< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (72. sayfa)
-
-
B03 çıktığında kombiden ses geliyor ama sanırım ateşleme yapmıyor. Sonra hatayı siliyorum. Bir süre çalışıyo tekrar b03 veriyor -
Merhabalar arkadaşlar. Benim GB062 hakkında bi konuda yardıma ihtiyacım var lütfen bi yardım edin.
Öncelikle Evim yerden ısıtmalı ve Kombim bazen 50 dereceye ayarlıyken uzun bir süre sürekli çalışıp 50 derede sürekli suyu veriyordu. Ve ev ısınıyordu şimdi ise 50 ye kadar çalışıp duruyor 33 derece civarına kadar düşünce tekrar çalışıp 50 yapıyor sonra tekrar duruyor. Ben bunu çoğunlukla çalışacak şekilde nasıl ayarlarım? İlk açılış vs fark etmiyor hep böyle çalışılıyor. Neye göre değişiyor bu çalışma şekli. Eskiden çoğunlukla uzun çalışırdı sonrasında bu hale dönerdi. Şimdi hep böyle. Kablolu programsız oda termostatı kullanıyorum. Termostatı 30 a bile alsam böyle ölü gibi çalışıyor. Eşanjör Temizliği felan da yapıldı.Şimdi ne yaparsam yapayım sadece ısıtıp duruyor yerden ısıtmanın ısınabilmesi için yeterli değil bu şekilde çalışması... bilen arkadaşlar bi yardım edin lütfen şimdiden teşekkürler...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar merhaba
Gb072 kombide 2.1A ayarında gb012 veya gb062 gibi rakam yok 24kw yazıyor yukarıda dediğim diğer kombilerde herkesin 50 ye çekerek tasarruf ettiklerini yazıyorlar. Gb072 kombide 50 seviyesine çekmek için kaç kw ye düşürmem gerekiyor yardımcı olur musunuz
Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba cihazın sıcak su performansı nasıl acaba? Sıcak su konusunda şikayeti olan var mı? -
3 yıldır kullanıyorum, 2 banyoyu aynı anda idare edebiliyor, zaten çok nadir bu durum denk geliyor, yalnız su aç kapa yapınca isi dalgalanıyor, yani bir an sıcak gelip daha sonra doğuyor ve tekrar sıcak geliyor, tabi bizim kombi ile banyo arasında 12 m mesafe var boru tabanda ve daire garaj üstü.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Cevap için teşekkürler. Sıcak suyun az kullanımı durumunda kombi devreye giriyor mu yoksa belli miktar suyun kombiden geçmesi mi gerekiyor. -
Arkadaşlar merhaba oturduğum evde kiracıyım petekleri yakmadan önce temizleyim dedim ve yakacağım 3 tane peteğin altındaki contayı söküp içindeki suları çıkardım. Daha sonra basıncı verip havalarını aldım. Sonra kombiyi çalıştırdım ilk başta kombi gayet güzel ısıtmaya başladı. Mutfaktaki Çeşme'nin sıcak suyu açınca b3 hatası verdi, kapatıp açtım tekrar çalıştı. Fakat bu sefer 2 dakika geçmeden yine b3 hatası veriyor. reset deniyorum işlemiyor, kapatıp açtım tekrar bu sefer b3 çıkıyor direkt ne yapmam gerek ? Teşekkür ederim
İyi günler elinizde Buderus kombi parametre ayarı ile ilgili PDF varsa paylasirmisiniz
ana konuya ekledim oradan bakabilirsin butün parametrelerehttps://forum.donanimhaber.com/buderus-gb012-tasarruf-onlemleri-ve-otm-p-oda-termostadi-sorunu-cozumu--56407765quote:
Orijinalden alıntı: Huber09
İyi günler elinizde Buderus kombi parametre ayarı ile ilgili PDF varsa paylasirmisiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultimatetnctr -- 31 Ocak 2020; 0:44:33 > -
Eskiden beri kullanan arkadaşlar nedir son kararınız memnun musunuz? kombim bozuldu , Bu modeli almayı düşünüyorum. GittiGidiyor da 3600 TL civarı şuanda.
