selamlar şimdilik sadece .com uzantılı alan adını aldım. bundan sonra yapmam gerekenleri anlatacak,yardımcı olacak bir vatandaş arıyorum.
olay şöyle;
video | resim | müzik | yazı | vs... sekmeler şeklinde bir site olmasını hayal ediyorum.
siteye başka insanlarda üye olabilmeli. siteme üye olan vatandaşlar bu tarz içerikleri ekleyebilmeli. bu üyelerin profili olmalı. (mesela 'serseriflov_13' nickli üyenin yüklediği videolar,resimler,yazılar, şeklinde kim ne yiyor ne içiyor görülebilmeli)
daha anlatırım fakat böyle bir site 'bi kaç bin dolar sen bu işe girme başkan' diyosanız,ardıma bakmadan koşarak uzaklaşacam burdan. ama basit bişeyler yaparız ben sana anlatırım sonra ufak ufak geliştirirsin diyosanız buradayım.
yani yutuba rakip olmak gibi bi niyetim yok.
nasıl olur bu iş? oluru var mı? yoksa 'defol fakir' mi diyosunuz?
Domain aldıktan sonra siteyi yayınlamak için hostinge ihtiyacın olacak onu da almalısın. Site yapma işine gelince burdan anlatılacak kadar kolay değil o. Hazır sistemler kullanabilirisn belki Wordpress gibi ama onları çözmen bile aylar sürebilir. Ücretli olarak bu işi yapıyorum eğer istersen çok uygun fiyata Wordpress sistemi kurup, tema düzenleyebilirim ya da Php site kodlayabilirim. Her şey para değil kendin yapmak istersen elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım burdan.
Glukhovsky
kullanıcısına yanıt
Glukhovsky Arkadaşın dediği gibi elimden geldiği kadar yardımcı olurum dilersen hazır sistemlerimi inceleyebilirsin.==> Php Scriptler
Verimli olmasını istersen hazır sistem satın almanı tavsiye ederim.
Glukhovsky
kullanıcısına yanıt
eyvallah beyler cevaplarınız için.
diyelim böyle bir site yaptım 5 -10 kişi üye oldu video,resim bilmem ne yükledi bunlar sonsuz bi boşluğa yüklenmio sonuçta dimi nereye yükleniyo bu içerikler?
aziz_peder
kullanıcısına yanıt
Onun içinde ayrı bir veritabanı masrafın var. Hosting'de geliyor, Google-Youtube-Facebook gibi sitelerinin kazandığı paranın %65'i hostingi arttırmaya gidiyor zaten. O kadar para isteyeceğini sanmıyorum fakat gelişirse siten bayağı bir yük olur sana.
jeogelis
kullanıcısına yanıt
yani böle bi site için videoyu yutuba yükleyip ordan paylaşmak daha mı mantıklı?
quote:
Orijinalden alıntı: aziz_peder
yani böle bi site için videoyu yutuba yükleyip ordan paylaşmak daha mı mantıklı?
Eğer bütçen yüksekse, büyük bir proje düşünüyorsan hosting veya servera yüklemek daha mantıklı. Ama tecrübeli değilsen pahalı hostinglere, serverlara gerek yok, Youtube gibi sitelere yükle gitsin.