Şimdi Ara

BU ARAÇLARDAN SİZCE HANGİSİ FİKİR VERMEK İSTEYEN İÇERİ LÜTFEN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-68-bin-km-kazasiz-2004-laguna-257611188/detay

Biraz pazarlik ustune lpg montaji ile 28.000 bandina getirilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakım ve ikinci el kaygısı varsa ki ülkemiz malum megane linea era
  • 28'e bulabilirseniz lancer şahane olur.

ben olsam eski kasa 308 bakarım. zaten mpv tarzı bir araç. pejo markasından beklenmeyecek şekilde çok sorunsuz bir araçtır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-orjinal-308-256483080/detay

şöyle bir şeyi 26'ya falan alırsınız sanırım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-308-hdi-110-luk-2008-model-comfort-temiz-247794968/detay

ya da hdi motorlu şu versiyonla birde ekonomi yaparsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentrassi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-68-bin-km-kazasiz-2004-laguna-257611188/detay

Biraz pazarlik ustune lpg montaji ile 28.000 bandina getirilebilir.

Araç iyi duruyor ama sırf km si düşük diye bu kadar para verilmez.Piyasasının 4 5bin tl fazlasını istiyor,expression bile değil donanım olarak baya baya boş

• Dentrassi: Araç fena değil dinç duruyor biraz fiyatı da yüksek. Ben pek Laguna'yı beğenmem yalan atacak değilim. Bunu dahil etmeyelim en azından şimdilik.

mkdkutalmış: Evet haklısınız. Sırf bunlar yüzünden eski sorunlu boyalı vuruk kırık yada motoru yeniden yapılmış araçlara bakmak üzüyor beni. Ama sizde düşüncenizde çok haklısınız. Era için duydunuz mu bilmiyorum uçan teneke diyorlardı. Her ne kadar fiyatı uygun tipi düzgün de olsa ben buraya alternatiflere yazmış da olsam hep uzak durasım var.

amadeus99: Hocam kusura bakmayın ama siz benim ilk mesajımı okumamışsınız bile anlaşılan. Ben ne önerisi istemişim siz ne cevap vermişsiniz. Siz anladığım kadarı ile ilk mesajda yazılmış olduğum araçları görüp "bunlara ne bakıyorsun al eski bi 308 bak dalgana. dur yazayım da yardım etmiş olayım" düşüncesiyle yazılmış gibi duruyorsunuz.

Mendieta58: Yorumunuz için teşekkürler Hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: atesvesugibi17

Dentrassi: Araç fena değil dinç duruyor biraz fiyatı da yüksek. Ben pek Laguna'yı beğenmem yalan atacak değilim. Bunu dahil etmeyelim en azından şimdilik.

mkdkutalmış: Evet haklısınız. Sırf bunlar yüzünden eski sorunlu boyalı vuruk kırık yada motoru yeniden yapılmış araçlara bakmak üzüyor beni. Ama sizde düşüncenizde çok haklısınız. Era için duydunuz mu bilmiyorum uçan teneke diyorlardı. Her ne kadar fiyatı uygun tipi düzgün de olsa ben buraya alternatiflere yazmış da olsam hep uzak durasım var.

amadeus99: Hocam kusura bakmayın ama siz benim ilk mesajımı okumamışsınız bile anlaşılan. Ben ne önerisi istemişim siz ne cevap vermişsiniz. Siz anladığım kadarı ile ilk mesajda yazılmış olduğum araçları görüp "bunlara ne bakıyorsun al eski bi 308 bak dalgana. dur yazayım da yardım etmiş olayım" düşüncesiyle yazılmış gibi duruyorsunuz.

hocam bağaj hacmi için sedan istemişsiniz 2'de çocuk var yeni olsun demişsiniz.

308'in acayip kullanışlı büyük bir bağajı olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. 430 litre o aracın bağajı. zira araç mpv'ye yakındır hb'den çok. e megane 2 ile aynı yaşta olacaktır en kötü.

