Şimdi Ara

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) - ANA KONU (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
41
Favori
108.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmetertan1

Arkadaşlar hepinize merhabalar. Ben 2017 girişli, Boğaziçi Üniversitesi’nde MIS (yönetim bilişim sistemleri) öğrencisiyim. Gelecek dönem 2. sınıfa geçmiş olacağım. Önümüzdeki günlerde Boun’da geçirdiğim 2 sene (hazırlık+1. sınıf) ile ilgili detaylı bir yazı paylaşmayı düşünüyorum fakat beni hangi konularda ayrıntılı bilgi edinmek istediğinizle ilgili pm’den bilgilendirirseniz yazımda o konuyla ilgili ayrıntılı durmaya çalışırım. Kısaca Boğaziçi yıllarımdan bahsetmek gerekirse hazırlıkta ciddi yoğun ve kaliteli eğitim aldığımızı düşünüyorum (her ne kadar sınıflar özel okullara göre bir nebze kalabalık olsa da). Ben hazırlığa p3 seviyesinde başlamıştım ve prof sınavını haziran ayında listening, reading, ağustos ayında writing’i vererek geçtim. Her ne kadar ilk başta prof’un writing kısmından kalmak beni korkutsa da 1. senemde iyi ki kalmışım dedim. Çünkü yazın yumurta kapıya dayandığında cidden verimli bir çalışmayla genel olarak paper ve essay mantığını kendimce oluşturdum ve İngilizcemi ciddi bir düzeyde ilerlettim. Bölüm başladığında çok yoğun bir program bizi bekliyordu. Mis bölümü UBYO altında olduğundan diğer bölümlere oranla çok fazla PS (problem sets/soru çözüm dersleri) ve lablar (uygulamalı bilgisayar dersleri) var. 1. senede ağır java dersleri, klasik matematik ve ekonomi dersleri (bu arada bana göre Boun bünyesindeki en kral Ekonomi hocasına sahibiz) ve bir takım işletme, pazarlama, database/excel dersleri ve bazı seçmeli dersler alınıyor. Benim bakış açıma göre ilk sene öğrenmeye aç olan öğrenci derslere de düzenli katılırsa kendine birçok şey katabilir, en azından ben kendime kattığımı düşünüyorum. İlk sene olmasına rağmen hangi alana yöneleceğimle ilgili az çok çıkarımlar yaptım. Tabi ki bazı hocalar diğerlerine oranla bilgiyi aktarma konusunda sıkıntı yaşayabiliyor ama bu öğrenmeye engel değil. Son olarak, yazımın başında da dediğim gibi bana sorularınızı iletirseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ben de bölümümden bu forum ve başlık sayesinde zamanında bilgi edinmiştim ve şimdi bilgi vererek konu sahibine yardımcı olmak istiyorum :)
    Merhaba hatırladım seni de geçen sene konuşuyorduk, yardımların için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ahmetertan1 A kullanıcısına yanıt
    Hocam yurtta mi kaliyorsunuz ? Ya da kalan bir arkadasiniz var mi ? Bikac sorum var da. Yurttan okula kac dk yurume mesafesi ? Baska sehirden gelenlere cikma ihtimali ne ? Iki kisilik ve tek kisilik odalara basvursam cikma ihtimali nedir ?

• Pony Hunter kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Ben yurtta kalmıyorum ama kalan birçok arkadaşım var. Yurtlar okul kampüslerinin içinde ve 5-10 dakika yürüme mesafesinde.İl dışındansan yüzde yüz çıkar. Tek ve iki kişilik oda seçenekleri bildiğim kadarıyla superdormda var onu da okula bağlı özel yurt gibi düşünebilirsiniz. Detaylı sorular için pm’e gelebilirsin.

• Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt
    özyeğin,kadir has,yeditepe ve şehir ünide var boğaziçi gelmezse buraları düşünüyorum
  • Bilkent CTIS ile mukayese ederseniz hocam hangisi ağır basar? Biliyorum farklı bölümler ancak .

• quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

Arkadaşlar merhaba, özelden gelen sorulara genel bir cevap vereyim hem de artık 3. Sınıfa geçtiğim için daha somut örnekler verebiliyorum. Arkadaşlarımın ve benim bildiklerimin staj yaptığı şirketleri yazacağım. Çoğunun 2. Sınıf olduğunun altını çizerim, 2. Sınıfta staj bulmak zordur normalde.

