Şimdi Ara

BU ARAÇLARDAN SİZCE HANGİSİ FİKİR VERMEK İSTEYEN İÇERİ LÜTFEN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cenktun34

Öncelikle Megane 2 için konuşmam gerekirse,

1.5 Yıla yakın megane 2 faz 2 1.5 dci araç kullandım,elektrikli direksiyonu ve standart bakımları haricinde masrafsız kullandım. Ben 2.el aldığımda araç 80.000 km civarındaydı
    sattığımda 272.000km civarına gelmişti. 1 depo ile şehir içi çok rahat 1000km yol yapıyordum çok memnundum araçtan.

Her ne kadar tekrar 2.el temizini almak istesemde bulamayıp,Hyundai era 1.5 crdi /At modeline geçtim.

Hyundai Era içinde,
    2 yıla yakında bu aracı kullandım.Şuan araç hala şirketimizde elemanım kullanıyor 140.000km civarında araç.
    Boyutları itibari ile kullanımı kolay bir araç,her ne kadar megane 2 kadar güven vermesede konforu ona yakındı.
    Bir çok kişi frenleri yetersiz dese de,aracın frenleri kuvettsiz değil aracın motoru o araç için fazla. Soluksuz 110hp beygir ile araç uça uça gidiyor,haliyle o ivlemelenmeyi frenlemek istediğiniz yetersiz kalıyor.
    İnsan gibi kullandığınız sürece hiç bir şekilde güvensizlik hissetmezsiniz frenlerinde. Ben pek insan gibi kullanmağımdan ötürü söyledim,yanlış anlamayın.

Standart bakımları haricinde,triger zinciri ses yaptığı için değiştirdim,şarj kayışı değiştirdim bir sene önce. Araç şuan serviste ve direksiyon kutusu ve power'i bozuldu tamir ediliyor. Bunun masrafıda 650-700 TL civarında.

Memnunmusun dersen iki araçtan da memnundum. Tavsiyem bu söylediğin araçlar içersinde bulabilirsen Megane 2 derim, onun haricinde gelly emgrand hariç hepsi memnun eder seni.

Bu arada çocuğunuz olacakmış,Allah sağlıkla doğmasını nasip etsin. Çocuk koltuğu bağlama açısından isofix desteği sunan araçları tercih etmeye özen gösterin.
    İsofix bağlantığısı olmayan koltuklarada bağlanıyor ancak çok güvensiz oluyor. Megane 2 ve Accent Era'da desteği vardı. Diğer araçlarda da kullanmadığımdan dolayı varmı yokmu bilmiyorum.

Hocam ağzınıza parmaklarınıza sağlık. İsofix muhtemelen diğer araçlarda da var. Gayet güzel açıklamışsınız. Zaten her ne kadar bazı kötü yönlerini saymış da olsam. Sıralamada ilk başı bunlar çekerdi. Hatta gönlümdeki sıralamayı da söyleyeyim. Emgrand-Megan 2-Cerato-Era diyerek gidiyor. En çokta şuan Emgrand ve Megan 2 bakıyorum. Temiz dizel bir Megan 2 bulsam Emgrand'ı anmam bile ama. Tutulan bir araç olduğundan yukarıda bir arkadaşta bahsetmiş fazla km yapmış araçlar ve hep düşürülmüş yada yeni motor yapılmış. Korkuyor insan. Alırım yarın öbür gün elimde kalır. Birde ona yığınla masraf etmeyeyim diye. Zaten ekonomimiz belli baksanıza 500 TL'nin hesabını yapıyoruz motorda bir sorun olsa Allah hak getire. Sonra çok ağlarsın 2 bin TL fazla vereydim de temizini alaydım diye ama iş işten geçmiş olur. Emgrand'ı ilk sıraya koymamın sebebi de yeni araçlar. daha az sorun sıkıntı yapar diye düşünüyorum. Tabi tipini de bayağı beğendim. Yanlış anlamayın. Sizde mesela Emgranda binip kullanmamışsınız ama bakmayın ona diyorsunuz. Hiç kullanıcılarının yorumlarını dinlediniz mi peki? Kullananların hepsi çok memnunlar. He bu kendilerine laf söylenmesin diye yaptıkları bir şey olamaz mı? Tabi ki olabilir ama hepsi mi? Yukarıda 3,5 sene kullandığını söyleyen arkadaş araçtan çok memnun olduğunu söylüyor mesela. Oda bir kullanıcı? Şimdi tabi ki arabadan da kalkıp çok iyi malzeme kalitesi, sessizlik, yol tutuşu vs. daha fazla beklememek gerek. Bu aracı tutup passatla, jettayla, BMW, Mercedesle kıyas ederseniz tabi ki yüzüne bile bakmayın durumu olur. Ama bu aracı emsallerine göre değerlendirmek gerekir kiiii bu sadece segmenti değil segmentine göre fiyatıdır. Sonuçta aracın geniş ferah C segmenti ama fiyatı bir B segmentinden daha uygun.

