Şimdi Ara

CAPOEİRA SEVENLER VE CAPOEİRİSTALAR BURAYA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
53.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: curtis jackson

quote:

Orjinalden alıntı: recireci

quote:

arkadaşlar capoeiranın tarihiniwww.caporehber.com da bulabilirsiniz(ste benm diil sadece yararlanın die yazdm)isterseniz ben tarihi kısaca ozetliim siz detayı ordan alın..eskiden brezilyadaki afrika kokenli koleler kendilerini efendilerine karşı savunmak için bi dovuş geliştiriolar ..bu tabi müzik eşliinde yapıldıı ve dansa benzedii için kimse annamıo..ve bolece gelişmeye başlıo..capoeira brezilyada resmi dans seçildiinde bu dansı en ii yapan kişi(adını şuan hatırlayamıorm) bi festivalde ülkenin en ii dovuşçülerine kafa tutuo capoeirayı tanıtmak için..fakat ülkenin en ii dovuşçüsü bile onun karşısında sadece bi buçuk dakka gibi kısa bi süre dayanabilio..sora 2.80:D

hernese capoeira günümüzde artık dovuş diil dans olarak yapılıo ve hiçbirişekilde kavgayı desteklemio..!müzik eşliinde yapılmasıda onu dier tüm sanatlardan ayırıo..çok eelenceli ve güzel bi spor keşke bu dansa gonul weren daha çok insan olsada ortalıkta capoeira yapttıımısda millet ahaha maymunlara bak ordan oraya atlıo demese

bi arkadaş uygun fiyata bulamadım demiş..üsküdar da üsküdar spor salonu bu dansın eğitimini ayda sadece 35 milyon gibi komik bi rakama werio..üstelik haftada 3 gün ..yerini orenmek isteyenler bana mesaj atabilir;)

arkadaşım tamam capoeirayı seviyosun ve yapıyosun buna bişey demiyorum öncelikle öğrenmen gereken şeyler var

1. her capoeira yapana capoerista denmez bunu asla unutma

2.bu dansı en ii yapan kişi(adını şuan hatırlayamıorm) diye yazmışsın o kişi MESTRE BİMBA capoeiranın babası diye bilinir capoeira yapıp mestre bimbayı unutuyosan,tanımıyosan yazık...

3. festivalde değil 1931 yılında Praça de Sô'deki Odeon Parkı'nın açılışındameydan okuyo ve karşısına başka dövüş sporlarından 3 kişi çıkıyo ve karşısında en fazla durabilen 1.40 saniye durabiliyo sadece

4.resmi dans fln seçilmedi brezilyada yasaktı capoeira yapmak. Gerûlio Vergas'ın 1930 yılında Capoeira'yı yasal hale getirdi.1930'lu yıllarda, Gerûilo Vergas yönetime geçmişti ve halktan politikası için destek arıyordu. Bunun bir etkisi olarak, polislerin ve güvenlik kuvvetlerinin kontrolü altında, kapalı alanlarda Capoeira'nın çalışılmasına izin verildi

5.günümüzde capoeira sadece dans olarak yapılıyo diye bişey yok capoeira da dövüş var dans var müzik var akrobasi var capoeira bunlarnı hepsini kendi içinde hala barındırıyo ve hiç bir şekilde yıpranma olmadan günümüzde öğretilmeye devam ediyo

niyetim seni yermek fln değil sadece brz daha saygı bilmeyenlere bilgi verirken yanlış bilgi vermemen

altına bide alıntı yaptıın yeri yazsaydında herşey kılıfında olsaydı

bakıyorum çok zekisin alıntı yaptığım fln yok eğer sen bunları bilmiyosan bu senin ayıbın ben bu bilgileri ezbere biliyorum çünkü capoeiraya gerektiğinden fazla değer veriyorum sadece sen beni anlamamışsın...

madem alıntı yaptığımı düşünüyosun bu sorumu bil o zmn ki bu sorunun cvp ını hiç bir forumda yada sitede bulamazsın sadece capoeira ile çok fazla alakalı olanlar bilir

bilebileceğini zannetmiyorum ama neyse..

soru:MESTRE PASTİNHA yı diğer MESTRE lerden ayıran farkı nedir?

