Şimdi Ara

Canon 18-135 mi Sigma 17-70 mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

Orijinalden alıntı: Phoenix077

quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Birkaç ay önce bende 18-55 stm ve 50mm stm aldım. 55-250 yi pek aramadım ama keşke biraz daha zoom yapabilsem dediğim karelerde denk gelmedi değil.

Portre benim için olmazsa olmaz demiştim, 50mm stm aldım. Şimdi tak çıkar zor geliyor. Sensör sağlığı içinde her ortamda yapamıyorsun.

Kısacası ufak pişmanlıklarım var.

Size 18-135 in zoom aralığı iyi gelebilir ama aralık geniş olduğu için keskinliğin düşük olduğu yazılmakta ona dikkat edin.

Sigma 17-70 ise ilk günden beri aklımda olan bir objektif.

Geçen oğlanın mezuniyet geçesi vardı, 18-55 ile gitmiştim diyafram yetmedi, istediğim enstantene hızlarında çekim yapadım. Bıraktım makineyi anın tadını çıkarayım bari dedim.

Özetle diyafram mühim. Birkaç ay öncesine gitsem sigma 17-70 2.8-4 alırdım.

Piyangodan para çıkınca, yanına da 70-200 f2.8, oh hava miss 😀

Bu siteden iki objektifi karşılaştırabilirsiniz.

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=809&Camera=736&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=920&CameraComp=0&FLIComp=0&APIComp=0

70-200 için gerçekten piyangodan para çıkması lazımmış

Mesela mezuniyete 50mm ile gitseydiniz memnun kalır mıydınız? Yoksa 50mm çok dar mı gelirdi crop olduğu için? İç mekanda nasıl lens merak ediyorum

50mm 1.8diyafram olduğu için kesin memnun kalırdım. Açı dar kalmazdı çünkü mesafem sahneye uzaktı. 50mm de bile 1.8 diyafram ile isoyu pek arttırmamadan yüksek enstantene hızlarına çıkabilirdim.

Ama olay şu, ufacık bir objektifte olsa yanına almaya üşeniyor insan.

Birde şu var max keskinlik için diyagramı 2 stop falan kısmak gerekiyor. 3.5 ile başlayan objektifleri aldığında loş ortamlarda bunu pek yapamıyorsun. İsoyu arttırsan gürültü artıyor.

Bence objektif seçiminde açık diyafram mühim bir konu.

Anladım teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Phoenix077 kullanıcısına yanıt
    yukarıda size yazdığım 2. mesajımın son kısmını tekrarlıyorum ...

en ideali "iyi bir tek lens" alıp devam etmektir ...
    sigma 17-70/2.8-4 macro tüm ihtiyaçlarınızı karşılar ...
    alternatif olarak sigma 17-50/2.8 de çok iyidir ...

bence dönüp dolaşıp geleceğiniz nokta budur ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    hocam merhabalar.benim de istediğim tek bir lens olacak.ayrıyeten bir lens almak istemiyorum.
    sigma 17-70 ile 18-135 stm arasındaki en belirgin fark ne.18-135 stm sanırım uzağı daha iyi zoomluyor doğru mu.17-70 makro çekimlerde daha başarılı olsa gerek :)
  • eagle-1453 E kullanıcısına yanıt
    18-135'in biraz daha zoom farkı var ayrıca stm olduğundan daha hızlı ve sessiz netlik yapar ...
    17-70'in 2.8-4 diyafram avantajı var, kapalı ortamda en az 1 stop avantaj sağlar, ayrıca macrosu var ...
    ikisi de iyi lens olduğundan kesin bir tavsiye yapmak zor, seçim yapmadan önce imkan varsa makineye takıp iki lensin de tepkilerine bakmak iyi olur ...

