Şimdi Ara

Bu tür fotoğrafları hangi makinelerle çekebiliriz !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben dijital fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum ama bu konularda fazla bilgim yok ve bu ilk makinem olucak.
    Benim merak ettiğim, aşağıdaki gibi makro ve gece çekimleri yapmak için illaki SLR veya D-SLR makinemi almak gerekiyor.

Almayı düşündüğüm makineler arasında Nikon Coolpix 7600 veya CANON A620 var. Bu seçenekler sizce nasıl bana önerebileceğiniz başka bir makine var mı? Aslında bu kadar param da yok ama bunları 2. el düşünüyorum.

Birde Nikon Coolpix 7600 ile 7900 arasındaki farklar nelerdir aradım bulamadım.

Hepinize yardımlarınızdan dolayı çok teşekkürler...

• Canon A620 ile bu tür fotoğraf çekmek mümkün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Canon A620 ile bu tür fotoğraf çekmek mümkün...
    gece iyi çeken bir fotomakinesi alırsan bu tür fotograflar elde edersin.ilk foto içinde zaten şuan pazarda olan çogu makine 2cmlik macro özelliklere sahipki bu fotoda okadar abartılacak bir macro mesafesine sahip deil..ne alırsan al ilk resim gibi çekim yapabilirsin..tabi vereceğin fiyat ne okadar çok nede okadar az olsun(macro için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: audioslave

gece iyi çeken bir fotomakinesi alırsan bu tür fotograflar elde edersin.ilk foto içinde zaten şuan pazarda olan çogu makine 2cmlik macro özelliklere sahipki bu fotoda okadar abartılacak bir macro mesafesine sahip deil..ne alırsan al ilk resim gibi çekim yapabilirsin..tabi vereceğin fiyat ne okadar çok nede okadar az olsun(macro için)

Alıntıları Göster
    Yorumlarınızdan dolayı çok teşekkürler...

Yani 5-10 cm makro uzaklığı ile bu sonuç alınabilir mi ?

Ayrıca Canon'daki 1cm makro odaklama, gerçektende yaralı bir özellik midir?

Son olarak gece çekimini iyi yapan bir makineyi nasıl ayırt edicem. iso değerlerine mi bakmam gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adem YILMAZ

Son olarak gece çekimini iyi yapan bir makineyi nasıl ayırt edicem. iso değerlerine mi bakmam gerekiyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Adem YILMAZ

iso değeriyle gece çekiminin ilgisi yok, şöyle ki eğer hareketsiz nesne çekeceksen iso'yu düşük tutacaksın. Gece hareketli nesneleri, insanları çekmek istiyorsan yüksek isoya ihtiyacın olacak, ama bu konuda kısmen DSLR'ler tatmin edici sonuç verir. SLR'lerde bile yüksek iso'da grenler oluşacaktır.

Sonuçta gece çekimi istiyorsan uzun pozlama yapabilen bir makinaya ihtiyacın olacak. Canon A620 de bu konuda yeterli bana göre. Daha iyi sonuçlar almak istersen SLR makinalardan 800-1600 iso'da temiz fotoğraflar verebilen modeller var ama fiyatları biraz tuzlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

quote:

iso değeriyle gece çekiminin ilgisi yok, şöyle ki eğer hareketsiz nesne çekeceksen iso'yu düşük tutacaksın. Gece hareketli nesneleri, insanları çekmek istiyorsan yüksek isoya ihtiyacın olacak, ama bu konuda kısmen DSLR'ler tatmin edici sonuç verir. SLR'lerde bile yüksek iso'da grenler oluşacaktır.

Sonuçta gece çekimi istiyorsan uzun pozlama yapabilen bir makinaya ihtiyacın olacak. Canon A620 de bu konuda yeterli bana göre. Daha iyi sonuçlar almak istersen SLR makinalardan 800-1600 iso'da temiz fotoğraflar verebilen modeller var ama fiyatları biraz tuzlu.

Alıntıları Göster
    Aslında iki fotoyuda birçok DFM çeker.Üstteki için makrosu iyi olan makinalar tercih edilmeli. Alttaki için ise MP iyi olan makinayla çekersin. Bunlar benim kendi görüşüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: blue_wind

Aslında iki fotoyuda birçok DFM çeker.Üstteki için makrosu iyi olan makinalar tercih edilmeli. Alttaki için ise MP iyi olan makinayla çekersin. Bunlar benim kendi görüşüm.

