Neden alındı mesela ben hala anlayabilmiş değilim. Sağ kanatta Kuyt'ı oynatıyor, geçen sene hiç vazgeçmediği Topuz var, Stoch oynayabilecek kapasitede... Benzer şekilde Bekir-Egemen ikilisine bu kadar şans verilirken (ki bence Bekir çok çalışkan bir oyuncu, Egemen ise saatli bomba) neden bu şans Serdar Kesimal'a verilmiyor ki iyi oynadı genelde.

Bunlara tümüyle bakınca forma dağıtımında adalet sağlanmıyor diye düşünüyorum.

Bugün Fenerbahçe tarihinde en sevdiğiniz oyuncu kimdi deseler AYKUT derim. Benim efsanemdir o. Ne Alex ne Rıdvan. Ama çok önyargılı olduğunu düşünüyorum, takılıp kalıyor bazı şeylere...

Yazdığın herşeye saygı duyuyorum hocam. Ama Stoch konusunda itirazım var. 920 dakika forma giyen bir adam sence şans bulmamış mı demektir?

• quote:

O Ortaları Alex kullandığında da aynı ortalamamız vardı
    Doğru geçen senelerde de aynı ortalamamız vardı ancak bunun nedeni de Aykut hoca değil miydi hocam. Bu sezonun ilk yarısının ortalarından beri Gökhan'ın ön direk koşuları dışında organize duran topumuz yok. Şimdi de Kuyt'ın arka direğin uzağına gittiği bir organizasyon yapıyorlar ki oradan gol çıkması için Kuyt'ın gelişine yapıştırması lazım.

Fark şurada Daum zamanında patır patır goller atıyorduk duran toptan biz. Sebebi ortaların iyi olması değil buna çok çalışılması idi. Selçuk ile yapılan bir röportaj vardı zamanında çok çalışıyoruz buna diyordu. Ceza sahasındaki altı kişinin hamleleri, koşuları sadece 1 kişi için hazırlanmış bir plan, o bir kişinin pozisyon bulması için çalışıyoruz diyordu. Bu Selçuk oluyordu, Luciano oluyordu, Lugano oluyordu vs vs... Hatta taç bile çalışıyoruz diyordu.

Şimdi duran topa bu kadar önem verildiğine inanan var mı? Elini kalbine götürürse korneri kullanan adam, ön direk, iki elini kaldırırsa arka direk. Ahanda organizasyon.

• Farklı birşey yazan yok hep aynı şeyler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gktr25

quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

sow konusuna katılmıyorum.fark yapacak oyuncun orta sahada olsa dediğinde belki bi nebze haklı olabilirsin çünkü sow 4-3-3 ün orta forveti aslında.ama splinter oyuncu için arkasında en az 2 tane iyi top çıkartan oyuncu olması lazım.bizim takımda bekir top şişiriyor anca

tamam işte aynı şeyleri söylüyoruz hemen hemen.Splinter forvet lazım Fb ye.Ve onlara bu asistleri yapacak veya o ortamı yaratacak orta sahadaki baskıyı presi kıracak teknik kapasiteye sahip bir Alex 'in olmaması.Alex varken de fırlayamıyordu Fb nin forvetleri oyunu rakip kaleye yığmıyor ki fb yıpratıcı forvet ihtiyacı olsun!Fb Barcelona tarzı sürekli pas yapmaya çalışıyor.Yani Aykut hoca pas oyununu oturtmaya çalışıyor bunu bir nebze başarıyor fakat bu gol yollarında olmuyor çünkü rakipler genelde kapalı olduğundan orada pas trafiğine izin vermiyor çoğu zaman.Bu pas trafiğini yaparken fuleli adımları olan hızlı forvet ihtiyacı var FB nin.Yanılmıyorsam şu an ligin en az gol yiyen takımı Fenerbahçe ve yedikleri goller de büyük çoğunlukla gerçekten bahtsız bedevi cinsten goller ve Volkan yerden atılan şutlarda çok yetersiz kaldı.

Kimse de dememiş ki splinter ne? Çok ninja kaplumbaga izlediniz herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: subsonic

quote:

O Ortaları Alex kullandığında da aynı ortalamamız vardı
    Doğru geçen senelerde de aynı ortalamamız vardı ancak bunun nedeni de Aykut hoca değil miydi hocam. Bu sezonun ilk yarısının ortalarından beri Gökhan'ın ön direk koşuları dışında organize duran topumuz yok. Şimdi de Kuyt'ın arka direğin uzağına gittiği bir organizasyon yapıyorlar ki oradan gol çıkması için Kuyt'ın gelişine yapıştırması lazım.