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası ben bile şaşırdım lagunanın piyasa baya yükselmiş, peder beyin 2006'da 0 aldığı, 2 yıl önce 60.000 kmde sattığımız 2006 laguna II 1.6 privilege özel sipariş ( dijital klima, sunroof, full deri döşeme, adaptif xenon, özel jant vs bayaa dolu bi arabaydı) olan aracı 23.500tl ye satmıştık, arabanın ufak kazası bile yoktu, zaten 50 yaşında adam bayaada temiz kullanılmış bir araçtı. Şimdi ise bunlara bile min 25k fiyat çekmişler !!!
  • Megane 2 sedan tavsiye ederim, içi geniş, bagajı büyük, yol tutuşu iyi, parçası ucuz, bakım masrafları düşük, ikinci eli hızlı, lpg uyumu iyi dizeli az yakıyor. Kötü yönleri 100k km.den sonra aracın içi dökülüyor, deri direksiyon soyuluyor, kapı kollarının plastiği dökülüyor, sağından solundan sesler gelmeye başlıyor. En iyi seçenek bence bu, ikinci el kaygınız yoksa emgrand güzel bir araç o da tercih edilebilir, umarım gönlünüzce olur

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Orijinalden alıntı: atesvesugibi17

Dentrassi: Araç fena değil dinç duruyor biraz fiyatı da yüksek. Ben pek Laguna'yı beğenmem yalan atacak değilim. Bunu dahil etmeyelim en azından şimdilik.

hocam bağaj hacmi için sedan istemişsiniz 2'de çocuk var yeni olsun demişsiniz.

308'in acayip kullanışlı büyük bir bağajı olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. 430 litre o aracın bağajı. zira araç mpv'ye yakındır hb'den çok. e megane 2 ile aynı yaşta olacaktır en kötü.

Kusura bakmayın ama sadece şunu sorucam yukarıdaki yazıda "2" çocuk yazılmış olduğunu nereden çıkardınız? İlk önce buna cevap verirseniz memnun olurum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atesvesugibi17 -- 5 Ocak 2016; 22:08:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

Megane 2 sedan tavsiye ederim, içi geniş, bagajı büyük, yol tutuşu iyi, parçası ucuz, bakım masrafları düşük, ikinci eli hızlı, lpg uyumu iyi dizeli az yakıyor. Kötü yönleri 100k km.den sonra aracın içi dökülüyor, deri direksiyon soyuluyor, kapı kollarının plastiği dökülüyor, sağından solundan sesler gelmeye başlıyor. En iyi seçenek bence bu, ikinci el kaygınız yoksa emgrand güzel bir araç o da tercih edilebilir, umarım gönlünüzce olur

Çok teşekkür ederim hocam. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentrassi

Açıkcası ben bile şaşırdım lagunanın piyasa baya yükselmiş, peder beyin 2006'da 0 aldığı, 2 yıl önce 60.000 kmde sattığımız 2006 laguna II 1.6 privilege özel sipariş ( dijital klima, sunroof, full deri döşeme, adaptif xenon, özel jant vs bayaa dolu bi arabaydı) olan aracı 23.500tl ye satmıştık, arabanın ufak kazası bile yoktu, zaten 50 yaşında adam bayaada temiz kullanılmış bir araçtı. Şimdi ise bunlara bile min 25k fiyat çekmişler !!!

Sattığınız makyajlı kasaydı galiba,bedavaya vermişsiniz resmen siz o aracı.Hem km düşük hem donanımlıymış.Ben 2005 1.6 privilegeyi 3 sene önce 120binde iken 22bin tlye aldım.Şimdi 26bine falan gider satmaya kalksam.Sınıfındaki araçlara bakarsak yine piyasası düşük gerçi

• Kia Cerato iyidir herhangi bir agir hasar kaydi yok ise cerato tercih edilebilir kullandim atik ve konforu bilimum istenen derecede

• furkanntsn kullanıcısına yanıt
    Eyvallah saol Hocam.
  • Küçük araç olsaydı benim i20 ile takasa girerdim ya la

