Şimdi Ara

BU ARAÇLARDAN SİZCE HANGİSİ FİKİR VERMEK İSTEYEN İÇERİ LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araçlar ikinci el ve max 28.000 TL tutarında olacak. Fiyat üzerindeki araçlar için öneride bulunmayın lütfen. Daha düşük fiyatlardaki araç önerilerinde bulunabilirsiniz. Tabi ki çok eski model olmamak, pert kaydı, ağır hasar kaydı olmamak koşuluyla.

Geely Emgrand
    Fiat Linea
    Renault Megane 2
    Kia Cerato
    Kia Rio
    Hyundai Accent Era

Merhaba arkadaşlar. Elimde Hyundai İ30 CRDİ 2012 model aracım var. Ev almayı düşündüğüm için satacağım. Ancak çocuk bekliyoruz. Ve kalabalık bir aile olacağız. Çocuklar varken araçsız olmaz. Bu yüzden uygun fiyatlı da bir araç almak zorundayım. Araç muhakkak sedan olmalı sonuçta çocuk eşyaları falan çok alan kaplayacak, kilometresi 80.000 km altında olmalı ve olabildiğince ekonomik bir araç olmalı. Geniş bir araç olmak zorunda. Araba için max. 28.000 TL ayırabiliyorum. Ki ne kadar aşağı olursa o kadar da iyi olur. Bu fiyata tipini az beğendiğim ve ekonomime uygun olabilen araçları yazdım. Hepsi hemen hemen aynı fiyat diliminde. Bazısının vuruğu kırığı var, motoru yapılmış değişeni olmuş, hasar kaydı mevcut. Ağır bir hasarı olmadığı sürece sorun yok. Önceliğim tabi ki ekonomi anlamında da DİZEL. Ancak benzinli LPG ile de kullanabilirim. Son zamanlarda kafama en çok yatan beni en çok cezbeden Geely Emgrand. Çin malı olması biraz korkutsa da kullanıcılarının küçük sorunlar dışında memnun olduğunu okudum. Ayrıca 2011-2012 yıllarına ait yeni araçlar olması ve geniş olması LPG dönüşümüne uygun olması benim için artı özellikler. Ancak ikinci elinin neredeyse olmaması düşündürüyor biraz. Aslında aracı aldığımda uzun süre kullanmak zorunda kalacağım. Ev kredisi çocuk masrafları falan bayağı yorucu olacak. Ama yinede bir şey olsa ikinci elini de düşünmek gerek. Ama benim düşündüğüm bu aracı uzun süre kullanabilir miyim? Yarın öbür gün sorun çıkarır mı? Bursa da yaşayacağız. Görmedim ama burada 2 adet servis varmış. Sitelerinden baktım.

Sormak istediğim son şey de sizce bu aracı almak yerine gidip daha düşük modelli bilinen tutulan diğer modellerden biri mi alınmalı. O kadar arada kaldım ki. İçim Geely Emgrand'ı al LPG ile uzun süre kullan diyor. Ama bir yanımda korkuyor. Bilemedim yani. Gerçekten oturaklı mantıklı fikirlere ihtiyacım var.

Bir şey daha, bir araca yeni motorun yapılmış olması sıkıntılı bir durum mudur? Bazı araçların motorları yeni yapılmış km 20.000 yazıyor. Bu tip araçlar alınabilir mi? Sorunsuz kullanılabilir mi?

Arkadaşlar araçları hiç bilmeyen tanımayan anlamayan üyelerin yorum yapmamasını için rica ediyorum. Bilhassa ÇİN MALI yarı yolda kalır frenleri tutmaz gibi yorumları rica ediyorum yapmayın. Aracı kullandıysanız beğenip beğenmediğinizi yazın. Aynı şekilde diğer araçlar içinde yorumlarınızı yaparsanız çok memnun olurum.

• Benim işyerimden bir arkadaşımda geely var kullanmak nasip olmadı ama bir çok kez beraber bindik arabaya.Kesinlikle değerini bulamayan bir Araba diye düşünüyorum tek sıkıntı bakım veya arızada servis ne derse o oluyor demişti çünkü sanayi anlamıyormuş geelyden.2.el olayını bilmiyorum çünkü satmaya hiç niyeti yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vectra C

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarınız arasından Gönül'e hitap eden araba Megane 2
    Servisi ustası cok parçası bol ve ucuz sayılır.Bence üzerine dusun Özellikle HB modellerinde guzel araçlar denk gelir bu paraya

• Linea kriterlerinize en uygunu. Yakit tuketimi fazlaca elestirilse de sakin kullanımda düşüktür. 120 130 dan sonra hem tüketim cok artiyor hem de güven vermiyor. Limitler icinde kullanildiginda memnun kalirsiniz. Motorun saglamligini anlatmaya gerek yok zaten.

• Geniş geniş diye bağırmışsınız o paraya scenic 2004-2005 civarı 1.6 lpgli bulunabilir. Ayrıyeten o paraya bulunabilirse c max de bakılabilir.

Bu iki araçta yazdığınız araçlardan daha geniş, güvenli, donanımlı ve kalitelidir.

BENCE geniş araç lazımsa sedan değil mpv ya da station araçlara bakılmalı.

• TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    Station arabalar bi tek bizim ulkede tutmadi heralde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ukilavuz: Arkadaşım yorumun için teşekkür ederim. Sen peki aracı nasıl buldun hocam kullanmamış da olsan içine oturup etrafına bakınabilmişsin. Sence nasıl?

