Şimdi Ara

bluetooth kulaklık mı daha zararlı wireless mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Notebook ' da kullanmak üzere kablosuz kulaklık almak istiyorum. Fakat günde 3 - 4 saat kullanacağım için belki de daha fazla radyasyon falan tarzı tehlikelerden korkuyorum.Hangisi daha zararlı , bluetooth mu wireless mı ?

Ayrıca zararları ne kadar ? Çok fazla radyasyon yayıyorlarmı ?

teşekkürler.

• Radyasyon olarak bilmem ama zaten kulaklık 1 saatten fazla kulağında kalırsa zararlıdır, ne kulaklığı olursa olsun
  • ben artık ondan geçtim sadece radyasyonu önemsiyorum :) zaten herşeyin fazlası zarar pc başında fazla oturmak vs..
  • Uzun süre kullanmamakta fayda var. Sonuçta her türlü kulaklık, kulağın içinde bakteri oluşumuna sebep oluyor. Özellikle yüksek seste müzik dinlenirse.
  • peki hangisi daha zararlı ? yani bluetooth kulaklık alsam kabloluya göre önemsencek bi tehlike farkı olur mu ?
  • olur kablosuz olan her şey insan vücuduna etki eder, wireless,bluetooth,gsm laptobum var ama kablolu modem kullanıyorum var gerisini sen düşün.
  • ikisinin arasında fark yok uzun süre kullanırsan ikiside hemen hemen aynı zararı verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım benim sana tavsiyem infrared tipi olan kulaklıklar olacaktır.Çalışma sistemi aynı tv kumandası gibi.Sesleri gözümüzün göremediği infrared işık la yolluyor yani radyasyon yok, fakat mesafe fazla uzun olmaz, yaklaşık 7-8 metre civarı.Netten bir araştır tanınmış markaların bu tarz ürünleri var.
  • Bu tip kablosuz cihazların yaydığı radyo dalgalarının sağlık üstüne olumsuz etkileri olduğu söylentisi şu ana kadar yapılan sayısız araştırmaya rağmen temellendirilemedi. Dünya sağlık örgütünün de 1996 yılından bu yana yaptığı araştırmalar var, sonuçta yine olumsuz bir durum bulunamadı. Karıştırdığımız bir diğer konu da bu cihazların radyasyon yaydığı yönündeki iddialar. Burada bahsedilen radyasyon Çernobilde olduğu gibi radyoaktif kimyasal bir ışıma şeklinde değil, uzun radyo dalgaları şeklindedir. Bunların insan üzerinde bir zararları bulunmadığı gibi, yaklaşık 100 yıldır kesintisiz bu cihazlarla karşılaştırılamayacak kadar çok güçlü radyo dalgaları yayan bazı TV ve Radyo istasyonlarının vericilerinin yanında oturan insan ya da diğer canlılarda bu 100 yıllık maruziyette bile bir sağlık sorununa rastlanmadı. İnternette bu konuda çok araştırma var, ingilizce şeklinde ararsanız ciddi kurumların araştırmalarını bulursunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.