Şimdi Ara

BURSLAR HAKKINDA... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alpfbmns

quote:

Orijinalden alıntı: 4flee

quote:

Orijinalden alıntı: bugra0694

quote:

Orijinalden alıntı: 4flee

quote:

Orijinalden alıntı: gcem

quote:

quote:

quote:

quote:

Başbakanlık bursu dediğin kyknın verdiği burs olsa gerek ismi değişti çünkü ona da tercihler açıklandıkdan sonra internet üzerinden başvuru yapılacak

geri ödemeli burs mu peki ?

hayır burs geri ödemeli değil geri ödemeli olan kredi

başvuru yaparken sanırım burs ve kredi diye seçenek var birinden biri geliyor değil mi ? ya kredi gelirse benim onu geri çevirmek gibi bir şansım var mı ? krediyi kabul etmeme gibi ? daha öncesinde neye göre burs neye göre kredi geliyor

öncelilkli olarak durumuna gelirine bakıyrlar ev araba falan var mı diye burs olmazsa kredi geliyor diye biliyorum ama bende tam emin değilim o konuda

Dostum sen başvurunu yapıyorsun burs ve kredi için. 2 si de aynı anda yapılıyor, başvururken seçenekler var orda bursu ve krediyi işaretliyorsun. Burs çıkarsa alıyorsun paşa paşa aylık bursunu (geçen sene 260 tı bu sene artacak) He burs çıkmadı kredi çıktı diyelim istersen bunu iptal edebiliyorsun.

Burs ile kredinin paraları aynı. Tek farkı krediyi mezun olduktan sonra işe girince geri ödüyorsun tekrar taksit taksit. Bursu ödemiyorsun cebinde kalıyor o.

Başvurular ise yerleştirme sonuçlarından sonra başlar.

Peki bu başvurular nereye yapılıyo. Tamamen fransızım bu konuya. Burs ve yurt başvuruları aynı yere mı yapılıyo.
    İnternetten yapılabılıomu veya bı kuruma gıtmemız gerekıomu. Bıraz daha bılgı alabılırmıyız hocam ?

İnternetten başvuruyosun kardeşim bir yere gitmene gerek yok.

Burs ve kredi başvuruları aynı siteden, aynı sayfadan, aynı formdan yapılır.
    Sadece formu doldururken Burs ve Kredi diye seçenekler var birini yada ikisini işaretliyorsun. Eğer ikisini de işaretlersen önce burs alıp alamayacağına bakılır, uygunsa verilir. Değilse kredi alıp alamayacağına bakılır uygunsa o verilir.

Uygun olup olmadığı tamamen senin ve ailenin gelir durumuna bağlı. Annenin veya babanın üstüne ev-araba- iş yeri varsa bursu unut baştan. Ama kredi hemen hemen herkese çıkıyor.

kardeş ben yazdığın şeyler hakkında değilde yazdığın zamana takıldım 3.33.33 ne mübareksin sen

Ayarladım ben onu

• öğrenim kredisi ve katkı kredisi arasındaki fark nedir peki ?
  • Kyk bursu alabilmek için yaklaşık olarak aylık gelir ve sıralamanın nasıl olması gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnrdbk

öğrenim kredisi ve katkı kredisi arasındaki fark nedir peki ?

Onu bende bilmiyorum
  • quote:

Öğrenim kredisi her ay burs miktarı kadar verilecek paradır(üni bitince geri ödüyorsunuz)
    Katkı kredisi ise harçlarla ilgili. Onu da üni bitince geri ödüyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Mitokondri-

quote:

Öğrenim kredisi her ay burs miktarı kadar verilecek paradır(üni bitince geri ödüyorsunuz)

harçlarla ilgili derken üniv.e vereceğimiz harç miktarı kadar para mı ödüyorlar bize yani nasıl oluyor ? bir de harçlar kalkarsa bu da kalkıyor demek ki mantık olarak
  • quote:

quote:

quote:

harçlarla ilgili derken üniv.e vereceğimiz harç miktarı kadar para mı ödüyorlar bize yani nasıl oluyor ? bir de harçlar kalkarsa bu da kalkıyor demek ki mantık olarak

Katkı kredisini almadığım için tam net olarak bilmiyorum ama ya hepsini ya direk devlet karşılıyor yada çok büyük bir kısmını karşılıyordu emin değilim

