Şimdi Ara

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) - ANA KONU (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
41
Favori
108.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam şu an boun ybs zor duruyor ancak aynı yükseokuldan başka bir bölüme gidebilirim ve kaç kişi ybs ile çap yapabiliyor merak ediyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceratosaurus

Hocam şu an boun ybs zor duruyor ancak aynı yükseokuldan başka bir bölüme gidebilirim ve kaç kişi ybs ile çap yapabiliyor merak ediyorum
    Tam ne kadar oluyor bilmiyorum ama çok zor olacağını sanmıyorum. Yatay geçiş de yapabilirsin MIS’e ilk sene sonunda ortalamana göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yatay geçiş ile şehir dışından başka bir üniversiteden gelenler okulun yurtlarında kalabiliyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pony Hunter

hocam yatay geçiş ile şehir dışından başka bir üniversiteden gelenler okulun yurtlarında kalabiliyor mu ?
    Tabi ki bunun için bir engel yok diye biliyorum.

• 2 sene sonra ordayım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: umutdarici

2 sene sonra ordayım :)
    Umarım

• Hocam sınav bekledigim gibi geçmedi boun mis gelmiyor çok büyük ihtimal yeditepe veya kadir has'ta ybs okunur mu sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: ceratosaurus

Hocam sınav bekledigim gibi geçmedi boun mis gelmiyor çok büyük ihtimal yeditepe veya kadir has'ta ybs okunur mu sizce
    Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Diğer üniversiteler hakkında bilgim olmadığı için ne desem yanlış olur. O yüzden bir şey demek istemiyorum

• hocam merhaba bu seneki sınavda yaptığım netlerle geçen seneye göre 3-4k arası bir sıralama geliyor. bu sene bölüme girme ihtimalim ne kadar olur sizce?

yazılanların hepsini okudum ama yine de bir tereddüt oluşmuyor değil içimde. bölümün hem şimdiki zaman hem de gelecekte istediği kişilik özelliklerini ve planları kendimle büyük ölçüde eşleştiriyorum. sizce rahat bir şekilde seçim hakkımı bu bölümden yana kullanmalı mıyım?

teşekkürler şimdiden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamanınfarkında

hocam merhaba bu seneki sınavda yaptığım netlerle geçen seneye göre 3-4k arası bir sıralama geliyor. bu sene bölüme girme ihtimalim ne kadar olur sizce?

yazılanların hepsini okudum ama yine de bir tereddüt oluşmuyor değil içimde. bölümün hem şimdiki zaman hem de gelecekte istediği kişilik özelliklerini ve planları kendimle büyük ölçüde eşleştiriyorum. sizce rahat bir şekilde seçim hakkımı bu bölümden yana kullanmalı mıyım?

teşekkürler şimdiden...
    Bölümün gerektirdiği spesifik bir kişilik özelliği yok eğer o konuda tereddütteysen. Ben herhangi birine gönül rahatlığıyla yaz derim ama kesin kararını etkilemek istemem, hayatına karar veriyorsun sonuçta. Kafandaki soru işaretlerini pm ile sorabilirsin.

• Khasa gelmeyin okul zaten çok kalabalık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockstar1907

Khasa gelmeyin okul zaten çok kalabalık
    Hocam mecbur gelcekler o ne demek

• Merhaba bende ybs okumayı düşünüyorum sıralamam geçen seneki sıralamaya göre 2.5-3k arası geliyor,odtü işletme tutma ihtimali var.Boğaziçi ybs yada odtü işletme arasında kaldım karar veremiyorum sence hangisini yazmalıyım? İşletmeye gitsem de yazılım dersi almayı düşünüyorum,sıralamalar kafamı karıştırıyor odtü 4k ybs 7kdan kapatmış ben ybs bu sene çok fazla çeker diyorum sence ne olur girebilir miyim 3k sıralama ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakanGkts

Merhaba bende ybs okumayı düşünüyorum sıralamam geçen seneki sıralamaya göre 2.5-3k arası geliyor,odtü işletme tutma ihtimali var.Boğaziçi ybs yada odtü işletme arasında kaldım karar veremiyorum sence hangisini yazmalıyım? İşletmeye gitsem de yazılım dersi almayı düşünüyorum,sıralamalar kafamı karıştırıyor odtü 4k ybs 7kdan kapatmış ben ybs bu sene çok fazla çeker diyorum sence ne olur girebilir miyim 3k sıralama ile
    Merhaba ben tabi ki Boğaziçi MIS derim. İşletme’ye gidip yazılım dersi almakla MIS okuyup IT alanına yönelmek benzer şeyler bile değil. Yazılım dersi bir alırsın iki alırsın ama MIS okumakla aynı şey olmaz. İstanbul’da okumanın da avantaj olduğunu düşünüyorum çoğu uluslararası şirket istanbulda. Sıralama hakkında çok yorum yapamayacağım ama geçen seneye göre 1-2k oynar gibi geliyor. Şu zamanlarda IT bilmeden düz İşletme okumak bana mantıklı gelmiyor.

