Şimdi Ara

Canon 80D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Canon 700D makinem var. Amatörüm, model yükseltmek istiyorum çünkü artık kursa vs gidip kendimi geliştirmeyi istiyorum hemde kısa film çalışmalarım olacak. Aklımdaki model Canon 80D. Önerir misiniz, nasıldır? Bütçe max 5000 tl tavsiyelerinizi bekliyorum. Not: Döner ekranlı ve wifi-gps özellikleri de olursa tadından yenmez :) Diğerleri önemli değil ama döner ekran önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cornucopia. -- 13 Eylül 2017; 10:38:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba benim size tavsiyen İkinciel Sigma 17-50 gibi bir lens almanız olur. Veya EF-S 35mm F2.8 macro gibi eğlenceli değişik bir lens.

İlla yeni gövde almak isterseniz de a6300 tavsiye ederim.

700D den 80D ye geçiş aradaki fiyat farkına değmez bence. Hiç birşey almayıp 700D ile öğrenip öyle karar verin en azından.

(ikinci el sağlam lensi piyasa fiyatına bulursanız düşünmeden alabilirsiniz. Lensten zarar etmezsiniz.)

• multimatom kullanıcısına yanıt
    700D ile öğrendim zaten hocam 2 yıldır kullanıyorum hemen hemen ama amatörüm. İleri fotoğrafçılık kursları falan var, iyice gelişmek için gideceğim hiç bilmediğimden değil

Lens vs sıkıntı değil, lens hariç bütçem 5000 Tl. Alacağım makineyi 4-5 yıl kullanmak istiyorum en az. Öğrencilik dönemimde bir çok kısa film vs de çekeceğim için bu bütçeyle alabildiğim en iyi makineyi almak istiyorum :)

A6300 inceleyeceğim ama aynasızlar elime küçük geliyor biraz 80D yi 3.800e bulmuştum indirimli sıfır makine, aklımı çeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cornucopia. -- 14 Eylül 2017; 11:24:42 >

• Cornucopia. kullanıcısına yanıt
    Panasonic GH4 e ve Olympus OMD MarkII gibi makinalara bir bakın derim o zaman.
    Video için 80D den çok daha iyilerdir.
    Bütçeniz çok geniş ise 24mm F1.4 gibi lensler tavsiye ederim bir de.
    Kit lensli 80D kullanmaktansa 700D + 24mm F1.4 tercih ederim ben.
  • Ben de mimarlık öğrencisiyim ve 80d ile d7200 arasında kaldım. Video için 80d , fotoğrafçılık için d7200 öneriliyor. Daha cok fotografla isim var ama gene arada kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Syntas

Ben de mimarlık öğrencisiyim ve 80d ile d7200 arasında kaldım. Video için 80d , fotoğrafçılık için d7200 öneriliyor. Daha cok fotografla isim var ama gene arada kaldım.

Mimarlık denince herhalde iç mekan çekimleri de olur epeyce. Yani loş ortamlarda, ışık az ve iso yükseltikerek çekilecek fotoğraflar...

Bu durumda Canon 80D'yi önermem !.. Neden önermediğimi de kendi gözleriniz ile görmeniz için size de göstereyim.

Önce bir görsel ama buradaki Canon 800D !!! Öyle kimseyi kandırmaca yok yani
    Canon 80D

Şimdi de kendi gözleriniz ile Canon 80D'nin ve Nikon D7200'ün böyle bir durumda size ne vereceğini görün...https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr144_0=canon_eos800d&attr144_1=nikon_d7200&attr144_2=canon_eos80d&attr144_3=nikon_d5600&attr146_0=100_5&attr146_1=100_5&attr146_2=100_5&attr146_3=100_5&normalization=full&widget=510&x=0.14795047&y=0.5086627

