Şimdi Ara

BU DURUMDAYKEN KİRA İSTEMEK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba çalışan birisi değilim kpss ye hazırlanıyorum, babadan kalma bir dükkanım var oradan aldığım kira ile kendi kiramı evimin kirasını ödüyorum, mâlum son 1 aydır esnaflar kan ağlıyor, dükkanda oturan kiracı abi ise çok yakın samimi oldugum birisi ve hiç bir zaman alacak verecek mevzumuz olmadı.. Bugün ev sahibim aradı kirayı gonderebilir misin dedi 1 hafta gecti şimdiye kadarda hep gününde öderdim idare edeceğini düşündüm, bizim kiracımızda yapamadı yakın oldugumuz için maddi sıkıntıları oldugunu da biliyorum. Ev sahibim de biraz sert yaptı elimde de bi öğrenciye ailesi ne verirse o var kiraya yetecek kadar değil, sizce arasam istesem çok mu ayıp ederim ? Veya nasıl isterim bu durumdayken ? O da çok zor durumda bende ... Ev sahibimin yüzsüzlüğüne canım sıkılıyor kendisi anlayış gösterse bende adama anlayış gösterecem belki o da benden gelen kiraya güvenerek borclarını ödüyor veya geçimini sağlıyor onu da bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorlu33 -- 11 Nisan 2020; 21:56:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilmiyorum ama esnaf adamın da en azından kenarda bir iki aylık kara gün parası olması lazım, o bile yoksa, en azından senin kirana yetecek kadarını isteyebilirsin kalanı sonra ödersin falan dersin

• Ev sahibi seni zorluyorsa kiracından kiran kadarını almalısın bence durumu izah edersin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes kendi başının çaresine bakacak yapıcak bir şey yok

• Aslında aklıma şu geldi. Kiracısından kirasını istesin ev sahibim sıkıştırıyor desin parayı alsın. Ev sahibine de kiracım kirasını veremiyor sende beni idare et desin öyle bu ayı geçirsin :) belki bir ay kira da vermez üstüne yatar :)

• Sonöysmbükücü S kullanıcısına yanıt
    Gerçek bir dh li gibi düşünmüşsünüz takdir ettim bence bu sistem çalışır ya

• Hocam aslında kafam çok çalışıyor bu konulara ama din beni engelliyor kimsenin hakkına giremiyorum. 😅

• Açıkça söyle kiramı ver diye

• Sonöysmbükücü S kullanıcısına yanıt
    Yok mu onunda bir yolu arka kapısı falan

• Malesef daha bulamadım, zaten bulsam ayda 5-10 bin tl nin peşinden koşmam 😅

• Bizim ev de kirada, kira zamanı gelince para gelmelzse önce sms atarım sonra Noter den protesto çeker kiramı alırım.
    Sİz kiranızı isteyin adamlar sigara içiyor kira vermek istemiyor.
    2-3 ay kira vermeyin üzerine yatmayı planlıyor bunu yapamayı düşünen arkadaşlarım var.
  • Kira istemekten daha doğal bişey yok . Ben bu ay kiracımdan kira almayacağımı söyledim jest olması için ama kimse bunu yapmak zorunda değil . Ekonomi kitlenir kalır . O zaman paranın anlamı kalmaz takas yöntemine geçilir . Ben kiracı olsam her zaman 1-2 kira kenarda tutarım mahçup olmamak için . Ama insanlar sigara almaktan biriktircek para bulamıyor malesef . Ayda 400 lira sigara parası veren adamlar ayda 400 lirada kenara atamıyor ama altlarında 70-80 binlik araçlar oluyor . İstisnalar elbette vardır ama doğru tektir zamanı geldiyse kira ödenir .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.