• iDenis kullanıcısına yanıt
    hocam almanya yeni göç yasasıyla baya it'cilerin gelmesini istiyor. yurtdışında it alanında çalışmak için nasıl bir bölüm ? iş ilanlarına baktığımda genelde comp. science veya engineering,mathematics,economics falan istiyorlar. bundan ayrı olarak yazılım mühendisliği üzerine ilanların çoğu. bu bölümü bitirip yazılım müh. yapan 1-2 kişi de gördüm linkedinde. bu bölümü bitirip hangi alanlarda yüksek lisans yapabiliriz ? işletme yapılabilir ama onu herkes yapıyor, mesela teknoloji ile ilgili alanlarda soruyorum daha çok
  • quote:

hocam almanya yeni göç yasasıyla baya it'cilerin gelmesini istiyor. yurtdışında it alanında çalışmak için nasıl bir bölüm ? iş ilanlarına baktığımda genelde comp. science veya engineering,mathematics,economics falan istiyorlar. bundan ayrı olarak yazılım mühendisliği üzerine ilanların çoğu. bu bölümü bitirip yazılım müh. yapan 1-2 kişi de gördüm linkedinde. bu bölümü bitirip hangi alanlarda yüksek lisans yapabiliriz ? işletme yapılabilir ama onu herkes yapıyor, mesela teknoloji ile ilgili alanlarda soruyorum daha çok
    Bölümü bitirdikten sonra Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Veri Bilimi vb yükseklisans yapabilirsin tabi ki istersen. Yurtdışında çalışmak için uygun ama yurtdışında yükseklisans yapmadan ya da uluslararası bir şirkette çalışmadan direkt yurtdışından kabul almak hangi üniversitede olursan ol zor bir durum. Benim gözlemlediğim MIS mezunları genelde uluslararası şirketlere girip onlar tarafından yurtdışına yerleştiriliyor. Örneğin Mercedes’e girip 2-3 sene çalışıp daha sonra Almanya Mercedes’te devam etmek gibi.

• iDenis kullanıcısına yanıt
    benim de aklıma yatan düşünce o zaten hocam. bir diğer sorum da odtü iktisat ve bu bölüm arasındayım. iktisat daha quantitative bir bölüm ve yurtdışında data science benzeri master alanlarına baktığımda ismi geçiyor, zaten calculus falan da isteniyor yani. mis hiç görmedim. bu bir engel midir ? iktisat okumak daha avantajlı olabilir mi ? it alanı veya teknoloji şirketleri için mis daha iyi bir seçenek apaçık. peki consulting veya venture capital,investment banking tarzı işler için iktisat daha uygundur dimi ?
  • quote:

benim de aklıma yatan düşünce o zaten hocam. bir diğer sorum da odtü iktisat ve bu bölüm arasındayım. iktisat daha quantitative bir bölüm ve yurtdışında data science benzeri master alanlarına baktığımda ismi geçiyor, zaten calculus falan da isteniyor yani. mis hiç görmedim. bu bir engel midir ? iktisat okumak daha avantajlı olabilir mi ? it alanı veya teknoloji şirketleri için mis daha iyi bir seçenek apaçık. peki consulting veya venture capital,investment banking tarzı işler için iktisat daha uygundur dimi ?
    İktisat okuyacaksan data science alanına yönelebilirsin ama mutlaka yükseklisans gerekir programlama alanında. Sadece iktisatla yazılımcı olunmaz diye düşünüyorum. Dediğin gibi teknoloji şirketleri için MIS daha mantıklı ama banking investment falan diyorsan iktisat konuları tabi ki.

• Arkadaşlar merhaba, özelden gelen sorulara genel bir cevap vereyim hem de artık 3. Sınıfa geçtiğim için daha somut örnekler verebiliyorum. Arkadaşlarımın ve benim bildiklerimin staj yaptığı şirketleri yazacağım. Çoğunun 2. Sınıf olduğunun altını çizerim, 2. Sınıfta staj bulmak zordur normalde.

Bosch
    BSH
    Pfizer
    Unilever
    İş Bankası
    QNB Finansbank
    Trendyol
    Hepsiburada
    Microsoft
    JJ
    LC Waikiki
    Henkel
    Bayer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 21 Haziran 2019; 17:48:29 >
  • up

sıcak bölüm gençler

faydalanın
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.