Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.759
Cevap
38
Favori
326.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dolapla ilgili sıkıntıları okuyunca bosch-siemens nofrost ya da lowfrost dolap almadığıma çok seviniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: chips

Dün elektronik termometre ile ölçtüm dolabı. Çünkü en üst raftan aldığım puding soğuk değil sadece serindi.
    Öncesinde test işlemini yaptım. Herhangi bir hata vermedi, herşey normaldi. Sonra ölçüme başladım.
    Dolabın üstü yani soğutucu +3 dereceye ayarlı ve alt kısmı yani dondurucu -18 e ayarlı. Dolabı aldığımızda ilk 24 saat +5 derecede çalıştı, sonra soğutmayınca 3 e aldık. Ama çok da bişey değişmedi.
    Her bir rafı yada kutuyu ölçtüğümde en az 2 saat dolabı hiç açmadım. Yani açma ve kapatma etkisi yok bu ölçümlerde
    Değerler:
    Fresh box ve en alt rafta 0 derece.
    En üst rafta 9 derece.
    Dolap kapağındaki kapakta 11 derece.

Sonuç: Rezalet! Değerler bu kadar mı farklı olur? 20 metrekare alan değilki bu kadar farklı değerler çıksın. En alt ve üst raf arasında toplasan 40 cm mesafe ancak vardır. Üstelik kapalı ve izolasyonlu bir alan. Ama arada 9 derece fark var.
    1600 TL vermemiş olsam inanın eski Arsiton'u kullanmaya devam edeceğim.

Bu dolaptan memnun olanlar ya çok şanslı, yada farkında değiller durumun.

Yeni aldığınız cihazdan memnun kalmamanıza üzüldüm.

Benim dolabımda ACC marka kompresör var, yeni serilerde bildiğim kadarıyla Jaxipera marka kompresör kullanılıyor. Kondanser tellerinin değişmesi motordan veya soğutmada yapılan güncellemelerden kalma olabilir. Bunun soğutma performansına etki edeceğini sanmıyorum.

Cihaz statik soğutma yaptığından ve multi flow hava dağıtma sistemi olmadığından raflar arasında soğukluk farkı olması normaldir. Soğukluk alt raflara doğru artar. Amatör ölçümler tam net sonuçları gösteremez. Cihazın tam çalışacağı ana, çalıştığı ana vs. denk gelmiş olabilirsiniz. Kapı içindeki kapaklı rafın özellikle daha sıcak olması normal bir durum, zaten daha sıcak kalsın diye yapılmış. Ancak en üst raf ile altın arasında 9'C fark olması tuhaf bir durum. Buzdolabının kapısını açıp kapattığımda bile fan 1dk kadar çalışıp durarak hava dağıtımı yapıyor her zaman. Dolaptan kısa zaman içerisinde bu kadar şikayetçi iseniz durumu Bosch çağrı merkezine bildirin, dolabı iade alsınlar.

Benim buzdolabımda da alt raflar ile üst raf arasında soğukluk farkı var, ancak kullanımda bir sorun yaşamadım. Üst rafa zaten genelde daha az kullanılan malzemeler konuyor. Taze kalması gereken bir yiyecek koysam dahi bozulduğunu görmedim. Ben dolabı aldım alalı 3'Cyi bırakın 4'C de bile kullanamadım. 4'C de çivi gibi çok soğuk oluyor, gereksiz gördüğümden 5'C de kullanıyorum. Hatta geçen hafta içinde kahvaltılık ve et gibi yiyecekler olmadığından 6'C yaptım, yine dolaptaki suyu kafanıza dikip içemiyorsunuz, ancak yudumlanabiliyor. Dolap yeri geldi mi boş, normal ve ağzına kadar tıka basa dolu olabiliyor. Hiçbirinde böyle bir sorun yaşamadım. Sert sebzeler aylarca, yeşil sebzeler 10-15 gün, sulu yemekler 10 gün civarına kadar bozulmadan rahatlıkla saklanıyor.

