Şimdi Ara

Blackberry: Android de tutmazsa bize elveda ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  •  Blackberry: Android de tutmazsa bize elveda !

Battı batacak denilen ancak inatla sektörde ayakta kalmaya çalışan BlackBerry'nin yeni telefonu Priv ortaya çıktı. Cihazın en önemli özelliği ise Android işletim sistemini kullanıyor olması.

BlackBerry Priv ortaya çıktı. Bu kez şirket BlackBerry 10 işletim sistemi yerine Android'i yeni cihazında kullanmayı tercih ederken, bu şekilde pazar payını artırmayı umuyor.

Diğer Android telefonlara kıyasla BlackBerry Priv'in daha güvenilir yapıda olmasıyla rakiplerinden sıyrılacağına inanan şirketin yeni telefonunun teknik özelliklerine gelince;

192 gram ağırlığında olan cihazın 5.4 inç'lik bir ekranı var ve 1440x2560 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabiliyor. Corning Gorilla Glass 4 teknolojisini kullanan cihaz Android 5.1.1 işletim sistemiyle geliyor. Bu haliyle cihaz BlackBerry için de bir ilk.

.8 GHz çift çekirdek Cortex-A57 ve dört çekirdek 1.44 GHz hızında Cortex-A53 işlemcilerden güç alan cihazda 32 GB dahili hafıza ve 3 GB RAM bulunuyor. İstendiğinde microSD kart desteği ile toplam hafıza 200 GB'a kadar yükseltilebiliyor.

18 MP dahili kamera kullanan ve kamerasında optik imaj sabitleyici teknolojisini de kullanan BlackBerry Priv'ın ön yüzünde de 2 MP kamera yer alıyor.

Cihazın yurtdışı fiyatı ise 700 dolar.

• nokia da android tel cıkarmıstı. kurtardı mı kendini.yapma blackberry yapma.
    su anda blackberry z10 telefonumu değiştireceğim tek tel radyolu bir blackberry z10 dur.
  • Blackberry'nin köprüden önce son çıkışı olan Android tabanlı (ilk) akıllısı Priv'in satışları umulmadık ölçüde iyi seyrediyor.

Blackberry'nin kendi mağazasında daha önsipariş aşamasındayken tükenen cihazın yeni dağıtımı için 23 Kasım'a kadar beklenmesi gerektiği belirtilirken benzer bir durum da dünyanın bir numaralı alışveriş sitesi Amazon'da yaşandı. Amazon'da da resmi fiyatı olan 700 dolar üzerinden listelenen model, satışa çıkmasının saatler ertesinde tükenirken yeniden stoklara giriş tarihi hakkında da bilgi verilmiş değil.

Açıkçası hem Blackberry adına hem de en nihayetinde Android platformu da böyle üst güvenliğe sahip bir cihaza evsahipliği yaptığı için sevindik. Şimdi asıl merak ettiğimiz Blackberry'nin bu başarının ertesinde Android'i ürün gamının diğer modellerine de taşıyıp taşımayacağı. Android tabanlı gelecek bir Passport hiç de fena olmazdı hani...

http://www.yenisafak.com/teknoloji/blackberry-priv-peynir-ekmek-gibi-2339762?utm_source=facebook-yenisafak&utm_medium=facebook-yenisafak&utm_campaign=facebook-yenisafak

• quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Blackberry aslında kendini zorla batırıyor. Blackberry OS 10 gayet güzel bir işletim sistemiydi fakat adamlar kullanmasını bilemediler. Ucuza telefon üretecektiler alt seviye millet işletim sistemini tanıyacaktı. Hali hazırda sürekli donan ve kum saatli modellerini millet unutmadı ondan kimse almıyor.

Bu modelide pahalıya satacaklarına eminim yine kimse almayacak. Eskiden iş dünyası için üretilirdi BlackBerry. Fakat şuanda tahtı iPhone'a kaptırdı ve geri alması imkansız.

Telefon tutacak diye kalitenin düşürülmesine karşıyım. Yani Samsung gibi akıllı telefon piyasasında dandik kasa ekran ve hoparlörlü telefonlar ile tutunacaksa batsın daha iyi. blackberry z30 bile bir akıllı telefon nasıl olmalı konusunda üniversitelerde ders diye okutulur. Ama tutmadı. İphone çok mu ucuz ki tutuyor? Her yeni iPhone modeli 600 dolar civarında çıkıyor. Blackberry de aynıydı. Ama sistemin özüne uygun native market konusunda berbat ettiler işi. Z30'daki kasa kalitesi ekran kalitesi ve dengesi hoparlör ses kaydı ve ses iletimi batarya kamera dengesi kalitesi bir daha başka hiçbir cihazda aynı anda bir araya gelmez diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.