Fark şurada Daum zamanında patır patır goller atıyorduk duran toptan biz. Sebebi ortaların iyi olması değil buna çok çalışılması idi. Selçuk ile yapılan bir röportaj vardı zamanında çok çalışıyoruz buna diyordu. Ceza sahasındaki altı kişinin hamleleri, koşuları sadece 1 kişi için hazırlanmış bir plan, o bir kişinin pozisyon bulması için çalışıyoruz diyordu. Bu Selçuk oluyordu, Luciano oluyordu, Lugano oluyordu vs vs... Hatta taç bile çalışıyoruz diyordu.

Şimdi duran topa bu kadar önem verildiğine inanan var mı? Elini kalbine götürürse korneri kullanan adam, ön direk, iki elini kaldırırsa arka direk. Ahanda organizasyon.

2010-11 sezonunda Lugano'nun duran toplardan attığı gol sayısı kaçtı hocam?
    O zaman çalışıyorlardı şimdi mi bıraktılar. Aykut Kocaman o zaman duran toplara inanıyordu bugün mü inanmıyor?

Öndirek'te Gökhan Gönül'e atılan toplar gibi çalışıldığı gibi aşikar GS'da bir organizasyon gördün mü? Bu korner çalışılmış dediğin bir organizasyon başka takımın kornerlerinde var mı? Haksızlık ediyorsun hocam...

Bugün sana iddia ediyorum , Lugano olsa , Luciano olsa yine aynen böyle takır takır gol atarız. Bazı şeyleri de futbolcu isteyecek.

• Fenerbahçe kanatsız oynuyor bence. Baktığımızda fenerbahçenin pozisyonlarının hepsi orta alandaki paslaşmalardan doğan pozisyonlar. Gökhan Gönül'ün hücuma olan katkısı kanat oyuncularından daha fazla.

Bence Fenerbahçe 4-5-1 Oynamalı.

---------------Volkan---------------
    GG------Egemen--Yobo---Hasan--
    --------------M.Topal---------------
    ------------Emre--Salih------------
    şimdilik kuyt--------------Caner---
    -----------Moussa Sow-------------

Zaten Kanat oyuncuları bekleneni vermememiş, ki bence Meireleste bekleneni kesinlikle veremedi. Ortasahada ise emre,salih,mehmet topal, topuz, baroni, sezer gibi mücadeleci oyuncuların var. Koy onları koşsunlar pas yapsınlar.

Fenerbahçenin en büyük problemi oyunu yavaş oynamasıydı ligin ilk yarısında. Çünkü Mehmet Topal dışında ortasahada rakibi hapsetmeye çalışan sıkıştırmaya çalışan adam yoktu. Daha sonra emre geldi ruh geldi dediler ya aslında ruh değil. Pres yapan bir oyuncu daha geldi. Maç esnasında izleyin bakın Cristian ne kadar müsait pozisyonlar buluyor. Çok rahat paslar atıyor üstelik rakip yarısahasında. Çünkü Emreyle Mehmetin presi Cristian'a alan açıyor. Cristian ise topu olumlu kullanırsa pozisyon oluyor.

Forvet tercihine baktığımızda kesinlikle tek forvet o da Sow olmalı diyorum ben. Webo'nun da artıları var, hızlı olması sow'dan daha iyi pas yapması falan ama sow kesinlikle golü koklayan bir oyuncu. Çift forvet oynarsanız da kanatlarınızın çok iyi işlemesi lazım ki pozisyon üstünlüğü sizde kalsın. Üstelik ortasahada da bu yükü kaldıracak oyuncu yok bence. Dün 4-4-2 gibi oynamaya çalıştı fenerbahçe ama golden sonra Emre-Meireles resmen iptal oldu.

Kanat tercihlerine gelirsekte şimdilik Canerle Stoch o bölgede idare ederler. En kötü Kuytla hallolur bu sene kanatlar.

Ama genele baktığımızda Kuyt,Krasic,Meireles,Ziegler Türkiye'de bu denli büyük bir takıma yakışmayan oyuncular bence. Kuyt yine yedek bekleyebilir ki aldığı maaşa göre bence gönderilmesi lazım ama yine de mücadele etmek isteyen birisi hemde tecrübeli.

Ayrıca artık aykut kocaman mı yapar yoksa başkalarımı ama takım defansı diye bir şey yok fenerbahçede. Mutlaka olması lazım. Gol attıktan sonra pozisyon vermeleri o yüzden.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.