Teşekkürler candogan bey dediklerinizi dikkate alacağım balkon sadece aksam ustu güneş alıyor camida surekli acik tutuyorum ama daha cok dikkat edeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

dolapla ilgili sıkıntıları okuyunca bosch-siemens nofrost ya da lowfrost dolap almadığıma çok seviniyorum.

Abartma hocam onlar bence dolabın bir sıkıntısı yok bana kalırsa. Bu arada sizin dolabınız nedir bu dolaptan daha mı iyi marka model fiyat belirtirseniz birde en ucuz nereden alabileceğimizi yakında dolap değişimi yapacak olanlara tavsiye ederiz belki.
  • wampaa kullanıcısına yanıt
    ben bişey abartmıyorum. :) herkes yazmış zaten.

ben electrolux enb 52810X modelini kullanıyorum. Şu ana kadar bi sıkıntısı olmadı şükür. İnşallah da olmaz.

2 yıl önce aldım. hala üretiliyor mu bilmiyorum. bir tanıdık vasıtasıyla piyasadan epey ucuza almıştım. şu an en ucuz nerdedir bilmiyorum. fiyat arama motorlarından bakabilirsiniz.
  • Mersin Forum AVM Bosch bayisi, Low Frost dolapları Mersin'de sadece yayla evleri için sattıklarını, şehir içinde yaz aylarında yüksek nem yüzünden kullanım sorunları olduğunu söyledi. Dolabın raflarında oldukça fazla su damlası birikip damlıyormuş. Alacaksanız da bunu bilerek alın dedi. Buzdolabını (KGE58AW30N) ben de karım da beğendik. Su damlacıkları sorununu duyunca bile acaba bu soruna rağmen yine de almak mantıklı mı diye de düşündük hatta. Başka bir ile taşınma durumu da olabilir zira önümüzdeki günlerde.

Evdeki 5 yıllık No Frost Bosch dolabın kompresörü biz tatildeyken içindeki tüm yiyeceklerle birlikte öldüğü için bu sıcaklarda buzdolapsız yaşarken bir yandan da karar vermeye çalışıyoruz. Bosch servisi kompresör yanmış yenisi 500 küsür lira dediğinde Bosch'a lanetler okusam da bu buzdolabını (KGE58AW30N) almayı düşünüyordum. Sanırım malesef yine No Frost bir dolap seçmek zorunda kalacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurhaka -- 21 Temmuz 2013; 22:24:22 >

• Selamın Aleyküm arkadaşlar. bende de dolaptan var ve çok memnunum. candoğanın dediği gibi bende +5 de çalıştırıyorum ona rağmen kapaktaki suyu dikip içemiyorum. ama şu son iki gündür bir sıkıntı oluşmaya başladı. üst kapak kolunun en üst kısmı kare şeklindeki ve sağ en üst kısmı sararmaya başladı.dün baktım sarıydı hanıma yağlamışın burayı dedim sildik ettik. bugün baktım yine aynı sararma? nedeni nedir acaba ya da aynı şeyi yaşayan oldu mu?
  • Yüksek nemli Akdeniz Bölgesi'nde (yaylalar hariç) yaşayıp KGE58AW30N vb. Low Frost buzdolabı kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi? Raflarda su damlacıkları oluşması ciddi bir problem midir?
  • Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurhaka

Yüksek nemli Akdeniz Bölgesi'nde (yaylalar hariç) yaşayıp KGE58AW30N vb. Low Frost buzdolabı kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi? Raflarda su damlacıkları oluşması ciddi bir problem midir?

