Şimdi Ara

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) - ANA KONU (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
41
Favori
108.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: affetmeyici0637

Hocam sen bölüm hakkında araştırma yaptığında bulamadığın ama artık için olduğun için bildiğin bölümle ilgili önemli bilgileri paylaşabilir misin?
    hocam nasıl bir bilgi istediğini anlayamadım örneklendirirsen daha iyi cevaplayabilirim
  • Ichigo Kurosaki kullanıcısına yanıt
    Yani dostumuz demek istemiş ki bölüme gitmeden önce bölüm hakkında bilmediğiniz ama bölüme gittiğinizde öğrendiğiniz şeyler var mı? (Derslerde öğrenilen bilgi olarak değil tabii ki de, bölümün imkanları, iş olanakları, ileride ne yapacağınız hakkında daha net fikirleriniz olmuştur, bundan bahsediyor tahminimce)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EF8F31CE3 -- 25 Şubat 2021; 14:33:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3F5DE0B15

Bu mesaj silindi.
    İlk mesaja ekliyorum

• 1- Hocam hazırlık okurken sadece Kilyos’ta kalınabiliyormuş doğru mu?

2- Aynı zamanda hazırlıktaki dersleri nerede alıyoruz? (İstanbul’a uzak bir yerden geldiğimizi varsayarak konuşuyorum)

3- Bölümde yoklama alınıyor mu, alınıyorsa devamsızlık hakkı ne kadar? (bir dönem veya bir sene boyunca diye belirtirseniz sevinirim)

• quote:

Orijinalden alıntı: rotbalat

1- Hocam hazırlık okurken sadece Kilyos’ta kalınabiliyormuş doğru mu?

2- Aynı zamanda hazırlıktaki dersleri nerede alıyoruz? (İstanbul’a uzak bir yerden geldiğimizi varsayarak konuşuyorum)

3- Bölümde yoklama alınıyor mu, alınıyorsa devamsızlık hakkı ne kadar? (bir dönem veya bir sene boyunca diye belirtirseniz sevinirim)
    1- İstanbul’da yaşıyorsan Kuzey Kampüs’te okuyabiliyorsun.
    2- Kilyos’ta kalıyorsanız, Kilyos’ta alıyorsunuz.
    3- bölümün genel bir yoklama kuralı yok. Derse göre yoklamanın önemi değişiyor. Bazı derslerde %10 bazılarında %15 etkiliyor yoklama. Ama Dil derslerinde mesela %60-70 devamlılık zorunluluğu var gelmezsen kalıyorsun. Bölüm ama devamsızlık konusunda katı değil, özellikle çalışıyorsan hocalar yardımcı oluyor

• iDenis kullanıcısına yanıt
    Yani il dışından geldiğimiz zaman hazırlığı Kuzeyde okuma şansımız yok mu? İlla da Kilyos’ta mı okumalıyız? (Kuzey Kampüs’te hazırlık okumak için İstanbul’da kalmamız gerektiğini söylediğiniz için soruyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: rotbalat

Yani il dışından geldiğimiz zaman hazırlığı Kuzeyde okuma şansımız yok mu? İlla da Kilyos’ta mı okumalıyız? (Kuzey Kampüs’te hazırlık okumak için İstanbul’da kalmamız gerektiğini söylediğiniz için soruyorum)
    Okul çevresinde özel yurt ayarlarsan veya eve çıkarsan Kuzey’de kalabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: bercessineal

Bu mesaj silindi.
    İlk sene iki dönemde de unrestricted elective var, istediğin dersi alabiliyorsun. Orada dil dersi alabilirsin 2 kur. Daha sonra kredisiz olarak alabilirsin istediğin kadar ama çok yoğun olur programın

• Arkadaşlar merhaba,ben de bu bölümü tercih edeceğim ama bir sorum var.İnternette araştırdım ve burayı tercih edecek arkadaşları buldum,zaten forumda da var.Hepsinin sıralaması 2-3 binlerde veya daha yüksek.Şimdi bu bölümün 65+2 kontenjanı var.Acaba 4787 sıralamalı benim bu bölüme girememe ihtimalim var mı? Varsa tercih listemi güncellemem gerekecek çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra.tf

Arkadaşlar merhaba,ben de bu bölümü tercih edeceğim ama bir sorum var.İnternette araştırdım ve burayı tercih edecek arkadaşları buldum,zaten forumda da var.Hepsinin sıralaması 2-3 binlerde veya daha yüksek.Şimdi bu bölümün 65+2 kontenjanı var.Acaba 4787 sıralamalı benim bu bölüme girememe ihtimalim var mı? Varsa tercih listemi güncellemem gerekecek çünkü.
    Bence gelir..forumdaki havaya bakarsak işletmenin önünde kapatacak nerdeyse..zamanla oralara gelir elbette ama ben bu sene için en fazla 5k civarı kapatacağını düşünüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: yuhyiv

Bence gelir..forumdaki havaya bakarsak işletmenin önünde kapatacak nerdeyse..zamanla oralara gelir elbette ama ben bu sene için en fazla 5k civarı kapatacağını düşünüyorum..

Alıntıları Göster
    Ben de aynı fikirdeyim. İşletme yazacak adam zaten araştırmıyor, MIS hakkında çok soruları oluyor insanların o yüzden öyle bir izlenim var. 5-6 civarı kapatır bence de.

Yine de B planın olsun kesinlikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 25 Temmuz 2019; 18:5:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

Ben de aynı fikirdeyim. İşletme yazacak adam zaten araştırmıyor, MIS hakkında çok soruları oluyor insanların o yüzden öyle bir izlenim var. 5-6 civarı kapatır bence de.

