programlama konusunda bilgisiz biriyim fakat programlama dersinde nalet bi ödev verdi hocamiz sağolsun 0-9999 sayici tasarlamamizi istedi tasarim kısmı kolay fakat C kodlari üzerinde bakindim fakat 9999 ' a kadar sayan her hangi bir uygulama yok 1 ler basamaği & 10'lar basamaği / de yüzler ve binler basamağini nasil yapacağimi bir türlü bulamadim bilgisi olan arkadaşlardan acil yardim bekliyorum....
Bu nasıl bir mantıktır ya. adam sana muhtemelen konsolda yaptırtacak bu işi. tasarım yok yani ortada. neyi kolay kimi kandırıyorsun? 0'dan kaça kadar sayanını buldun çok merak ettim. 0 dan 10 kadar sayan varsa orada mutlaka bir 10 yazılıdır. 10 sayısını 9999 ile değiştirmek de mi gelmedi aklına. ayrıca birler, onlar, yüzler, binler basamağını nerden çıkardın ortaya. sana basamakları bul demiyor. 0 9999'a kadar yazdır diyor. For döngüsünü araştır. buraya dökeceğin kelime sayısı kadar kodla iki satırda yazacaksın işte.
quote:
1 ler basamaği & 10'lar basamaği /
bu ne demek ki ?
quote:
Orijinalden alıntı: TradeMark
Bu nasıl bir mantıktır ya. adam sana muhtemelen konsolda yaptırtacak bu işi. tasarım yok yani ortada. neyi kolay kimi kandırıyorsun? 0'dan kaça kadar sayanını buldun çok merak ettim. 0 dan 10 kadar sayan varsa orada mutlaka bir 10 yazılıdır. 10 sayısını 9999 ile değiştirmek de mi gelmedi aklına. ayrıca birler, onlar, yüzler, binler basamağını nerden çıkardın ortaya. sana basamakları bul demiyor. 0 9999'a kadar yazdır diyor. For döngüsünü araştır. buraya dökeceğin kelime sayısı kadar kodla iki satırda yazacaksın işte.
Zannedersem direk 9999 a kadar sayan kod parçası istememişler arkadaştan. Yani her hane(basamak) için 1 tane olmak üzere 4 değişkenimiz var; d1,d2,d3,d4 diye. d4 her 10 sayımda d3'ü bir arttırıyor. aynı şekilde d3,d2'yi d2 de d1'i...
Ya Çok bilmişliğin lüzumu nedir onu da bilmiyorum yaa napalim alla alla ilk defa C 'dersi aldik sevipte yaptiğim bir şey değil ilgimide çekmio farkli ifadelerini detayli tanimlarini bilmiyorum da hallettim zaten donanim haber artik bilgi paylaşim değil bilgisi olanin dalga geçtiği yer olmuş haberimiz yok
quote:
Orijinalden alıntı: THE_HULK
Ya Çok bilmişliğin lüzumu nedir onu da bilmiyorum yaa napalim alla alla ilk defa C 'dersi aldik sevipte yaptiğim bir şey değil ilgimide çekmio farkli ifadelerini detayli tanimlarini bilmiyorum da hallettim zaten donanim haber artik bilgi paylaşim değil bilgisi olanin dalga geçtiği yer olmuş haberimiz yok
tamam sen bu kafayla git yarın sana algoritmaları kitledikleri zaman ders olarak da burda sorarsın, ona cevap biraz nah gelir kusura bakma da, pseudocode a falan geçtiğin zaman hele çok yanarsın
Ugrasip yapmak yerine hemen internette aratip forumlara sormak daha kolay geliyor tabi. Amac birsey ogrenmek degil dersi gecmek. Acisi ilerde cikar elbet...
quote:
Orijinalden alıntı: Dracos
quote:
Orijinalden alıntı: THE_HULK
tamam sen bu kafayla git yarın sana algoritmaları kitledikleri zaman ders olarak da burda sorarsın, ona cevap biraz nah gelir kusura bakma da, pseudocode a falan geçtiğin zaman hele çok yanarsın
Hocam ben ne diom siz ne anlationuz yaaaa hallettim ödevi yardim edin dedik hazirlayin verin demedik yaaa adam C kodlari ile tasarlanmiş bir sayıcı istedi proteus da tasarladim sorun yok bitti keil üzerinde yazarken sorun yaşioduk bilmediğimiz bi kaç kod yüzünden onuda çözdüm eyw.
kıl da çok kılçıkta çok :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme