Şimdi Ara

Bu düzende Anadolu'dan şampiyon çıkması mümkün değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sağlam: Bu düzende Anadolu'dan şampiyon çıkması mümkün değil

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Türkiye'deki düzenden sonra Anadolu'dan bir takımın şampiyon çıkmasının mümkün olmadığını ve Türk futbolundan ümidini koptuğunu söyledi.

Takımının İstanbul'da Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, seyir zevkinin yüksek bir maç izlediklerini belirterek, "İki takım oyuncularını tebrik ediyorum. Kazanabileceğimiz bir maç oynadık. Oyunun son bölümünde rakip eksik kaldtığı dönemde girdiğimiz poziyonları değerlendiremedik. Yine tartışılacak bir pozisyonla burada iki puan bıraktı. Benim mutlu eden şey ise takımım bu maçta 120 kilometrenin üzerinde koşmuş. Genç bir takımız bunun avantajları olduğu gibi dezavanajları da oluyor. İstemediğimiz hatalar yapıyoruz bu bazen pahalıya mal oluyor." dedi.

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadıkları maçta hakem hatalarından dolayı puan bırakmak zorunda kaldıklarını ifade eden Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünkü maçta Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında olduğu gibi iki tane hakem kararı maça damgasını vurdu. İlk yarıda Volkan'ın cezaalanı dışında topu elle kesmesi ve 90+3. dakikada verilen penaltı var. Penaltı pozisyonunda ince bir detay var. Hakem Tolga Özkalfa'nın önü açık. Pozisyonu görüyor öncesinde devam diyor arkadan çok açık ve net bir kararı kim değiştirdiyse merak ediyorum. Bu hatalar ülkemizin vazgeçilmez gerçekleri İstanbul'da oynadığımız dönemelred bu hatalar çok yaşanıyor. Geçmişte de oldu yarında olacak gibi gözüküyor. Bana sorulan bir soruda 'Anadolu'da Bursaspor'dan sonra bir takım daha şampiyon olur mu? ' soruluyor. Bu düzende hiç mümkinatı yok. Türk futbolundan ümidim kopuyor. Allah kolaylık versin."

Türkiye'de insanların sabırsız olduğunu ve şu anda dünya futbolunda yer alan birçok antrenörün ülkemizde harcandığına dikkat çeken tecrübeli hoca, "Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi maalesef sabır. Ülke futboluna bakıldığı zaman antrenörlere doğru dürüst zaman bile vermemişiz. Şu anda dünya futbolunda söz sahibi olan antrönerleri biz maalesef ülke olarak harcamızı. Bu yaşananlardan da ders çıkarmıyoruz. Hocaları getiriyoruz birde gönderirken üste paralarını verip gönderiyoruz. Bu durumda zaman zaman bizim başımıza geliyor. Bir yere hoca olarak gittiğimiz zaman bazen evimizi bile taşıyamıyoruz. Türk futbolunun gelişmesini engelleyen birçok sorun var ama kimse bunu engellemek içinde birşey yapmıyor." diye konuştu.

Hakemler üzerinde büyük baskılar olduğunu ve bu nedenle doğru dürüst karar veremediklerini ifade eden Eskişehirspor Teknik Direktörü, "Bizim İstanbul'da Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığımız maçlarda skoru belirleyecek hakem hataları yapıldı. Bu hatalar geçmişte de oldu gelecek de olacak. Ben burada hakemleri suçlamak istemiyorum. Bu baskı olduğu sürece bu hakemler bundan sonra rahat bir karar veremeyecektir. Hakemleri rahat bırakmak lazım. Kazanma baskısından oluşan gerginlik sirayet etti. İnşallah düzelir beklentim var ama zor." dedi.

Ertuğrul Sağlam, maçının hakemi Tolga Özkalfa'nın karşılaşmayı beklemeyecek şekilde 7 dakika uzattığını sözlerine ekledi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.