Alıntıları Göster
    a620 istediğin özellikleri karşılayacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: blue_wind

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: blue_wind

üstteki foto öle ahım şahım bir foto deil..asıl iş alttaki foto da...zaten alttaki fotoyu çeken makine herhalükalde üsttekinin kralını çeker diye düşünüyorum...1.foto yu piyasada bulunan orta sınıf compact makinelerin hepsi hatta bunun daha iyisi ni çeker..

• quote:

quote:

üstteki foto öle ahım şahım bir foto deil..asıl iş alttaki foto da...zaten alttaki fotoyu çeken makine herhalükalde üsttekinin kralını çeker diye düşünüyorum...1.foto yu piyasada bulunan orta sınıf compact makinelerin hepsi hatta bunun daha iyisi ni çeker..

Alıntıları Göster
    Yardımlarınız için çok teşekkürler;

"coxackie"; gece çekimleri için uzun pozlama yapabilen makine demişsiniz, bu değer makinenin özellikleri arasında nasıl yer alıyor, iyi ve kötü değerler nelerdir ?

Bir hayli araştırma yaptım ve son olarak sırasıyla şu makinelerin fiyat / başarım oaranı olarak iyi olduğuna karar verdim sizler ne düşünüyosunuz.
    1- Panasonic DMC-FZ7 6.37MP
    2- SONY DSC-H2 6MP
    3- Canon S2 Is 5mp

• quote:

"coxackie"; gece çekimleri için uzun pozlama yapabilen makine demişsiniz, bu değer makinenin özellikleri arasında nasıl yer alıyor, iyi ve kötü değerler nelerdir ?

Bir hayli araştırma yaptım ve son olarak sırasıyla şu makinelerin fiyat / başarım oaranı olarak iyi olduğuna karar verdim sizler ne düşünüyosunuz.
    2- SONY DSC-H2 6MP
    3- Canon S2 Is 5mp

Alıntıları Göster
    sen de çoğu insan gibi ortalama bi makine isteyip araştırmaya girince çıtanı yükseltmişsin. son saydıklarının temel özelliği yüksek zoom'lı makineler olmaları, ilk söylediklerinden farklı modeller. sen önce ne istediğine karar ver. yoksa bu işin sonu yok. benim de tavsiyem a620 olacaktır. 4 optik zoom fazlasıyla yeterli bence.

• quote:

2- SONY DSC-H2 6MP
    3- Canon S2 Is 5mp

Alıntıları Göster
    üsttekini piyasada çoğu makine çeker. hatta 300 liralık kompaktlar bile çeker.
    alttaki gece fotoğrafının mp ile ilgisi yok. S modundaki minumun enstantane değerinin en azından 10 saniye gibi bir değer taşıması gerekir. çünkü uzun pozlayarak çekilir bu fotoğraflar. iki fotoğrafın birbiri ile ilgisi yok. alttakini çeken üsttekini rahat çeker de diyemeyiz.

ama belirttiğiniz üç makine de bu fotoğrafları çeker. gece çekimlerinde h2 daha üstündür ama. 30 saniye en uzun pozlama süresi çünkü.

olistedeki makinelerden birine sahip olarak size tavsiyem;
    h5
    h2
    s3
    s2
    fz7....

sony leri üste koymamın nedeni fiyat/performans oranı zaten düşük olan bu makinelerde şarj aleti, pil, objektif adaptörü, çanta gibi şeylere ekstradan para vermemeniz için. yoksa fotoğraf kalitesi olarak pek farkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluebee

sen de çoğu insan gibi ortalama bi makine isteyip araştırmaya girince çıtanı yükseltmişsin. son saydıklarının temel özelliği yüksek zoom'lı makineler olmaları, ilk söylediklerinden farklı modeller. sen önce ne istediğine karar ver. yoksa bu işin sonu yok. benim de tavsiyem a620 olacaktır. 4 optik zoom fazlasıyla yeterli bence.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: bluebee

genel kanı bu makinelerin zoom dan başka özelliği olmadığıdır. ama bu yanlış bir bilgi.
    canon 620 bu makinelerin çektiği fotoğrafları genel anlamda çeker. hatta renk doygunluğunun daha iyi olması bile mümkün.
    ancak , zoom dışında bir sürü şey var bu makinelerde.
    spot ölçüm, elle beyaz ayarı, bir sürü odak ayarı, değeri ayarlanablen flash.....
    ve daha bir sürü özellik. dslr benzeridir bu makineler çünkü ve kendini fotoğraf konusunda geliştrimek isteyenler için bir aşamadır.