Bu olayı özellikle düşük ışıklı ortamlarda çekim yaptıktan sonra loş-karanlık kalan bölgelerdeki detayların da görünür olmasını istediğinizde RAW işleme sırasında gölgeleri açtığınızda falan çok bariz görürsünüz. Canon 80D'nin Nikon D5600'e bile oranla bu bakımdan zayıf olduğu ortada. Hele hele ki bir tripod, mini tripod vs. ile düşük ISO'da fotoğraf çekecek olursanız Nikon D5600, D7200 falan sensörleri dinamik aralık olarak da daha iyidir. Benim gördüğüm bu yönde, siz de görün istedim. Ayrıca buradaki kutulardan birisinde Nikon D5500'ü de koyun bakın. O bile çok daha iyidir. Duran şeyi fotolarken öyle AF motoru vs. gibi derdiniz de olmaz. Hani eğer size "AF motoru" meselesi diye Nikon D7200 dediler ise... Hiiiç problem olmaz. Alırsınız bir tane de Samyang 8mm. lens iç-dış mekan mimmari çekimleri çatır çatır yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 18 Eylül 2017; 18:13:26 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam bana ne önerirsin? Kısa film - video çekimi bol olacak. Fotoğrafta çekeceğim tabii ki
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Peki hocam bazı insanlar da ff ile kafamı karıstırdı. Canon 6d al dediler , mimarlık icin full frame, yapı cekimi falan yaparken avantaj sağlar dediler. Sizce full frame makine almaya değer mi o bütçeler icin , yoksa bu croplu makinelerde işi öğrendikten sonra mı geçmek daha mantıklı olur? Bir diğer sorum da normalde bütçem 5k . Bu fiyata en uygun ne alınır makine ve lens olarak , bütce arttırmaya değer mi?

• Ben size kendi çektiğim bazı iç mekan fotoğraflarımı da göstereyim. Çünki hani "Bu adam birşeyler diyor ama neye dayanarak, ne yaşadı, nelerin sıkıntısını fark etti de ona göre diyor acaba ?" gibi bir soru doğal olarak aklınıza gelmeli, buna da cevap vermiş olalım da öyle devam edelim...

1. Bu ve bir çok fotoğrafta kullandığım lens 14-42mm. olup kullandığım makinanın özelliğinden dolayı 2x çarpanlı olup 14x2 =28mm - 42x2 = 84mm. (35mm. eşdeğerinde bir kit lenstir. Mesela Canon'larda da bu çarpan 1.6'dır (APS-C sensörlü) onun da 18-55 kit lensini 18x1.6 - 55x1.6 ne ise işte öyle eşitleriz ki hani mesela benim bu fotoları çektiğim lens ile vatandaş Canon 18-55 ile görüş açısı olarak çekebilir mi ? sorumuza cevabımızı kendimiz verebilelim. 18x1.6 = 28.8mm. Eh çekilir bence 0.8mm. dar olması öyle çok bir görüş açısı farkı yaratmaz. Nikon'da çarpan 1.5'tir 18x1.5=27mm.

Canon 80D
    Berlin Cathedral - #m43turkiye by Ciddi iyi1i, on Flickr

2. Kemer mi diyim, tepede gölgede kalan kesime dikkat edin. Normalde orası daha karanlık. İşte makinanızın sensörü daha iyi, RAW dosyası da daha iyi ise orayı açtığınızda bu kadar bozulma olmayacaktır. Veya işte daha iyi olan böyle bölgelerde daha çok veri yakalayıp bu verileri RAW işlerken kurtarmanız konusunda daha başarılı olacaktır.
    Canon 80D
    P8128715-2014rawdan by Ciddi iyi1i, on Flickr

3.
    Canon 80D
    Gdansk - Buildings - - #m43turkiye by Ciddi iyi1i, on Flickr

4. Hava koşulları iyi olunca pek sorun yok.
    Canon 80D
    Church - B&amp;W by Ciddi iyi1i, on Flickr

• Bir de şunu da söyleyeyim... Galiba 10-11 ayı buldu şu anda, bu kadarlık bir süreçte stok fotoğraf sitelerinde çektiğim şu gördüğünüz fotoğrafları satışa koydum-koyuyorum.
    - Makro
    - Yemek
    - Tatil
    - Hayvan
    - Mimari
    - Manzara
    - Soyut
    - Teknoloji ve Enerji

