Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şunu da unutmamalı; alınacak yeni aracın yıllık garajda durma maliyeti 5.500-6.000 TL civarı. Aylık 500₺ gibi bir meblağ sadece duran araç masrafı, üstüne akaryakıt sarfiyat giderini de ekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 27 Eylül 2019; 9:23:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

Konu sahibi arkadaş bana sadece hangi yıldan hangi yıla araba fiyatların da düşüş oldu onu söyle. Şunu desen anlarım ötv indirimi gelir onu bekleyin desem hadi tamam. Sen diyorsin ki 2 sene bekleyin. Arkadaş zaten verilen kredi 36 aylık. 2 sene sonra adam borcunu bitirmek üzere olacak 2 senedirde arabaya binmiş olacak. Yorumlarda var 2017 de 70 bin olan araba bugün 120 bin, sen 2 sene sonra 70 binemi düşeceğini zannediyorsun. Para biriktirin demişsin evet lüks harcama yapmayıp para biriktirmek doğrusu fakat arabası yoksa para biriktirse bile iki sene sonra yine araçların fiyatları bugünden fazla olacak yani yine alamıyacak. Hiç değilse faiz 0.49 inmişken üstüne birde ötv indirimi gelirse bence durumu olanlar alması için fırsat.

Sadece senden şunu istiyorum Türkiye bugün ki gibi birçok kriz geçirdi. Hangi yıl bir araç geçen yıldan daha ucuza satılmış onu göster.
    Daha ucuza almak için illa aracın fiyatının düşmesine gerek yok. Fiyatlar görece az artar ama sonrasında ekonomi canlanır ve ileride araba fiyatını maaşınıza böldüğünüzde daha düşük bir kat sayı elde edersiniz.

Yani ucuza almak her zaman fiyat düşüşü ile olmaz. Ayrıca araç fiyatı artacak diyorsanız bu dolar/euro artacak diye düşünüyorsunuz diye böyle diyorsunuz. O halde paranızı euro yaparsınız ileride fiyat artarsa da yine alabilirsiniz. Hatta dolar ya da euro yükseldiğinde satıp düşükten tekrar almak gibi bir yeteneğiniz varsa işte o zaman ileride çok daha ucuza almış olursunuz

Olaylara tek bir açıdan bakmayın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: PanikAtak

Iyide bu halka nasil tasarruf edilir oğretilmeli ilk önce.
    Mesele sürekli sıfır telefon ve araba almamak, aylak aylak nargile kafelerde takılmamak, gereksiz yere kıyafet almamak, evde yemek yemek en başta yapılması gerekenler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: needacar

Şunu da unutmamalı; alınacak yeni aracın yıllık garajda durma maliyeti 5.500-6.000 TL civarı. Aylık 500₺ gibi bir meblağ sadece duran araç masrafı, üstüne akaryakıt sarfiyat giderini de ekleyin.
    İşte gerçek bir donanımhaberli
  • quote:

Orijinalden alıntı: websosyal

Neyin tasarrufu ? Enflasyon almış başını... Açıklanan rakamlarla piyasadaki çok farklı... İmkanı olan alabiliyor, olmayan zaten karnını doyurabilmenin, günü geçirmenin derdinde...

Almayı düşünen üçe beşe bakmasın keyfini sürsün, piyasa düşmez...
    Zaten alabilen alıyor hocam. Bizim demek istediğimiz gırtlağına kadar borca girip kendini zorlayanlara..

Zaten tasarruf olsa enflasyon zaten olmayacak:)

Ama gelde bunu insanlara anlat..
  • benim arabam yok. piyasa böyleyken yakıtı vergisi sigortası cartı curtu kendimi mi besleyeyim arabayı mı? kendim için mi çalışayım araba için mi? araba dedigin ne ki? teneke, oyuncak.. araba almak için kendini zorlayan insanları da anlamıyorum zaten senelerce it gibi çalışıp kazandığı her şeyi bir tenekeye bağlıyor ve onu beslemek için de it gibi çalışmaya devam etmesi lazım.. bizim ülkede böyle kabullenelim. tabii herkesin iş aile olayları çok farklı çocukları olan adama mecbur araba lazım iş yeri çok uzak olan adama mecbur araba lazım ve bu insanların parası yoksa çok rezil oluyorlar parası varsa da bi çocuk da araba oluyor onlara..araba lan teneke yığını ama ne kadar da değerli bizim ülkede. yazık bize yazık bu halka
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Görünen o ki önce çok fakirleşeceğiz. Çabalarımız temel ihtiyaçlar için olacak; barınma, ısınma, gıda, giyinme vs. Sonra da yetmezmiş gibi doğal afetler!

