Şimdi Ara

buna ne dersiniz? helio display,,,,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • su videoyu bi izlemenizi tavsiye ederim,,,,,,

http://www.youtube.com/watch?v=7zRmffRIifE

• quote:

Orjinalden alıntı: kaja_sinis
    su videoyu bi izlemenizi tavsiye ederim,,,,,,
    http://www.youtube.com/watch?v=7zRmffRIifE

Derim ki ev kullanıcısını pek ilgilendirmeyen, teknolojik bir ürün.
    Ancak bugün tüketiciye sunulmayan mevcut teknolojiler yanında çok etkileyici olduğu düşünmüyorum.

Yine de böyle bir ürünün linkini verdiğiniz için teşekkür.
  • ewt,,

ben de zaten ilginc , guzel bir teknolojik gelisme olarak gordugum icin boyle bir link verme ihtiyacı hissettim(boyle bir seyi evde kullanılmasi herhalde en az bir 50-60 seneyi alir....belki biz goremeyiz bile).
    ayrica bence bu kucuk gelisme, teknolojik acidan yapilabileceklerin sadece insanın hayal gucuyle sınırlı oldugunun; dusunulen birseyin bırgun eninde sonunda gerceklestirilecegini gostermesi acisindan guzel bir ornek,,,,,
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaja_sinis
    1) ewt

2) ben de zaten ilginc , guzel bir teknolojik gelisme olarak gordugum icin boyle bir link verme ihtiyacı hissettim(boyle bir seyi evde kullanılmasi herhalde en az bir 50-60 seneyi alir....belki biz goremeyiz bile).

3) ayrica bence bu kucuk gelisme, teknolojik acidan yapilabileceklerin sadece insanın hayal gucuyle sınırlı oldugunun; dusunulen birseyin bırgun eninde sonunda gerceklestirilecegini gostermesi acisindan guzel bir ornek,,,,,

1) Gördüğüm kadarıyla Türkiye'de yaşamıyorsunuz, çünkü mesajınızda Türkçe karakter yok. Ancak yine de Türkçe kelimelerin kullanımına özen göstermenizi rica edeceğim. "Evet" yerine "Ewt" yazılması benim gözümü çok rahatsız ediyor.

2) Teknolojinin ilerleme hızı, bilgi çağında çok daha hızlı. Sahip olunan bilgi düzeyi arttıkça, bunun üzerine yapılacak gelişmeler de hız kazanıyor.
    Dolayısıyla 50-60 yıl sonra teknolojinin (ev kullanıcısına sunulan teknoloji) tahmin edilenden çok daha üst düzeyde olacağını düşünüyorum.

3) Teknolojik olarak yapılabilecekler, insanın hayal gücü ile sınırlı değil.
    Örneğin 1900'lü yıllarda bilim adamları 2000'li yıllar için yaptıkları öngörülerde, insanlara başlarına geçirecekleri bir kask ile bilgi transferi yapılabileceğini düşünüyorlardı.
    Benzer şekilde, zaman makinesi de çok uzun süredir insan oğlunun hayalini süsler, fakat hiçbir zaman yapılamayacaktır (en azından bizim filmlerde gördüğümüz anlamda).
    Zaten biraz düşününce, önümüzdeki 5 milyon yılda bile yapılacak olsa, illa ki birileri geçmişe gelir, bizim haberimiz olurdu değil mi ?

Son olarak, bazı dokunulmaz şeyler var; her ne kadar insanoğlu hayal etse de ulaşamayacağı şeyler...