Raflarda yoğuşma olması çok zor bir ihtimal, hatta imkansız. Mersin'in bağıl nem oranı İstanbul'dan ne kadar farklı olabilir ki? Yoğuşma sadece arka duvar üzerinde olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: secco35

Selamın Aleyküm arkadaşlar. bende de dolaptan var ve çok memnunum. candoğanın dediği gibi bende +5 de çalıştırıyorum ona rağmen kapaktaki suyu dikip içemiyorum. ama şu son iki gündür bir sıkıntı oluşmaya başladı. üst kapak kolunun en üst kısmı kare şeklindeki ve sağ en üst kısmı sararmaya başladı.dün baktım sarıydı hanıma yağlamışın burayı dedim sildik ettik. bugün baktım yine aynı sararma? nedeni nedir acaba ya da aynı şeyi yaşayan oldu mu?

Fotoğraf eklemeniz mümkün mü? Limon, yağ türünden bir malzeme uzun süre temas ettiyse sararma olabilir ancak. Servise bir danışın isterseniz, memnuniyet kapsamında değiştirebilirler.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Mersin Forum AVM bayisi olayı birebir yaşamış gibi kendinden emin anlatınca pek sorgulamadım doğrusu. Temmuz-Eylül ayları arasında sıkıntı yaşayabilirsiniz dedi.
    Ben de raflarda oluştuğu söylenen neme çok anlam veremedim. Dondurucuda ve duvarlarda karlanma miktarı yüksek olur falan dese anlarım da.

Akdeniz'de yaşayıp tecrübesi olan birileri yazmadığına göre test edip yazma işi bana düşüyor.
    Bu fiyat düzeyinde ve bu iç hacimde daha iyi bir kombi tipi dolap bulamadım piyasada. Biraz risk alıp 30N veya 40N'i alıyorum bu durumda.
  • quote:

Mersin Forum AVM bayisi olayı birebir yaşamış gibi kendinden emin anlatınca pek sorgulamadım doğrusu. Temmuz-Eylül ayları arasında sıkıntı yaşayabilirsiniz dedi.
    Ben de raflarda oluştuğu söylenen neme çok anlam veremedim. Dondurucuda ve duvarlarda karlanma miktarı yüksek olur falan dese anlarım da.

Akdeniz'de yaşayıp tecrübesi olan birileri yazmadığına göre test edip yazma işi bana düşüyor.
    Bu fiyat düzeyinde ve bu iç hacimde daha iyi bir kombi tipi dolap bulamadım piyasada. Biraz risk alıp 30N veya 40N'i alıyorum bu durumda.

kardeş ben adana da oturuyorum
    içime kurt düşürdün
    bende low frost alacaktım
    yok soğutmaz yok çalışmaz falan derken sende su damlası yazdın şaşırdım iyice
    telefonum 5442375778 çaldır görüşelim konuşalım

• quote:

quote:

Yüksek nemli Akdeniz Bölgesi'nde (yaylalar hariç) yaşayıp KGE58AW30N vb. Low Frost buzdolabı kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi? Raflarda su damlacıkları oluşması ciddi bir problem midir?

Raflarda yoğuşma olması çok zor bir ihtimal, hatta imkansız. Mersin'in bağıl nem oranı İstanbul'dan ne kadar farklı olabilir ki? Yoğuşma sadece arka duvar üzerinde olacaktır.

candoğan
    şu anda nem %90 nefes almak imkansız klimaların arkasından şırıl şırıl su akıyor
    buda hava daki nem dir.
    tel:05442375778
    bi aramadın gitti be
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

quote:

içime kurt düşürdün

Verimli çalışmama veya soğutmama gibi bir problemden hiç bahsetmedi görüştüğüm bayi. Böyle bir problem olacağını sanmıyorum. Aksine çok çok iyi bir dolap olduğunu söyledi bu su damlacığı oluşması olayı dışında. Adana, Mersin, Hatay veya Antalya'da yaşayıp Low Frost dolap kullanan biri olsa forumda soruların yanıtlarını alabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurhaka -- 23 Temmuz 2013; 13:37:03 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

quote:

içime kurt düşürdün

Verimli çalışmama veya soğutmama gibi bir problemden hiç bahsetmedi görüştüğüm bayi. Böyle bir problem olacağını sanmıyorum. Aksine çok çok iyi bir dolap olduğunu söyledi bu su damlacığı oluşması olayı dışında. Adana, Mersin, Hatay veya Antalya'da yaşayıp Low Frost dolap kullanan biri olsa forumda soruların yanıtlarını alabiliriz.

