Şimdi Ara

Bu sistem overclock olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuanda bende biraz dandik bi sistem var bunu overclock yapabilir miyim?
    Olmazsada ne gibi bi upgrade önerirsiniz?
    Asus A7n266-vm nvidia chipset
    AMD 1700+ (dirençler alt kısımda modelin adını unuttum)
    256MB 266Mhz Ram (32 Paylaşılan kaldı 224)
    32MB onboard ekran kartı
    300 PSU

eğer overclock için müsait değilse, en uygun şekilde nasıl upgrade edeyim sizce?

ps:jumperlardan ayarlamayı denedim 1467nin üstüne çıkmadı cpu yardımlarınızık bekliyorum..

(isterseniz seri nosunuda veryim ama üşendim cpu fanı kolay çıkmıyor yerinden

• hocam oc olması zor gözüküyor ki olsa bile ne için oc. yapıcanki sen?32mb onboard ekran kartıyla oyun oynanmaz bişey olmaz.sen upgrade et bütçen varsa vede hevesin tabi.
  • Ram hızlarını düşürerek o.c yapabilirsin
  • En iyisi yeni bir maki çü nkü bu alet upgrade falan olmas.Sıfırdan makine toplaman gerekir...
  • amd 1700 çarpan kırıksa bayaa iyi oc olur ama anakartı deiştirip nForce 2 al
  • bu sistem tiksen o/c olmaz ya anca sharlott un da dedii gbi ram zamanlamalarını dusurucen de ama bence uğraşmaya değmez bile yeni sistem al bence çünkü upgrade de yapsan herşeyi değiştirmek zorunda kalca yin aynı fiyata gelcek...

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozan©®

amd 1700 çarpan kırıksa bayaa iyi oc olur ama anakartı deiştirip nForce 2 al

nvidia nforce2 zaten

çarpan kilidini nasıl kırarım
    palomiino olması lazım t.bird değil

ayrıca ram hızını nasıl düşürcem??

yani t.bird değil çünkü dirençleri altta
    altta olanlar palomino
    üstte olanlarsa t.bird diye biliyorum yanılıyorsam söyleyin

bu arada sisteme güzel bi overclock yaparsam zaten ekran kartı alacam
  • RAM'ler dandik ama 1700+'lerin 2300 MHz'e kadar çıktığını duymuştum, RAM bölenlerini ayarlar veya daha hızlı bir RAM bulabilirsen bayağı iyi o/c olur o sistem
  • evet chip dergisinde vardı hatta ama thunderbird için benimki palomino
    özellikle uyaarış koymuşlardı t.bird değilse yapmayın diye
  • Palamino'lar da iyi overclock oluyorlar, yanlış bilgilendirmeyin insanları
  • quote:

Orjinalden alıntı: sturmovik

Palamino'lar da iyi overclock oluyorlar, yanlış bilgilendirmeyin insanları

Olurmu ya palominolar çok fazla ısınıyor.Ben hatırlıyorum eski işlemcim defaultta 60 derecede çalışıyordu.
    Overclock yapılsa bile çok çok iyi bir soğutma lazım
  • oc olsunda fan alırım problem diil
  • 1700+'lar 2500mhz yapıyolar...
  • Palominolar'ın FSB'si yükseltilebilir ama Mhz bakımından fazla bir o/c olurmu bilmiyorum. Bendeki eski sistemle fazla yukatı çıkamadı (KT400)

CPU:AMD 2000+
    CPU Çalışma Hızı : 1757.43 MHz
    FSB : 185
    Çarpan : 9,5x
    Voltlaj : 1.8V

Daha yukarısını beklemek yanlış olur. En azından KT400'le. Palominolar çok fazla ısındığı doğru idle durumunda 50-55 gibi bir sıcaklıkta çalışıyorlar. Bu nedenle o/c yaparsan soğutmaya çok dikkat etmelisin. Anakartın chipset'i nForce2 olduğundan iyi o/c yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csniper -- 25 Haziran 2005, 18:31:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ElectroTech

quote:

Orjinalden alıntı: sturmovik

Palamino'lar da iyi overclock oluyorlar, yanlış bilgilendirmeyin insanları

Olurmu ya palominolar çok fazla ısınıyor.Ben hatırlıyorum eski işlemcim defaultta 60 derecede çalışıyordu.
    Overclock yapılsa bile çok çok iyi bir soğutma lazım

Koda göre değişebilir, forumdan birinin 2300 MHz yaptığını duymuştum. Hem defaultta 60 C çok yüksek, senin soğutmanda bir problem vardı muhtemelen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CsNiPeR

Palominolar'ın FSB'si yükseltilebilir ama Mhz bakımından fazla bir o/c olurmu bilmiyorum. Bendeki eski sistemle fazla yukatı çıkamadı (KT400)

CPU:AMD 2000+
    CPU Çalışma Hızı : 1757.43 MHz
    FSB : 185
    Çarpan : 9,5x
    Voltlaj : 1.8V

Daha yukarısını beklemek yanlış olur. En azından KT400'le. Palominolar çok fazla ısındığı doğru idle durumunda 50-55 gibi bir sıcaklıkta çalışıyorlar. Bu nedenle o/c yaparsan soğutmaya çok dikkat etmelisin. Anakartın chipset'i nForce2 olduğundan iyi o/c yapılabilir.

abi kt400 le daha fazla yapamazsın
  • ya ben celeron 1.7
    128 ddr ram 2100 266 mhz
    64 mb gf 400 mx erkan kartı

ben bu bilgisayarı oc yaptım yaw

hem ben hiç bilmem overlock falan ilk defa yaptım

işlemci 1.7 den 2.2 yi gördü.Çok iyi çalışıyor 2.2 de yaw

ama ben anlamam overlocdan sadece bunu yükselttim
    ekran kartım veya bilgisayarım zarar görür mü

ne tavsiye eders,iniz bana

• soğutman iyimi
  • Via kt400 en fazla 333 Mhz fsb destekler.166 Mhz'den yukarisini göremezsin.Ayrica ekran kartida seni engelliyor olabilir buna dikkat.Bunlardan baska dikkat etmen gereken palomino çok problemli bir islemcidir.Çok isinan bir islemci.Yani overclock yapmaya kalkma yakabilirsin.T-bird dedigin islemci Thunderbird ve o islemciler hiçbir zaman 1700+ gibi adlarla piyasaya sunulmadilar,sen galiba thoroguhbred'den bahsediyorsun ama thoroughbred-b'ye sahipsen ne çarpani nede frekansi ayarlayabilirsin.Overclock olur ama 33 fsb artirabilirsin oda senin isine yaramaz.Onun için yeni bir bilgisayar alman daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.