Alıntıları Göster
    Hocam bilginiz dahilinde mi bilmiyorum ama bir şey soracağım..ubyo genelinde çap yapmak zor mu? Sanırım sadece 2 kontenjan açılıyormuş her bölüme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuhyiv -- 25 Temmuz 2019; 18:15:43 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    B planım ODTÜ İktisat o da olmazsa İTÜ ekonomi şimdilik ama yine de gönül Boğaziçi istiyor.
    Düzenleme;
    Bir de sorum olacak,sizce dönem başlayana kadar yazılım dili öğrenmeli miyim? Yazılım derslerinde öğrendikleriniz yeterli oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugra.tf -- 25 Temmuz 2019; 19:3:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yuhyiv

Hocam bilginiz dahilinde mi bilmiyorum ama bir şey soracağım..ubyo genelinde çap yapmak zor mu? Sanırım sadece 2 kontenjan açılıyormuş her bölüme...

Alıntıları Göster
    Evet kontejan az ama MIS okuyorsan ÇAP yapmana gerek yok zaten. Genelde diğer bölümler MIS ile yapıyor

• quote:

Evet kontejan az ama MIS okuyorsan ÇAP yapmana gerek yok zaten. Genelde diğer bölümler MIS ile yapıyor

Alıntıları Göster
    Ybs tutmadığı için turizm yazıp çap yaparım diye düşünüyordum ama araştırdığıma göre kolay değilmiş...başka bahara kaldı..

• Merhaba Boğaziçi'nde Uluslararası Ticaret okuyorum ben de bazı yanlış bilgiler verilmiş düzeltmek istedim.

MIS okurken Uluslararası Ticaret kadar dil seçmeniz imkansız arkadaşlar kredisiz ders seçseniz bile kredisiz olarak dil almanızı programınızla ve lablarınızla çakıştığı için dil hocası kabul etmez dil derslerinde toplam 7 derse gelmesseniz kalıyorsunuz. Uluslararası Ticaret seçerseniz 3 sene boyunca ders programınıza ayarlı bir 2. dil ( japonca çince fransızca almanca ispanyolca) alacaksınız. Dolayısıyla 2.dil öğrenmek isteyen biri Uluslararası Ticaret seçmeli.

"MIS okursanız çap yapmanıza gerek yok genelde diğer bölümler MIS ile yapıyor" tamamen yanlış.
    Her bölüm çap için 2 kota açıyor ve her yıl 2 tane öğrenci bu bölümler ile çap yapıyor. Uluslararası Ticaret 1 turizmden 1 mis den öğrenci alıyor. MIS-TRM, MIS-INTT çapı da yapan insanlar var.
    -MIS okursanız da elbette çap yapmak sizin için bir + olacaktır. MIS in yeterince değinmediği Business, Hukuk ve ekonomi konularını öğrenmek için INTT çapı yapmanız size + sağlayacaktır.

MIS düşünen arkadaşların Uluslararası Ticaret'i de gözden geçirmelerini tavsiye ederim.
    https://forum.donanimhaber.com/bogazici-uluslararasi-ticaret--139259835

• quote:

Orijinalden alıntı: bugra.tf

B planım ODTÜ İktisat o da olmazsa İTÜ ekonomi şimdilik ama yine de gönül Boğaziçi istiyor.
    Düzenleme;
    Bir de sorum olacak,sizce dönem başlayana kadar yazılım dili öğrenmeli miyim? Yazılım derslerinde öğrendikleriniz yeterli oluyor mu?

Alıntıları Göster
    Gerek yok öğrenmene keyfine bak, baştan öğreneceksin zaten her şeyi

• quote:

Orijinalden alıntı: bounUT

Merhaba Boğaziçi'nde Uluslararası Ticaret okuyorum ben de bazı yanlış bilgiler verilmiş düzeltmek istedim.

MIS okurken Uluslararası Ticaret kadar dil seçmeniz imkansız arkadaşlar kredisiz ders seçseniz bile kredisiz olarak dil almanızı programınızla ve lablarınızla çakıştığı için dil hocası kabul etmez dil derslerinde toplam 7 derse gelmesseniz kalıyorsunuz. Uluslararası Ticaret seçerseniz 3 sene boyunca ders programınıza ayarlı bir 2. dil ( japonca çince fransızca almanca ispanyolca) alacaksınız. Dolayısıyla 2.dil öğrenmek isteyen biri Uluslararası Ticaret seçmeli.

"MIS okursanız çap yapmanıza gerek yok genelde diğer bölümler MIS ile yapıyor" tamamen yanlış.
    Her bölüm çap için 2 kota açıyor ve her yıl 2 tane öğrenci bu bölümler ile çap yapıyor. Uluslararası Ticaret 1 turizmden 1 mis den öğrenci alıyor. MIS-TRM, MIS-INTT çapı da yapan insanlar var.
    -MIS okursanız da elbette çap yapmak sizin için bir + olacaktır. MIS in yeterince değinmediği Business, Hukuk ve ekonomi konularını öğrenmek için INTT çapı yapmanız size + sağlayacaktır.

MIS düşünen arkadaşların Uluslararası Ticaret'i de gözden geçirmelerini tavsiye ederim.
    Merhaba hocam, katkılar ve düzeltmeler için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: bounUT

Merhaba Boğaziçi'nde Uluslararası Ticaret okuyorum ben de bazı yanlış bilgiler verilmiş düzeltmek istedim.

Ben ikinci bir dil öğrenmeyi çok istiyorum ama YBS bölümü ile Uluslararası Ticaret birbirinden çok farklı gibi görünüyor.Ayrıca YBS'nin sıralaması bana daha yakın,aklıma karpuz kabuğu soktunuz :D YBS okuyup Uluslararası Ticaret ile çap yapabilirim o zaman.Bir de işletme,iktisat gibi bölümlerle çap yapabiliyor muyum?

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.