Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam vatandaş akıl sağlıgını yitirdi panık halınde cunku yıllardır enflasyon %10 derken araç fıytaları %30 artıyordu şu anda enflasyon %20 tabı yersen ama arac fıyatları %60 arttı. O nedenle mıllet birdaha omur boyu sıfır araba alma sansının olmayacagını anladı ve su an panıkle araba almaya calısabılır. Ha yarın kentsel donusum gelır ve ceplerınde para olmazsa yenı bına yapılacaksa ona odeyecek para da bulamayıp goc etmek zorunda kalacaklar. Yenı arabalarıyla göçerler artık mustehak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

Evet konu sahibini de bu forumda geçen yıl dolar 6.40 üzerinde gezerken 2 haftaya 8 olacak,3 güne ortalık batacak diyenleri çok iyi hatırlıyorum. 6 nın altına hayatta düşmez diyenleri de. Batarsınız,forumdakilere aldanmayın acımazlar adama ekonominin dini,siyaseti olmaz diyen garibanları da. Herkes aklını kendine saklasın. 0.49 iyi oran otomobil alınır.
    Benim hangi konuda yanlışımı gördünüz anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adrisanam

Hocam vatandaş akıl sağlıgını yitirdi panık halınde cunku yıllardır enflasyon %10 derken araç fıytaları %30 artıyordu şu anda enflasyon %20 tabı yersen ama arac fıyatları %60 arttı. O nedenle mıllet birdaha omur boyu sıfır araba alma sansının olmayacagını anladı ve su an panıkle araba almaya calısabılır. Ha yarın kentsel donusum gelır ve ceplerınde para olmazsa yenı bına yapılacaksa ona odeyecek para da bulamayıp goc etmek zorunda kalacaklar. Yenı arabalarıyla göçerler artık mustehak...
    Ülke zaten bahsettiğiniz kadar kötüye gidecekse, kazandıkları maaş ile zaten araçlarına ne benzin, ne kasko ama hepsinden kötüsü küçük, büyük bakımlarını bile yaptıracak güçleri olmaz demek oluyor. Akıl sağlığı konusunda ise maalesef çok haklısınız..
  • Konu sahibi arkadaş bana sadece hangi yıldan hangi yıla araba fiyatların da düşüş oldu onu söyle. Şunu desen anlarım ötv indirimi gelir onu bekleyin desem hadi tamam. Sen diyorsin ki 2 sene bekleyin. Arkadaş zaten verilen kredi 36 aylık. 2 sene sonra adam borcunu bitirmek üzere olacak 2 senedirde arabaya binmiş olacak. Yorumlarda var 2017 de 70 bin olan araba bugün 120 bin, sen 2 sene sonra 70 binemi düşeceğini zannediyorsun. Para biriktirin demişsin evet lüks harcama yapmayıp para biriktirmek doğrusu fakat arabası yoksa para biriktirse bile iki sene sonra yine araçların fiyatları bugünden fazla olacak yani yine alamıyacak. Hiç değilse faiz 0.49 inmişken üstüne birde ötv indirimi gelirse bence durumu olanlar alması için fırsat.

Sadece senden şunu istiyorum Türkiye bugün ki gibi birçok kriz geçirdi. Hangi yıl bir araç geçen yıldan daha ucuza satılmış onu göster.
  • Iyide bu halka nasil tasarruf edilir oğretilmeli ilk önce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyin tasarrufu ? Enflasyon almış başını... Açıklanan rakamlarla piyasadaki çok farklı... İmkanı olan alabiliyor, olmayan zaten karnını doyurabilmenin, günü geçirmenin derdinde...

Almayı düşünen üçe beşe bakmasın keyfini sürsün, piyasa düşmez...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten en büyük sorun tasarruf diye bir şeyin tamamen unutulmuş olması (gerek devlet ,gerek vatandaş olarak)
    bizim zamanımızda biriktirir öyle alırdık ama sonraları tam tersi gırtlağa kadar borçla alma devri başladı ,yani herkes geleceğini (olmayanı) yedikçe yedi