@eagle-1453
    hocam cevabınıza teşekkür ederim.makine olarak peki ne önerirsiniz?
    canon 650d
    canon 7d
    canon 760d
    Olympus Omd10 Mark2
  • 24-100mm, yalıtımlı, makro özelliği, ufak+hafif, 5 eksenli IS (her lenste, lensten bağımsız olarak çünki gövdede) Olympus Omd10 Mark2 + 12-50 kit'te var. ( Can0n 18-135'in 35mm eşdeğeri ise 28.8-216mm. Yani zumu daha çok ama geniş açısı da daha az gibi düşünebilirsiniz. 18-55 kit lens ile kıyaslarsanız da 28.8-88mm. dir o da. )
    Tabi dahası var,
    - Live composite ile gece uzun pozlamada müthiş kolaylık sağlar. Star taril çekimlerinde de öyle, çok kolay yapılır.
    - Time lapse , gövdeden ayarla bas deklanşöre bitti. İster RAW'larını al kendin istediğin gibi düzenle istersen anında timelapse videonu gövde yapsın.
    - Time lapse modunun bir diğer faydalı kullanımı da, ayarlarsın 5-10-50 kare çek gibisinden makinayı, açarsın yüz tanıma modunu da. Geçersin karşısına tek veya aile-arkadaşlar o belirlediğin saniye aralıklarında belirlediğin kadar fotoğrafınızı kendisi odaklayarak fotoğraflar. Gel bizi çek diye ne yalnızken birine ihtiyacınız olur ne de grupdan biri sizi çekmek için karden çıkmak durumunda kalır.
    - Makro çekimler için "focus bracketing" gövdede. Ayarla, makina anında odağı otomatik değiştirdiği onlarca fotoğrafı çeksin. Birleştir, sadece makrosunu çektiğin objenin tümü net bir makron olsun.
    - 2.36 mp. çözünürlükte %100 kadrajı kapsayan elektronik vizör
    - LCD ve vizörden sıfır gecikmeli aynı hızda kullanabilme ( D-SLR'larda LCD'den çekimlerde yaklaşık 1 - 1.5 saniye deklanşör gecikmesi var genellikle )
    - Gövdede 5 eksenli IS özelliği sayesinde 20-40 senelik çok uygun fiyatlı filmli makina lenslerini takıp kullandığınızda dahi 5 eksenli IS'ten yararlanabilme !..
    - Yine bu 5 eksenli IS sayesinde ISO'yu çok yükseltmeden düşük enstantanelerde net fotoğraflar çekebilme ve bu sayede daha az kumlanma etkisi olan daha temiz ve net fotoğraflar elde edebilme.

ISO performansı, dinamik aralık olarak da sensörü daha iyidir diğerlerinden.
    Kaynak -http://photonstophotos.net/Charts/PDR.htm#Canon%20EOS%20700D,Canon%20EOS%2070D,Canon%20EOS%207D,Olympus%20OM-D%20E-M5%20Mark%20II,Sony%20ILCE-6000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 6 Haziran 2017; 15:42:48 >

ben olsam nikon d5300/d3300 ile canon 760d/100d modellerini mağazalarda elime alır inceler, aralarından birini tercih ederdim ...

@eagle-1453
    hocam sigma 17-70/2.8-4 macro lens canon modellerine uyumlu peki.genelde nikon modellerine uyumlu olduğu söyleniyor bu lensin.sizin bilginiz var mı bu konuda?
    Canon, Nikon, Sony, Pentax için uyumlu olanları var, sipariş verirken belirtmek gerekiyor ona göre canon uyumlusunu gönderirler ...

@eagle-1453
    hocam son sorum sigma lensinde IS titreşim önleme özelliği ve STM(sessiz otomatik odaklama) özellikleri bu lenste var mı ? teşekkürler cevaplarınız için
    evet var (Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM >> OS ve HSM) ... https://fotografium.com/urun/sigma-17-70mm-f-2-8-4-dc-macro-os-hsm-lens

@eagle-1453

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 8 Haziran 2017; 17:1:5 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.