Şimdi Ara

BU ÜLKEDE RAHAT HAYAT YAŞAMAK İÇİN EN AZ NE KADAR MAAŞ GEREKLİ ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
2.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Authorized

Ayda eve 1500 tl giriyor, üniversite okuyorum hiçbir eksiğim yok birde ufak kardeşim var. Gayet rahatız. Ama ev bizim, kirada olsak 2000 - 2500 yeterli bence

Kira olunca işlet değişiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 3 bin TL yeterli rahat yaşayabilmek için burdakiler atip tutmuş sor bakalım babaları ne kadar kazanıyor

• Baban bakan değilse rahat yaşayamazsın.

• Aç kalmadan yaşayayım dersen 2-3 bin arası kafi gelir.
    Senin dediklerin erişim için 7 bin + maaş lazım.
  • 2 çocuklu ve eşi çalışmayan bir aile için....

2 çocuk gider : 750 liradan 1500 lira...

4 kişilik ailenin haftada 1 dışarıda yemek yediğini düşünsen aylık 400 lira...

hanımın kuaför parası ayda 2 kere gitse 200 lira

ev alışverişi aylık 1000 lira.

500 lira akaryakıt

faturalar aidatlar yakıtlar ve diğer giderler 600 lira

toplam: 4.200 tl

farkındaysan daha giyim , sağlık , hobi masraflarını yazmadım.... onları da sen ekle bro. onları da ekleyince 6-8 bin arası değişir.

edit1: ayrıca arabanın kaskosu , vergisi , muayenesi vs vs giderleri eklenmedi.

edit2: evlenemden önce evin araban var olarak yazdım bunları... ev araba yoksa .... ortalama bir araç 70 bin lira , ev de 200 desek.... araba 6 yıl sonra , ev de 10 yıl sonra biter.... 3000 lira daha eklemen gerekir taksitler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jizzy quatily -- 4 Ocak 2015; 10:28:23 >

• jizzy quatily kullanıcısına yanıt
    Eşi çalışmayan birisi kuaföre ayda 1 kere dışarda yemek yemeğe gitmesin bi zahmet.

• quote:

Orijinalden alıntı: NFN.

Eşi çalışmayan birisi kuaföre ayda 1 kere dışarda yemek yemeğe gitmesin bi zahmet.

niye gitmiyor arkadaşım ? neden insanlara kısıt getiriyorsun ?
  • Valla kardeşim 5000-10000 diyenleri eksilemiş atıp tutmuşsunuz ama yaşamak sadece temel ihtiyaçlarını karşılamak değildir.Canın istediğinde arkadaşlarınla dışarı çıkmak eşinle tiyatroya gitmek canın isteyince dışarda yemektir.İstanbulda kiralarda ortada bizim ev 90 m2 2000 lira kirası var.Birde mal mülk edinmek için köşeye para atmaktan söz ediyoruz bunlar için 5000-10000 gayet normal.Huzurlu yaşamdan bahsediyoruz çoçuklarımı özel okula göndermek isterim ben yarım dönem kolejde okudum bambaşka bir ortam çoçuğum zorluk çekmesin huzur dediğin böyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMDPhenom -- 4 Ocak 2015; 10:32:09 >
  • Yerine göre. Bazı ilçelerde 4 bin lirayla kral gibi yaşıyorsun araban, tatilin her şeyin oluyor. Ama illerde mesela konyada 7 bin lira ile rahat bir geçim sağlayabilirsin. Istanbulda ise bu 10 bin liraya yukselir. Yani yerine göre.

Ne kısıtı ne alakası var. Eşin çalışmayacak 1 maaş ile 4 kişiye bakacak. En azından ben gitmezdim. Zaten eve giren para az dahada harcamazdım. Heralde sıkıntı çekmedin ondan böyle konuşuyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: NFN.

Ne kısıtı ne alakası var. Eşin çalışmayacak 1 maaş ile 4 kişiye bakacak. En azından ben gitmezdim. Zaten eve giren para az dahada harcamazdım. Heralde sıkıntı çekmedin ondan böyle konuşuyorsun.

kardeşim daha önce sıkıntı yaşadın diye tüm hayatını böyle geçirmek zorunda değilsin. İnsan temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kendine de bir miktar para ayıracak ki hayat monotonluktan çıksın , bir amaç hedef olsun...

iyi o zaman sen evlen. Ailenin karnını doyur diğer giderlerin hepsine karşı çık.

Eşin kuaföre gitmesin , çocuklarına dışarda bi yemek yedirme , tatile götürme ; ne bileyim hobilerine , enstrüman ilgilerine cevap verme....

allah ne sana eş düşürsün ne de evlat sahibi yapsın bu bakış açısındaysan... diyeceğim tek cümle bu... ya da senin bakış açında bir eş nasip etsin ama çocuk vermesin... onun günahı yok yani.

Ya yuh diyorum. 1 maaş ile eve en fazla 2000 tl girer. Bu para anca yemek içme giysi temel ihtiyaçları karşılar. Birde adam tatil hobi bunları yapmaya çalışırsa borçlanır.

Öyle bi yazmışsın ki sanki ben evlenmeye karşıyım. Gerçekci olmak lazım. 1 maaş ile tatil hobi hayal. Giderse de borç alıp gider.

Asıl sen evlenme bu kafayla ailen borçtan kalkmaz.

Not: Babamda senin gibiydi tek maas ile yapmadığı şey kalmadı şuan 10 yıl sadece borç ödedi. 2.500 maaş alıyordu eline geçen 500 600 gecen ancaydı. 2 tane ev sattı anca kurtuldu borçlardan.

• quote:

Orijinalden alıntı: BuForumdaAdaletYok

quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

Ayda eve 1500 tl giriyor, üniversite okuyorum hiçbir eksiğim yok birde ufak kardeşim var. Gayet rahatız. Ama ev bizim, kirada olsak 2000 - 2500 yeterli bence

Kira olunca işlet değişiyor

Parasal anlamda sıkıntı olmaz bence, ama ev sahibiyle uğraşma derdi falan varsa ancak sıkıntı olur
  • Bakıyorumda bu devirde baban zengin değilse veya sana yardım etmeyecekse ev sahibi olmakta zor evler 200 binden başlıyor aşağı fiyatta olanlar kötü semtler dayanıksız binalar
  • En az 5000.O da borcun harcın yoksa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahat yaşamak için gelirden cok zaman gerekli yeri geliyor iyi kazaniyorsunuz ama bir bakmışsınız haftasonunu bile gece yarısına kadar ofiste gecirmissiniz yok kalmayım yeter artık desen olmaz yani kazanç etken ama kazancını harcayabilecek zamanı bulmak apayrı bir etken.

• Rahat yaşamayı iyi bir evde oturup kaliteli şeyler giyip yiyerek yaşamak olarak sanıyorsan;değil 5 bin, 10 bin TL kazansan da yetmez. Önce kafan rahat olacak.
  • Kimi adam için 5000 çerez parası kimisi için cinayet sebebi ne garip dünya değil mi
  • uba

• Edit: +201 lira. Asgari ücret brüt 1202 (New Record).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Caesar -- 5 Ocak 2015; 19:33:19 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.