Şimdi Ara

Bu Bütçeyle Oluşan Dilemma: Ekran Kartı mı Monitör mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi forumlar. Uzun süredir ilk defa bilgisayar toplayacağım, 3250 TL kadar bir bütçem var, en fazla 50 TL daha yukarı çıkılabilir. Ayrıca sistemi vatandan toplamayı düşünmekteyim. Monitör de klavye de mouse da yok.

İşlemci olarak i5 6402p yi düşünüyorum. Kafamın takıldığı nokta da şu:

-Ya RX 470 alıp, monitör olarak da VIEWSONIC 23.6" VX2457-mhd AMD FreeSync™ 75 Hz 1MS GAMING MONİTÖR alacağım. Monitörün vatandaki güncel fiyatı 700 TL, RX 470'in güncel fiyatı ise MSI RX 470 900 TL.

-Ya da GTX 1060 alıp 300-400 TL arası 5ms bir monitör alacağım. MSI GTX 1060'ın vatandaki güncel fiyatı ise 1330 TL.

-RX 480 de ihtimaller dahilinde ama monitörden bir kere kısınca artan parayla GTX 1060 almak daha mantıklı geliyor.

Güçlü bir ekran kartı alıp nispeten kötü bir monitörle o karttan tam performans alamamaktansa, daha iyi ve freesync li bir monitör beni daha fazla cezbediyor ama yine de sizlerin fikirlerini almakta fayda var.

Ayriyeten lütfen daha fazla biriktir şunu al demeyin, tek sıkımlık kurşunum var

Sistemin detaylarını merak eden olursa diye de buraya resmini koyuyorum, ekran kartı olarak 900 TL ekleyince 3200 TL'yi buluyor, mouse klavye ile de 3300 falan olur:
     Bu Bütçeyle Oluşan Dilemma: Ekran Kartı mı Monitör mü?

• akifbey A kullanıcısına yanıt
    İlk olarak söyleyeyim MSI 1000 tl alışveriş yapınca monitöre 100 tl indirim geliyor.

i5 6500
    MSI b150 gaming m3
    Corsair Vangeance 8 Gb 2400 mhz
    Transcend 220s 240 Gb
    Frisby FC-9040G 700w 80+
    MSI rx 470 8 Gb Gaming X
    Viewsonic vx2257

Bu sistemi 3400 e aldım siz kasayı Zalman r1 ile değiştirip SSD çıkarınca sizin istediğiniz fiyata gelecektir. Benim yazdığım sisteme rx 480 eklerseniz efsane olur. Ben sistemimden memnunum öneririm de
  • Hocam sorunuzun cevabı sayılmaz ama söylemeden duramadım. Vatan bu paralara bu parçaları nasıl satıyor anlamıyorum gerçekten.
    Ben de pc topluyorum. İ5 6500 aldım 703tl tuttu. O 206 tl yazan hdd neredeyse her yerden 180 liralara alınabiliyor. Ram deseniz 200tl ye amazondan Corsair 2x8gb ram alınıyor. Demem o ki iyi araştırın iki video izleseniz siz de toplamanın kolay olduğunu görüceksiniz. Ayrıca anakartı yazmamıişsınız. Uzun oldu biraz kusura bakmayın.
    Sorunuzun cevabına gelirsek ben gtx 1060 almanızı öneririm. 400tl ye kadar güzel monitörler bulunabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunum55

Hocam sorunuzun cevabı sayılmaz ama söylemeden duramadım. Vatan bu paralara bu parçaları nasıl satıyor anlamıyorum gerçekten.
    Ben de pc topluyorum. İ5 6500 aldım 703tl tuttu. O 206 tl yazan hdd neredeyse her yerden 180 liralara alınabiliyor. Ram deseniz 200tl ye amazondan Corsair 2x8gb ram alınıyor. Demem o ki iyi araştırın iki video izleseniz siz de toplamanın kolay olduğunu görüceksiniz. Ayrıca anakartı yazmamıişsınız. Uzun oldu biraz kusura bakmayın.
    Sorunuzun cevabına gelirsek ben gtx 1060 almanızı öneririm. 400tl ye kadar güzel monitörler bulunabiliyor.
    @Helias bahsettiğiniz kampanya vatanda mı geçerli? Bir de kampanyanın ne kadar süreceği hakkında bir fikriniz varsa belirtirseniz sevinirim. Sisteminiz gerçekten hoşuma gitti. Monitör benim bahsettiğimin 21.5" olanı sanırım. Memnun musunuz monitörden? Freesync teknolojisi kendisini gerçekten belli ediyor mu?

@samsunum55 Evet anakartı fiyata dahil etmişim ama ss alırken aşağıda unutmuşum. Anakart MSI H110M PRO-VD. Vatan'dan alırsam da bilgisayarın montajını kendim yapmayı düşünüyorum zaten, problem bunu yapamayacağımdan korkmam değil. Birinci problem vatanı daha güvenilir bulmam. İkinci problem ise kredi kartına taksit yaptıracağım, başka sitelerin taksitli fiyatı vatanın fiyatına yaklaşıyor zaten.

• quote:

Hocam sorunuzun cevabı sayılmaz ama söylemeden duramadım. Vatan bu paralara bu parçaları nasıl satıyor anlamıyorum gerçekten.

703tl ye nereden aldınız ve taksitli mi?
  • cagriyil C kullanıcısına yanıt
    Hepsiburadadan aldım bayramda %10 indirim vardı. 5 Taksit oldu peşin fiyatına.
  • quote:

Hepsiburadadan aldım bayramda %10 indirim vardı. 5 Taksit oldu peşin fiyatına.
    700 lira o monitöre vermene gerek yok bence üstüne 300tl ekleyip ya da 2.el temiz 144hz bir monitör bakabilirsin.
  • akifbey A kullanıcısına yanıt
    Ne kadar süreceği hakkında bir bilgim yok fakat gidip sormanızda yarar var. Vatanda ve hepsiburada da geçeliydi. Monitörün kötü bir yanı var o da kutunun içerisinden HDMI ve VGA çıkıyor o yüzden DPI kullanılamıyor ve Freesync çöpe gidiyor 30 tl ye bir tane daha kablo almak gerekiyor

http://www.ereyon.com.tr/urun/digitus-displayport-baglanti-kablosu-dp-erkek-dp-erkek-2-metre.aspx

Ben bunu alacağım mesela
  • quote:

vatandan başka alınabilecek biryer yok çünkü.
    çalışanları ne kadar laubali ezik saçma sapan insanlarda olsa. vatan şuanda en uygun alışveriş marketi...

sen git amazondan 180 liraya ram al. bir sorun olduğundada amazon yetkilileri ürünü senin evinden aldırıp bedava yaptırıp 1 günde teslim edecekler =)
    180 lira - 300 lira diyelim senin kargoda uğraştığınm zaman telefonlarda harcadığın para 1 ay bekleme süren kendi kendisini amorti ediyor...

sinerjiden 4700'e alacağın sistem vatanda 4900'e geliyor. ama bir sıkıntı olduğu zaman telefonu yüzüne kapattıklarında yada kargolarda uğraştığın zaman o 200 lira farktan daha çoğunu alıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

700 lira o monitöre vermene gerek yok bence üstüne 300tl ekleyip ya da 2.el temiz 144hz bir monitör bakabilirsin.

emin ol 700 lira o monitöre değer.
    neden dersen ?
    ( ayrıca ultra 1 k ada 48-60 fps aldıran gtx1070 varken şu saçma sapan 144 hz monitörleri önermekten vazgeçin... )

100'de 90'ı dolandırıcı olan 2. el satıcılarından ne alınır sence ?

ekran kartının üzerine kola döküp satanlar.
    1700 liralık ekran kartı ile 300 watt psu kullanıp herşeyi yakıp ekran kartını fırınlayıp satanlar mevcut...
    böyle bir ortamda hiçbirşeye güvenilmez.
    heleki 2. el...

mesela asus monitörler bozulduğu zaman garanti kabul etmiyor. kullanıcı hatası dedikleri oluyor... 300 liralık monitöre 260 lira tamir masrafı istediler... 6 aylık monitördü daha...

eee ikinci el bozuk olacak bir monitörün garantisi olsa ne olur olmasa ne ?
    ama sıfır olduğu zaman en azından mağazadan aynı gün içinde götürüp değişim yaparsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: american_husbull_terrier

quote:

neden dersen ?
    ( ayrıca ultra 1 k ada 48-60 fps aldıran gtx1070 varken şu saçma sapan 144 hz monitörleri önermekten vazgeçin... )

