Şimdi Ara

Canon 75-300 lens kullanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nesneyi ön plana çekerek, arka flulaştırmayı çok iyi beceriyor. O hâlde f1.8 lens almaktaki esas amaç nedir?..

Bu arada ben insanlardan ziyade hayvanları ve etrafı çekmeyi daha çok seviyorum. Bu nedenle en iyi seçimin, bu kısıtlı bütçe ile bir telefoto lens almak olduğunu düşünerek, ikinci elden temiz bir tanesine sahip oldum geçenlerde. Gerçekten de iyi işler çıkarıyor, özellikle gündüzleri. Gece ve akşam karanlığı henüz çöktüğünde artık tripod istiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Senin kullandığın lensin odak uzaklığı çok fazla. Yani uzak alanlar için netlik/fluluk gibi oyunlar yapabilirsin. Peki o lensle bir kitaptaki yazının bir satırını net, diğer satırını flu yapabilir misin? Hayır..

Tamamen farklı amaçlar söz konusu. Senin kullandığın lensin 1.8'i olsa yanına yaklaşamazsın:) - Bkz.. L serisi lensler:)

Objektifte F değeri çok önemlidir.
  • OstotheK kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Bu yüksek odaklama gücünün farkını gördüğüm pek çok fotoğraf olmuştur ama söylediğim gibi benim derdim sokaklar, hayvanlar, az da olsa insanlar ki insan çekiminde de çok güzel çıkarıyor öznesini, fotoğraf ön planına...

• quote:

Orijinalden alıntı: XrebeLLiousX

Doğrudur. Bu yüksek odaklama gücünün farkını gördüğüm pek çok fotoğraf olmuştur ama söylediğim gibi benim derdim sokaklar, hayvanlar, az da olsa insanlar ki insan çekiminde de çok güzel çıkarıyor öznesini, fotoğraf ön planına...
    Ben senin fotoğraf çekerken korktuğunu düşünüyorum. Gerçekten insan çekmeyi seviyorsan onlarla iletişimde olmalısın. Öyle 75-300 gibi bir dürbün yerine 35mm kullanıp insanlarla da iletişime geçip fotoğraflar çeksen çok daha lezzetli olur. Hem insanlar fotoğraflarının çekildiğinden kısmen haberdar olurlar. Senin yaptığın yöntem ayrıca etik de sayılmaz :)
    Hocam yanlış anlaşıldım sanırım. Ben tanıdığım insanlar dışında kalanları çekmiyorum.

Benim ilgi alanlarım hayvanlar, sokaklar, yapılar ve manzaralar. Aslında bunun için özellikle telefoto aldım diyebilirim. Bu arada fotoğraflarıma göz atmak istersen özelden instagram hesabımı yollayabilirim. Lens gerçekten de güzel işler çıkarıyor.

• quote:

Hocam yanlış anlaşıldım sanırım. Ben tanıdığım insanlar dışında kalanları çekmiyorum.

Benim ilgi alanlarım hayvanlar, sokaklar, yapılar ve manzaralar. Aslında bunun için özellikle telefoto aldım diyebilirim. Bu arada fotoğraflarıma göz atmak istersen özelden instagram hesabımı yollayabilirim. Lens gerçekten de güzel işler çıkarıyor.
    O lensi sevdiysen 75-300 yerine 70-300 denemelisin.
    Onu da denedim. Elim titrek değildir. IS'nin gözle görülür farkını göremedim. Maddi olarak da avantaj sağlayan 75-300'ü aldım.

Canon 75-300 lens kullanıyorum

İmzasız resimlerimden ancak bunu bulabildim. Bu lens bana harika duygular yaşatıyor. Tabii ki daha iyileri var ama ayak yorgana göre uzandığında bunda karar kıldım.

• quote:

Onu da denedim. Elim titrek değildir. IS'nin gözle görülür farkını göremedim. Maddi olarak da avantaj sağlayan 75-300'ü aldım.

İmzasız resimlerimden ancak bunu bulabildim. Bu lens bana harika duygular yaşatıyor. Tabii ki daha iyileri var ama ayak yorgana göre uzandığında bunda karar kıldım.
    O zaman kolay gelsin

