Şimdi Ara

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) - ANA KONU (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
41
Favori
108.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tabi ki yüksek lisans için konuşuyorum hocam. mis'ten daha mı avantajlıdır sizce ? bide konuyla alakasız olacak ama yurtdışı olanaklarını karşılaştırdığınızda bu iki bölüm için hangisini daha önde görüyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pony Hunter

tabi ki yüksek lisans için konuşuyorum hocam. mis'ten daha mı avantajlıdır sizce ? bide konuyla alakasız olacak ama yurtdışı olanaklarını karşılaştırdığınızda bu iki bölüm için hangisini daha önde görüyorsunuz ?
    İktisat gidersen güzel bir istatistik temelin olur ama dediğim gibi yazılım bambaşka bir konu ve data science dışında başka bir IT alanına geçmek çok zor olur. MIS, IT sektöründe daha çok olanak sunuyor, aynı zamanda yönetime de çıkmana yardım edebilir.

Yurtdışı için tabi ki MIS’in İktisattan daha çok olanağı var. Business Intelligence Analyst, Data Analyst, Data Scientist veya normal programcı olabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 21 Haziran 2019; 20:47:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sınava girdim inşallah gelir matı iyi yapamadım diğerleri fena değil, sence düşer mi sıralamalar bekir hoca düşer dedi ea için youtubeda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EF8F31CE3 -- 22 Haziran 2019; 0:18:51 >
  • iDenis kullanıcısına yanıt
    data scientist nasıl olabiliriz ? master veya phd yapmamız gerekmez mi ? ama data science master programları genelde bilg. müh.,fizik,matematik gibi bölümlerden alıyor ya da quantitative bir bölüm istiyor. mis ile mümkün mü bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EF8F31CE3

hocam sınava girdim inşallah gelir matı iyi yapamadım diğerleri fena değil, sence düşer mi sıralamalar bekir hoca düşer dedi ea için youtubeda
    Sıralamar hakkında pek bir fikrim yok maalesef. Çok takip edemiyorum sınav sistemini bir iki senedir. Neye göre düşer dediler bilmiyorum ama düşmesinin tek mantıklı yolu yeni bölümlerin açılması veya kontenjanların artması.

• quote:

data scientist nasıl olabiliriz ? master veya phd yapmamız gerekmez mi ? ama data science master programları genelde bilg. müh.,fizik,matematik gibi bölümlerden alıyor ya da quantitative bir bölüm istiyor. mis ile mümkün mü bilmiyorum
    Master veya phd yapmadan da data scientist olabilirsin. Bunun için herhangi bir engel yok. Yurtdışında çalışmak için belki başka bir ülkede master yapmak büyük bir artı olabilir. Onun dışında Boğaziçi Yazılım Mühendisliği’nde yükseklisans yapan MIS mezunları var. O konuda bir problem duymadım ama araştırmakta yarar var.

Bir de merak ettiğim konu, sizin EA öğrencisi olduğunuzu düşünüyorum neden data scientist olmak istiyorsunuz? Çok alakasız çünkü EA ile. Ben MF öğrencisiydim zaten o yüzden böyle bir hedefim vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 24 Haziran 2019; 10:22:9 >

• Arkadaşlar çok fazla PM geldiği için herkese cevap veremiyorum çoğunlukla da aynı sorular geliyor. PM atmak yerine konuya yazarsanız daha iyi olur, aynı soruların tekrar sorulmasını da önlemiş oluruz.

hocam sayısal çıkışlıyım ben de . Bir de data science olanakları çok çok daha iyi. daha business ağırlıklı işler için hem daha az ilan var, hem de maaşları az. ayrıca gelecek için data science'ın daha güvenilir bir meslek odluğunu düşünüyorum
    Hocam, Boğaziçi haricinde bu bölüm nerede okunur? Kadir Has Üniversitesinde de var sanırım. Sizce nasıldır? Akademik kadro vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abdülhak Hamit Tarhan

Hocam, Boğaziçi haricinde bu bölüm nerede okunur? Kadir Has Üniversitesinde de var sanırım. Sizce nasıldır? Akademik kadro vs.
    Diğer okullar hakkında hiç bilgim yok maalesef

Sağ olun hocam yine de. Ben konunuzu okuyayım baştan sona.