ömrüm boyunca sadece 1 defa kredi çektim ,oda hiç beklemediğim bir zamanda bir vergi ve başka bir acil gider çıktığından oldu
    gerçi bu işleri bilmediğim için panikleyip çekmesem yine olacakmış (vergi taksitlene biliyormuş)
    tabi aldığım kredi de öyle anormal bir şey değildi ama dediğim gibi alışık olmadığımdan bir müddet psikolojim bozulmuştu :)

kredi kartı kullanırım ama istesem tümünü anında kapatacak para hep hazırda durur

millet diyor bu şartlarda nasıl tasarruf edelim ?
    aslında alışık olmadıklarından yapamıyorlar ,belki inanmayacaksınız ama ben dahi az miktarlarda olsa dahi para biriktiriyorum (emekli olarak)

ev kendimin 17 sene önce tamamladım ,arabam 11 yıllık ,bilgisayarım 13 yıllık (galiba) bir şey tamamen ölmeden kolay kolay atmam ,değiştirmem
    gerçi kendim biraz tamircilik işlerinden anladığım içinde böyle oluyor ,millet arızalanınca atıp yenisini alıyor ,ben ise yaşatmak için her şeyi yapıyorum :)

bakın ister inanın ister inanmayın çok param olsa dahi bir telefona asla ve asla 2000 tl.den fazla vermem (gerçi benim telefonum akıllı telefonda değil ya neyse) , bir arabaya 100 bin ve üstü asla vermem

benim 11 yıllık arabamın gidemediği nereye gidiyorsunuz da binlerce tl. veriyorsunuz ,bu 4 teker 1 motor 1 direksiyona ?

arkadaş biz üreten bir toplum değiliz ,o nedenle de saçıp savurmak neyimize ?
    emin olun çoğu hava atma amaçlı alınıyor bunlar ,yahu kime hava atıyorsunuz ,attığınızda ne oluyor ?

düğünler bile hava atmaya yönelik ,beyaz eşyadan kısıp havai fişek atmak nedir ,yemekli düğün nedir ,bir gelinlik denen tüle niye bu kadar büyük paralar verilir vs.vs.

• Türk ekonomi tarihinde bakınız sadece otomobil kredisinde demiyorum ev kredisi de dahil 0.49 faiz görülmemiştir. Bu oranların görülebilmesi için enflasyonun yüzde 5-8 bandında olması gerekir. Takdir sizin. Ben minnak bir araba alacağım hanıma.

• quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Bizim insanımız bunca pahalılığa rağmen hala tüketim çılgınlığına devam ediyor.
    Genelde 1 ailede 2 araba var artık.
    Paramız yok diye ağlarlar öğlen giderler lüks bir kafade yemek yiyip kahve içerler.
    Gıda ve barınma ihtiyaçları dışında herşeyin fiyatları protesto edilse eminim sonuç alınır.
    He işte bu gardaşım da kendini boşa yoruyor
    İflah olmaz bu memleket,herkes kral

• unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Bence arabalardan vergi almamalılar özelliklede ticari arabalardan zaten mtv ve akaryakıt otoban ücretleri derken dünyanın parasını topluyorlar.

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    İşte böyle herkesin beklenti ve kriterleri farklı Şahsen benim 10 15 milyon sermayem olsa arabaya 1.5 evede 2 milyon gözüm kapalı veririm tabi ki telefonumda her zaman son teknoloji olurdu zaten başkada bi ahlaksızlığım yok
    Hayali bile güzel sabah sabah içim açıldı

• aynı benim kafa dolrımıda çektim bankadan cebimde dursun neme lazım her an herşey olabiliür desinler delisi bir millet
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Hocam kazanç adil dağıtılmadığından zengin fakir arasındaki uçurum açılıyor, orta kesim de fakire yaklaşıyor. Ama gösteriş konusunda dediklerine katılıyorum.
  • coğrafi konum ve yönetici vasıfları itibariyle bu ülkenin rahat yüzü görmeyeceği aşikar.
    bu yüzden bilmem kaç milyon yıllık evrende bunların dönemine denk geldik diye hayatı ıskalamanın anlamı yok.
    çünkü yarın her şey çok daha iyi değil çok daha kötü olacak.
  • Arkadaşlar söyler misiniz dünyaya geldiğinizden beri bu ülke hangi krizi fırsata çevirmiş ve bir daha olmaması için önlemler almıştır.

Zamanında geçici olan vergiler artık kalıcı oldu belki ileride yeni vergi kalemleri gelecek.

Hangi ürünün fiyatı geçen senelere göre ucuzlamıştır.

Ve aldığımız zamlar ne zaman refah için de yaşamamıza yetecek düzeyde olmuştur.

