Şimdi Ara

Bu yıl uygulanacak olan okul puanı geçen yıldan farklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• hayır geçen sene aobp vardı bu sene obp olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosmicray

Geçen yıl da aynı sistem mi uygulandı?

gecen seneyle bu sene aynı fakat 2011 yılından farklı olacak yani 2011 yılından sonra düşen puanlara da dikkat ederseniz katsayı 0.15 den 0.12 ye cekildi ve dolayısıyla düşme yasandı bu sene de aynı puanlar olucak
  • Istanbul Erkek Lisesinde okuyorum. Almanca Eğitim görüyoruz ve isledigimiz konular normal müfredattan tamamen farklı. Okulun katsayısının kaldırılması bizim için çok büyük haksızlık. Lanet olsun sana milli eğitim! Biz okulda ogrenmedigimiz derslerden sınav oluyoruz, bu size yetmiyor mu? Bu şekilde fırsat eşitliği mi sağladığını zannediyorsun a benim bakanım?
    İmla için kusura bakmayın mobilden yazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chaghatai

Istanbul Erkek Lisesinde okuyorum. Almanca Eğitim görüyoruz ve isledigimiz konular normal müfredattan tamamen farklı. Okulun katsayısının kaldırılması bizim için çok büyük haksızlık. Lanet olsun sana milli eğitim! Biz okulda ogrenmedigimiz derslerden sınav oluyoruz, bu size yetmiyor mu? Bu şekilde fırsat eşitliği mi sağladığını zannediyorsun a benim bakanım?

diploma puanları kalksa ezber yapmadan çalışan herkes için karlı olacak ama olmuyor işte...
  • Hocam alman sistemini görünce insan yanlislarimizi çok iyi fark ediyor. Öss ya da adı ne olacaksa o kadar saçma bir sistem ki! Öğrencilerden sadece test sorusu cozmeleri bekleniyor. Bir senede elli konu gelişigüzel anlatılıyor. Sonuç ne? Öğrendiğini gerçek problemlerde çözüm bulmak için kullanamayan kısa sürede öğrendiği her şeyi de bir o kadar kısa sürede unutan bir gençlik! !

• quote:

Hocam alman sistemini görünce insan yanlislarimizi çok iyi fark ediyor. Öss ya da adı ne olacaksa o kadar saçma bir sistem ki! Öğrencilerden sadece test sorusu cozmeleri bekleniyor. Bir senede elli konu gelişigüzel anlatılıyor. Sonuç ne? Öğrendiğini gerçek problemlerde çözüm bulmak için kullanamayan kısa sürede öğrendiği her şeyi de bir o kadar kısa sürede unutan bir gençlik! !

sonuna kadar haklısın dostum amaçları en güzel dönemlerimizde bizim düşünmemizi, sorgulamamızı engellemek tonlarca şey öğreneriyoruz hepsi boşa ama mecburuz sistem bu
  • quote:

Hocam alman sistemini görünce insan yanlislarimizi çok iyi fark ediyor. Öss ya da adı ne olacaksa o kadar saçma bir sistem ki! Öğrencilerden sadece test sorusu cozmeleri bekleniyor. Bir senede elli konu gelişigüzel anlatılıyor. Sonuç ne? Öğrendiğini gerçek problemlerde çözüm bulmak için kullanamayan kısa sürede öğrendiği her şeyi de bir o kadar kısa sürede unutan bir gençlik! !

nasıl bir sistem olmalı almanyada nasıl mesela? (öğrenme amaçlı soruyorum)
  • quote:

Istanbul Erkek Lisesinde okuyorum. Almanca Eğitim görüyoruz ve isledigimiz konular normal müfredattan tamamen farklı. Okulun katsayısının kaldırılması bizim için çok büyük haksızlık. Lanet olsun sana milli eğitim! Biz okulda ogrenmedigimiz derslerden sınav oluyoruz, bu size yetmiyor mu? Bu şekilde fırsat eşitliği mi sağladığını zannediyorsun a benim bakanım?

Hocam okulunuzda diploma puanları düşük mü, kaç civarı ortalamalar ? Bir bilgilendirir misiniz?
  • Okulumuzda diploma notları yüksek, çünkü çoğu öğretmen duruma anlayış gösteriyor. Ama sıkıntı bu değil. Biz Öss ye hazırlanmak istediğimiz zaman her şeyi dersanede görüp öğreniyoruz. Okulun sisteminden memnunuz, zaten eskiden bize eşitlik sağlamak için okulumuza katsayı puanı da geliyordu. Ama artık bu kalktı. Artık İstanbul Erkek Lisesi ve herhangi bir anadolu lisesi, ki artık her yer anadolu lisesi dolu, aynı olarak gozetiliyor. Bakanlik Avrupa'daki gibi her okul eşit seviyede olsun istiyor, lakin bunu yaparken tüm liseleri elit olanların seviyesine çıkarmak varken, elit olanları gözden çıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaghatai -- 7 Mayıs 2013; 22:56:19 >
  • Almanya'da eğitim sistemi çok farklı. Müfredat tamamen öğrencilere öğrendiklerini gerçek örnekler üzerinde uygulamayı ve birbirleriyle birlikte çalışıp sınıf önünde sunum yapma becerileri kazandırmaya odaklı. Liseye geçişte sınav yok. Ama öğrenci notlarına göre değişik kategorilerde liselere giriyor. En sayısal ve okuması zor olanlar gymnasium adı verilenler. Bizim okul da bir gymnasium aynı zamanda. Ama onlarda ne iki gymnasium, ne de iki üniversite arasında bizdeki gibi devasa farklar var. Neyse, lise sonunda Abitur adı verilen bir sınava giriliyor. Bu sınav yazılı ve sözlü kısımlardan oluşuyor. Yazılı sorular şöyle, mesela geometride üç soru soruluyor. Ama sorular bildiğini kullanmaya yönelik. Mesela bir fabrikadaki kalıp çıkarma ünitesi size anlatılıyor. Siz de geometri bilgilerinizi kullanarak çok düzgün ve uzun cevaplıyorsunuz. Öte yandan, öğrenciler sözlü olacakları dersleri kendileri seçiyor. Sözlü dediysem o da şu şekilde: mesela size bir soru soruluyor, gerekli materyalleri kullanarak yirmi dakikada falan bir sunum hazırlıyorsunuz. Sonra bunu sunuyorsunuz öğretmenlere. Sonrası soru cevap şeklinde devam ediyor. Neyse sistem bu şekilde genel olarak.

• Hatta en çarpıcı örneği veriyorum. Bütün sayısal derslerin sınavlarında kullanabilecegimiz bir formül kitabımız var. Adı: Tafelwerk.
    Adamlar boşu boşuna formül falan ezberletmiyor. Sonuçta hayatta bu formülleri ezbere bilmeye gerek yok, önemli olan kullanmasını bilmek. Öyle bizdeki gibi pat diye cevap verilecek soru sorulmaz hiçbir zaman, bazen bir saat sürer tek soru. Mesela sinavdaki soruyu yapmak için frekansın formülünü bulmanız gerekiyor, oysa siz hiç bunu duymadiniz daha önce. Bildiğiniz üç formülü esitleyerek yeni bi formül üretmeniz gerekiyor, kitaplarda yazmayan. Veya cozdugunuz geometri sorusu şöyle. Filanca noktadan filanca noktaya bir dakikada giden uçak aşağıdaki köye en çok ne kadar yaklasabilir? Uçağın rotasını bir doğru olarak düşünüp köyü düzlem olarak aliyorsunuz. Sonra cozuyorsunuz falan. Yani çok daha kullanışlı ve faydalı şeyler yapıyoruz okul sınavlarında Türk sistemine göre. Dershanede ise diskriminant, fonksiyon sorusu cozuyorlar; fakat bunların ne olduğunu bile bilmiyor çoğu öğrenci sadece robot gibi beyin kullandirmayan, ezberlenilmis yollarla halledilen test sorularını cozuyorlar.

• quote:

Hatta en çarpıcı örneği veriyorum. Bütün sayısal derslerin sınavlarında kullanabilecegimiz bir formül kitabımız var. Adı: Tafelwerk.
    Adamlar boşu boşuna formül falan ezberletmiyor. Sonuçta hayatta bu formülleri ezbere bilmeye gerek yok, önemli olan kullanmasını bilmek. Öyle bizdeki gibi pat diye cevap verilecek soru sorulmaz hiçbir zaman, bazen bir saat sürer tek soru. Mesela sinavdaki soruyu yapmak için frekansın formülünü bulmanız gerekiyor, oysa siz hiç bunu duymadiniz daha önce. Bildiğiniz üç formülü esitleyerek yeni bi formül üretmeniz gerekiyor, kitaplarda yazmayan. Veya cozdugunuz geometri sorusu şöyle. Filanca noktadan filanca noktaya bir dakikada giden uçak aşağıdaki köye en çok ne kadar yaklasabilir? Uçağın rotasını bir doğru olarak düşünüp köyü düzlem olarak aliyorsunuz. Sonra cozuyorsunuz falan. Yani çok daha kullanışlı ve faydalı şeyler yapıyoruz okul sınavlarında Türk sistemine göre. Dershanede ise diskriminant, fonksiyon sorusu cozuyorlar; fakat bunların ne olduğunu bile bilmiyor çoğu öğrenci sadece robot gibi beyin kullandirmayan, ezberlenilmis yollarla halledilen test sorularını cozuyorlar.

İşte almanların her ne geçirirlerse geçirsinler küllerinden tekrar doğup dünyada hep söz sahibi olmalarının en temeldeki nedeni

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.