Konunun amacından sapmaması maksadıyla, diğer üniversitelerdeki bu bölümün akademik kadrosu hakkında bilgi vermek isteyen olursa pm'den iletişime geçebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülhak Hamit Tarhan -- 24 Haziran 2019; 23:33:3 >
  • Gelecek 10-15 yıl içerisindeki durumunun nasıl olması bekleniyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Masturchiknaste

Gelecek 10-15 yıl içerisindeki durumunun nasıl olması bekleniyor?
    Akademisyenlerin fikrine göre İşletme bölümü ve MIS’in birleşmesi bekleniyor. Teknoloji ve IT’den bağımsız bir İşletme mantıklı ve güncel değil aksine yetersiz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 24 Haziran 2019; 18:1:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

Akademisyenlerin fikrine göre İşletme bölümü ve MIS’in birleşmesi bekleniyor. Teknoloji ve IT’den bağımsız bir İşletme mantıklı ve güncel değil aksine yetersiz artık.

Alıntıları Göster
    Birleşince ne olacak hocam mis diplomaları çöpe mi gidecek
  • Niye cope gitsin daha da degerlenecegini soyluyor adam

• quote:

Niye cope gitsin daha da degerlenecegini soyluyor adam
    .d

işletmeyle birleşecek dediği için öyle anladım.

yani işletme diploması ön plana falan çıkar eğer işletmenin altına girerse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0786DE130 -- 25 Haziran 2019; 21:47:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0786DE130

.d

işletmeyle birleşecek dediği için öyle anladım.

yani işletme diploması ön plana falan çıkar eğer işletmenin altına girerse

Alıntıları Göster
    Konsept olarak diyorum gidip İşletme bölümü MIS’i alacak demiyorum Hocam Burada yetersiz kalan MIS değil zaten İşletme.

• quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

Konsept olarak diyorum gidip İşletme bölümü MIS’i alacak demiyorum Hocam Burada yetersiz kalan MIS değil zaten İşletme.

Alıntıları Göster
    o zaman işletme diplomaları çöp olacak

işin şakası tabii.

anladım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0786DE130 -- 26 Haziran 2019; 0:5:22 >

• Gelen sorular üzerine Hisar Kampüs’ün karlı halinden bir fotoğraf ekledim. Fotoğraf yemekhaneden, daha çok fotoğrafa ulaşırsam ekleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 26 Haziran 2019; 16:55:19 >
  • Arkadaşlar hepinize merhabalar. Ben 2017 girişli, Boğaziçi Üniversitesi’nde MIS (yönetim bilişim sistemleri) öğrencisiyim. Gelecek dönem 2. sınıfa geçmiş olacağım. Önümüzdeki günlerde Boun’da geçirdiğim 2 sene (hazırlık+1. sınıf) ile ilgili detaylı bir yazı paylaşmayı düşünüyorum fakat beni hangi konularda ayrıntılı bilgi edinmek istediğinizle ilgili pm’den bilgilendirirseniz yazımda o konuyla ilgili ayrıntılı durmaya çalışırım. Kısaca Boğaziçi yıllarımdan bahsetmek gerekirse hazırlıkta ciddi yoğun ve kaliteli eğitim aldığımızı düşünüyorum (her ne kadar sınıflar özel okullara göre bir nebze kalabalık olsa da). Ben hazırlığa p3 seviyesinde başlamıştım ve prof sınavını haziran ayında listening, reading, ağustos ayında writing’i vererek geçtim. Her ne kadar ilk başta prof’un writing kısmından kalmak beni korkutsa da 1. senemde iyi ki kalmışım dedim. Çünkü yazın yumurta kapıya dayandığında cidden verimli bir çalışmayla genel olarak paper ve essay mantığını kendimce oluşturdum ve İngilizcemi ciddi bir düzeyde ilerlettim. Bölüm başladığında çok yoğun bir program bizi bekliyordu. Mis bölümü UBYO altında olduğundan diğer bölümlere oranla çok fazla PS (problem sets/soru çözüm dersleri) ve lablar (uygulamalı bilgisayar dersleri) var. 1. senede ağır java dersleri, klasik matematik ve ekonomi dersleri (bu arada bana göre Boun bünyesindeki en kral Ekonomi hocasına sahibiz) ve bir takım işletme, pazarlama, database/excel dersleri ve bazı seçmeli dersler alınıyor. Benim bakış açıma göre ilk sene öğrenmeye aç olan öğrenci derslere de düzenli katılırsa kendine birçok şey katabilir, en azından ben kendime kattığımı düşünüyorum. İlk sene olmasına rağmen hangi alana yöneleceğimle ilgili az çok çıkarımlar yaptım. Tabi ki bazı hocalar diğerlerine oranla bilgiyi aktarma konusunda sıkıntı yaşayabiliyor ama bu öğrenmeye engel değil. Son olarak, yazımın başında da dediğim gibi bana sorularınızı iletirseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ben de bölümümden bu forum ve başlık sayesinde zamanında bilgi edinmiştim ve şimdi bilgi vererek konu sahibine yardımcı olmak istiyorum :)

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.