Bosch
    BSH
    Pfizer
    Unilever
    İş Bankası
    QNB Finansbank
    Trendyol
    Hepsiburada
    Microsoft
    JJ
    LC Waikiki
    Henkel
    Bayer
    şirketlerin hepsi çok iyi peki hocam staj yapanların hepsi management alanında mı staj yaptı ? software developer/engineer olarak staj yapanlar da var mı ?

bir de istanbulda yaşamayanlar ve yurtta kalanlar yaz stajını nasıl yapıyor ? yani okul yurtta kalmaya izin veriyor mu ? ve bu şirketler staj için ödeme yapıyor mu ? sonuçta staj süresinde istanbulda kalacağız masraf olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

şirketlerin hepsi çok iyi peki hocam staj yapanların hepsi management alanında mı staj yaptı ? software developer/engineer olarak staj yapanlar da var mı ?

bir de istanbulda yaşamayanlar ve yurtta kalanlar yaz stajını nasıl yapıyor ? yani okul yurtta kalmaya izin veriyor mu ? ve bu şirketler staj için ödeme yapıyor mu ? sonuçta staj süresinde istanbulda kalacağız masraf olur

Alıntıları Göster
    İki alanda da yapanlar var ben Software stajı yapıyorum mesela başka bir arkadaşım Marketing yapıyor.

Yurt konusunu öğreneyim onu ben de tam bilmiyorum

• Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt
    sayısal ile alıyormuş en son 38k ile almış bence bilkent daha iyidir
  • Dostum sadece sıralamaya göre elinde hiçbir akademik veri, ders içeriği, okulun sağladığı olanaklar ve akademik kadro bilgisi yokken karşılaştırma yapman bana göre yanlış. Bu bilgileri araştırarak daha doğru bir tercih yapabilirsin :)

• iDenis kullanıcısına yanıt
    Hocam software ve marketing alanlarinda IT'ye yonelik staj mi yine ? Yoksa mesela ben finans alanina yonelsem direk finans isi mi yapiyorum ? Is olanaklari ne kadar genis yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pony Hunter

Hocam software ve marketing alanlarinda IT'ye yonelik staj mi yine ? Yoksa mesela ben finans alanina yonelsem direk finans isi mi yapiyorum ? Is olanaklari ne kadar genis yani ?
    Yok hocam marketingse marketing alanında oluyor. Mesela benim bir arkadaşım Microsoftta Finans stajı yaptı direk finans alanında yani.

Anladim. Hocam bide yuksek lisans icin basvuruldugunda bazi bolumlerde matematik kredisi yuzunden sorun olustugu soyleniyor. Bu konu hakkinda fikriniz var mi ? Cogu master programi mat 101-102 istiyormus en az. Bi calculus olsa bu bolumde fena olmazdi bence

• quote:

Anladim. Hocam bide yuksek lisans icin basvuruldugunda bazi bolumlerde matematik kredisi yuzunden sorun olustugu soyleniyor. Bu konu hakkinda fikriniz var mi ? Cogu master programi mat 101-102 istiyormus en az. Bi calculus olsa bu bolumde fena olmazdi bence
    Hocam o konuda bilgim yok gerçekten. Tanıtım günlerinde sormanı öneririm.

Hocam gidemem muhtemelen ya baska sehirden gelicem zaten

• quote:

Hocam gidemem muhtemelen ya baska sehirden gelicem zaten
    Öğrenci işlerini ya da direk MIS bölümünü arayabilirsin. Öğrenci işleri çok yardımsever değil ama

. Boyle bir soruyu sormak dogru olmaz hem de ya. Dediginiz yer en dogru yer

• ahmetertan1 A kullanıcısına yanıt
    arkadaş bilkent ctis ile yeditepe-kadirhas-şehir üni ybsleri kıyasla demiş sence hangisi açıkca ortada bilkentin sağladı olanaklar bu ünilerden iyidir
    Hocam microsoftta staj yapan arkadasiniz orda staji kazanabilmek icin ozel olarak biseyler yapti mi ? Nasil bi profildi yani ? Ing duzeyi,not ortalamasi falan

• quote:

Hocam microsoftta staj yapan arkadasiniz orda staji kazanabilmek icin ozel olarak biseyler yapti mi ? Nasil bi profildi yani ? Ing duzeyi,not ortalamasi falan
    Özel bir şeyler yaptığını sanmıyorum. Ama başarılı çalışkan biriydi, ingilizcen zaten iyi olmak zorunda. Bu sene de mezun oldu zaten.

Mckinsey,Bcg gibi yerler iyinin ustunde ingilizce istiyorlarmis mesela o yuzden sordum. Is aramaya baslayacaktir o zaman. Linkedin profili varsa pm atar misiniz ?

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.