Airapper: Hocam Vectra çok eski bir model oldu ya. Kusura bakmayın.

oozgur16: Hocam zaten Allah biliyor Geely Emgrand'dan sonra ilk aklıma gelen araba hatta kafa kafaya diyebilirim Emgrand dememin tek sebebi yeni olması. Benim aradığım fiyat aralığındaki Megan 2'ler ya vuruk kırık ya motoru yapılmış ya hasar kaydı var illaki bir sorunu var. Ama aklımda duruyor.

palio1.6: Fiat punto idi ilk arabam. Motorunu bilirim sağlamdır. Ancak Linea işte güvensiz araç belli bir hızdan sonra insan çekiniyor. Araçta sonuçta ailem olacak biraz arkada bırakmakla birlikte aklımda olacak.

TahtalıKöyünMarangozu: Hocam C-Max 80.000 km altında benim aradığım fiyat aralığında maalesef yok. Scenic aklıma gelmedi değil baktım da düşünülebilir bir tercih. Sadece tipini hiiiiç beğenmemişimdir o kadar :(

Başka yorumu olan arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atesvesugibi17 -- 4 Ocak 2016; 22:54:35 >

• Listede Linea ve Megane 2 parlıyor bagaj istediğiniz için Linea bir adım önde. Linea'nın alt dilim Mtv vergi avantajı da göz kırpıyor Çok güvensiz bir araç değil. sonuçta 120-130-150 yapmayacaksanız aile için çok idealdir. Ben bugün 10 torba kömür+yüklü market alışverişi yaptım arka doldu ama sorunsuz getirdi.
  • Hocam seçeneklerde sunduğunuz araçlar içerisinde en mantıklı şıklar sırayla Megane, Accent era, Linea. Diğerlerini saymadım çünkü tanımıyorum. Aile aracı olacağından güvenliğe de odaklanmak lazım, o yüzden Geely i geçtim.

Temizini bulabilirseniz Megane

Accent Era da çok ergonomiktir. Yakıtı idealdir(dizel) parçası uygundur. Temizi de 28 e bulunabilir

Linea ise Accent ile yarışır. Hacim bakımından era dan bir nebze daha geniştir. 1.3 mjet motoru da çok ekonomiktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kişi Linea dedi böylelikle. Başkalarını da dinleyelim bakalım. Aslında dediğiniz gibi tanınmış yaygın kullanıma sahip araçlar Megane ve Linea. Bu iki araç ikinci eldeki sirkülasyonuyla da öne çıkan araçlar. İkisini de eşit tutuyorum diyelim. Ama hala aklım Geely Emgrand'da :( Başka yorum yapacak var mı?
  • Megane
  • aslında listenizdekilerin dışında bir araç önereceğim ama aynı kriterlerde sayılırız o yüzden kullandığım aracı tavsiye edebilirim.

2013 dizel aveo sedan kullanıyorum. her bakımdan çok memnunum.
  • Teşekkür ederim baktım ancak 80.000 km altında benim istediğim fiyat aralığında kalmıyor :(
  • 30 bin yapıp Mitsubishi lancer 2008 alabilirsin

• atesvesugibi17 kullanıcısına yanıt
    Ben şaşırmıştım ilk binince Çin malı falan diye önyargılıydım ama gayet rahat araç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizel bir c4 sedan işinizi rahatlıkla görebilecektir. 30 civarına temizleri bulunur.
  • Linea veya corolla 2005-2006
    Geely gibi ucubelere para vermeyin.
  • Herkes farklı bir araç önermiş ancak bende Emgrand diyorum neden mi ?

Seçeneklerdeki araçlar genelde yüksek km li artık nasıl binildiği bile belli olmayan araçlar olacak.Bir çok insanın önyargı ile baktığı Emgrand ucube falan değil aksine bu seçenekler içindeki en iyi seçenek.Çünkü 2 3 yaşında düşük kmli LPG li bir araç alacaksınız.Madem uzun süre kullanacaksınız ne yapacaksınız elin perte çıkarttığı araçları en fazla 2. sahibi olacaksınız Emgrandın.
    Atmosferik motor taş gibi sağlam LPG sorunsuz daha ne olacaktı hemde bu fiyata.Hacim olarak hiç biri eline su dökemez,konfor derseniz oda yeterince var.Tek sıkıntısı 2.el problemi onuda sorun etmem derseniz hiç sıkıntısız binersiniz.Yalnız eğer ki alacaksanız 2012 modeline bakın 106 HP olan motorları ilk gelenlere nazaran daha iyi.(ilk gelenler 98 HP)
    Bu kadar net konuşmamın sebebi 3.5 yıl kullandım.Sorunuz olursa yanıtlarım.
    Saygılar.

• .mRcan.: Ucube demek yanlışta fikrinizi tabi ki söyleyebilirsiniz? Peki Emgrand'a hiç bindiniz mi kullandınız mı?

sonofisiris: C4 baktım ama ben limitlerim içerisinde bulunmuyor maalesef :(

ukilavuz: Yorumunuz için teşekkür ederim.

yavuz1928: Hocam benim için 28.000 bile fazla. 28.000 yazmamın sebebi bu fiyatta yada biraz altında olan arabaları da seçenekler içine alarak pazarlıkla az daha düşürmek. 30.000 veremem. Ama öneriniz için teşekkür ederim.

Ekskalibur : Hocam siz benim gibi düşünmüşsünüz. Aynı şekilde bakmışız duruma. Görüşünüz için teşekkürler.

Ama yinede kullanıcıların ve konudan anlayacak arkadaşların değerli görüşlerini duymak istiyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.