Şimdi Ara

bu aylarda motor alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

daha önce motor alsammı almasam mı diye baya bir düşündükten sonra (hatta burdada konu açmıştım) dün itibari ile direksyon sınavını gectim 1-2 haftaya ehlyetmi almış olurum inşallah. Ancak motor konusunda epey tecrübesizim ilk olarak cumartesi günü 10 dk kullandım, 2. seferde sınavda 15 dk kadar kullandım, dolayısıyla daha acemi sayılırım. Düşündüğüm motor scooter (pcx- scrabeo- n max- x city) ve aktif olaaraak ulaşım amaçlı kullanmak istiyorum, ancak önümüzün kış olması dolayasıyla kaafam karışık, aslında ne kadar önce alsam o kadar iyi ama kışın (çok soğuk karlı günler dışında) aktif olarak kullanılabilir mi? eğer kullanamamazsam kapalı garajım yok, normal otoparktta sogukta motora yazık mı olur? satmak istesem kolay satılmaz diye düşünüyorum, siz ne diyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi acemisin ekipman alacaksın motora yeni başlayanlar 4 mevsim ekipman alma yarışına girerler sonra olacak gibi değil yazlık kışlık ayrı ayrı alınır sonrada bir sürü ekipmanın olur bence ilk baharda al motorunu keyifle bin aksesuzarlarınıda araştırrarak al .
    www.motoplus.com.tr/
    motomax

sayfaları incele ekipmandan kalan paraylada istediğin motoru alırsın .
    kışın motoru hiç calıştırmicaksan soğukta akü boşalması vs gibi sıkıntılar var ben her hafta binmesem bile 10 dakka çalıştırıyodum bi sıkıntı yaşamadım bide branda alırsın tertemiz kalır . tavsiyem ilkbahar .
  • Hayırlı olsun öncelikle. Ben de Eylül ayı gibi almıştım, zamanın pek de sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum. Yaza kadar alışmış da olursunuz kullanarak.

Bu arada PM gönderdim size.
  • Bu aylarda uygun fiyata alınır ve binilir. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul'da kar yağışlı günler hariç kışın da motosiklet kullanılabiliyor şehiriçi. Ben de Ehliyeti Ekim sonu almıştım scooterı da Kasım da kullanmaya başladım. Sıfır alacaksan yılsonuna kadar almalısın yeni yılda illa ki zam olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 19 Ekim 2015; 23:51:05 >
  • 1-ikinci el alacaksan kasim basi itibariyle bakmaya basla hocam alinir fiyatlar olu sezon oldugu icin dusuk olur subata kadar boyle gider
    2-kisin motor kullanilamiyor olsa kuryeler ac kalir,kis uykusuna yatar oyle olmasi gerekir.ama olmuyor cunku karli gunler haric kullanilir
    3-branda ortersin kisin kullanmadiginda bir sey olmaz haftada 1 calistir ama aku bitmesin hocam
    4-ne motorlar satiliyor satilmaz diye bir sey yok hocam
    5-nmax tavsiye ederim scooter alsam kesinlikle nmac alirdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkürler. kışın illaki kullanılır ama sonuçta kurye değiliz hayatımız motor üstünde geçmediği için illlaki tecrübe eksiği olucak, buda ıslak zeminde aşırı bir sorun yaratır mı onu kestiremiyorum. ama sonuçta bir yerden başlamam lazım. motor olarakta nmax baya aklıma yattı abs önemli bence.
  • Bence kasım-ocak ayları arası fiyatların düşük olduğu sezonda 2. el alıştırma amaçlı bir scooter al, çok uzak mesafelere gitmesen bile kışın evinin çevresinde markete giderken, postaneye giderken, vs. kısa mesafelerde kullanarak alıştırma yaparsın, yaza doğru havaların daha iyi olduğu mevsimde ise daha uzun mesafelere en azından tecrübeli şekilde gidersin.
  • Ben motorumu apartmanin onune bagladim. Ustunede 2 branda çektim. On tekerin altina destek koydum. Akuyu çikardim. Kisin zaten yurt disindayim. Geldigimde sorun olacagini sanmam. Geçen sene kapali bir yerde birakmistim. Akusude ustundeydi. 5 ay sonra sorunsuz çalisti. Bir motorun disarda kalmasindan dolayi eskiyecegine inanmiyorum. Zaten disarda kalsin diye yapilmis. Avrupada sehirlerde motorlar çogu disarida. Kendi garajlari olmayanlarin.
  • senin yerinde olsam yazı beklerim. birincisi zaten kışın motor kullanmak çok sıkıntı. bir de şimdi dolar 3 tl. 3 ay önce 2.5 tl idi hükumet kurulmayınca 3 e fırladı.

seçimden sonra yaza doğru hukumet kurulur dolar düşer gibime geliyor. dolar düşünce de motorlar ithal olduğu için fiyatlar da düşüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.