• arkadaslar benim de sorum olucak ben geri ödemeli burs aldım şimdi başka bir şehirde başka bir okul okuyacağım tekrar geri ödemeliye başvurup alabilirmyim . teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Katkı kredisini almadığım için tam net olarak bilmiyorum ama ya hepsini ya direk devlet karşılıyor yada çok büyük bir kısmını karşılıyordu emin değilim

peki teşekkür ederim

• Merhabaaaa ben bu sene üniversiteye başlıyacağım fakat şuan sigortalıyım ve çalışıyorum okula başlayınce işten ayrılacağım. Burs ve yurt çıkar mı
  • bir ara öğretmen çocuğu bursu vardı ya ne oldu ona devam ediyor mu hala var mı bilgisi olan???
  • öğrenim kredisi bursun geri ödemeli olanıdır her ay alırsın okul bitince de geri ödersin,katkı kredisi ise harç miktarının çok büyük bir kısmını karşılar.Katkı kredisi çıkarsa harç ödeme zamanı sistemde size az bi miktar gözüküyor yani parayı size vermiyorlar ödemesi gereken kısmı devlet karşılıyor siz de kalanı ödüyorsunuz,

bir de burs çıkarmı sorusu çok dönmüş bu olay tamamnen şans,kısmet işi alması gereken çok arkadaşım vardı durumları kötüydü ama çıkmadı diğer yanda da bakıyorsun durumları gayet iyi olup da alan öğrenciler vardı.
  • evet burslar tamamen şans işi. durumunuz ne kadar kötü olursa olsun çıkmayabilir. sakın buna ümit bağlamayın eğer durumunuz ciddi anlamda kötüyse çevrenizi araştırın, vakıfların burslarına bakın mutlaka biri yardım edecektir.
  • arkadaslar benim de sorum olucak ben geri ödemeli burs aldım şimdi başka bir şehirde başka bir okul okuyacağım tekrar geri ödemeliye başvurup alabilirmyim . teşekkürler.
    cevapp lütfen
  • arkadaşlar sadece bursa başvuru yapılabiliyor mu? yani ben kredi almak istemiyorum kyk'da başvuru yaparken hangisini işaretliyoruz yardımcı olursanız sevinirim
  • nuly kullanıcısına yanıt
    bende bu konuyu merak ediyorum, üniversite kayıt işlemleri cart curt gibi meseleler aileme yük olmaması için 1.5 aydır çalışıyorum sigorta da yapılacak. bu burs için sıkıntı doğurur mu arkadaşlar. dezavantaj oluşturuyormuş sanırım @nuly
  • quote:

Orijinalden alıntı: Funda_Dnlr

Merhabaaaa ben bu sene üniversiteye başlıyacağım fakat şuan sigortalıyım ve çalışıyorum okula başlayınce işten ayrılacağım. Burs ve yurt çıkar mı

bende bu konuyu merak ediyorum, üniversite kayıt işlemleri cart curt gibi meseleler aileme yük olmaması için 1.5 aydır çalışıyorum sigorta da yapılacak. bu burs için sıkıntı doğurur mu arkadaşlar. dezavantaj oluşturuyormuş sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahya1639

quote:

Orijinalden alıntı: Funda_Dnlr

Merhabaaaa ben bu sene üniversiteye başlıyacağım fakat şuan sigortalıyım ve çalışıyorum okula başlayınce işten ayrılacağım. Burs ve yurt çıkar mı

bende bu konuyu merak ediyorum, üniversite kayıt işlemleri cart curt gibi meseleler aileme yük olmaması için 1.5 aydır çalışıyorum sigorta da yapılacak. bu burs için sıkıntı doğurur mu arkadaşlar. dezavantaj oluşturuyormuş sanırım

aylık düzenli para alanlara burs yatmaz
  • merak eden arkadaşlar için yazıyorum kyk ya mesaj attım burs başvuru tarihlerinde sigortalı gözükmemeniz gerekiyor diye cevap geldi. 1 ağustos 2013 sgk sitesinde aktif gözüküyorum bu durumda burs alma gibi bi şansım yok eğer bir aksilik olmazsa. ben yandım siz yanmayın arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.