Şimdi Ara

Bluetooth hoporlor için pil tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Radyolu bluetooth hoporlorümüzün orjinal pili ölünce aşağıdaki pili alıp takmıştım (lehimledim). Orjinal pili de buna benziyordu ve 3.7 voltdu.
    STARX V.1 3.7V 1000mAH PS4 JOYSTİCK BATARYA KOL PİLİ

Bu pil pek tatmin etmedi, hemen biriyor.

Yine lehimleyerek takabileceğim daha yüksek kapasiteli ne tavsiye edersiniz?

3.7V luk 18650 pillerden taksam olur mu? hoporlorün içindeki devre bu pili şarj edebilir mi?

• 18650 pil en mantıklı çözüm olur, dahili şarj devresi lityuma göre tasarlandığı için sorunsuz şarj eder ancak tam şarj olması biraz uzun sürer.
  • Öncelikle cevap için teşekkürler. sevindim bu bilgiye hoporlorü kurtarıcam :)

Webde Sony VTC6 3000mah diye piller var. 30tl ye n11 hb falan heryerde var.
    Bunları tavsiye eder misin? Sahteleri oluyor mu? Dikkat etmem gereken bişey var mı?

Bunda akım koruma varmış. Fiyatları aynı.
    Camelion 18650 2600Mah Li-İon Koruma Devreli Ledli Fener Pili

Tavsiyede bulunursan sevinirim
  • abars kullanıcısına yanıt
    Sony VTC6 bilinen en yüksek akım gücünü vaadeden pil olarak tanınıyor, tavsiye ederim. Yakın zamana kadar 45-50 tl bandındaydı. Evet sitede indirimli fiyat olarak 30 tl civarında görünüyor. Bence alırken bu pil için en fazla olumlu yorumu bulunan satıcıyı tercih edin. En azından alanların tecrübeleri ile orijinalliğine dair elinizde bir dayanağınız olur.
  • Vtc piller daha cok elektronik sigaralar gibi anlik yuksek akim ceken cihazlar icin kullanılıyor. Matkaplar da bu gruba dahil. Siz hoparlore takacaksiniz. Size kapasitesi yuksek kaliteli pil lazim. Sony vtc de kullanilir ama Panasonic, samsung, lg, sony gibi markalardan hangisinin kapasitesi yüksek ve fiyati uygunsa onu tercih edebilirsiniz. Sizin icin uzun gitmesi önemli.

Bir de pili mecbur kalmadıkça lehimlemeyin ömründen yersiniz. Satin alacağınız yere puntali gondermelerini soyleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 6 Aralık 2019; 11:21:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karadvt K kullanıcısına yanıt
    Camelion guzel biseye benziyordu siparis verdim dün. Lehimsiz lastikle falan tutturmaya calisicam.

Cevaplar icin teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik vs gibi sağlam olmayan yöntemler yerine pil yatağı kullanmanı tavsiye ederim.
    http://www.robolinkmarket.com/tekli-18650-pil-yuvasi-lityum-li-ion.html?gclid=EAIaIQobChMI5PTnuv2h5gIVyeFRCh00SQEFEAQYAiABEgLC5PD_BwE

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bluetooth hoparlör tavsiye
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt

AA boyutunda saniyordum buyukmus baya. Sığmadı içine, bu şekilde uydurdum. Bayadir kullaniyoruz henüz bitmedi. Sarj edince hep böyle uzun giderse harika oldu

Pili ömrünü yitirmis bir sarjli el süpürgesi de var evde. Ona da pil tavsiye edermisiniz? :)
    Icindeki pil asagida:

Modeli nette bulamadim. 3.6v NiCd demiş
    Ne önerirsiniz?
    3tane normal sarjli AA mi takayim?
    18650 olmaz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abars -- 14 Aralık 2019; 19:57:19 >

• Bence orjinal pil neyse ondan takın. Camelion yampiri yumpiri ürünler üreten bir firma. Kaliteli bulmanız zor.
  • Markadan ziyade hangi tür almam gerektigini sormustum. Orjinal batarya bulamam bulsam da 100 liradan asagi olmaz.