Editto: Çok sevgili aç gözlü doyumsuz kardeşlerim bu söylediklerim tabiki Asla bir yatırım tavsiyesi değildir! Kendi kararlarını veremiyorsan yakınında ki güvendiğin dostlarına yada bu işi profesyonel bir şekilde yapan arkadaşlara danış; iyi para ver! Bedavaya Bilgi yok! Şu dünya da en pahalı şeydir Bilgi! 😁

Editto 2: Ayrıca araca ihtiyacım varsa ve başka bir aracım yoksa ve düzenli bir gelirim olacağından eminsem 0,49 u değerlendirirdim. Bak bu da Tavsiye Değil! 😘

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 27 Eylül 2019; 9:47:55 >
  • Artan araba fiyatları değil, dolar ve vergi. Senin paran değersizleştiyse elin almanı, Fransız’ı, Japon’u arabasını hediye mi etsin?

Cok saçma olmuş 200 luk araca 100 eder demek. Euro ile düşündüğünüzde bazı araçlar Avrupa’dan bile ucuza gelebiliyor bu vergilere rağmen.

Neyse dolar 1tl olacak, araba fiyatları düşecek diyeyim de rahatlayın. Ytd

• Equris kullanıcısına yanıt
    maalesef burası Türkiye öyle bir dünya yok! ucuzlarda vs. hem piyasanın daha kötüye gideceğini her daim geçmişte yazan biri olarak bu yazdıklarınla çelişir durumdasın.
  • 2007'De 85.000 Euro'ya Bmw320 D Premium paket almıştık. O zaman 110.000 Tl'ye denk geliyordu. Şİmdi Yeni 2019 model BMW 320i Sedan First Edition Luxury Line benzinlisi 365.000 Tl. Fiyat listesinde dizel yok. Dizel üretilmedi herhalde. Dizeli olsa 400.000 tl olurdu. Özellik arttırdıkça fiyat da artacak. Şimdi aynı arabanın sıfırını almak için ev satmak gerekiyor. Nasıl fakirleştiğimiz ortada. Alım gücümüz düştü. 100.000 Tl'nin altında araba yok. 2007'de 110.000 Tl'ye Bmw 320D sıfır araba alıyordun. Şİmdi aynı paraya Fiat Linea alırsın anca. 300-400 bine araba alacağıma arsa alırım 5 yıl sonra değerini katlar. Sıfır Arabayı bu gün al yarın sat, 5000 tl değer kaybeder. Bu dönemde parası olan arsa, gayri menkul falan yatırım yapsın. Bu kriz ortamında arsa, ev fiyatları düştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Full'un en fullu nün en full Golf'ü 100.000tl'den 1 kuruş fazla etmez.

Sizin gibi bilinçi tüketicileri tebrik ediyorum

Alıntıları Göster
    100.000 tl'ye bilgisayar var. Bu alınır mı? :D
    www.teknosa.com
    Monster Tulpar T7 V18.3.2 Intel Core i9 9900K 64GB 19TB SSD RTX2080 Windows 10 Pro Gaming Notebook Fiyatı ve Özellikleri
    https://www.teknosa.com/monstertulpar-t7-v1832-intel-core-i9-9900k-64gb-19tb-ssd-rtx2080-windows-10-progaming-notebook-p-125035517?gclid=EAIaIQobChMIkuXExbXw5AIVD8qyCh0e4wT8EAQYASABEgIdVvD_BwE&gclsrc=aw.ds

• quote:

Orijinalden alıntı: miskiab

maalesef burası Türkiye öyle bir dünya yok! ucuzlarda vs. hem piyasanın daha kötüye gideceğini her daim geçmişte yazan biri olarak bu yazdıklarınla çelişir durumdasın.
    Halkta tasarruf bilinci olursa işler değişir. Ayrıca birşeyin ucuzlaması her zaman fiyat düşüşü ile olmaz.

