Şimdi Ara

Canon 70d mi 760d mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir makina almayi düşünüyorum 2800 küsür bütcem var 70d alırsam ikinci el almayı dusunuyorum. 760 alırsam sıfır. Bu yüzden ikilemde kaldım 760 de tam giriş seviyesi değil deniyor, siz bu konuda ne düşünuyorsunuz. ( lens bütcem 1200). Fotoğraf üzerine diyafram, örtücü, iso gibi terimleri biliyorum. O yüzden tavsiyelerinise ihtiyacim var şimdiden tesekkurler. Makinadan beklentim biraz uzun yıllar kullanmak en az 2, 3 sene. Daha. Sonra full frame gecmeyi dusunuyorum. Şimdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 70D lerin cogunda f2.8 altında tek noktadada odak kacıma problemi vardır.Siz 18-55 yada 18-135 ile kullanacksanız zaten farkedemezsiniz.50Mm 1.8 gibi bi diyaframla calıscaksanız bozuk olmasına rast gelebilirsiniz.Vizor bakımından 70d kalitelidir.Daha aydınlık bi vizoru vardır.Bende 2. el bi 700d de işinizi gorur.Yanına 50m stm ile guzel kombin olur .ALİ kececi photography seklinde facede instagramda fotolara bakıp ulasabilirsiniz
  • hobi olarak kullanilacaksa daha kucuk govdeler daha mantikli aynasizlara göz atin.illa dslr alinacaksa nikon d7100 alip geçin maceraya gerek yok.canon 80d asagisi alinmaz,o da pahali malesef.

• Ff makineye gececekseniz, bosuna cok para baglamayin. 2.el 760d alin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için cok tesekkurler. Evet ilk başta hobi olarak dusunuyorum bu işin okulunu da okudugum icin ilerde meslek olarak yapma ihtimalim yüksek. O yüzden kendimi gelistirebildiğim kadar geliştirip ff sensorlü bir makina dusunuyorum. Video değil de fotoğrafta 760 d ile 70 d arasinda ayni lensler olunca gözle görulur bir fark olur mu sizce? Bir de 760d enstantane 4000 ken 70d de bu 8000. Bu büyük bir fark yarayiyor mu sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: memet7991

Cevaplar için cok tesekkurler. Evet ilk başta hobi olarak dusunuyorum bu işin okulunu da okudugum icin ilerde meslek olarak yapma ihtimalim yüksek. O yüzden kendimi gelistirebildiğim kadar geliştirip ff sensorlü bir makina dusunuyorum. Video değil de fotoğrafta 760 d ile 70 d arasinda ayni lensler olunca gözle görulur bir fark olur mu sizce? Bir de 760d enstantane 4000 ken 70d de bu 8000. Bu büyük bir fark yarayiyor mu sizce ?

Güneşli günlerde F1.4, F1.8, F2.0 gibi diyaframlarda fotoğraf çekmek istediğinizde 1/4000 yetersiz kalabilir ve bu kısıtlanma nedeni ile diyaframı kısarak 1/4000 ve daha yavaş hızlarda fotoğraf çekmek zorunda kalabilirsiniz. Amatör-hobi kullanımımda bu durumu hiç sorun etmedim. Belki profesyonel bir iş yapılacak ise, konu ve konum gereği o sahne ille de çok açık diyafram ile çekilmeliyse fark yaratır.

Bu konu ile ilgili birkaç bilgi de paylaşayım...https://fotoptik.wordpress.com/2016/12/27/olympus-om-d-e-m10-mark-ii-canon-750dden-iyi/

2 örnek fotoğraf paylaşayım...
    Birisi tamkare sensörlü makina ile daha iyi ışık koşullarında fotoğraflanmış iki çok benzer fotoğraf. Diğeri m43 sensörlü makina ile fotoğraflanmış.

1.https://flic.kr/p/Lr1na8

2.https://flic.kr/p/Vvy6JD

Exif bilgilerinden anlarsınız. İlk mesajınızda bildiğinizi yazmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 28 Haziran 2017; 7:16:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: memet7991

Cevaplar için cok tesekkurler. Evet ilk başta hobi olarak dusunuyorum bu işin okulunu da okudugum icin ilerde meslek olarak yapma ihtimalim yüksek. O yüzden kendimi gelistirebildiğim kadar geliştirip ff sensorlü bir makina dusunuyorum. Video değil de fotoğrafta 760 d ile 70 d arasinda ayni lensler olunca gözle görulur bir fark olur mu sizce? Bir de 760d enstantane 4000 ken 70d de bu 8000. Bu büyük bir fark yarayiyor mu sizce ?

gözle görülür fark olmaz. işlemcinin, noise reduction'daki etkisi jpeg makine çıktılarında geçerlidir. tek önemli faktör vardır, ki bu iki gövdedeki durumu bilmiyorum, buffer size'ı önemlidir. arka arkaya raw çekimlerde makinenin tıkanmaması gerekir.