• XrebeLLiousX kullanıcısına yanıt
    Merhaba... Öncelikle ekipmanınızı keyifli günlerde kullanın, fotoğraf güzel bir hobi... Cümlenizin içinde geçen dört ayrı kategori için telefoto lens aldığınızı söylemişsiniz ancak telefoto lens bunların dördünü birden karşılayan bir genel kullanım lensi değil ki... Manzara çekilir ancak dar açılı ve birbiri üzerine binmiş - istiflenmiş- dağ sıraları gibi güzel görüntüler çekilebilir... Perspektifi belirgin geniş açı manzaraları için ise mutlaka geniş açılı prime veya zoom lens kullanmak daha farklı bir tat verir... 1,8 diyaframa sadece arkayı daha iyi uçurur diye bakmamak lazım... Bu diyafram daha fazla ışık, daha hızlı enstantane değeri demek aynı zamanda... Uzak mesafeli portreler için 50mm 70mm ve daha yukarısı tavsiye edildiği için 75-300 lensiniz de bu işi pekala görür ancak eğer imkanınız olur da ileride 70-200mm 2,8 bir lense geçerseniz çok daha tatminkar sonuçlar alabileceğinizi düşünüyorum (bende Tamron 70-200mm G2 var)... Bu tür bir lens uzak mesafeli portre, köy hayatı, doğa vb. insan ve hayvan unsurunu da barındıran fotoğraflarda başarılı olacaktır... Konuyu dağıtmış olabilirim, genel olarak görüşlerimi paylaşmak istedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raymondturkey -- 9 Mart 2019; 22:7:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar, açıklamak gerekirse şöyle, sizin lensiniz gün ışığı altında harika kareler çıkarıyordur, ancak ışık biraz gittiğinde hem telephoto olduğundan yüksek shutter'da kullanmanız gerekecek, hem de diyafram değeri prime lenslere göre yüksek olduğundan (daha az ışık aldığından) ışıklar biraz gittiğinde iso'ya abanmak zorunda kalacaksınız ve fotoğraf kaliteniz düşecektir. Yani ışık azaldığında çok çok daha iyiler.
    Ayrıca fotoğrafta yakınlaştığınızda nesneyi aynı boyutta çekiyor olabilirsiniz ancak porte çekimde, arkaplanı mesela 300mm bir lenste neredeyse göremeyiz. Ama 50mm lenste hem kişinin nerede olduğunu, ne yaptığını rahatlıkla görebiliriz. Ayrıca bokeh denen naneler normal mm'lerdeki prime lenslerde pek bir güzel oluyorlar açık diyafram eşliğinde.
    Örnek vermek gerekirse;Canon 75-300 lens kullanıyorum Burada arkaplanın mm değerleriyle nasıl değiştiği görülebiliyor.
    Canon 75-300 lens kullanıyorum burada sanırım 50mm 1.4 lens ile bokehlerin tatlılığını görebilirsiniz.
    Canon 75-300 lens kullanıyorum bu ise 300mm lens ile çekilmiş bir portre, arkaplandan ayrışıyor nesne dediğiniz gibi ancak, kişisel değerlendirmem tabiki ama, arkaplanda lezzetli şeyler pek kalmıyor.

Dediğiniz gibi sizin işinizi fazlasıyla görüyordur bahsettiğiniz lens, ancak diğerleri de boşa değiller

• Deli Hamsi kullanıcısına yanıt
    Detaylı cevabınız için teşekkürler.

En sondaki fotoğrafta, yani 300 mm.'ye gelindiğinde lens makro çekime dönüyor. Zaten ciddi bir ayrıştırma olacak... Fakat bir evvelki fotoğrafta milimetre hesabı ile fotoğrafta ne kadar öne çıkarma olabileceğini gösterdiğiniz yerde, 75-300 her mm'de aynısını yapabiliyor.

• Ben diğer lensler gereksiz demiyorum. Her lensin kendine göre avantajları ve tabii tam aksi şekilde dezavantajları bulunmak zorundadır.

Yalnızca bu lensin avantajlarından söz etmeye çalıştım. Diğerleri boşuna yapılmış demedim.

• Yanlış bir karşılaştırma olmuş bence, Tamamen beklenti meselesi portre veya yakın çekim ile ilgilenen biri 50mm veya 85mm F1.8 vb, sabit odaklı lensler ile çok daha iyi sonuçlar alacaktır, Ayrı olarak düşük ışık koşullarında çok daha iyi olacaktır, Tabi sen kendi kullanımına göre yazmışsın ama herkes bu şekilde çekimler yapmıyor herkesin çekim tarzı farklı.
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Sizin kafalar kıyak mı Allah aşkına?

Ben size böyle böyle avantajları olduğunu, diğerlerinin yaptığını kısmen de olsa özellikle de gündüzleri rahatca yapabildiğini söylemeye çalışıyorum. Akşam çöktüğünde tripoda ihtiyaç duyduğunu yukarıda belirtmiş olduğumu hatırlıyorum ayrıca.

1.8 Lens de kullandım evvela. Telefotonun yine de daha fazla avantaj sağladığı kanaatindeyim yalnızca. Bu kadar.

İşte bende diyorum'ki herkes senin gibi uzaktaki bir objeyi veya hayvanı çekmek istemiyor sadece portre veya yakın çekim ile ilgilenen biri neden 75-300 veya benzeri bir lens alsın? Prime lens ile alacağı kalite daha fazla, Keskinlik, Daha fazla ışık vs, Yani sendeki lense kötü diyen filan yok diyorumki sen kendi sevdiğin çekim tarzına göre bir yorumda bulunmuşsun buda herkese hitap etmiyor yanlış yazmamın nedeni budur
  • 75-300 lens hangi marka model ?

bende arıyorum bu tarz bi lens emin olamadim.
  • McCarty kullanıcısına yanıt
    Canon 75-300 III hocam. Tam olarak ismi bu.

Hangi govde ile kullaniyorsunuz ?
    Bende zoom lens alacagim stabilizer ozelliginden dolayi 55-250 düşünüyorum ama IS eksikligi cok hissedilmiyorsa 75-300 bakayim 2 kati fark var neredeyse. Kac mm ye kadar elde rahat cekim yapabiliyorsunuz ?

• sulocanxxx kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bunun her mm'sinde çekim yapabiliyorum. Elim pek titrek değildir diyorum ama bunun üzerine iyi bir duruş ve nefesi tutmak eklenince takım hâlini alıyor. Böylelikle problem yaşamıyorum ama bazenleri işi savsaklayıp, deklanşöre gelişigüzel bastığımda kaymış fotoğraflar almam içten bile olmuyor.

Kısacası ben tavsiye ederim. İstanbulda Ümraniye'deyim, istersen bir gün gelip benim makineyi kullanabilirsin. Kafanda soru işareti kalmaz...

Sonuçta ben IS'den zarar gelmez deyip onu almayı isterdim ama gel gelelim fiyat farkı bunun önüne geçti.

Denemeyi cok isterdim ama cok uzagim hocam.
    Benim eller titrek sanırım IS olan bir model almam daha iyi olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.