5.000tl şuan maaşınız var ve alacağınız araç 150.000tl ama 2 sene sonra alacağınız araç 200.000tl ama maaşınız 7500 tl olursa o zaman daha ucuza almış olursunuz.

Ama bunun için tasarruf bilinci lazım ülkede. Eğer tasarruf etmezsek, tasarruflarımızı çarçur edersek evet piyasa daha kötüye gider.

Kısacası yazdıklarımda çelişki yok sadece siz beni yanlış anlamışsınız.

Biz zaten tasarruf etmeyip hak etmediğimiz araçları ve evleri aldığımız için bugün bu duruma geleceğiz demiştim ve geldik!

Şimdide diyorum ki dahada fakirleşmek istemiyorsanız tasarruf edin! Bu kadar basit..

Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05BCBF09E

100.000 tl'ye bilgisayar var. Bu alınır mı? :Dhttps://www.teknosa.com/monstertulpar-t7-v1832-intel-core-i9-9900k-64gb-19tb-ssd-rtx2080-windows-10-progaming-notebook-p-125035517?gclid=EAIaIQobChMIkuXExbXw5AIVD8qyCh0e4wT8EAQYASABEgIdVvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Alıntıları Göster
    Eğer bu bilgisayarı kullanabileceğiniz bir alan ve işiniz varsa alınır. Ama benim gibiyseniz her zaman en ucuz laptop bile işinizi fazlasıyla görür.

Aradan 6-7 sene geçtikten sonra ssd ve ram takviyesi yaptım. Cayır cayır çalışıyor şuan. İhtiyaçlar ve beklentiler meselesi bu ben bilemem.

Ama biz ülkecek saçma sapan işler yapmasaydık şuan o pc şuan yarı yarıya daha ucuz olacaktı.

Şuan geçmişteki hataları ödeme vakti. Onuda bu bilgisayarları 100.000tl'ye almak zorunda olanlar. Bilgisayarı bozulunca yenisini 2500tl'ye değil 5000tl'Ye alanlar. Araba alması zorunlu olanlar 80.000tl'ye almadığı Golfü şimdi 150.000'e alarak, 50 kuruşa aldığımız abur cuburu 75 kuruşa alarak, vergileri 2 katına çıkarak, doğalgaz ve elektrik faturasını %50 fazla para vererek ödeyeceğiz...

• mborazan kullanıcısına yanıt
    olay budur gerisi hikaye! tasarruf yapabilmek için önce yeteri kadar kazanabilmek veya telfeon, internet vb zaen minumum değil kullanmamak hatta yememek sıçm.mak lazım kapiş?

2020 tl kazanıpta delirmeyen tüm necip milletimize helal olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Halkta tasarruf bilinci olursa işler değişir. Ayrıca birşeyin ucuzlaması her zaman fiyat düşüşü ile olmaz.

5.000tl şuan maaşınız var ve alacağınız araç 150.000tl ama 2 sene sonra alacağınız araç 200.000tl ama maaşınız 7500 tl olursa o zaman daha ucuza almış olursunuz.

Ama bunun için tasarruf bilinci lazım ülkede. Eğer tasarruf etmezsek, tasarruflarımızı çarçur edersek evet piyasa daha kötüye gider.

Kısacası yazdıklarımda çelişki yok sadece siz beni yanlış anlamışsınız.

Biz zaten tasarruf etmeyip hak etmediğimiz araçları ve evleri aldığımız için bugün bu duruma geleceğiz demiştim ve geldik!

Şimdide diyorum ki dahada fakirleşmek istemiyorsanız tasarruf edin! Bu kadar basit..

Saygılar..

Alıntıları Göster
    Değerli equiris yaklaşık 2-3 yıldır yazılarını okumaya ve takip etmeye çalışan biriyim. Ve iki yıldır zaten para biriktirmeye çalışıyorum faize zarta zurta bulaşmadan alabilmek için. beğendiğim ikinci el araç modeli geçen sene 25k civarındayken şimdilerde 32k üstünde neden bahsediyorsun? Tasarrufu zaten yapıyorum ama bu sefer 1 yıl daha sürecek allahtan mani çıkmazsa o parayı denkleştirmem.

