Şimdi Ara

C Segment Kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mahalle yanarken ben saç tarama derdindeyim şu aralar. Yine düşük km temiz olabildiğince orta veya üst donanım paketine sahip C segment benzinli bir araç arayışındayım. Üst limit olarak 140.000 TL bir limit belirledim model olarak en az 2015 gibi bir düşüncem var.

İlk başlarda;

1.2 TSİ GOLF COMFORTLINE düşünmüştüm fakat o paralara adı orta paket olup içinde hiçbir şey olmayan bomboş bir araç almak istemedim golfü ne kadar sevsemde. Bunun arkasından araştırmalarım beni P/F araçları olan Astra, 308, Megane arayışına soktu bunlardan;

Astra 1.4T 2015-2016 Dynamic
    308 1.2 Puretech 2015-2016 Allure
    Megane 1.2tce 2018- Touch

bu model ve donanım paketleri gözüme çarptı. İçinizde test eden bu modelleri süren bilgi sahibi olanlar beğendikleri ve beğenmedikleri yanlarını yazabilir mi?

teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aderinkaya -- 6 Mayıs 2020; 16:37:35 >

• 140.000 TL civarında Kia Cerato 1.6 dizel otomatik 2017 ya da 2018 alabilirsiniz. Sürüşü rahat ve yarı otomatik şanzımanı da dahil 5 yıl garantili araç.
  • Focus
  • bu modelleri süren bilgi sahibi olanlar beğendikleri ve beğenmedikleri yanlarını yazabilir mi?
  • aderinkaya A kullanıcısına yanıt
    1.4 T motor Astra çok yakar

Megane da olabilir

Focus 1.5 Ti-VCT motoru LPG ile uyumludur
  • ben 1 hafta önce 0 km 1.3 tce edc touch paket megane aldım. araç çok sesiz,malzeme kalitesi eski nesile göre çok iyi.
    donanım da gayet yeterli seviyede tabi o fiyat aralığına icon paket bulunabilirse çok daha memnun bırakır.
    yakıt olarakta şuan için memnunum 550 km oldu ortlama yakıt 7lt.
    bu araçtan önce 1.6 benzinli megane 3 kullanıyordum yeni 1.3 ondan çok daha güçlü,sessiz ve ekonomik.

Diğer sorduğunuz araçları kullanmadım ama astra 1.4 turbo nun kronik sorunları var ve biraz fazla yakıyor diye çevremden duyumlar alıyorum. Kısacası megane kesinlikle öneririm pişman etmeyecek bir araç.
  • - astra K 1.4T benzinli motorda lspi (piston-sekman kırma sorunu var)
    - psa 1.2 puretech buji ve yağ eksiltme sorunları var.
    - reno 1.2 tce motorunda yağ eksiltme sorunu vardı, birde bu motor sonladırıldı artık devamı gelmeyecek, illâ alınacaksa yeni 1.33 motor tercih edilmeli.

her ne kadar vag grubu sevmesemde o parayla 1.4 tsi leon (golfe göre daha dolu paket olandan) bakılabilir.
  • aderinkaya A kullanıcısına yanıt
    1. Araç dizel ve yakıt masrafı az olur.
    2. Yarı otomatik ama 5 yıl garantili, yani DSG gibi sorun çıktığında ortada kalmazsınız. Hızlanma ve vites geçişleri rahat, ayrıca F1 kulakçıkları da var.
    3. 2017 olan Concept Plus'ta sunroof ve koltuk ısıtma var ve büyük ekranlı, 2018 Prestige'de sunroof ve büyük ekran var. Samsung, LG uyumlu navigasyon programı da var.
    4. Bagajı yeterli ve tipi de fena değil.
    5. En önemlisi parasına göre yeterli konfor ve fazlaca donanım.

Bunlar ilk aklıma gelenler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 6 Mayıs 2020; 18:39:2 >
  • Bulabilirseniz 1.6 dizel otomatik Astra öneririm, en az dynamic donanım olmak kaydıyla.
  • Corolla 👍
  • Focus 3.5 kia ceed yada i30'un dizellerini bulabilirsin
  • Gerçi sormamışsın ama farklı bir model de ben zikredeyim.

Anladığım kadarı ile HB araçlara yönelmişsin. Toyota Auris'i de değerlendir derim.

1.6 132 Bg. motoru saydığın turbolardan aşağı kalmaz. Onlar gibi sorunları yoktur evladiyeliktir.

Premium donanımda otomatik parktan koltuk ısıtmaya kadar her şey var.

Bu kadarı fazla dersen Advance donanım ile daha üst model ve daha düşük km.ye bütçen dahilinde ulaşabilirsin.

Motoru LPG ile tam uyumludur. Sen taktırmayabilirsin ama satarken alıcı için tercih sebebidir. Bu virüs belası bitince petrol fiyatı eski seviyesine geldiğinde bir litre benzin fiyatının kaç TL olabileceğini iyi hesapla.

.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Lspi sorunu aşırı beslemeli benzinli motorların hepsinde karşılaşılacak bir sorun eğer düşük devirde bir anda gaz açarsanız ve vites küçültmezseniz erken ateşleme nedeniyle kırar. Hele ki ülkemizde ki düşük oktanlı yakıtlar bunun başlıca sebebidir. 95 octan diye 88-93 octan arası yakıt kullanımının getirisidir bu.

1.2puretech yağ eksiltmez yeni euro emisyon standartlarında yağ buharının yakılması istenir. Bu yüzden araçtan sızarak uzaklaşma ihtimalinin olduğu yerlerde yağ buharı dönüşüm boruları ile yakma gerçekleşir. Buda her yağ bakımı geldiğinde yarım litre kadar yağ eksilmiş olur onunda zararı olmaz.
    1.2tce motorda da bu sorunun olma sebebi yine 1.2 puretech ile aynı.

İlk baktığım araçlar leon ve golftü daha sonra leon kalitesinin düşük olması nedeniyle golf tsi comfortline bakmaya başladım fakat o paraya comfortline gibi boş bir araç almak istemedim.

Saygılarımla

• 93-2011 yılları arasınca hep corolla almış kullanmış bir babam var japon donanım fakirliğinden bıktık :) bu yüzden 2011 de almana geçiş yaptık. Sanırım bundan sonra bir Japon alacaksak bu mazda olur. Teşekkürler
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Fordun mondeosundan başka bir arabasına binilmez. Zevk için ikinci bir araç olarak Rs ST modelleri belki :)
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Düşünmedim değil bağımsız süspansiyon sorunsuz bir araç beğenmediğim yönlerde var tabi ama aklımda var teşekkür ederim tct selamlar
  • Focus 3.5 al geç
  • Focus güzeldir ama benzinli ise 1.4 tsi golf highline olabilir onun haricinde focus en iyisidir 1.0 ecoboostlar var
  • 140.900 liraya 1.4 100hp ceed veriyolar 0 km.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aderinkaya

Fordun mondeosundan başka bir arabasına binilmez. Zevk için ikinci bir araç olarak Rs ST modelleri belki :)
    Neden binilmezmis
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.