beni bi çaldır 05442375778

• Yaw 40N için yazdımda 30N için de yazayım. Sonuçta aynı alet.
    Yani şaşırıyorum. Evet değerler iyi ama kullanışlı olmadıktan sonra neye yarar verimlilik?

Ben KGE58AW40N almayı ciddi ciddi düşünüyordum. Dün gittim almaya, baktım ettim... Beğenmedim.

Evet kağıt üzerinde çok güzel makine. Harika ya, muhteşem....de...

Bizim milletimize göre dizayn edilmediği aşikar. Erkeklerin boy ortalaması 172, bayanların 162 olduğu bir ülkede yaşıyoruz.
    Yaşlılıkda bu boylar biraz daha kısalıyor kemik erimesi yüzünden.

Evde yaşlı biri yalnız kalırsa 1-2 günlüğüne açlıktan ölür valla üst 2 raftan bir şey alamadığı için.

Bu buzdolabını almak için minimum 175 olmak, rahat kullanabilmek için ise en az 185 boya sahip olmak lazım. Yada önüne tabure koymak!

Sen uzunsun aldın da... Hanım kısaysa ne olacak? Valla içinden "bey bana küfreder gibi buzdolabı almış" der. Sonra da somurtur durur. "Ne oldu hayatım neyin var" diye sorarsın "yok birşey" der, üstelersin "sen yaptığın eşşekliği biliyorsun, sen bulacaksın" diye bir trip fırtınası. Çekilmez be hacı. :D
    Valla elektriğe 2 lira fazla veririm ama en azından huzur içinde yaşarım. Olmaz mı?

Şimdi ne var bunun yerine alınabilecek onlara bakalım.

Bu KDV serileri vardı galiba. Buzluğu üstte olan. Onlar alınabilir belki ama onların da A+++ yok değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

quote:

dolapla ilgili sıkıntıları okuyunca bosch-siemens nofrost ya da lowfrost dolap almadığıma çok seviniyorum.

Abartma hocam onlar bence dolabın bir sıkıntısı yok bana kalırsa. Bu arada sizin dolabınız nedir bu dolaptan daha mı iyi marka model fiyat belirtirseniz birde en ucuz nereden alabileceğimizi yakında dolap değişimi yapacak olanlara tavsiye ederiz belki.

Sizce abartma öyle mi? Size kalırsa sorun yok öyle mi? Bence ve bana kalırsa demeniz iyi olmuş. Yoksa en basit ev aletlerinden biri olan buzdolabını kullanamadığımızı düşünen çok insan var sanacaktım!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: chips

quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

quote:

Sizce abartma öyle mi? Size kalırsa sorun yok öyle mi? Bence ve bana kalırsa demeniz iyi olmuş. Yoksa en basit ev aletlerinden biri olan buzdolabını kullanamadığımızı düşünen çok insan var sanacaktım!!!

Sizinde fark edip farklı cümle yazmanıza engel olmuş yoksa okuduğunu dahi anlamayan biri sanacaktım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: secco35

dün baktım sarıydı hanıma yağlamışın burayı dedim sildik ettik. bugün baktım yine aynı sararma? nedeni nedir acaba ya da aynı şeyi yaşayan oldu mu?