Benim de sana demem o ki Ülkede hiçbir şeyin fiyatı ucuzlamaz bunu diyen yalan söyler. Şimdi o kredilerle satış yapacak olan firmalar dahil. Nedeni: Daha önce faiz yüksekken 8-10k indirim yapan bayiler şimdi faizler indikten sonra 1K haricinde aman aman indirim yaparlarsa şaşarım. Bİrkaç yıl sonra ne değişecek? Satış yapamıyoruz diye sana bana en kötüsü 100k olan arası 85k ya mı satacaklarını zannediyoruz? hayır, gerçekler farklı, o aracı aksine zamlı olarak 2 yıl sonra satacak ama indirim yapmayacaklar. enflasyon şu bu ve ekonominin uçurum kenarında tek ayak üzerinde oyun oynayan çocuk gibi olmasını hiç hesaba bile katmadan.

Hayırlı cumalar.

• miskiab M kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten asgari ücretli olan bir adamın tasarruf yapması çok zor anca şansına evi kendisinin olacak vs. Zaten TR'de tasarruf yapabilecek olan yani para arttırabilen kesim belli. Ama asgari ücretli adam bile doğru analiz yaparsa, indirimleri doğru kovalarsa markette ve onu kk kampanyaları ile birleştirirse tasarruf edebilir.

Önemli olan bu konuda bilinçli olmak. Tasarruf etmek sadece para biriktirmek değildir. Gerçekten ihtiyacın olanı almamakta bir tasarruftur. İhtiyacın olanı indirimde yakalayıp almakta bir tasarruftur.
  • Tasarruf yapabilmek gerçekten güzel bir davranış. Ancak yaşadığım ülke şartlarını göz önüne alırsam 35 yıllık hayatımda şunu öğrendim: Bir şey alacaksan o an almalısın, yoksa fiyatlar aniden yukarı doğru değişiyor.
    Araba ihtiyacı olanlar için bana göre güzel bir fırsat. Öderken, kendinizi an az zorlayacak olan aracı alın ve uzun yıllar kullanın.
  • miskiab M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ama siz benim verdiğim mesajı yanlış anlıyorsunuz. Eğer ihtiyacınız varsa 2. el bir araç zaten almalısınız. Ben bunu almayın demiyorum.

Ayrıca 2-3 yıl önce kurlar düşükken araç alın diye burda pek çok kere uyardım. Kredi faizleri ve araç fiyatları düşükken alın diye. Evden uzak durun diye. Uyanlar çoktan teşekkür mesajlarını attılar bile geçen senelerde.
  • Durumumuzu özetleyecek tek söz ''Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık'' olucaktır.

Şöyle bir durum var benim gibi birikim yapmaya çalışan tasarruf yapan kişilerin paraları Tl'nin değer kaybetmesi yüzünden bildiğiniz eridi gitti.Almaya almaya hem elimizdeki para eridi hem de araç fiyatları uçtu gitti.Şöyle ki Ötv indirimi bitmeden önce en ucuz sıfır olan araç 1,4 egea 62.000 Tl iken şu an aynı araç 73,900 tl'Den satılıyor.
    Bu durum da 12.000 lira hanemize zarar yazıyor.Direk yaptığımız birikim anında eridimi.
    Maalesef ki eridi.

Ettiğimiz kar nedir yeni aracın mtv maliyeti + kasko + sigorta senelik olarak bakıldığından buradan 2.500 Tl civarında karımız mevcut.
    Sonuç olarak en ucuz arabada bile 9.500 tl zarardayız.

Hiç 2. el demeyin aynı model araçları açın bakın satanlarda 70-75 arası satıyor.

Birikim yapmalı yapmasına ama doğru zamanda doğru yere yapmalı bu sene başında altına yatırım yapan güzel kazandı ama benim gibi dolara yatıran umduğunu bulamadı TL'de kalanların ise hali hepten kötü.
    Mühim olan birikimi yatırıma çevirip para kazanabilmekte.Bu enflasyonist ortamda yapılan birikimler 1 ayda erimekte ve bi işe yaramamakta...

Sonuç olarak araba alsakta zarardayız almasakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelkurmay89 -- 27 Eylül 2019; 10:45:12 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.