12*zoom un da bir sürü avantajı vardır. zoom sadece yaklaştırmaya yaramaz. 70 mm çok güzel portre çeker örneğin.

ben tavsiye ederim bunları, ancak, kendini geliştirecek bir adama 5-6 ay sonra yetmemeye başlarlar onu da söyliyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: buffalo

quote:

Orjinalden alıntı: bluebee

genel kanı bu makinelerin zoom dan başka özelliği olmadığıdır. ama bu yanlış bir bilgi.
    canon 620 bu makinelerin çektiği fotoğrafları genel anlamda çeker. hatta renk doygunluğunun daha iyi olması bile mümkün.
    ancak , zoom dışında bir sürü şey var bu makinelerde.
    spot ölçüm, elle beyaz ayarı, bir sürü odak ayarı, değeri ayarlanablen flash.....
    ve daha bir sürü özellik. dslr benzeridir bu makineler çünkü ve kendini fotoğraf konusunda geliştrimek isteyenler için bir aşamadır.

12*zoom un da bir sürü avantajı vardır. zoom sadece yaklaştırmaya yaramaz. 70 mm çok güzel portre çeker örneğin.

ben tavsiye ederim bunları, ancak, kendini geliştirecek bir adama 5-6 ay sonra yetmemeye başlarlar onu da söyliyeyim.

Alıntıları Göster
    ilk mesajındaki maddi sorunu da düşünecek olursan A 620 senin için biçilmiş kaftan gibi, forumda uygun satılan yerdende bahsediliyorken.

• quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

ilk mesajındaki maddi sorunu da düşünecek olursan A 620 senin için biçilmiş kaftan gibi, forumda uygun satılan yerdende bahsediliyorken.

Alıntıları Göster
    A620 kullanıcısı olarak size de tavsiyem bu olacaktır.
    Laptop'un media tuşlarını çektiğim bir örneğe bakabilirsin macro için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terennüm -- 6 Eylül 2006; 12:27:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: terennüm

A620 kullanıcısı olarak size de tavsiyem bu olacaktır.
    Laptop'un media tuşlarını çektiğim bir örneğe bakabilirsin macro için.

Alıntıları Göster
    Almışken iyisini alayım mantığı olduğu için, bende galiba ileri amatör bir şey alıcam, yani a620'yi şimdilik bir kenara bırakıyorum.

Makro çekimlerin o kadar da zor olmadığını anlamış oldum, her türlü makine çekebiliyor, ama gece ve düşük ışıkta yapılan çekimlere hâlâ kafam takılmış durumda.

Özellikle düşük ışıklı yerlerde yapılan çekimlerde gürültü (noise) oranları çok yüksek makinelerin, bu da beni çok rahatsız ediyor. O kadar para verdiğim bir şey den daha fazlasını bekliyorum.

Size iyi sandığım Panasonic DMC-FZ7'den bir örnek göstereceğim. Tamam her makine gece düzgün çekim yapamaz ama bunun gündüz yaptığı çekimlerde de gürültü var, hem de bunlar küçültülmüş resimler. Bu ortamlarda da gürültüsüz çekim yapabilen ileri amatör makine varmıdır arkadaşlar. Sanki KONiCA MiNOLTA DiMAGE Z3 bunlardan daha iyi çekim yapıyordu hemde 4MP olmasına rağmen..

Panasonic DMC-FZ7, 36 mm equiv, ISO 800, 1/6 sec, F2.8, +0.0 EV, High Sensitivity Mode

Panasonic DMC-FZ7, 432 mm equiv, ISO 80, 1/400 sec, F7.1, +0.0 EV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adem YILMAZ -- 6 Eylül 2006; 18:47:46 >

• quote:

2- SONY DSC-H2 6MP
    3- Canon S2 Is 5mp

Alıntıları Göster
    quote:

2- SONY DSC-H2 6MP
    3- Canon S2 Is 5mp

Shutter speed 30-1/2000 gibi geçer mesela.

30 sn pozlama süresi genellikle yeterlidir, daha uzun pozlamaya nadiren ihtiyaç duyulur.

Fotoğraftaki gürültü bir iki modele mahsus değil, bahsi geçen bütün makinalarda aynı problem mevcut. ISO 100'ün üstüne çıkmamak gerek.