• işte görüyosunuz arkadaşlar en kolaylarından bi kaç soru sordum hiç cvp alamaddım ve direkt kaçtı... ben size bu yüzden diyorum önce gezip görüp ona göre eğitim alacağınız yeri seçin diye bu arkadaşımız başlamış bi, yerde ama ne başlama capoeira hakkında hiç bişey bilmiyo ama o bildiğini zannediyo körü körüne çalışıyo ama ne öğren diğini bilmede ne yaptığını bilmeden nelere saygı duyduğunu bilmeden yapıyo işte bu yanlış ben yine diyorum ne kendimi ne grubumu övmek gibi bi niyetim yok sadece yeni başlıayacak arkadaşları doğru yerlere yönlendirmek doğru yerlere yönlenip doğru bi eğitim alsınlarki capoeira dan öle hemen vazgeçmesinler ztn doğru bi eğitim alan kişi kolay kolay vazgeçemez bişeyler öğrenmeye başlayınca o kdr zevkli oluyo ki o zevki dünyanın başka hiç bir zevki ile kıyaslamam inanın capoeiranın müziğini yapmak ayrı bi zevk akrobasisini yapmak daha başka bi zevk veya dövüşünü öğrenmek başka bi zevk capoeira dansıda öğreniyosunuz sambayı ve maculele onların zevki ise bambaşka yani capoeira herşeyiyle muhteşem bi spor amacım capoeirayı insanlara daha çok sevdirmek daha çok yaymak tek niyetim bu

o arkadaşa tek söyleyeceğim bundan sonra capoeiraya daha fazla saygı duymasını öneririm ve daha fazla önem verip sevmesini

o arkadaş sorsun eğitmenine DRAGAO kimdiye eğitmeni iyi tanır DRAGAO yu ben DRAGAO nun öğrencisiyim

DRAGAO bize her yönüyle öğretiyo işte capoeirayı

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar capoeiranın tarihiniwww.caporehber.com da bulabilirsiniz(ste benm diil sadece yararlanın die yazdm)isterseniz ben tarihi kısaca ozetliim siz detayı ordan alın..eskiden brezilyadaki afrika kokenli koleler kendilerini efendilerine karşı savunmak için bi dovuş geliştiriolar ..bu tabi müzik eşliinde yapıldıı ve dansa benzedii için kimse annamıo..ve bolece gelişmeye başlıo..capoeira brezilyada resmi dans seçildiinde bu dansı en ii yapan kişi(adını şuan hatırlayamıorm) bi festivalde ülkenin en ii dovuşçülerine kafa tutuo capoeirayı tanıtmak için..fakat ülkenin en ii dovuşçüsü bile onun karşısında sadece bi buçuk dakka gibi kısa bi süre dayanabilio..sora 2.80:D

hernese capoeira günümüzde artık dovuş diil dans olarak yapılıo ve hiçbirişekilde kavgayı desteklemio..!müzik eşliinde yapılmasıda onu dier tüm sanatlardan ayırıo..çok eelenceli ve güzel bi spor keşke bu dansa gonul weren daha çok insan olsada ortalıkta capoeira yapttıımısda millet ahaha maymunlara bak ordan oraya atlıo demese

bi arkadaş uygun fiyata bulamadım demiş..üsküdar da üsküdar spor salonu bu dansın eğitimini ayda sadece 35 milyon gibi komik bi rakama werio..üstelik haftada 3 gün ..yerini orenmek isteyenler bana mesaj atabilir;)

arkadaşım tamam capoeirayı seviyosun ve yapıyosun buna bişey demiyorum öncelikle öğrenmen gereken şeyler var

1. her capoeira yapana capoerista denmez bunu asla unutma

2.bu dansı en ii yapan kişi(adını şuan hatırlayamıorm) diye yazmışsın o kişi MESTRE BİMBA capoeiranın babası diye bilinir capoeira yapıp mestre bimbayı unutuyosan,tanımıyosan yazık...

3. festivalde değil 1931 yılında Praça de Sô'deki Odeon Parkı'nın açılışındameydan okuyo ve karşısına başka dövüş sporlarından 3 kişi çıkıyo ve karşısında en fazla durabilen 1.40 saniye durabiliyo sadece

4.resmi dans fln seçilmedi brezilyada yasaktı capoeira yapmak. Gerûlio Vergas'ın 1930 yılında Capoeira'yı yasal hale getirdi.1930'lu yıllarda, Gerûilo Vergas yönetime geçmişti ve halktan politikası için destek arıyordu. Bunun bir etkisi olarak, polislerin ve güvenlik kuvvetlerinin kontrolü altında, kapalı alanlarda Capoeira'nın çalışılmasına izin verildi

5.günümüzde capoeira sadece dans olarak yapılıyo diye bişey yok capoeira da dövüş var dans var müzik var akrobasi var capoeira bunlarnı hepsini kendi içinde hala barındırıyo ve hiç bir şekilde yıpranma olmadan günümüzde öğretilmeye devam ediyo

niyetim seni yermek fln değil sadece brz daha saygı bilmeyenlere bilgi verirken yanlış bilgi vermemen

altına bide alıntı yaptıın yeri yazsaydında herşey kılıfında olsaydı

arkadaş alıntı yapmamış , eğer sağlam bir hoca'dan ders alıyorsan , ilk dersinde bunlar öğretilir öğrenciye....

Capoeira'nın ilk dersi

Terimler ve Geçmişdir...

