Şimdi Ara

Bu dediğim olursa şarj %30 daha uzun gider. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İos u binlerce muhendis yaziyor arkadaslar ve dunyanin en iyileri var aralarinda

Bir ram bosaltici fonksiyonu belli interval da cagirmak bile ram yuku getirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunu belirttim mesajimda. Kullandigim program surekli ram temizleme modunda oldugunda su gibi pil harciyor. Bunu ara sira yapmak telefonu baya rahatlatiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeArSEmre

İos u binlerce muhendis yaziyor arkadaslar ve dunyanin en iyileri var aralarinda

Niye o mühendisler ip4 un antenini hatalı yapip ip4s de farkli bi anten yapısı yapmadılarmı kim olursa olsun hata yapabilir olayi buraya çekmek saçma olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbelo

quote:

İos u binlerce muhendis yaziyor arkadaslar ve dunyanin en iyileri var aralarinda

Niye o mühendisler ip4 un antenini hatalı yapip ip4s de farkli bi anten yapısı yapmadılarmı kim olursa olsun hata yapabilir olayi buraya çekmek saçma olur.

aynı mühendisler nedense çok basit bi sbsettingdeki wifi 3g aç kapa kısayolunu ios5 bildirim ekranına da koyamadı. şu kısayolları bi koysalar başka bişey istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Hocam mikroişlemcili bir sistemde ramin dolu yada boş olması tükettiği akımı değiştirmez.Ramler sabit bir gerilimle çalışır ve ihtiyaç duyduğu akım hafızasında depoladığı veri ile alakalı değildir.
    Önemli olan işlemci ile ram arasındaki veri akışıdır.Veri akışı arttığında güç tüketimi de artar.Bu veri artışına arka planda yapılan işlemler ve geçerli uygulamalar sebeb olur.Bazı uygulamalar kapatıldığında o uygulamanın ihtiyaç duyduğu bazı veriler ramde kalır.Aslında kalmaması gerekirken ram optimizasyonu yapılmamış uygulamalar veri kalıntılarını bellekte bırakır.Ram temizliği yapan uygulamalar bu kullanılmayan verileri siler.Evet altın nokta burasıdır.Sizin temizlediğiniz alan kullanılmayan unutulmuş verilerdir ve veri akışı içerisinde yer almaz.Ram bu verileri saklamak için çok küçük miktarda enerji kullanır fakat bu kullanılan enerji bırakın pil performansını ölçü aletleriyle bile tespit edilemez.

Özetle ram temizliği sistemin çektiği akımı etkilemez sadece kullanıcıya bellekte yer açar.Bu konu bilgisayar sistemlerinde tez konusuydu ve gerekli deneyler yapılarak tamamen dolu bir ram ile %20 dolu bir ramin çektiği akıma bakılarak sonuç görüldü.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

quote:

Orijinalden alıntı: barbelo

quote:

aynı mühendisler nedense çok basit bi sbsettingdeki wifi 3g aç kapa kısayolunu ios5 bildirim ekranına da koyamadı. şu kısayolları bi koysalar başka bişey istemiyorum.

Bildirim ekranina kisayol koymak isteseler yapamayacaklari bir sey mi sence? Adamlar koskoca ios u yapiyorlar onu mu yapamayacaklar :)
    Cihazin stabilitesini bozmamak icin mumkun oldugunca gereksiz seylerden kaciniyorlar.
    Ki bence de 3g kisayol u gereksiz. Benim zaten surekli acik 3g ve edge. Bir sorun olmuyor.
    Cihazda bir suru cok da gerekli olmayan ozellik olsa be stabil calismasa diger cihazlardan be farki olur?
    Amerikada 3g myis edge ymis kota ymis gibi dertler yokki. Turkiye de var kota derdi. Milletin iphone 4 u var ama interneti yok, ne anladim ben bu isten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 22 Ekim 2011; 7:48:07 >

• Aslin da muhendis kadrosundan kastim yazilimcilariydi

Yanlis anlasilmiyim ben de yazilim gelistiricisiyim ama bu tarz seylerle ram sarj performansi artmaz

yeni nesil mobil isletim sistemlerinin calisma mantigi aynidir desktoplarla arka plan da process ler doner surekli ram i sikistirarak yer acmak arkaplan da calisan o process lerin daha az sarj yemesini saglamaz cunku is yuku yine aynidir ayni isleri yapmaya devam edecektir.

ios un ram i yoneten processine bile el atsaniz isiniz zor

Chrome ornegi vereyim 0 dan yazilan browser hizina erismek cok zor developer takimindan bir arkadasim var bildigin eski programcilik dedigimiz byte larin hesabini yaparak yaziyorlar kodlarini o yuzden urunleri cok iyi cikti.

ios u yazan abiler ellerindeki telefon ile test yapiyorlarlar ve bazen o yuzden eski telefonlara cikmiyor bazi yeni guncellemeler.
    Chrome u abiler mmx makinalar da test ediyor burda da calisacakmi diye :)

Ama bu bir pazarlama stratejisi olabilir neyse uzatmiyim telefonla kucucuk ekranda yazmak zor geldi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninja_developer -- 22 Ekim 2011; 11:35:25 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.