• Hocam geely'e hiç binmedim yalan olmasın.Ancak kullanan insanlar tanıyorum.Onlardan duyduğum kadarıyla malzeme kalitesi,dayanıklılık,güvenlik vs bir çok konuda zayıf ve ne idüğü belirsiz bir araç diyorlar.Benim şahsi birikimimce ise verdiğiniz para küçük bir para değil.Bir çok kendini ispatlamış markanın arabalarına sahip olabilirsiniz.
    Aile reisisiniz ve ev sahibi olmak istiyorsunuz bir fedakarlıkta bulunuyorsunuz.Ailenizi arabadan mahrum etmemek için yürütme koşulları uygun,az yakan,parçası kolay ve uygun bir araba almanız lazım.Ortaya linea,accent era,lpgli corolla mantıklı.3'üde temizi bulunduğu sürece üzmesi en az muhtemel araçlar.Kendim clio kullanıyorum diğer arabalara göre renolar yeni olmadığı sürece dayanıksız araçlar.Megane 2 gibi piyasası hızlı araçların kmsi çok düşürülüyor ve zaten dizel olan bu araç sizi üzer.
    İşinize karışmak gibi olmasın.Statü gibi takıntılarınız yoksa daha fazla nakiti eve yatırmak ve arabasız da kalmamak için sizin yerinizde olsaydım 94-97 arası mazda 323.93-98 golf 3 tarzı bir araç alırdım 10-15.000 tl arasına. 1-2 bin tl triger,baskı balata,sağına soluna bakımını yapardım alır almaz sorunsuz sıkıntısız tüple bu araçlara binerdim.Hem ev işi kolaylaşırdı,hem araba işi çözülürdü.

• Accent ve linea tercih ederdim

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Birazda oyle oldu aciliyete geldi, zaten sivasta fazla alicisi yok. Galerinin verdigi fiyattan satmistik.

• 2008-2009 Aveo sedanlar 23-24 civarı bulunabiliyor, hem cebinizde bakım vb için para kalır hem sigortayı falan da o bütçe dahilinde ödemiş olursunuz. Kullanıcı değilim, kullanan arkadaşlar daha doğru yorumlar ama yakın zamanda almayı düşünüyorum, özellikle yeni kasalar çok güzel görünüyor. Bir seçenek olabilir belki bu da

• krkmz1666: Küçük olsa belki ama çoluk çocuk konu olunca küçük bir araba söz konusu olmuyor. Ama İ20 güzel araç. Ben İ30'uma aşkla biniyorum çokta zor satıcaz ama mecburuz.

SHIHAD: Yorumunuz için teşekkürler Hocam.

stevenashty: Hocam ilk olarak siz dizel demiştiniz dizeli yoktu. İkincisi ben pek eveo'yu beğenmiyorum. Kusura bakmayın sakın. Sizin zevkiniz tabiki siz beğendikten sonra kimse bir şey diyemez ama ben beğenmiyorum. Ayrıca Chevrolet'in Avrupa piyasasından çekilmiş olması da bu markaya beni pek itmiyor. Yoksa İ30 almadan önce Cruza çoook büyük aşk beliyordum. Ki hala gördüm mü dönüp dönüp bakarım :(