Hocam siz Emgrand'ı önermiyorsunuz. Peki hiç kullandınız mı? Nesini beğenmiyorsunuz mesela? Yanlış anlamayın sakın beni herkes için diyorum. Ben illaki Emgrand iyi onu alın diye tasdik edilmek istemiyorum. Nasıl ne güzel Megan 2'yi ve Era'yı alabileceğimi deneyimlerinize dayanarak haklı sebepler göstererek olumlu olumsuz yanlarını saymışsınız düşüncenizi desteklemişsiniz. Aynı şeyi Emgrandı tercih etmemekteki nedenlerinde sıralanmasını istiyorum. Benim aklımda ilk tercih o olduğu için onu neden almayayım bana birinin izahatını yapsın istiyorum. Ama aracı kullanmamış içine oturmamış hatta görmemiş biri olarak buraya gelip Geely Emgrand mı o da ne? O araba alınmaz boşver git bilinen marka al. Wolkswagen al, Opel al ALMAN al rahat et. Böyle gözlerini kapayarak hiç bilmediği araçlar hakkında beş para etmez diye atan insanların yorumlarını görmek istemiyorum hepsi bu. Kimse bana kızmasın. Ben sadece mantıklı tartışmalar yapmak istiyorum. Umarım beni yanlış anlamamışsınızdır.

• Bursa'daymışsınız bide i30 fiyat ve donanım olarak özelden yazar mısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kia Cerato
  • Estağfirullah hocam. Öncelikle birkaç kritik yapalım o halde.İnsanların bilgilerine,deneyimlerine saygım var.Ancak forum tarzı yerler hep kendi kullandığını över,katalog gibi konuşur,herşeyi sıradanlaştırır,metalaştırır.Size birşey tavsiye ederler,çoluk çocuk mağdur olur gecenin bir vakti yolda kalırsınız.Niye böyle oldu derseniz verdiğin para kaç para ki ne arıyosun derler.Gerçek hayat böyle değildir.Sizde takdir edersiniz ki hiç bir şey göründüğü gibi değil.Tüm tercihler belli başlı birikim,tavsiye ve tecrübelerin sonucu.Burdan şunu söylüyorum insanlar corolla,civic pahalı derler lancer almanı söylerler.O da kalitelidir japondur saygı duyarım.Ancak bir parçası bozulur sonuçta kul yapısı serviste bile bir parçayı 20 gün beklersiniz.O gün anlarsınız neden muadilinin,tutulanın 5 bin tl pahalı olduğunu.Pahalıya alır pahalıya satarım tutulanı alırım,mağdur olmam felsefesinde insanlar.Sonuçta arabayı bir ihtiyaç olarak görüyorsanız topluma ayak uydurursunuz.(Hobi,zevk işin farklı tarafı)
    Gelelim sizin araç konunuza.Aile sorumluluğunuz olduğundan bagajı büyük,sorunsuz,yakıtı parçası uygun bir araç bakıyorsunuz.

Alternatifler:Linea,Symbol,Accent Era (3'üde şirket aracı olmamak kaydıyla)
    Linea ve symbol motorları ikisinin de sağlam.Yedek parça ve ustası ganimet gibi yaygın ve bir çok araca göre daha ucuz.Kronik problemleri,karmaşık sistemleri yok.Yürütme koşul olanakları uygun elde kalma derdi yok.Accent Era da 3 aşağı 5 yukarı bunlar gibi.
    Gelelim dezavantajlarına:Güvenliği daha zayıf olduğu söyleniyor.Neye göre kime göre?Senelerce bu ülkede şahin,broadway vs araçlara binildi.Bir insan sorumluluğunu bildiği sürece,trafik kurallarına elinden geldiğince uyduğu sürece kaza bela Allahtan deyip geriye yaslandıktan sonra korkulması gereken araçlar olarak görmüyorum.Frenleme,kaporta malzemesi bunlar büyük firmalar bir üretim standartı var.Koca bir ülkeye cinayet işler gibi tabut satamazlar.Hocam sizde takdir edersiniz ki bir insan villada,sitede,gecekondu da dahi otursa hayatına elbet devam eder.İnsanlar iyisini gördükçe en ulaşılabilir olanları abartarak kötülerler.Çünkü daha iyisini alabilme hevesi onları öncekileri kötüleyerek kendini motive etmeye teşvik eder.