1/4000 ile 1/8000 arasındaki farkı raw çekerek bir nebze düzeltebilirsin. tavsiye verecek değilim lakin, ben sırası ile compact, fuji bridge, canon apsc, canon ff, fuji aynasız kullandım. şu anda da apsc canon alacağım gibi duruyor bir tane.

compact makine yetmiyordu, bridge aldım. o da yetmedi, apsc aldım. bunaldım, biraz da heves için ff'e geçtim. heves yerini kaliteye bıraktı. envai çeşit lens denedim, kullandım. sonra ağır gelmeye başladı. fuji aldım. onda da envai çeşit lensi denedim.

makro için canon apsc almayı planlıyorum. magic lantern denilen şey hakikaten farklı bir boyut kazandırıyor. geçenlerde magic lanternli canon gövde ile stm 18-55'i deneme şansım oldu. açıkçası şaşırdım. bu kadar hızlı netleme ve envai çeşit özellik beklemiyordum. tabi beklentiler değişebilir.

madem ff düşünüyorsun, en doğru seçim olarak ikinci el 18-55'li bir set almak. sadece gövde satılmıyor, 18-55 hiç satılmıyor. bir de 50mm alırsın. tele ve geniş için acele etme. bu iki lensten sonra gövdeyi ve 18-55'i sat. 50mm kalsın. inan, o lensin özelliği ff'te çıkıyor. sonra azar azar düzersin lenslerini. daima ikinci el al, fokal kayma var mı diye kontrol et ama. beğenmediğini zarar etmeden satarsın.

sonradan hoşuna giden tarzı bulur, onun üstünden devam edersin. 16-35 alırsın belki, belki 70-200. belki de 85mm ile takılırsın.

bir de şuna dikkat et:

+ abi bana 1 kilo leblebi verir misin?
    - bence fıstık al. valla evde ben de bunu yiyorum. herkes de yemeli bence. sen neden yemiyorsun? yesene hadi. kimse yemiyor ama sen ye. fiyatta da kampanya var. bak, şu firmanın ceo'su da fıstık yiyor.

• Mesajlarınız için çok teşekkurler. İlk makinayı almak epey zor oluyor gerçekten. Çok çeşit var ve bu kadar çeşit olması tercihleri zorlaştırıyor. 760 d yeni bir makina 70d de çok eski sayılmaz. Peki ya 60d sizce hâlâ alınabilir bir makina mıdır. Sıfır fiyati 2400 lerde. Gayet uygun geldi. Aslında gövdeyi sıfır almak istiyorum, ikinci el alırken fark edilmeyecek hatalar yada shutteri dusurulmus makinalar çok varmiş. Yada aşırı video icin kullanılıp fotoğraf çekilmemiş makinalar. Body i sıfır alıp lenslerdr 2.ele yönelmek daha mantıklı geliyor. Konuyu dağitmadan 60d nasıl bir makina yank 760 d yi mi tercih edersiniz 60d mi, tecrübelerinize ihtiyacım var saygılar

• Rica ederim...
    Bu arada herkesin yediği o çerezin adı tam da Canon'dur. Dikkat edin bence de... O doğru bir uyarı olmuş yani

Elbette ki 60D'de alınabilir. Şu anda zaten sensör başarımı olarak aralarında öyle önemli derecede bir fark yok.

https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A6300-versus-Canon-EOS-70D-versus-Canon-EOS-60D___1072_895_663

Eğer Canon alacaksanız hatta 60D alınıp zaman içinde tecrübeniz de arttıkça, tarzınıza uygun lensleri de alırsınız. Artık bundan 1-2 sene sonra da mesela 80D'ye falan geçersiniz veya o zamanki duruma göre gövde tercihini daha isabetli yapabilirsiniz de. 60D ile 70D(veya 760D) arasında kayda değer fiyat farkı var ise 60D alıp o fark ile +1 lens alabiliyorsanız çok daha yararlı bir yol olur bence.

• 60d almayin. 16 megapiksel olmasi lazim. ust seriler 24 megapiksel. emin olun hic arastirmadim fotografa etkilerini. hangisi daha iyi piksel cozunurlugu verir bilemiyorum.

en azindan iyice arastirmadan almayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60d 18mp dir.boşuna 70d ye para vermeyin.70d de kronik sikintilar da var.

• teşekkürler öncelikle 760d ile çok farkı yok gibi tabi 760d nin wifi gibi özelliği dokunmatik ekranı var. Aynı fotoğraf kalitesini sağlarlar mı bilmiyorum eğer aynıysa dokunmatik ekran ve wifi için tercih edebilirim. 70d nin kronik sorunu çok ise hiç bulaşmamak en iyisi 80d çok para zaten ff olmayan bir makinaya o kadar para vermek istemiyorum. Sanırım 760d yada 60d ikisinden birini alacağım
  • Bence dx formalarda gövdeye çok büyük yatırımlar gerek yok. lens olarak kaliteli bir lens almaya çalışmanız daha yararlı olacaktır. hele ki ff ye geçeceksen yatırımlarını ona göre yapmanda fayda var
    bence alacağın lensler ff formatada uygun olmalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.