3 yada 4 tane standart duracell aa pili (veya c tipi tombul pilleri) uc uca bitlestirsem olur mu?
    Makinayi duvardaki sarj unitesine taktigimda piller dolar mi?

• Hayır hayır sıradan pil olmaz.

Madem marka önemli değilse, elektronikçi varsa oturduğunuz semptte oraya gidin.

Nickel Cadmium pil alıcaksınız üç tane. Kapasiteleri 2000-2300mAh olusa daha iyi olur. Ama dediğim gibi gerçek kapasitede pil bulmak çok zor olduğundan biraz da şans işi.

Aynen şöyle olucak pil: Ni-Cd Rechargeable battery 1,2V 2200mAh falan gibi birşey yazıcak üzerinde.

Elinizdeki şarj kiti Lion piller için değildir pili patlatırsınız.
  • Merhaba. Şuradaki ürünlere de bir bakın isterseniz.

• Desiginiz gibi nicd alicam.

http://www.greenbatteries.com/nimh-battery-faq/
    Bu adresde söyle birsey var:

"Chargers designed to charge NiCd batteries can overcharge NiMH batteries. Even a standard or slow NiCd charger can damage NiMH batteries."

Burada nicd sarji ile nimh sarj etmeyin demiş.

Nicd boyut kapasite fiyat uygun bisey bulurum insallah

Cevaplar icin teşekkürler

• Evet içinde birbirine seri bağlı 3 adet ni-cd AA boy pil var, eskisi gibi kendi şarj hattı ile kullanacaksanız ya hazır 3.6v ni cd pil paketi alın ya da uygun fiyatlı bulursanız tek tek AA boy ni-cd 1.2v pil alıp kendiniz üçünü paket haline getirip monte edin. Şuna dikkat edin yalnız, süpürge motoru yaklaşık 5amper civarı akım çekiyordur, bağlantılarını sağlam yapmanız ve eskisi gibi kalın kesitli kablo kullanmanız gerekir.

Bir küçük hatırlatma, ni-cd pillerin ortalama kapasitesi 600-700 mah civarıdır, yukarıda verilen 2000-2300 mah örneği tahmin ederim ni-mh tip piller içindir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 14 Aralık 2019; 23:5:3 >
  • n11.com'dan TNL 2400mAH SC NiCD Süpürge Matkap Pili seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Tnl 2400mah Sc Nicd Süpürge Matkap Pili - n11.com
    https://urun.n11.com/ozel-pil/tnl-2400mah-sc-nicd-supurge-matkap-pili-P386251077

Tnl marka onerirmisiniz?

• TNL iyi fena değil de bunları lehimlemeniz gerekecek. Hem lehimleme pile zarar verir hem de yerine sığmayabilir. Hazır puntalı olanalrdan alsanız iyi edersiniz.
  • Mobilden bağlandığım için resimlerin hepsini şimdi gördüm, içindeki pil boyu AA değilmiş. Orta boy sc imiş, max 1300-1500 mah civarında bulunur daha üstü kandırmaca...

• quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

TNL iyi fena değil de bunları lehimlemeniz gerekecek. Hem lehimleme pile zarar verir hem de yerine sığmayabilir. Hazır puntalı olanalrdan alsanız iyi edersiniz.
    Puntali pek ilan yok olanlar da marka kalite pek guven vermiyor sanki
    Onereceginiz var mi

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Mobilden bağlandığım için resimlerin hepsini şimdi gördüm, içindeki pil boyu AA değilmiş. Orta boy sc imiş, max 1300-1500 mah civarında bulunur daha üstü kandırmaca...
    2400 kandirmaca da olsa en yaygın güvenilir bu var sanırım piyasada. Fiyati da makul. 3 tanesi 25liraya geliyor

• Aslında bu kadar külfete gerek yok.

Bir adet vtc6 pil bir adet de tp4056 işinizi hayli hayli görür.

Mavcut şarj devresi ile li-ion elbette şarj edilmez , bu yüzden tp4056 gerekir ..

Hem daha hızlı şarj imkanı sunuyor. Kendi pilleri 10 saatten önce solmaz ama vtc6 3 saatte falan full dolar ...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.