1700 liralık ekran kartı ile 300 watt psu kullanıp herşeyi yakıp ekran kartını fırınlayıp satanlar mevcut...
    heleki 2. el...

mesela asus monitörler bozulduğu zaman garanti kabul etmiyor. kullanıcı hatası dedikleri oluyor... 300 liralık monitöre 260 lira tamir masrafı istediler... 6 aylık monitördü daha...

ama sıfır olduğu zaman en azından mağazadan aynı gün içinde götürüp değişim yaparsın...

niye kabul etmesin hocam satılan yer kabul eder bence. ki 3 yıldır kullanıyorum 144hz monitör taş gibi. değer demişsinizde 75hz ile 144hz arasında baya bi fark yok mudur? ikinci el kısmına gelirsekte alınacak çok ürün var forumda sadece dikkat etmek gerekli diyorum :)

• quote:

quote:

quote:

neden dersen ?

heleki 2. el...

niye kabul etmesin hocam satılan yer kabul eder bence. ki 3 yıldır kullanıyorum 144hz monitör taş gibi. değer demişsinizde 75hz ile 144hz arasında baya bi fark yok mudur? ikinci el kısmına gelirsekte alınacak çok ürün var forumda sadece dikkat etmek gerekli diyorum :)

etmedi bilader yalan mı söyleyeceğim.
    adamlar kullanıcı hatasımı ne demişti. garanti kapsamında değil diyip kesip attılar.
    monitörün kendisi kadar para istediler.
    bizde monitörü orda bıraktık.
    asusun teknik servisi zaten dillere destan...

• quote:

quote:

quote:

quote:

neden dersen ?

heleki 2. el...

etmedi bilader yalan mı söyleyeceğim.
    adamlar kullanıcı hatasımı ne demişti. garanti kapsamında değil diyip kesip attılar.
    monitörün kendisi kadar para istediler.
    bizde monitörü orda bıraktık.
    asusun teknik servisi zaten dillere destan...

Alıntıları Göster
    -Rusher-
    kardeşim bu arada 60 hz ile 144 hz arasında oyun oynatmayacak yada gözü bozacak kadar bir fark yoktur.
    gtx1070 denilen ekran kartı ultra 1k da 60-48 fps arası gidip gelen bir ekran kartıdır...

adamın ekran kartı ise rx470 mi rx480 mi nedir. ultrada witcher3 gibi oyunlarda aldığı alacağı 30-50 fps arası birşey olacak...
    yani 144 hz monitör önermen zaten saçma sapan olmuş...
    144 hz'yi kullanabilmen için 144 fps üzeri alman gereklidir...
    ayar kısarsan görüntü çamur gibi olur. hiç gerek yok.

ayrıca 700 liraya sıfır bir monitör varken 2. el de uğraşmanında bir anlamı yoktur. milletin amazondan getirdiği garantisiz sorunlu malına neden 1000 lira versin ki ?

• american_husbull_terrier kullanıcısına yanıt
    Yol yordam bildikten sonra bir sıkıntı yok hocam. Corsair ramlar zaten ömür boyu garantili ki bunu corsair uluslararası garanti ile destekliyor. Dediğiniz durumlar burada pek geçerli değil yani
  • quote:

Yol yordam bildikten sonra bir sıkıntı yok hocam. Corsair ramlar zaten ömür boyu garantili ki bunu corsair uluslararası garanti ile destekliyor. Dediğiniz durumlar burada pek geçerli değil yani

yolu yordamı bilmemde, garantiye giden üründe en az 1 ay beklersin...
    bu zamana kadar lg olsun asus olsun garantiden mutlu bir şekilde ayrılıp bir ürün elime geçmedi.

ayrıca corsairs dediğiniz ramlar msi anakartın yanında ücretsiz veriliyor.
    msi'nin ürünlerini sattırabilmesi için durmadan oyun hediyesi yapılıyor, bu kadar kampanya nedendir ?
    her açılan 5 konudan birinde garanti ile uğraşılan corsair psu + msi anakartlar var.
    bir vakitten sonra adamın kafasına dank ediyor bunlar =)

EDİT: ömür boyu garantisi olsa ne yazar ? 3 yıl sonra ddr3- ddr4 ram diye birşey kalmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi american_husbull_terrier -- 25 Eylül 2016; 13:51:04 >

Yazmayım abinin konusu kirlenmesin diyorum da yapamadım. Hocam iki mesaj önce garantiye kabul edilmedi monitör gitti diyosunuz şimdi de beni hep memnun ettiler diyosunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ? Tamam güvenmeyin orası da neyse gidelim bimeks de crucial ballistix ddr4 8gb ramlar 106tl. Buradaki amaç vatanın pahalı olduğunu belirtmek. Umarım şimdi de bimeks güvenilir değil veya crucial de neymiş demezsiniz.
  • quote:

Yazmayım abinin konusu kirlenmesin diyorum da yapamadım. Hocam iki mesaj önce garantiye kabul edilmedi monitör gitti diyosunuz şimdi de beni hep memnun ettiler diyosunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ? Tamam güvenmeyin orası da neyse gidelim bimeks de crucial ballistix ddr4 8gb ramlar 106tl. Buradaki amaç vatanın pahalı olduğunu belirtmek. Umarım şimdi de bimeks güvenilir değil veya crucial de neymiş demezsiniz.

av seni memnun etmişler edecekleri kadar zaten...

2 harfi eksik yazmışım cümle düşüklüğü olmuş. yemedin içmedin nerden bir açık bulup bu abiyi nasıl al aşağı ederim diyemi düşündün ?
    bilader ben hiçbir zaman ASUS + LG + FOXCONN ürünlerinden mutlu olmadım...
    ASUS 6 aylık monitörü, sırf elektrik gidip geldi diye 300 liralık monitör açılması ve panelmi ne arızası vermişti. aldığımız yere götürdük bir kaç gün sonra garanti kabul olmamış. uğraşmadık başka bir monitör aldık... 260 lira tamir parası istemişlerdi...
    eğer inanmıyorsan Senin başına daha beteri gelir umarım... ayrıca seni inandırmakla bir sıkıntım yok. ister ister inanma.

bimex güvenilir crucialda güvenilir ama ARTIK BİMEX yok... ama hep yan markalar satıyor...
    burdan seninle çıkıp gitsek lg - ariston gibi buzdolabından başka birşey göremyiz bimexte, benim yaşadığım şehirdeki 3 bimex kapanmanın aşamasına geldi. mediamrkt denilen yerin hali zaten ortada... klima masaj aleti şarjlı pil satıp duruyorlar...

tek düzgün vatan bilgisayar... fiyat pahalı ama hakediyor... müşteri memnuyeti sıfır bunada kabul... fiyatlar piyasadan 500 lira daha pahalı. bunada kabul. çalışanları bu işten anlamaz zımbırtılar...
    ama her aradığını buluyorsun... en azından kötüde olsa bir garantisi var... kargolarda telefonlarda sürünmüyorsun. hiçbir ürünün yanını sahtesini satmıyorlar...

teknosadan öyle bir harici harddisk almıştım ki, o modeli Lg'nin resmi sitesinde bile yoktu... ama vatan en azından orjinal ürün satıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi american_husbull_terrier -- 25 Eylül 2016; 14:08:44 >

• quote:

quote:

av seni memnun etmişler edecekleri kadar zaten...

2 harfi eksik yazmışım cümle düşüklüğü olmuş. yemedin içmedin nerden bir açık bulup bu abiyi nasıl al aşağı ederim diyemi düşündün ?
    bilader ben hiçbir zaman ASUS + LG + FOXCONN ürünlerinden mutlu olmadım...
    ASUS 6 aylık monitörü, sırf elektrik gidip geldi diye 300 liralık monitör açılması ve panelmi ne arızası vermişti. aldığımız yere götürdük bir kaç gün sonra garanti kabul olmamış. uğraşmadık başka bir monitör aldık... 260 lira tamir parası istemişlerdi...
    eğer inanmıyorsan Senin başına daha beteri gelir umarım... ayrıca seni inandırmakla bir sıkıntım yok. ister ister inanma.

bimex güvenilir crucialda güvenilir ama ARTIK BİMEX yok... ama hep yan markalar satıyor...
    burdan seninle çıkıp gitsek lg - ariston gibi buzdolabından başka birşey göremyiz bimexte, benim yaşadığım şehirdeki 3 bimex kapanmanın aşamasına geldi. mediamrkt denilen yerin hali zaten ortada... klima masaj aleti şarjlı pil satıp duruyorlar...

tek düzgün vatan bilgisayar... fiyat pahalı ama hakediyor... müşteri memnuyeti sıfır bunada kabul... fiyatlar piyasadan 500 lira daha pahalı. bunada kabul. çalışanları bu işten anlamaz zımbırtılar...
    ama her aradığını buluyorsun... en azından kötüde olsa bir garantisi var... kargolarda telefonlarda sürünmüyorsun. hiçbir ürünün yanını sahtesini satmıyorlar...

teknosadan öyle bir harici harddisk almıştım ki, o modeli Lg'nin resmi sitesinde bile yoktu... ama vatan en azından orjinal ürün satıyor...

Alıntıları Göster
    bu arada konudaki adama abi yazmışsın. sanırım senin yaşın çok ufak.
    senin yaşının toplamı kadar garantilerde zaman harcadığım ve dolandırıldığım oldu.
    o paraları toplasak sana adam gibi bir eğitim aldırabilirdik...
    birşeyi kullanıp etmeden saçma sapan yorumlar yazmayın şuraya...

asus sadece bir markadır... sizlerin sayesinde zengin oldular...
    asusun iyi olan sadece dwd writeridir. onuda pionerr geçiyor...
    sen piyasada kaç çeşit sahte ürün olduğunuda bilemezsin bu kafayla...
    2 adet intel işlemcisi vardır birinin üstünde foxconn yazar diğeri inteldir...
    2 adet coolmaster vardır orjinalinin fiyatı 30 liradır en az 5 yıl sorunsuz çalışır o fanlar...
    hangisi iyi üretim hangisinin kötü olduğunu bilemezsin!....

şu kafayla olmayan bilginle millete akıl vermeye açığını bulmaya çalışma!!!

Anladım hocam. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Kusura bakmayın hata ettim bilgi birikiminizden kuşku duyduğum için.
  • quote:

Anladım hocam. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Kusura bakmayın hata ettim bilgi birikiminizden kuşku duyduğum için.

kardeşim şunuda belirteyim aldığım yerin adını istersen sana özel mesajla yazabilirim.
    aldığım yer vatan değildi. bimex değildi. teknosa değildi...
    ama bu yaşadığım şehirde adı çok geçen tüm laptopları tamir eden yanlarında 15-20 kişi çalışan acayip bir yer... çok üstünde dursaydık birşey değişirmiydi bilmiyorum ama o zaman taksiyle zaten oraya git gel yaparken 50-100 lira gidiyordu...
    uğraşmayıp 2. el bir philips aldık 3-5 yıldır sorunu sıkıntısı yok...
    bu piyasa o kadar kötüki en güvenilir mağazalar bile fason ürün satıyor. bimexin bana sattığı bir foto makinesi + teknosadan aldığım şarjlı piller de buna dahil...
    o yüzden diyorum... vatanı zaten hiç sevmem kapısından bile geçmiyorum ama durum böyleyken böyle...

vatandan 350'ye alacağın ramlar amazonda 180 liradır...
    ama kargosu var... evin şehir dışındaysa 3-5 sefer kargo şirketine gidip yol parası verip tokatlanmak var... telefon açmak var... forumlarda uğraşmak var... sen kötü o ürün garantiden gelmedi deyince sana burda o ürünü kötüleme diyen veletler var...
    diyelimki amazondan alınan bir ram garantiye gitti ve gelmedi... 2 ay parkta çıkar oynarsın kardeşim... ramsız bilgisayarla ne yapabilirsin... toplamda 350 liraya geliyor ve geçiyor bile...
    yada ekran kartına birşey olsa ondada bayağı bir beklersin... burdan alırsan 15 gün beklerken amazonda 1-2 ay beklersin...
    e - ticaret sitelerine bakın en azından... hiç yoksa bulunduğunuz şehirdeki bilgisayarcılara bakın...
    iyi forumlar iyi günler...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.