Şimdi Ara

Bro Its Over

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Harbiden doğru bu
    Eğer hayatınızda "işler kötü toparlamak lazım" falan diyorsanız geçmiş olsun
    Sorunlar çözülmüyor babaaa toplana toplana katlana katlana artıyor

• Bence 30 demek daha dogru olur ya da ben kendimi kandiriyürüm lan baba
  • William0 kullanıcısına yanıt
    Eğer şanslıysansa hayat biraz daha geç vurur

Bana 2008den beri vuruyür 11 yaşından beri desek fiyuu hele 17den sonra vurmak değil kemk bek diyebiliriz

Daha simdi acilden geldim omg düşün :(
  • hamza sana insten istek attım niye reddettin

• ben ilk işe başladığımda çoğu iş arkadaşlarım hemen ev satın aldılar kendilerine. çünkü peşinatı benin adına ödeyen bir babam olsaydı ben de alırdım.

yıllaaaaar sonra ben kendim peşinatı biriktirdim de pederin katkısı olmadan ev alabildim. ama bu süreçte zaten yaş ilerlemiş oldu.

ben peşinatı biriktirip ev alana kadar bu arkadaşlarım gene baba parasıyla evlendiler. evlendikten sonra iki tarafın babalarından otomobil peşinatı alıp krediyle otomobil aldı herkes.

sonra bu adamlar gelip bana diyolar ki:

- neden evlenmiyorsun bıro?
    - tercihini değiştir bıro.
    - you need to get things together bıro.

yani adam benim yaşamımı kendisinin yaşamıyla aynı zannediyo.

adam hayatında bir şeyi evde etmek isteyip ede elde edememeyi yaşamamış ki. adamın hayatının her aşamasında ona destek olmak için hazır olan bir ailesi var.

sonra bu adam gelip youtuber olup kafa ütülüyo: şöyle yalan söylüyo:

- merhaba arkadaşlar, ben hayatımda herşeyimi kendi tırnaklarımla kazıyarak elde ettim. sen de çalış sen de elde et. elde edemiyorsan çalışmıyorsun demektir.

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt
    İnstami ne biliyon omg
    Artık kizlari bile eklemiyom knk instagram reelsleri olmasa hesabi kapatir giderim300e yakın kisi ekliydi 100dem fazla çıkardım cok sevmiyorum o uygulamayi
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam
    Bende de şöyle bir durum oldu
    Babam annem zorla beni sacma sapan okullarda okuttular 0 vizyon ve beni orseleyecek şekilde yoksa tıp dahil her fakulteyi kazanacak potansiyel vardı eczacılık mühendislik vs okuyabilirdim

Hukuk fakültesi bittikten sonra ise babamdan en ufak yardim almadım stajlarimi hep kendim kovaladim sadece 1 kere bana staj ayarlamaya çalıştı onu da eline yuzune bulastirdi sehrin en dandik avukati ile görüştürdü beni sonra da ben meslek yapmak istemeyince "wveveve git milletin yaninda calis is öğren" yok yaaa?

Kpss calisirken de disarda bos bos hirkasiz gezip kendini zature etti 2 aydan fazla bosa vaktim gitti şimdi 3.2 puan yüzünden atanmam cok zorlaştı

Simdi de dalga gecer gibi ofis açalım macalim diyor da is ciddiye binse gene ortada birakir ondan istemiyorum öküz öldü araba devrildi avukatlık kariyerim çöpe döndü heves istek tamamen bitti simdi diyo ofis açalım diye :D

Yani vizyoner parasi pulu olan sana destek ve akil hocasi olacak bi ailen yoksa hayat cooook zor

• Güncel
  • Bitti diyenlere kötü bi haberim var. Sürünme daha yeni başlıyor. Enjoy it 😎
  • kusura bakma hamzoş hocamda baban ofis açma konusunda haklı Bro Its Over 

hem konseyi kollarsin Bro Its Over 

Bro Its OverMahsun Karacayoutube
    Reklam yasağı olmasaydı Türkiye'de bir avukat reklamı
    https://www.youtube.com/watch?v=Sgj40t-bXvE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 7 Aralık 2024; 14:10:15 >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    quote:

Simdi de dalga gecer gibi ofis açalım macalim diyor da is ciddiye binse gene ortada birakir ondan istemiyorum

benim pederin de söz verip tutmamaları sürekli olurdu.