Gibi başlıklar altında topladığım fotoğraflarım içinde en çok satılanlar "mimari" ve "Soyut" fotoğraflarım. Şimdi bu fotoğrafları ürettiğim ekipmanım ise şöyle,
    Olympus PEN E-PL1 (satın alma tarihim 2010), E-PL3 (bunlar eski tabi 12mp. m43 sensörlü ki bilmeyen var ise APS-C sensörden ufaktır ve 14-42 kit lens ile kullandım. Sonra işte zamanla güncelleme Olympus PEN E-PL6 modeli yine aynasız, m43 sensörlü ve bu model de dahil öncekiler gibi vizörü olmayan LCD ekrandan fotoğraf çektiğim makinalardı. En son şu anda Olympus OM-D E-M10 modelini kullanıyorum, sensör aynı PL6 ile bunda vizör var. 2014'te PL6'mı aldığımda 14-42'den hariç ilk prime lensimi almıştım. 4 sene yani 3 makinayı da sadece 14-42 kit lens ile kullandım. A unutmadan PL3'ün son günlerinde şu eski filmli makinalar için üretilmiş eski lenslerden 2 tane almış-bunları ucuz adaptör ile el ile netleme yaparak kullanıyordum bir de. Tabi bunlar geniş açı falan değillerdi.

• Şimdilerde kendim için "Daha iyi fotoğraflar çekebilmek için ne alırdın ?" diye soruyorum. Çünki hep yeni modeller çıkıyor. Bunlar bana (bize) gerçekten de önemli avantajlar sağlıyorlar mı ? Eğer sağlıyor ise, daha iyi fotoğraf demek sonuçta tee 7 sene önce çektiğim kit lensli m43'lü, 12mp'lik fotoğraf 2016/2017'de halen satılabiliyor ise bile öyle ise daha iyisini almayı düşünebilirim !

Ben böyle bakıyorum...

Sonra bir de kendimi "Ben nasıl fotoğraflar çekiyorum ?" diye şöyle fotoğraf çekerken gözümün önünden film şeridi gibi geçiriyorum
    1. Tripod ile hiç sokağa adım atmadım ! Ha ama Manffotto PIXI mini-cep tripodum var.
    2. Minimum ekipman, ufak çanta, hafiflik önemli benim için.
    3. Deli zumlarla falan hiç işim olmadığını 7 yılda çok iyi gördüm.

Bu bana göre işte şimdi mesela sensörü daha iyi, RAW dosyası da daha iyi diye gidip Nikon D7200'ü, D5600'ü falan alamıyorum !.. Neden ? Çünki elimdekinde 3 eksenli IS var, ufak, hafif. Şimdi bir de düşünüyorum bazı gövdeler var ki onlarda 5 eksenli IS var (Olympus OM-D E-M10 Mark II, Mark III, OM-D E-M5 Mark II, Sony a6500 ve Sony'nin FF'lerinden bazıları, Pentax K1, Panasonic'in de 1-2 modelinde var sanırım).

Ben elimdeki 3 eksenli IS'i olan OM-D E-M10 ile elde tutarak 1/4'lerde falan net fotoğraf çekebiliyorum. Haydi o kadar zorlama-abartma olmasın da 1/8, 1/10'larda rahat. E düşünüyorum şimdi aldık bir Nikon D7200, epey iri ama epey bu bendekiyle kıyaslanınca. Ayrıca epey de ağırlığı var. Hele bir de + lens eklenince... Belki 8-10 kere mağazalarda farklı zamanlarda baktım, elime aldım-kullandım-fotoğarlar çektim. Tamam alırnır-kullanırım diyemedim. E 5 eksenli IS yok. Öyle ya, şimdi OM-D E-M10'da 3 eksenli is var amma yeni makina alacakken 5 eksenli olmayan bir gövdeyi mi yoksa 5 eksenli IS olan M10 Mark II'yi mi diye düşünürüm. Şunu bile hesap ettim. Tamam bu Nikon D7200'ün RAW'ı iyi de, ben de bununla net çekebilmek için iso 1600'de çekeceğim ! Bu durumda da Nikon'un foto daha kumlu olacak. Aynı sahneyi 5 eksenli IS'i olan M10 mark II ile çeksem ISO 400- ISO 640 ile çekebileceğim ve daha temiz kumsuz(noise) bir fotoğraf olacak. Tabi bütün bu hikaye benim yukarıdaki kullanım tarzıma göre. Yoksa mesela tripodu kurduk koyduk zaten iso 100'de çektik her 2 makina ile de e o zaman da işte öyle bariz fark yok benim gördüğüm.