Fotoğraf eklemeniz mümkün mü? Limon, yağ türünden bir malzeme uzun süre temas ettiyse sararma olabilir ancak. Servise bir danışın isterseniz, memnuniyet kapsamında değiştirebilirler.

candogan kardeş pm attım, cevaplarsan çok sevinirim.
  • mahçup M kullanıcısına yanıt
    selamlar ben bu dolaptan mayıs ayında almıstım.siemens serisi olanını buradakı arkadasların yorumlarına ıtıbar ederek.daha sonra 3-4 tane sıkayet mesajı attım dolabı karalar nıtelıkte cunku memnun kalmadık koku sorunu ses sorunu yasadık.sonradan bazı arkadaslar benı fake uye ılan ettı bende mesajlarımı sıldım.benım dolabımdakı sorun kapıdakı sıcaklık 11 derece gıbı en ust raflar 9 10 derece gıbı vede vızlama gıbı ses sorunu yasadık sans buya dolabı teslım alırken dolabın kapısını cızdırdıler vede ıade hakkımızı kullanıp dolabın parasını ıade aldık.sımdıkı dolabım sıemens naw 32n no frost yenı kapaklı olan modelı onda koku moku yok memnunmuyuz eh neden eh eskı b sınıfı dolaplar gıbı guldur guldur sogutmuyor ama cok kotu degıl eskı dolabnım ındesıt ıdı elektrık canavarı odedıgım faturalar 95-105 tl ıken low frostu 20 gun kullandık fatura 55 tl lere dustu.ıade ettıkten sonra naw32n no frostu aldık sımdıkı faturalar 45-50 tl gelıyor ayrıca arkadaslar bloklanma yok ve tak tuk buz kırma sesı benım aldıgım dolapta cok az ses olarak duyuluyor hıc rahatsız etmıyor belkı sans ısı belkı bıze problemlı low frost cıktı neyse ıade ettık no frosta devam 10 tl fazla yaksın kafam rahat olsun.brde arkadas benı arıston ındesıt satıcısı gıbı lanse etmıs yaw ben ıstanbul sırınevlerde bır pastahanede tezgahtarlık yapan bır ınsanım ne satıcısı ne toptancısı telefonum 0535 334 1515 asıl dıkkat edılmesı gereken sudur ınsanlar sankı her modelı kullanmıs gıbı onerıyorlar neye dayanarak aldınmı kullandınmı aslında urunlerın handıkapları uzun sure kullanınca ortaya cıkar ben 2 2.5 aydır kullanıyorum naw32n 505 lt olanının memnunmuyuz eh ıste yanı bana ıyı gelen baskasına ıyı gelmeyebılır yanı urunlerı kullanmadan yanlı yorum yapma asıl sen yanlıssın arkadas eger gelmek ıstersen bır yemegımızı yemek ıstersen ara o telefondan candogan bey .tekrar dıyorum arkadasımızınkı sorunsuz dur olabılır bıze problemlı olanı denk geldı belkıde yada kullananlaqr pek farkında degıl neyse saglık olsun ben kendı adıma aldım memnun kalmadım ama kalanda olabılır kendı dolabımı onerıyormuyum naw32n olanı oneremem neden 2-2.5 ayın yorumu cıvı gıbı sogutmuyor.benım sua ana kadar gonderdıgım mesaj sayısı 5-6-7 gıbı neyın reklamını yapacagım 15000 tane mesajım yokkı yanı arkadaslar alacagınız urun ne olursa olsun ancak 3-5 ay sonra eksılerı cıkıyor yanı katalog degerlerıne bakarak kulannamdan evınıze almadan bence sız yanıltmayın okadar cok esyaya neye gore yorum yapılıyor yaw paramı yeter o kadar esyanın butcesıne alamassın vaktın yetmez .forumdakı bır arkadasımızın annesı ne guzel yazmıs yok strecı yok kokusu elde edecegınız tasarrufu posete strece yatırmayın saygılar sevgıler yanlıs anlamayın ben bır sey onermıyorum ALLAH kolaylık versın sımdı bakalım kac kısı yıne benı fake uye ılan edecek @mahçup @mahçup

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.