Tasarruf yapalım da nasıl yapalım 2020 TL ile nasıl olacak Hatay da 700 TL den aşağı oturulabilir ev gösterin bana, ödediği faturalar okul masrafları ailesinden veya köyünden gelen destek yoksa ek işe gitmiyorsa, eşi çalışmıyorsa donsuz gezer.
    Tasarruf etmek için tasarruf yapabilecek kadar evine para girmesi gerekli. kimse zaten mecburi ihtiyacı dışında bir şey almıyor alamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

zaten en büyük sorun tasarruf diye bir şeyin tamamen unutulmuş olması (gerek devlet ,gerek vatandaş olarak)
    bizim zamanımızda biriktirir öyle alırdık ama sonraları tam tersi gırtlağa kadar borçla alma devri başladı ,yani herkes geleceğini (olmayanı) yedikçe yedi

ömrüm boyunca sadece 1 defa kredi çektim ,oda hiç beklemediğim bir zamanda bir vergi ve başka bir acil gider çıktığından oldu
    gerçi bu işleri bilmediğim için panikleyip çekmesem yine olacakmış (vergi taksitlene biliyormuş)
    tabi aldığım kredi de öyle anormal bir şey değildi ama dediğim gibi alışık olmadığımdan bir müddet psikolojim bozulmuştu :)

kredi kartı kullanırım ama istesem tümünü anında kapatacak para hep hazırda durur

millet diyor bu şartlarda nasıl tasarruf edelim ?
    aslında alışık olmadıklarından yapamıyorlar ,belki inanmayacaksınız ama ben dahi az miktarlarda olsa dahi para biriktiriyorum (emekli olarak)

ev kendimin 17 sene önce tamamladım ,arabam 11 yıllık ,bilgisayarım 13 yıllık (galiba) bir şey tamamen ölmeden kolay kolay atmam ,değiştirmem
    gerçi kendim biraz tamircilik işlerinden anladığım içinde böyle oluyor ,millet arızalanınca atıp yenisini alıyor ,ben ise yaşatmak için her şeyi yapıyorum :)

bakın ister inanın ister inanmayın çok param olsa dahi bir telefona asla ve asla 2000 tl.den fazla vermem (gerçi benim telefonum akıllı telefonda değil ya neyse) , bir arabaya 100 bin ve üstü asla vermem

benim 11 yıllık arabamın gidemediği nereye gidiyorsunuz da binlerce tl. veriyorsunuz ,bu 4 teker 1 motor 1 direksiyona ?

arkadaş biz üreten bir toplum değiliz ,o nedenle de saçıp savurmak neyimize ?
    emin olun çoğu hava atma amaçlı alınıyor bunlar ,yahu kime hava atıyorsunuz ,attığınızda ne oluyor ?

düğünler bile hava atmaya yönelik ,beyaz eşyadan kısıp havai fişek atmak nedir ,yemekli düğün nedir ,bir gelinlik denen tüle niye bu kadar büyük paralar verilir vs.vs.
    +1

• Geçen senede böyle demişlerdi 170 binlik dizel A3 125 bine almadık şimdi liste fiyati 275 bin
    Diyeceğim şu durumun iyi ise hiç kafana takma tasarruf edin diyenlere bakmayın al geç her türlü avantajin olur sonra iki katına alamazsin

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Bu ülkede ne çocuk çocukluğu yaşıyor, ne genç gençliğini, ne yaşlı yaşlılığını.

Edirne'den az batıya gittikçe bu durum insanın yüzüne tokat gibi çarpıyor.Oradaki 15-16 yaşındaki çocukların yaşadığı sosyal hayat şartlarını, aktiviteleri, hobileri, karşı cinsle ilişkileri, tecrübelerini burada; +30/8-9bin TL kazanan beyaz yakalı, ancak %70-80'ini yaşıyor ve üstüne bunların tümünü sosyal medya da sergilemeye çalışıyor.

Herkes az dişini sık sık diyor da kimse kusura bakmasın.Emeklilerin, yaşlıların hali ortada.Diş sıka sıka fazladan 3 sene rahat edeceksem ne anladım ben 3 seneden?Zaten diş sıkarak geçmiş.

90'larda terör belası ve döviz krizi vardı, dişini sık.2000'lerde ekonomik kriz vardı, dişini sık.2010'dan sonra işsizlik boy gösterdi, dişini sık.Ben kendimi bildim bilele bu halk dişini sıkıyor zaten.En basitinden Türkiye'de herhangi bir hobisi olan kişilerin oranı kaç biliyor musunuz? Hobi demek en azından bir yaşam belirtisi, hayatta kalmaktan ayıran fark.%5.Yüzde 5.Yüzde beş.Hadi eyvallah..
    Emekliye ayrilanlar ne yazikki maaaslarinla evinden ancak kahveye gidebiliyor lar

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.