.mRcan.: Müthiş, güzel ve mantık dolu bir yorum. Ellerinize kollarınıza sağlık Hocam. Geely konusunda söyledikleriniz doğru olabilir. Ama araştırmadan, servis, yedek parça, kullanımı, rahatlığı, güvenliği ve sürüşü hakkında bilgi sahibi olmadan zaten tercih etmem. İçerisindeki malzeme kalitesi tabi ki 50.000 TL değerindeki bir araçla aynı olmayacaktır. O kadar kaliteli özellikleri olsa zaten bu fiyatlara satılmaz değil mi? Bende ekonomime göre araç alacağımdan ihtimaller bunlar kalıyor :) . Her neyse megan 2 aslında bu araçtan sonra düşündüğüm ilk seçenek. Ama söyledikleriniz de doğru. Zaten benim fiyat ve km aralığımda çıkan az sayıda araba var ve hepsinin boyası, hasar kaydı, pert kaydı, kazası, vuruğu kırığı çıkığı, Motoru sıfırdan yeniden yapılmış olanı, eskisi yıpranmışı ... vs. var ve bu uzar daha da gider yani. O sebepten bende megane 2'ye çekinceli yaklaşıyorum. Era için uçan teneke diyorlar. Hafif araç tamam az tüketim ama aynı zamanda rüzgar estiğinde bile araba etkileniyor diyorlar. Linea için ise tipini beğenmiyorum pek ama maddiyat sıkıntı olunca tipide azıcık göz ardı ediyorsun. Motoru için kimse söz etmiyor taş gibi ama onunda saçı falan yol tutuşu sürüşü güvensiz. Abi ailemi koyacam içine. İçerisinde güvende olmayacaklarsa yemişim arabasını. Kia Rio da hem küçük hem tipide çok hoşuma gitmiyor ama hadi oda bütçeye uygun diyerek alternatif olarak bulunduruyorum. Kia Cerato için bir kaç arkadaşım iyi araç dedi dizeli ekonomik sağlamdır da dediler. Onu düşünür oldum ama onun da dizeli bütçeye gelmiyor. Fiyatı düşük olanlar hep motoru yapılmış falan ondanda çekiniyor insan haliyle. Yazmışsınya Hocam işine karışmak gibi olmasın diye hiçte karışmak gibi olmaz senin gibi mantıklı yorum yapan gerçekten mantıkla düşünerek yorum yapan insanların her zaman yorumlarını fikirlerini dinlemek istemişimdir. Dediğin gibi 94-97 arası mazda 323'lere baktım. Ancak çok eski be hocam. Yani yanlış anlama ama hakkaten buna o para verilmez. Ben ailemle içinde gidicem bu araca güvenemem. 93-98 golf 3 için ise fena değil aslında düşünülebilir Dİ. Ama Hatcback düşünemiyorum. Kalabalık bir aileye küçük bagaj yetmez. :(

• Öncelikle Megane 2 için konuşmam gerekirse,

1.5 Yıla yakın megane 2 faz 2 1.5 dci araç kullandım,elektrikli direksiyonu ve standart bakımları haricinde masrafsız kullandım. Ben 2.el aldığımda araç 80.000 km civarındaydı
    sattığımda 272.000km civarına gelmişti. 1 depo ile şehir içi çok rahat 1000km yol yapıyordum çok memnundum araçtan.

Her ne kadar tekrar 2.el temizini almak istesemde bulamayıp,Hyundai era 1.5 crdi /At modeline geçtim.

Hyundai Era içinde,
    2 yıla yakında bu aracı kullandım.Şuan araç hala şirketimizde elemanım kullanıyor 140.000km civarında araç.
    Boyutları itibari ile kullanımı kolay bir araç,her ne kadar megane 2 kadar güven vermesede konforu ona yakındı.
    Bir çok kişi frenleri yetersiz dese de,aracın frenleri kuvettsiz değil aracın motoru o araç için fazla. Soluksuz 110hp beygir ile araç uça uça gidiyor,haliyle o ivlemelenmeyi frenlemek istediğiniz yetersiz kalıyor.
    İnsan gibi kullandığınız sürece hiç bir şekilde güvensizlik hissetmezsiniz frenlerinde. Ben pek insan gibi kullanmağımdan ötürü söyledim,yanlış anlamayın.

Standart bakımları haricinde,triger zinciri ses yaptığı için değiştirdim,şarj kayışı değiştirdim bir sene önce. Araç şuan serviste ve direksiyon kutusu ve power'i bozuldu tamir ediliyor. Bunun masrafıda 650-700 TL civarında.

Memnunmusun dersen iki araçtan da memnundum. Tavsiyem bu söylediğin araçlar içersinde bulabilirsen Megane 2 derim, onun haricinde gelly emgrand hariç hepsi memnun eder seni.

Bu arada çocuğunuz olacakmış,Allah sağlıkla doğmasını nasip etsin. Çocuk koltuğu bağlama açısından isofix desteği sunan araçları tercih etmeye özen gösterin.
    İsofix bağlantığısı olmayan koltuklarada bağlanıyor ancak çok güvensiz oluyor. Megane 2 ve Accent Era'da desteği vardı. Diğer araçlarda da kullanmadığımdan dolayı varmı yokmu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenktun34 -- 6 Ocak 2016; 17:02:23 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.