orta okulda en yakın arkadaşım vardı, komşumuz. babası benim babamın 3 katından fazla maaş alıyordu. çocuk lise sınavında benden düşük puan yaptı. babası dedi ki koleje yollayacam.

benim peder duydu, ben de seni koleje yollayacam dedi. hatta siz ikiniz gidin koleji gezin bi alışın dedi.

ulan daha okulla gidip fiyat konuşmamış bile. neyse yaz günü biz iki arkadaş gittik, bide okulu gezdirdiler. arkadaş zaten yazılacak. ben sözde yazılacam ama yemin ederim inanmıyorum babamın dediğine.

ulan gidip okulu gezince var ya üzüldüm. çünkü imrendim. dedim ulan ne güzel okul. inşallah dedim babam sözünü tutar.

sonra ne oldu biliyo musun? babam dedi ki seni yazdıramıcam para yok. ben zaten bekliyordum ya, hayal kırıklığı yaşamış olmama rağmen normal şekilde tamam baba dedim geçtim.

ben normal karşıladım diye babam bi gaza geldi, bi sevindi, diyo ki sen merak etme ben sana haftalık 40 lira verecem seni harçlıksız bırakmayacam diyo. ben tamam baba sakin ol dedim yoksa adam sevinçten gaza geldi.

40 lira haftalık dediği büyük para. normalde 20 lira verse yol + öyle yemeği yeter.

ben tabi 40 lira vereceğine de inanmıyorum asla. zaten öyle oldu. haftalık 10 lirayı zor alıyordum. 10 lira sadece yola yetiyor. adam vermiyor abi istiyorum kızıyor kovalıyor.

sonuç: tam gün olan okulda öğle yemeği yemeden gitmeye başladım. yani haftanın 1-2 günü anca yiyordum diğer günler aç.

zaten evde kahvaltı da yapamıyorum çünkü annem hiçbir zaman sabah kalkıp kahvaltı hazırlamadı hep uyurdu.

zaten hep böyleydik ve tüm gençliğim hep aç geçti. her yaş dönemimde yaşıtlarımdan fizik olarak çok çok daha küçüktüm. şuanda 38 yaşında olmama rağmen 165 boyunda ve 58 kilo ağırlığındayım.

Çok çok üzücü hocam sizin durum benimkinden cok daha kötü

Kesinlikle enayi gibi keriz gibi simdi onlara prim vermeyin

Benim halamin oglu var bunun babasi anasini hamile bırakıp kaçtı amcamlar ve babam emek verdiler babam sayesinde dershanelere gitti polis oldu okuttu etti babam . bana sözler verirdi hatta sana nokia n95 alacam polis olunca falan diye tutmadı tabi ben de direkt iletisimi kestim bos bir tip olduğunu daha 5. Sınıfta falan çözdüm babam buna iyiliklere devam tabi müteahhit arkadasindan indirimli daire almasini sağladı vs vs

Bunun anasi gectigimiz senelerde gitmis babama 5 tane bilezik emanet etmis zorla al sende dursun bende kasa yok diye babam da tasinirken kaybolmasin diye bozdurmus babam kalp krizi gecirdi ölümlerden döndü bunlara 2 tanesini zaten düğünde takmış alıp kalan üçü için defalarca yogun bakima girmiş çıkmış defalarca anjiyo operasyon ameliyat gecirmis adamı sıkıştırıp duruyorlar ver de ver diye gecen hiç durumumuz yokken verelim dedik ameliyat öncesi gene almadilar sonra simdi gene sıkıştik gene istiyorlar

Bu arada anasini becerip kacan adam da hastalanmis simdi kostur kostur onun pesinde geziyormus ona senelerce babalik yapan babama ise zahmet edip bir ziyarete bile gelmedi

Dünya böyle yani insanlar hain ve kötü

hocam hep öyle oluyo yaa Anadolu'da sizinki gibi çok hikaye var.

hocam benim 3 kız kardeşim var. üçüne de üniversite okurlarken ben para yolladım. her ay. yaz dahil. senelerce. babam ben dahil hiçbir çocuğuna para yollamadı üniversite okurken.

sonra ne oldu? bi kız kardeşim var ki en çok destek olduğum odur. kendisi işe maaşa kavuşunca bana hava atmaya başladı, değişti anında. şimdi iletişimi minimuma indirdim. diğer kız kardeşim nedendir bilinmez telefonlarıma cevap vermemeye başladı. zaten farklı şehirdeyiz. öbür kardeşim de evlendi gitti zaten.

sonuçta şunu anladım: yetişkin yaşlara gelince herkes birbirinden alakasız bi birey oluyo ve herkes kendi yoluna çekip gidiyo. geçmişte yaşananlar sadece bir mazi.

bu ufak kardeşlerimi çok severdim. ufak plastik 3 tekeli bisiklet vardı. bindirip evi gezdiririm. biri azcık büyüyünce diğeri doğuyodu bu sefer onunla oynuyoduk. doğan her kardeş eve neşe getirmişti. onlar da beni çok severlerdi küçükken.