Corolla(2003-2007),Astra(2001-2004): Size sadece şu kadarını söyleyebilirim yenilerinden kaliteliler ve daha sorunsuzlar Bu araçların sahibi temiz bakmışsa ve düzgününü bulduğunuz sürece bütçenize yakın alabileceğiniz en kaliteli,yürütmesi nispeten uygun,alırken satarken zarar etmeyeceğiniz araçlardır.

Bu sefer seçenekleri genişletelim.Mesela astra a kasaya ne dersiniz? 96-98 model 16-17 bin tl'ye alınabilir.Tamirciler bile gördüklerinde hayranlıkla bakarlar bu araca.Konforlu,seri ve aksamları kaliteli bir araçtır.Diğer muadilleri civic ve corollanın fiyatından ucuz olma sebebi daha az modern görüntüsüdür.Biraz eski durabilir ancak önceki mesajımda dediğim gibi birisi eskiye binmeye utanır.Öbürünün ülkesinde savaş vardır binecek otobüs bulamaz.Dediğim gibi insanoğluyuz herkesin düşüncesi,rengi farklı.

Ayrıca tavsiye ettiğim incelemeye değecek ve binilebilecek araçlar : Vw Vento(Boranın eski kasası Alman arabasının son türlerinden),Toyota Carina(Avensisin bir eskisi unutulmuş ve kıymeti bilinmemiş.Arabamı satarsam eğer alma hayali kurduğum araçtır.Kalitelidir,mercedes konforu vardır,canavar gibi gider,2.0 motor ama 1.6 gibi yakar,kaporta aksamının bulunması zor olsada motor vs tüm parçaları uygun ve yaygındır.Tek dezavantajı piyasası çok hareketsizdir ki bu sayede 17-18 bin tlye tertemizi alınabilir.Ayrıca mazda 323 çok güzel bir araçtır.

Hiçbir aracı kötülemek istemem bunlar kendi fikirlerim.Umarım bir faydam dokunabilmiştir. Çok uzun yazdım farkındayım ancak belki aralarından küçük bir bilgi dahi işinize yarayabilir.Gerçekten 2.el araba almak çok zor,Allah yapacağınız seçimde yardımcınız olsun,yanıltmasın.Hayırlı geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Woodpecker

Elimde Hyundai i-20 var.Malesef satmak zorundayım.Eşim manuel kullanamadığından dolayı.Otomatik araç alacağım eşim için.

Temiz aile aracı denilebilecek tarzda bir araç.2013 model 32 bin kmde.Boyası,hasar kaydı yoktur.Plakası açıktır sorgulatabilirsiniz. Bütün servis bakımları yapılmıştır ve tüm faturaları mevcuttur.Yedek anahtarı da mevcuttur.Bi bakmakta fayda var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-temiz-aile-araci-260636828/detay

Hocam burasi arac satis yeri degil. Yaptiginiz yanlis.

• quote:

Orijinalden alıntı: .mRcan.

Estağfirullah hocam. Öncelikle birkaç kritik yapalım o halde.İnsanların bilgilerine,deneyimlerine saygım var.Ancak forum tarzı yerler hep kendi kullandığını över,katalog gibi konuşur,herşeyi sıradanlaştırır,metalaştırır.Size birşey tavsiye ederler,çoluk çocuk mağdur olur gecenin bir vakti yolda kalırsınız.Niye böyle oldu derseniz verdiğin para kaç para ki ne arıyosun derler.Gerçek hayat böyle değildir.Sizde takdir edersiniz ki hiç bir şey göründüğü gibi değil.Tüm tercihler belli başlı birikim,tavsiye ve tecrübelerin sonucu.Burdan şunu söylüyorum insanlar corolla,civic pahalı derler lancer almanı söylerler.O da kalitelidir japondur saygı duyarım.Ancak bir parçası bozulur sonuçta kul yapısı serviste bile bir parçayı 20 gün beklersiniz.O gün anlarsınız neden muadilinin,tutulanın 5 bin tl pahalı olduğunu.Pahalıya alır pahalıya satarım tutulanı alırım,mağdur olmam felsefesinde insanlar.Sonuçta arabayı bir ihtiyaç olarak görüyorsanız topluma ayak uydurursunuz.(Hobi,zevk işin farklı tarafı)
    Gelelim sizin araç konunuza.Aile sorumluluğunuz olduğundan bagajı büyük,sorunsuz,yakıtı parçası uygun bir araç bakıyorsunuz.

