Mühendislik öğrencisiyim ortalama bir okulda okuyorum ve tamamen umutsuzum. Yaptığım çalışmalar gerçekçi gelmiyor. Özel sektör için kendimi geliştireyim desem beş para etmez insanlarla iğrenç bir ortamda mobbinge maruz kalarak sürekli diken üstünde çalışmak için bu çalışmaları yapmak kendime hakaret gibi geliyor. Şu an cv'mde 20 tane sertifikam var birçok becerim var ancak hiçbiri gerçekçi gelmiyor. Çirkin İK' cı tiplerin karşısına çıkıp gülümseyip kendimi yarandırmaya çalışma fikri korkunç geliyor. Devlet desen KPSS denen sınava çalışmak 90 hatta 95+ puan alıp alanımda belki ilk 50ye girip sonra üstüne mülakata çağırılıp orada da yine birilerine yaranmaya çalışıp İngilizce seviyemi yine sınavlarla kanıtlayıp birkaç senemi de bunlarla harcamak da korkunç geliyor. Kendi işimi kurayım desem sermayem yok bilgim yok bana işi öğretecek kimse yok herkes birbirini ezmeye ve iş yaptırtmamaya çalışıyor. İş tecrübem de oldu orada da yine beş para etmez tiplerin klasik mobbinglerine maruz kaldım ve tek hatam sadece işime odaklanmaktı bu yüzden göze battım :) Bu ülke insanının karakterinden mi yoksa hayatın kendisinin gerçekten bu kadar çirkin olmasından dolayı mı bilmiyorum ama gerçekten bir çıkış yolu göremiyorum artık neredeyse. Bazen diyorum mühendisliğin bu çirkin ortamına ayak uydurmaya çalışmaktansa YKS çalıp 40 yaşında bile olsa cerrah falan ol mühendis olarak hayatın boyunca asla alamayacağın paraları alırsın ve odaklanacağın tek bir şey olur o da kariyerin. Bu ülkede gerçekten tıptan başka bölüm okunmaz sanırım. 6 sene boyunca sadece okul derslerine odaklanıp sonrasında asla iş bulma sıkıntısı çekmeyip doğrudan 80k maaş alınan başka hiçbir sektör yok. Mühendislik okumayı çoğu insan okulu okuyup bitirmek sanıyor ancak asla öyle değil. Okul dersleri işin %30'luk kısmı diyebilirim. Kalanı okul dışı çalışmalar, iletişim becerilerini geliştirme (yani şu beş para etmez tiplerle anlaşabilecek biri haline gelme) ve diğer iş dışı şeylerden oluşuyor. Bu okulu bırakma durumum asla yok mecbur okuyacağım ancak burada gerçekten mutlu bir gelecek hatta direkt bir gelecek görmüyorum diyebilirim. Mühendislik fakülteleri her okulun en rekabet dolu, en çirkin tiplerinden oluşan yerlerdir bunu mühendislik öğrencileri çok iyi bilir. Bu ortamda ezilmez de uyum sağlar ve onlardan olursanız ve bunun yanında da bir şeyler yapabilecek tecrübe edinebilirseniz bir maaşa sahip olabilirsiniz. Bu kadar yıpranıp çirkinleştikten sonra da o maaşla ne kadar mutlu olursunuz orasını bilemem :) Ya da işte o insanlardan olursunuz, çalıştığınız yere yeni gelen tiplere mobbing yaparak acısını çıkarmaya çalışırsınız Bu işler böyle maalesef. Tıp fakültesinde tüm bunların olmaması gerçekten inanılmaz bir şey. Çevremde tıp okuyan kişilerin hemen hemen hepsi arkadaşlarıyla çok iyi anlaşıyor üniversite hayatlarını da böyle çirkin şeylerle uğraşmayarak derslerine çalışarak geçiriyorlar. Tıp okumak mühendislik okumaktan çok daha zordur evet ama işinizin sadece okul derslerine çalışmak olması da aslında durumu oldukça kolaylaştırıyor. Bu nedenle ben mühendislik okumak daha zordur derim mesela. Bazen diyorum şu okulu bitir sonra tıp oku gerekirse 40 yaşında ol ama en azından bir mühendis olarak asla alamayacağın maaşları 40 yaşında alırsın ve çok daha az yıpranırsın.. |
Bir mühendis olarak tamamen umutsuzum
-
-
Bölüm okul ne
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bölüm makine mühendisliği dostum, okulu söylemeyeyim yanlış anlamazsan.
-
Aynı şeyleri düşünmek canımı cok sıkıyor
Bölüm kötü değil aslında Sakaryada falan okuyosan en kötü iş bulursun. Ama düşük sıralardan yazdıysan maalesef sıkıntı 2. Ya da 3. Sınıfsan bölümü bırakmanı tavsiye ederim.