• Çok uzun oldu... Geleyim nihayetine.
    RAW işleyip de ben fotoğraflardaki detayları kullanmayı düşünüyorum, bunu yapacağım falan diyorsanız. D7200'ü 1'inci sırada öneririm. Yok ben her çektiğim fotoğrafı da RAW'ını işleyip de bir de o kadar uğraşamam bana elime aldığımda en hafif+ufak ve de yetenekli bir alet lazım derseniz Olympus OM-D E-M10 Mark II veya bütçeniz daha iyisi için artabiliyor ise OM-D E-M5 Mark II, daha da üstü var mı der iseni OM-D E-M1 Mark II !.. Panasonic de önerilir amma Panasonic Türkiye diye bir şey var mı-yok mu benim de haberim yok. Hem de yurtdışına oranla TR fiyatları çok farklı pahalı. Olympus'lar bu bakımdan ABD fiyatına AB'den ucuz Türkiye'de.

Full Frame - Tam kare sensörlü bir makinayı herhalde ben ömrümde almam. 1 tek ihtimal var işte Sony'nin A7'leri falan epey hafif ve ufak da D-SLR FF'lere oranla.
    Canon 6D'nin zamanında dinamik aralık konusunda pek başarılı olmadığı konuşuluyordu. Şu yukarıda verdiğim bir linkte karşılaştırıyordunuz ya ? Bakın,
    https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr144_0=canon_eos800d&attr144_1=nikon_d7200&attr144_2=canon_eos6d&attr144_3=nikon_d5600&attr146_0=100_5&attr146_1=100_5&attr146_2=100_4&attr146_3=100_4&normalization=full&widget=510&x=0.14795047&y=0.5086627

Canon 6D'yi koyunca ne oluyor ?
    Bu arada buradaki ufak kutuların altında RAW yazısına tıklayıp bu fotoların ham hallerini indirip kendiniz de işleyip sonuçlarını kendiniz kıyaslayabilirsiniz de hani. Zamanında merak ettiğim için birkaç kere yaptım. Ben bana göre, yaşadıklarımdan, çektiğim fotoğraflardan vs. yola çıkarak kendim için ne düşünüyorsam size 10 katı şeklinde bir bakış açısı ile böyle yanıt vermeye çalıştım. Yani "bana göre" size göre de aynen olmayabilir gayet doğaldır.

Video konusunda bir şey diyecek tecrübem yok. Video alanında ciddi inceleme ve araştırmam olmadı. Fakat şöyle bir kıyaslama var.

Canon 80D

Buna göre video öncelik ise Canon 80D baya bir fark ile önde görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 18 Eylül 2017; 23:19:4 >

• Bazı fotolar bozuk çıkıyor bu DH'de... Birkaç foto daha paylaşayım.

Elde çekim 1/5 perde hızı ile

Canon 80D
    Handheld fontain photos by Ciddi iyi1i, on Flickr
    -
    Tesadüfen olmadığına dair aynı saniyelerde 1/8 ile
    Canon 80D
    Handheld fontain photos by Ciddi iyi1i, on Flickr
    -
    1/5 perde hızı ile yine elde çekim. Bu fotoğrafı çektiğimde hava -15 C idi.
    Canon 80D
    Smoky night - #m43turkiye by Ciddi iyi1i, on Flickr

• Ayyıldız şafak vakti 80D

Canon 80D

• Açıkçası bende d5200 kullanıyorum. lenslerim 35mm f/1,8 40mm f/2,8 makro sigma 17-50 f/2,8 nikon 55x200 f/3,5-5,6 hepsini 2 el aldım makine hariç
    jiddi arkadaşla bu konu bolca konuştuk tartıştık d7200 ü bence çok arzuluyordum ama yukarıda dediklerine şiddetle katılıyorum benim makine küçük bir body sayılır dsrl için sigma 17-50 ağır olsada standar boyuttan az olsada geçen bozdoğana gittiğimde oranın özel pidesi tahinliği çekip stok a atayım dedim 10 tane falan elde kapalı ortam iso yu 400 ü geçirmedne çektim 1/60 da kural ya altın inmedim sonuçmu 1 tane net fotoğraf yok alan derinliğini artıramadım da f/2,8 de işkence resmen
    kesinlikle ilerde alacağım makine sony-olmpus 2 sinde biri olacaktır. dsrl elde çekim resmen işkence sony su a6500 vizörünü biraz daha düzeltse ne güzel olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.