Alternatifler:Linea,Symbol,Accent Era (3'üde şirket aracı olmamak kaydıyla)
    Linea ve symbol motorları ikisinin de sağlam.Yedek parça ve ustası ganimet gibi yaygın ve bir çok araca göre daha ucuz.Kronik problemleri,karmaşık sistemleri yok.Yürütme koşul olanakları uygun elde kalma derdi yok.Accent Era da 3 aşağı 5 yukarı bunlar gibi.
    Gelelim dezavantajlarına:Güvenliği daha zayıf olduğu söyleniyor.Neye göre kime göre?Senelerce bu ülkede şahin,broadway vs araçlara binildi.Bir insan sorumluluğunu bildiği sürece,trafik kurallarına elinden geldiğince uyduğu sürece kaza bela Allahtan deyip geriye yaslandıktan sonra korkulması gereken araçlar olarak görmüyorum.Frenleme,kaporta malzemesi bunlar büyük firmalar bir üretim standartı var.Koca bir ülkeye cinayet işler gibi tabut satamazlar.Hocam sizde takdir edersiniz ki bir insan villada,sitede,gecekondu da dahi otursa hayatına elbet devam eder.İnsanlar iyisini gördükçe en ulaşılabilir olanları abartarak kötülerler.Çünkü daha iyisini alabilme hevesi onları öncekileri kötüleyerek kendini motive etmeye teşvik eder.

Corolla(2003-2007),Astra(2001-2004): Size sadece şu kadarını söyleyebilirim yenilerinden kaliteliler ve daha sorunsuzlar Bu araçların sahibi temiz bakmışsa ve düzgününü bulduğunuz sürece bütçenize yakın alabileceğiniz en kaliteli,yürütmesi nispeten uygun,alırken satarken zarar etmeyeceğiniz araçlardır.

Bu sefer seçenekleri genişletelim.Mesela astra a kasaya ne dersiniz? 96-98 model 16-17 bin tl'ye alınabilir.Tamirciler bile gördüklerinde hayranlıkla bakarlar bu araca.Konforlu,seri ve aksamları kaliteli bir araçtır.Diğer muadilleri civic ve corollanın fiyatından ucuz olma sebebi daha az modern görüntüsüdür.Biraz eski durabilir ancak önceki mesajımda dediğim gibi birisi eskiye binmeye utanır.Öbürünün ülkesinde savaş vardır binecek otobüs bulamaz.Dediğim gibi insanoğluyuz herkesin düşüncesi,rengi farklı.

Ayrıca tavsiye ettiğim incelemeye değecek ve binilebilecek araçlar : Vw Vento(Boranın eski kasası Alman arabasının son türlerinden),Toyota Carina(Avensisin bir eskisi unutulmuş ve kıymeti bilinmemiş.Arabamı satarsam eğer alma hayali kurduğum araçtır.Kalitelidir,mercedes konforu vardır,canavar gibi gider,2.0 motor ama 1.6 gibi yakar,kaporta aksamının bulunması zor olsada motor vs tüm parçaları uygun ve yaygındır.Tek dezavantajı piyasası çok hareketsizdir ki bu sayede 17-18 bin tlye tertemizi alınabilir.Ayrıca mazda 323 çok güzel bir araçtır.

Hiçbir aracı kötülemek istemem bunlar kendi fikirlerim.Umarım bir faydam dokunabilmiştir. Çok uzun yazdım farkındayım ancak belki aralarından küçük bir bilgi dahi işinize yarayabilir.Gerçekten 2.el araba almak çok zor,Allah yapacağınız seçimde yardımcınız olsun,yanıltmasın.Hayırlı geceler.

Hocam su ara musait degilim. Evimde degilim. Bursadayim ev bakiyorum. Bilgisayarima oturamadim o yuzden telefonumdan yaziyorum. Yorumlarinizi gordum. Sizle detayli olarak bu konuyu irdemlemek isterim. Bana bir kac gun verin Ankaraya dondugumde uzun uzadiya yorum yazacagim

• Focus 2 iş görmez mi ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.