Canon A620 bence gece ve makro çekimi için yeterli. Diğer bahsettiğin makinalar sadece daha pahalı, daha kaliteli fotoğraf verdiklerini kimse iddia edemez. Zum senin için önemliyse Sony H serisi, Canon S serisi uygundur, ama daha kaliteli fotoğraf vereceklerini düşünme. Hatta A620'nin sensörü bu cihazlarınkinden daha büyük olduğu için tersini düşünebiliriz.

• quote:

Almışken iyisini alayım mantığı olduğu için, bende galiba ileri amatör bir şey alıcam, yani a620'yi şimdilik bir kenara bırakıyorum.

Makro çekimlerin o kadar da zor olmadığını anlamış oldum, her türlü makine çekebiliyor, ama gece ve düşük ışıkta yapılan çekimlere hâlâ kafam takılmış durumda.

Özellikle düşük ışıklı yerlerde yapılan çekimlerde gürültü (noise) oranları çok yüksek makinelerin, bu da beni çok rahatsız ediyor. O kadar para verdiğim bir şey den daha fazlasını bekliyorum.

Size iyi sandığım Panasonic DMC-FZ7'den bir örnek göstereceğim. Tamam her makine gece düzgün çekim yapamaz ama bunun gündüz yaptığı çekimlerde de gürültü var, hem de bunlar küçültülmüş resimler. Bu ortamlarda da gürültüsüz çekim yapabilen ileri amatör makine varmıdır arkadaşlar. Sanki KONiCA MiNOLTA DiMAGE Z3 bunlardan daha iyi çekim yapıyordu hemde 4MP olmasına rağmen..

Panasonic DMC-FZ7, 36 mm equiv, ISO 800, 1/6 sec, F2.8, +0.0 EV, High Sensitivity Mode

Alıntıları Göster
    quote:

hocam exifler yanlış olmuş galiba. tam tersi olacaktı. ben de fz7 kullanıcısıyım makineden gayet memnunum
    alttaki fotoda iso 800 kullanılmış (ki normalde en fazla 400 dür. sadece high sensivity modda iso 800 ve 1600 e çıkar)
    o nedenle noise fazla çıkmış.
    aynı fotoyu iso 80 ile 1 sn veya 2 sn lik bir pozlamayla çekersen çok daha iyi sonuç verecektir.
    yani bu makine ile alabileceğin en kötü gece fotosudur o. tamam makinenin gürültü seviyesi çok iyi
    değil ama bu her çektiğin gece fotosu bu kadar kötü olacak anlamına da gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dersimli35 -- 7 Eylül 2006; 23:49:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dersimli35

quote:

hocam exifler yanlış olmuş galiba. tam tersi olacaktı. ben de fz7 kullanıcısıyım makineden gayet memnunum
    alttaki fotoda iso 800 kullanılmış (ki normalde en fazla 400 dür. sadece high sensivity modda iso 800 ve 1600 e çıkar)
    o nedenle noise fazla çıkmış.
    aynı fotoyu iso 80 ile 1 sn veya 2 sn lik bir pozlamayla çekersen çok daha iyi sonuç verecektir.
    yani bu makine ile alabileceğin en kötü gece fotosudur o. tamam makinenin gürültü seviyesi çok iyi
    değil ama bu her çektiğin gece fotosu bu kadar kötü olacak anlamına da gelmez.

Alıntıları Göster
    ya bende alttaki fotonun kötü olmasını iso ya bağlamak üzereydim ki dün,, fotonun üsttündeki iso oranını görünce onca yazıklarımı sildim ve ayrıca şaşırdım..iso nun fazla olması noise olayını artırır..kısaca böle.

• quote:

ya bende alttaki fotonun kötü olmasını iso ya bağlamak üzereydim ki dün,, fotonun üsttündeki iso oranını görünce onca yazıklarımı sildim ve ayrıca şaşırdım..iso nun fazla olması noise olayını artırır..kısaca böle.

Alıntıları Göster
    alttaki fotonun kötü olmasının nedeni makinenin titretilmesi. elde çekilmiş sanırım, 1/6 saniye gibi bir çekimde netlik için makinenin hiç sarsılmaması lazım.
    tripod kullandıysanız da deklanşöre basarkenki tireşim yeter netsizliğe.

gece tripod+zamanlayıcı kullanmak şart.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: aakın

quote:

ben senin dediğinin aksi bir şey dememişimki zaten. en son cümlene katılmıyorum. her makina çekmez bana göre.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.