Gerçek bir Capoeira Hocası bunları öğrencilerine ilk ders'de anlatır...
    Capoeira hocası sadece akrobasi hareketleri göstermekle olmaz...

Capoeira bir Kültür , Sanat , Spor ve Disiplin'den oluşur...

2 yıl boyunca Capoeirayla uğraştım...

Mermer üzerinde öğrendik herşeyi bodrumda =)

dışarı asfalta yada çimenlere çıktıktan sonra kendimi havuzda gibi hissediyordum...

Capoeira que ?

• saol arkadaşım capoeirayı benimseyen biriyle konuşmak gzl...

hangi grupta yaptın tam olarak...

sözlerinden şu anda ara verdiğini anlıyorum yoksa yanılıyomuyum?

neden ara verdin?
  • Arkadaşlar istanbulda bu sporu profosyonel olarak öğreten salonlar var. http://www.capoeirabrasiltr.com adresine girip bilgi alabilirsiniz. kurslarla ilgili. fiyatlar için iletişimden eğimenlere mail de atabilirsiniz. Bence çok güzel bir spor hatta sporlar arasında number 1 diyebilirim.

Bu arada capoeira takladan ibaret değil bu bir dövüş sporu dans,dövüş,müzik,akrobasi,sosyoetkin bir spor oldukça kültürel. tavsiye ederim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru3acava -- 22 Nisan 2006; 21:43:41 >
  • quote:

saol arkadaşım capoeirayı benimseyen biriyle konuşmak gzl...

hangi grupta yaptın tam olarak...

sözlerinden şu anda ara verdiğini anlıyorum yoksa yanılıyomuyum?

neden ara verdin?

Grup Anatolia

www.parande.com'da resimlerimiz vardı....baya bi eskilerde....

Santo Fatih tarafından ders aldık..

Menüsküs

• beyler
    ben ist icmelerde grup o axe capoeira derslaiyorum ders almak isteyen varsa ilgilenen varsa doyurulur mail adresim yucel2002@hotmail.com ....capoeira bir atestir ya onunla yanarsin yada disinda kalir yaklasamazsin. muito axe beyler
  • Beyler Bİzim Grup İst / Ümraniye de..İsteyen Olursa Adresini Veririm....

Ayrıntılı Bilgimiz İçin : www.CapoeiraTurkiye.Org Sitemize Bekleriz...

Grupo Özgür Capoeira
  • arkadaşlar anadolu yakasında kurs arıyorum yardımcı olur musunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: drk132

arkadaşlar anadolu yakasında kurs arıyorum yardımcı olur musunuz?

üsküdar bağlarbaşında american hospital var onun hemenkarşısında bi spor salonu var emre hoca ders verio çok güzel ve samimi bi ortam istersen bi git gor karar ver

• // Hoş bi Capoeira videosu ;

TIKLA

// Dehşet Capoira Müzikleri (İndirmeyen Pişman Olur) ;

+ Capoeira - Paranaue

+ Ramiro Musatto - la danza del tezcatlipoca rojo - sudaka (videodaki müziktir)

Foto ;

CAPOEİRA SEVENLER VE CAPOEİRİSTALAR BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 21 Şubat 2007; 13:36:41 >

• kadeş ya bu videodaki şarkıyı arıodm bende ama msjında link yoktu sanırım şarkıyla ilgili koyabilirsen sevirinirim gerçekten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: STT

kadeş ya bu videodaki şarkıyı arıodm bende ama msjında link yoktu sanırım şarkıyla ilgili koyabilirsen sevirinirim gerçekten...

mp3 linki vermek yasak.Müziklere Limewire & ares gibi download programlarıyla arayıp indirebilirsin. ben indirdim.
  • way be 1 yıl geçti topic hala duruyor :)

artıq Ninjutsu öğrenme vakti
  • Recireci arkadaşa katılıyorum tamamen. Söyledikleri aynen doğru. Jackson bu günümüzde sadece dans olarak yapılıyor demiş. Hiç alakası yok Bilgi verirken doğru bilgi vermeyede önem göstersen çok güzel olucak.

Bu arada harbiden 1 yıl olmuş :).
  • arkadaşlar capoeira müzikleri çok hoş indirebileceğim link verebilirmisiniz.tüm müziklerini indirmek istiyorum şimdiden teşekkürler
  • beyler yokmu link verebilcek arkadaşlar
  • http://www.acrocapoeira.com/kurslar.php

arkadaşlar bende çok araştırdım ama bir türlü uygununu bulamadım başka bilenler varsa bana adres verebilirmi lütfen
  • www.capoeirabrasiltr.com site şu an kapalı.

zeytinburnunda dersler var.

istiyorsan msn ekleyebilirsin. jun.sobrancelha@capoeirabrasiltr.com
  • capoeira yapan arkadaşlar bu elleri koyarak geri takla nasıl yapılıyo acaba?? ne kadar bir zaman çalışmak gerek ??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.