Şimdi Ara

Canon Digital IXUS 130 tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canon Digital IXUS 130 almayı düşünüyorum beni en çok etkileyen yönü hdmi bağlantısı ve ince-kibar olması tabii internetten 500 tl civarında fiyata alınabiliyor. Şimdi daha iyi bilgisi olanların fikirlerini almak istiyorum. Bu fiyat civarında başka marka yada başka Canon digital fotoğraf makinası tavsiyeniz varmı? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Sadece bas çek tipi kullanacaksanız gayet yeterli bir modeldir. Lens keskinliği diğer ixus serilerindeki gibi oldukça iyi, fakat sensörün fazla piksel
    yoğunluğu yüzünden fotoğraf kalitesinden biraz kaybediyor. Şu an için chdk desteği yok. (Manuel ayarlar için)
    Eğer uzun pozlamalı fotoğrafçılık yada daha fazla opsiyon istiyorsanız manuel ayara izin veren modellere yönelmelisiniz.

Canon'un ixus(ultra kompakt) serisinden düşünüyorsanız, size önerim Ixus 980 IS olur. Bu modelde sensör 1/1.7" boyutlarındadır ve fotoğraf kalitesi daha iyi durumdadır. Ayrıca chdk ile manuel ayar kullanma imkanınız da mevcuttur.(Av / Tv modları + RAW)
    Ixus'larda yüksek model numaraları (700/800/900 gibi) en üst serilerini ifade eder.(üretim yılına göre artar) 40-90-130 gibi modeller daha düşük seviyede kalmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 22 Ekim 2010; 0:59:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Sadece bas çek tipi kullanacaksanız gayet yeterli bir modeldir. Lens keskinliği diğer ixus serilerindeki gibi oldukça iyi, fakat sensörün fazla piksel
    yoğunluğu yüzünden fotoğraf kalitesinden biraz kaybediyor. Şu an için chdk desteği yok. (Manuel ayarlar için)
    Eğer uzun pozlamalı fotoğrafçılık yada daha fazla opsiyon istiyorsanız manuel ayara izin veren modellere yönelmelisiniz.

Canon'un ixus(ultra kompakt) serisinden düşünüyorsanız, size önerim Ixus 980 IS olur. Bu modelde sensör 1/1.7" boyutlarındadır ve fotoğraf kalitesi daha iyi durumdadır. Ayrıca chdk ile manuel ayar kullanma imkanınız da mevcuttur.(Av / Tv modları + RAW)
    Ixus'larda yüksek model numaraları (700/800/900 gibi) en üst serilerini ifade eder.(üretim yılına göre artar) 40-90-130 gibi modeller daha düşük seviyede kalmaktadır.

ixus 980 güzel bir cihaz... ama bulmak zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 22 Ekim 2010; 5:24:52 >

• Bende ixus 130 alıp almama durumundayım. Cep telefonum Omnia II 'nin fotoğraf kalitesinin vasat olması sebebiyle taşıması kolay bişey arıyordum bu model çok uygun fakat aklımı çelen diğer modellerde var. Örneğin Panasonic lumix LZ10. Tabiki arasında 200 tl oynuyor ama almışken hep biraz daha iyisi olsun düşüncesi sonuçta hiç bişey almamaya itebiliyor adamı. :)
  • Umutcan tşk ederim ancak Ixus 980 IS modeli benim bütçeyi aşar, anladığım kadarıyla IXUS 130 eski model IXUS 110 IS modeli için ne dersin acaba? gerçi bunun da fiyatı beni zorluyor ama fikrinizi bekliyorum
  • kutusundan hdmi kablo çıkıyosa alınır
  • dün mediamarkt da ixus 100, 105, 110, ... 200 biçoğuna baktım, en güzeli 130 gibi geldi.
    sanırım makinayı alacağım, bu makinanın piyasadaki kompakt makinalardan önemli eksiği var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darXide

dün mediamarkt da ixus 100, 105, 110, ... 200 biçoğuna baktım, en güzeli 130 gibi geldi.
    sanırım makinayı alacağım, bu makinanın piyasadaki kompakt makinalardan önemli eksiği var mı acaba?

Ben de beğenmiştim bu modeli gerçekten çok ufak.Diyafram öncelikli veya enstantane öncelikli mod ayarı yok. Fiyatına göre iyi bir makina. Bizamerikadayız.com da 317tl şu an.
  • 1/2.3 " (6.16 x 4.62 mm, 0.28 cm²)
    14.1 million effective pixels
    50 MP/cm² pixel density

Uzak durulması gereken bir model. Pixel yogunluguna dikkat ...

Ornek croplar:

Canon Digital IXUS 130 tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 8 Kasım 2010; 12:07:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.