Bu söylediklerim teknolojinin gücünü ve gelişimini gözardı etmiyor tabi ki. Herhalde 1970'de bugün sahip olunan teknoloji anlatılsaydı, insanlar gülüp geçerler, öyle şeyler olamaz derlerdi. Fakat bu sahip olunan teknoloji hep insanlık için masum teknolojiler, hayat kavramını kökten değiştirecek olaylar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 25 Eylül 2006; 8:51:44 >

• güzel gelişme
    detaylı bilgisi olan varmı teknolojisi hakkında?
  • çok iyi alet ve ilginç ve çekici
  • ilginç,ilginç olduğu kadar da ilgi çekici
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1) Gördüğüm kadarıyla Türkiye'de yaşamıyorsunuz, çünkü mesajınızda Türkçe karakter yok. Ancak yine de Türkçe kelimelerin kullanımına özen göstermenizi rica edeceğim. "Evet" yerine "Ewt" yazılması benim gözümü çok rahatsız ediyor.

Özür dilerim Sayın 'Signore'; ben buranın teknolojik olaylarla ilgili birforum olduğunu zannetmekteydim... İmlâya(dikkat ederseniz 'a' harfinin üstündeki inceltme işaretini unutmadım!!! ) ve edebiyata bu kadar düşkün insanlarin göz zevkini bozabileceğimi düşünemedim. Cahillik işte...
    Bu arada yazdığınız cevaba bakarak, Türkçe`nin kullanımına özen gösteren ve özendiren bir kişi olduğunuzu anlıyoruz.Buna mukâbil lâkabınız olan 'Signore' kelimesinin güzel Türkçe`mizde ne anlama karşılık geldiğini bulamadım.
    Ayrica benim yazıma karşı gösterdiğiniz hassasiyeti bütün okuduğunuz mesajlara da göstermenizi umuyor ve bekliyorum.

2. Teknolojik olarak yapılabilecekler, insanın hayal gücü ile sınırlı değil.
    Örneğin 1900'lü yıllarda bilim adamları 2000'li yıllar için yaptıkları öngörülerde, insanlara başlarına geçirecekleri bir kask ile bilgi transferi yapılabileceğini düşünüyorlardı.

Merak etmeyin. İstenilirse, o da yapılır. Zaman konusunda ufak tefek yanılmalar olabilir.
    Yüzyıl öncesinde yaşayan birisinin en azından zaman konusunda birazcık yanilma payi vardir.

3. Benzer şekilde, zaman makinesi de çok uzun süredir insan oğlunun hayalini süsler, fakat hiçbir zaman yapılamayacaktır (en azından bizim filmlerde gördüğümüz anlamda).
    Zaten biraz düşününce, önümüzdeki 5 milyon yılda bile yapılacak olsa, illa ki birileri geçmişe gelir, bizim haberimiz olurdu değil mi ?

Peki , o zaman biraz hayal gücünü çalıştıralım. Diyelim ki 5 milyon yıl sonra bir şekilde zaman makinesi yapildi. Yapanlarin yerinde siz olsaydiniz, eski zamanlara dönüp , insanlara:
    -Bakın biz zaman makinesiyle sizin zamanınıza geri geldik!!!

deyip tüm insanlığı ayağa kaldirmayi mi isterdiniz yoksa insanlarin hicbirsey bilmemelerini sağlayip normal hayatlarina devam etmesini mi isterdiniz?
    Sizi bilmiyorum ama ben ikinci seçeneği seçerdim. Ve biçok kişinin de bu seçeneği seçeceğini düşünüyorum. Yani kendimiz dışında etrafımızda ne olup bittiğini hiçbir zaman tam olarak bilemeyiz.
    Belki de birileri sürekli olarak zaman da yolculuk yapiyor. Bunun olduğunu kanitlayamam fakat sizin de olmayacağını kanıtlayabileceğinizi zannetmiyorum.
    Dediğim gibi bunlar tamamen sizin söylediğiniz şeyden yola çıkıp benim oluşturduğum şeyler.
    Yani ben zamanda yolculuk yapilabilir demiyorum. Yanlış anlaşılmasın.

Neyse , konuyu uzatmak derdinde değilim. Ana konudan uzaklaşmamak adina bu sonradan ortaya çıkan konu hakkında gene bana eleştiri gelirse cevaplamayacağımı söyler , saygılar sunarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.