Hocam artık bu model alınmaz, üretimden kaltı, elde kalanlar satılıyor, aynı fiyata premix eşanjörlü tam yoğuşmalı modeller bulabilirsiniz, tabı marka takıntınız yoksa.
https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-tesisat-oneri-sayfasi-ana-konu--63447066#63447066 -
WARMHAUS EWA da karar kıldım teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba. Kombi den evde var. Sanırım 5-6 yıl oldu taktıralı. Bacası balkona çıkıyordu. Balkonu pimapen ile kapattırdık. Uzatma borusu alıcaz.Çorum'da yaşıyorum. 1 tane 90 derecelik dirsek 1 tane de 100 cm lik boru yetiyor. Burda satıcısına sorduğumda 230 tl sadece boru ücretine istediler, ayrıca 55 tl servis ücreti var. Dışarda kombi işiyle uğraşan birilerine sordum 250 lira dediler. Sormak istediğim alttaki linklerdeki boruları alsam, takması zor mu? Kendim yapabilir miyim? Bu borular kombim ile uyumlu mudur? Yoksa riske girmeyip satıcısına 230+55 tl verip yaptırmalı mıyım? gittigidiyorYoğuşmalı Kombi Baca Uzatma Borusu 100 cm Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorhttps://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/yogusmali-kombi-baca-uzatma-borusu-100-cm_pdp_564516698gittigidiyorKombi Baca Dirseği Yoğuşmalı 90 Derece Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorhttps://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/kombi-baca-dirsegi-yogusmali-90-derece_pdp_591314094
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhandincel1 -- 9 Eylül 2020; 10:33:23 >
-
Riske girmeyip bayisinden aldım dirsek ve hortumu. Kombinin üzerindeki hortumu en sona takmak gerekiyormuş. 100 cm aldığım boru uzun geldi, kestiricem. Ek olarak ta 50 cm bi boru daha aldım dün akşam saatine denk geldiği için, bugün takacam inşallah :)quote:
Orijinalden alıntı: oguzhandincel1
Arkadaşlar merhaba. Kombi den evde var. Sanırım 5-6 yıl oldu taktıralı. Bacası balkona çıkıyordu. Balkonu pimapen ile kapattırdık. Uzatma borusu alıcaz.Çorum'da yaşıyorum. 1 tane 90 derecelik dirsek 1 tane de 100 cm lik boru yetiyor. Burda satıcısına sorduğumda 230 tl sadece boru ücretine istediler, ayrıca 55 tl servis ücreti var. Dışarda kombi işiyle uğraşan birilerine sordum 250 lira dediler. Sormak istediğim alttaki linklerdeki boruları alsam, takması zor mu? Kendim yapabilir miyim? Bu borular kombim ile uyumlu mudur? Yoksa riske girmeyip satıcısına 230+55 tl verip yaptırmalı mıyım?
https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/yogusmali-kombi-baca-uzatma-borusu-100-cm_pdp_564516698
https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/kombi-baca-dirsegi-yogusmali-90-derece_pdp_591314094
-
Arkadaşlar bu kombiden mevcut. Duvarda basit termostatlardan var aç kapat yapıyorum mesela evden çıkarken kapatıyorum ordan. Eve geldiğimde bar 1in altına inmiş oluyor ve 4c hatası veriyor. Su basıyorum düzeliyor. Birkaç günlük evden ayrılacaksam şalterden kapatıyorum basınç düşmüyor. Ya da duşa girildiğinde bir miktar basınç düşüyor. Sizce sorun ne olabilir bu tarz sorun yaşayan oldu mu?
Merhabalar. Daha önceki evimde gb062 kullanıyordum. Şimdiki evimde gb012 kullanıyorum. gb062 de banyo yapınca peteklere verilen sıcak suyu kesmiyordu veya ben farkına varmadım ev küçüktü. gb012 de kesiyor. normalde hepsinde kesiyormuş ama gb062 daha güçlü olduğu için geç kesiyor sanırım. gb062 çift ejanjör diğeri tek. bunun da etkisi olabilir.
-
Şu an kullandiğim gb012 nin daha 2 yıl garantisi var. General kablosuz termastat takmayı düşünüyorum ama buderus dışında başka marka takınca garanti bozuluyormuş müşteri hizmetleri öyle dedi. Peki ben başka marka taksam bir şey olunca da söksem servis bunu anlar mı?
-
Tüm kombiler sıcak su kullanımında ısıtma devresini kapatır, bu normal bir olay, evin büyüklüğü, izolasyon ve sıcak su kullanım süresi sizin bunu algılayıp algılamamanıza neden olur, benim ev büyük olmasına rağmen, dışarısı eksili derecelerde değilse 1 saatte 0,1 derece soğuyor, dolayısı ile 1 saat kesintisiz sıcak su kullanılsa bile hissedilecek bir sıcaklık düşümü olmuyor.
-
Kendiniz bağlayabilecekseniz bağlayın, servislik ihtiyaç olursa söker geçersiniz, kimse de anlamaz, yalnız vidaları söküp takarken dikkat edin vida başını bozmayın yeter.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X