şimdi kimsenin birbiriyle alakası kalmadı. herkes yoluna gitti.

Abi işte...

Kardeşlik dedigin tam bir rezalet kurumu ya zaten

Düşünsene adam gidiyo 5 parasi yok 2 3 çocuk yapıyor onlara vereceği hiçbir sey yok ya hicbir sey omg

Zar zor 1 dandik ev aliyo 3 çocuğa birakip ölüyor onlar da o evin kavgasina düşüyor

Ben muhtemelen evlenmeyecegim hocam gercekten kafa kaldirmiyor insanları ise git gel baba sporunu yap baba evi temizle konsolu ac baba keyfine bak hayat budur aile-arkadasliklar-akrabaliklar-iliskiler heeeepsi cok yordu beni kacmak kacmak kacmak istiyorum herkesten omg

Düşünsene elon musk tutmus sana 50 milyon dolar atmış ulan durur musun bu ulkede bu akrabalarla bu tiplerle bu insan musveddesi sozde arkadaslarla kaaaclaaan kaaaaaacccc
    hocam zaten gelmişiz 30'lara yani evlilik yaşı değil.

insanlık tarihi boyunca 15-20 dedinmi evlenmiş herkes.

şu andaki sisten tabiata aykırı.

bu arada, ben de zaten bu yaştan sonra hayatta evlenmem. kafa mı kaldı abi.
    Hocam para para para

There will be blood filminde adam diyor ya herkesten kacacak kadar param olsun istiyorum diye

Coook hakli

Son actigim konu da bu meseleyle dogrudan ilişkili ailemin millete saçtığı paralar iyilikler bize yokluk olarak döndü
    hocam aslında bizde geçmişte para varmış.

Çanakkale gazisi olan büyük dedem, kendi oğlu olan dedeme, çok fazla bağ bahçe mal mülk bırakmış. dedemin o kadar parası vardı ki 3 tane karısı vardı. benim biri öz ikisi üvey olmak üzere 3 babaannem vardı. ve 70'lerde İzmir'e gelen ilk 5 traktörden birini dedem almış.

dedem babama çok şey verdi. miras değil bak, daha babam 18'e girer girmez birsürü evin bağın bahçenin tapusunu babamın üzerine yapmış dedem.

babam ise hepsini sattı yedi. geriye bi tek müstakil ev kaldı. onu da bana vermedi.

sonuçta pederden bana üçün biri gelecek miras olarak.

100 yıl önce Cumhuriyet kurulurken, gazi ilan büyük dedem buranın en zenginlerinden biriymiş. şuanda benim bir arsam bile yok. nasıl bu hale geldik 3 nesilde valla inanılmaz.
    O kadar mali nasil yemis hocam ya
    1- hazıra dağ dayanmaz. şehirde normal bi yaşam sürsen bile birsürü gider kalemi var. senin aylık gelirin senin hayat standardını finanse edemiyorsa, her ay açık veriyorsan, o iş yürümüyo.
    2- enflasyonist ortamda sen bağını-bahçeni satıp paraya çevirirsen, sen daha o parayı kullanamadan enflasyon yiyo-bitiriyo parayı.

babamın mülkleri sırayla satıp paraya çevirmesi büyük ölçüde 90'larda gerçekleşti. o yıllarda 200 milyon'a aldığın bi otomobili sadece bir sene sonra 400 milyon'a başkasına satıyodun.
  • hocam yanlış hatırlamıyosam 80'lerin sonunda milli piyangodan büyük ikramiye kazananbi adam vardı. adam hiç kumar falan oynamamış, karıya para yedirmemiş, sadece ev+araba almış. kendi yaşadığı mahallede normal yaşamına devam etmiş ama "artık zenginim" diye işinden istifa etmiş sadece. adamın parası bitmiş abi. adam diyo nasıl bitti anlamadım diye.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.