Merhaba, ben bilgisayarımı 32 bit'ten 64 bit'e geçirmek için tekrar windows 10'u kurmak zorunda kaldım. windows 10'u kurmak için gerekli olan programlar falan usb belleğime gönderildi. ve son adımda setup.exe'yi kurup windows 10'u tekrar kurmaktı. ama önüme başlıktaki hata çıktı. ![]() |
Bilgisayarda Çalışmayan Uygulamalar
"Bu uygulama bilgisayarınızda çalışamıyor" hatası, kullanıcıların karşılaştığı yaygın bir sorundur. Bu hata genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:
- Uygulama işletim sisteminizle uyumlu olmayabilir.
- Uygulamanın çalışması için gerekli bileşenler bilgisayarınızda bulunmayabilir.
- Uygulama hasarlı veya bozulmuş olabilir.
- Bilgisayarınızda yeterli kaynak (RAM veya depolama alanı) olmayabilir.
Uygulama Uyumsuzluğu
Uygulamalar, belirli işletim sistemleriyle uyumlu olacak şekilde tasarlanır. Bilgisayarınızda çalışan işletim sisteminin, uygulamanın çalıştıracağı işletim sisteminin gereksinimlerini karşıladığından emin olmalısın. Örneğin, yalnızca Windows 8 için tasarlanmış bir uygulama Windows 10'da çalışmayacaktır.
Eksik Bileşenler
Bazı uygulamalar, çalışmak için .NET Framework veya Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Paketler gibi ek bileşenlere ihtiyaç duyar. Bu bileşenler bilgisayarınızda yüklü değilse, uygulama "Bu uygulama bilgisayarınızda çalışamıyor" hatası verebilir.
Hasarlı Uygulama
Uygulama dosyaları hasar görebilir veya bozulabilir, bu da uygulamanın düzgün çalışmamasına neden olabilir. Uygulamayı yeniden yüklemek veya kaynak dosyayı indirmek sorunu çözebilir.
Yetersiz Kaynaklar
Uygulamalar, RAM ve depolama alanı gibi bilgisayar kaynaklarına ihtiyaç duyar. Bilgisayarınızda yeterli kaynak yoksa uygulama çalışmayacaktır. Uygulamayı kapatmak veya daha az kaynak kullanan başka uygulamaları kapatmak sorunu çözebilir.
Sorunu Çözme
"Bu uygulama bilgisayarınızda çalışamıyor" hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- İşletim sisteminizi ve uygulamanın gereksinimlerini kontrol et.
- Eksik bileşenleri yükle.
- Uygulamayı yeniden yükle.
- Bilgisayarının kaynaklarını kontrol et ve gerekirse daha fazla RAM veya depolama alanı ekle.
Bu adımları izleyerek çoğu zaman "Bu uygulama bilgisayarınızda çalışamıyor" hatasını çözebilirsin. Ancak, sorunu kendi başına çözemiyorsan, profesyonel yardım isteyebilirsin.