Hocam bilmiyorum İTÜ, ODTÜ gibi gerçekten mühendis olabileceğim bir yerde okusaydım böyle sıkıntılara sahip olmayabilirdim belki de ancak mühendislik okumak gerçekten bir noktada çirkin bir şey. Benim okul dersleriyle hiçbir derdim yok hepsini çok seviyorum ve saygı duyuyorum ancak dediğim gibi bu iş tıp okumaya benzemiyor dersler işin %30'luk kısmı. Okul dersleri de zaten çok zor onu herkes biliyor ancak bu zorluğun karşılığını asla alamıyoruz ya da alacak olan insanlardan biri ben değilim belki de. Gerçek anlamda mühendislik yapabilmek öyle kolay iş değil zaten ancak ortalamanız 3.90 da olsa okul derslerinde başarılı olmak size bir gelecek sunmuyor. Tıp okuyan insanlar çok şanslı bundan dolayı. Mühendis olunca kimse size para vermek zorunda değil verenler de canınıza okuyor zaten sizi hayattan soğutuyor. Bu sektörde bir gelecek kurmak çok zor pis işler bunlar.
-
Birde yazında tıp ta mobbing yok yazmışsın sen hiç diş ve tip öğrencileriyle konuşmamışsın o kadar belli ki. Bu iki bölümde ki mobbing karşılaştırılamaz. Mobbingden intihar eden öğrenciler bile var. 80K maaş konusunda ise haklısın o konuda tıp öğrencileri için garanti.
Tıp için hazırlan kardeşim
Hocam odtü ile ÜTÜ yü bir tutmayin ya ODTÜ bir marka la
Sen nereye gidiyon Gazi tıp mı ODTÜ mü
Okulu bırakmam söz konusu değil hocam zaten bölüme geç başladım belli başlı nedenlerden dolayı. Burayı okumak zorundayım ancak sonrasında gerçekten bu işi yapacağımı sanmıyorum. Mühendis olmayı istiyorum zaten çok da severek yazdım severek de okuyorum ama dediğim gibi benim derdim okul dersleri değil.. Mezun olunca 40k maaş işin bile şekilde şekle girmem gerekiyor tonla niteliğe sahip olmam gerekiyor. İşe girersem de yaptıracaklar mı belli değil :)
-
Tıp para kazanmak için doğru yol değil. Yazın az kalsın bunu araştırmaktan kafayı yiyordum.
Sağlam bir okuldan mühendis veya işe yarar bölüm mezunu olan birisinin finansal geleceği bir doktora göre daha parlak genellikle.
Hocam tıpta mobbing olduğunu biliyorum ancak bu okulu okurken hocalar tarafından uygulanıyordur veya asistanlık sürecinde üstleriniz tarafından uygulanıyordur bunu da normal karşılıyorum açıkçası. Mühendislik fakültesinde bize mobbing uygulanmıyor mu sanıyorsunuz derslerine girilmeyen hocalar var her ders öğrencileri aşağıladıkları ezdikleri için ancak bunlar beni etkilemiyor ben başka türlü çirkinliklerden bahsediyorum. Üniversite hocalarım benim ekmeğimle oynamıyor beni eğitiyorlar.
-
Staj falan da bulamadın mi hiç yol gösteren vs olmadı mı? Bence çok umutsuz olma genel olarak
Bilmiyorum, tahtalı köye gitme ihtimalim de var.
Bende mühendislik okudum biliyorum az çok nasıl oluyor ama sen çok negatif yaklaşıyorsun şuan bir yerde katılıyorum sana ama nasıl yapalım bilemedim
yok
Bende sana katılıyorum arkadaş için öyle yazdım çok umutsuz gördüm çünkü
Hocam sağlam okul dediğiniz yerlerin sıralaması zaten çoğu tıptan daha yüksek. O sıralamaları yapabilsem zaten tıp yazardım hiç böyle bir konu da açmazdım ancak şu an bulunduğum durumda gerçekten inanılmaz karamsarım ne yazık ki.
-
Ve insanlar şunu da anlamıyor, ODTÜ'de makine mühendisliği okuyan biri ile mesela 50klık bir okulda makine mühendisliği okuyan biri aynı dersleri alıyor %95 aynı zorlukları yaşıyor ancak mezun olduklarında gelecekleri aynı olmuyor. Aslında birkaç okul dışında mühendislik fakültelerinin tamamen kapatılması lazım çünkü mühendis denen insan zaten bilim insanı oluyor sayılarının çoğalmasının bir anlamı yok az ama kaliteli olması yeterli. Tıp kazanılamayan sıralamadan mühendislik de kazanılamaması lazım.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hiçbir seçeneği değerlendirmiyorsun çünkü. Para için tıp diyorsan bırak bir daha hazırlan dedim olmaz dedin. O zaman bölüme devam edip elinden geleni yapacaksın ya da berber ol o zaman hem üniversite de istemiyor sadece şikayet ederek eline ne geçecek? |
Benzer içerikler
- aydın yayınları zor mu
- okyanus yayınları zorluk derecesi
- tıp okumak zor mu
- deniz astsubay rahat mı
- yurt dolap kilidi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X