Şimdi Ara

Çarpan Kilitsiz Intel® Pentium® G3258 Kullanıcıları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
14
Favori
14.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anakartta fast boot var bios gecisini gostermiyor direk syscheck ile oturum aciyor kendine gelmesi ve acilmasi 15-20 sn athlon sistemimde 2 dk da anca kendine geliyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci sıcaklıklarının kaç olması lazım prime95 de
    Birde ben uefi kurulum yapamadım uefi seçeneğine tıklamıştım ama uefi kurmadı sonradan uefi kurabilme şansım var mı?
  • cpu sogutucu kullanan varmi sivi degilde hava
  • Overclock rekoru kimde? 4.5 Ghz üstü çalıştıran var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Akbaba89

Overclock rekoru kimde? 4.5 Ghz üstü çalıştıran var mı?

bence önemli olan 4.5 üstü çalıştırmak değilde herhangi bir seviyede 2-3 saatlik bir stress testten 70 derecenin üstüne çıkmadan durmak gerçek başarıdır... ben 3.8ghz de 1.150v da çalıştırıyorum 60 dereceyi geçmedi 5 saatlik stress testinde ya da herhangi bir oyunda, stock fanla...

önemli olan stabilite ve ihtiyaç.

4.5ghz istiyorsan sağlam bir kasa ventilasyonu ve güzel bir işlemci soğutuyla mümkün bence.

ama şunuda unutmayınki ne kadar yüksekte sürekli çalıştırırsanız o kadar ömrünü yersiniz, ben intel speedstep kullanıyorum makina boştayken idle da yani 1.00ghz yada 1.20ghz, 2.00ghz lerde gezinip rahatlatıyor kendini...

• 1.167v 4.2 ghz 1.275v 4.5ghz benim degerlerim alet iyi cikti benim iyi ki cr almisim stok sogutucuda max 62derece goruyorum oda sicakligim 22derece

• quote:

Orijinalden alıntı: Rosso Scuderia

1.167v 4.2 ghz 1.275v 4.5ghz benim degerlerim alet iyi cikti benim iyi ki cr almisim stok sogutucuda max 62derece goruyorum oda sicakligim 22derece

kullandığın ekran kartı ne
    bide tüm g3258 işlemciler costa rica üretimimi?
  • Dahili igpu kullaniyorum oyunlarla pek isim yok bir de malezya uretimli olanlar var

• Amcho A kullanıcısına yanıt
    Beni birkaç sene götürsün diye aldım i7'ye terfi ederim sonra.

Costa Rica üretimi farkı ne oluyor? Elimdeki işlemci öyle,T2 mini blizzard soğutucu taktım ama işlerimden dolayı daha deneme şansım olmadı.

• şimdi costa rica ve malasia var ama sanırım üretim değilde bu paketleme mevkii diye düşünüyorum bende costa rica vardı diye hatırlıyorum pek dikkat etmemiştim.

akbaba yanlış anlamanı istemem ama t2 blizzardın stock fandan bi tık önde olduğunu bilmeni isterim yani max 4-5 derece daha soğuk olur gibi düşünüyorum ama 5 derece 5 derecedir umarım işini görür

ben ekran kartı olarak gtx 660 ti aldmıştım forumdan bi arkadaştan şuan gayet memnunum çok küçükte olsa bazı cpu yu yoğun kullanan oyunlarda dar boğaz yapıyor arkadaşlar yalan olmasın ama çok aşırı kasmalar felan değil sadece bi anlık fps düşüşü yaşatıyor onuda 2 çekirdeğe borçlu ama fiyat performans oranı mükemmel OC yaparkende core voltage a özellikle dikkat edin 1.2 üstü pek tavsiye edilmez diye biliyorum ve yavaş yavaş çıkarmalı sonra teste sokmalısınız ben bir defada 0.2ghz arttırım yapıp önce stress teste sokuyorum sonra oyunlara giriyorum ve sürekli gözüm ısıda ve cpu kullanımında oluyor...

amdlerin deli gibi ısınmasından sonra intelin bu performansı bana intelin neden pahalı olduğunu hatırlattı...

• Selam arkadaşlar. G3258 işlemcili sistem topladım ve ilk kez dün çalıştırdım. W8.1 kurdum, ardından O.C. işlemlerini dikkatli bir şekilde yaptım. İşlemcinin 4.2Ghz olduğunu Cpu-Z ile kontrol ettim, buraya kadar sorun yoktu. Windows güncellemelerini yükledim sonrasında işlemci 3.2Ghz olarak eski haline dönmüş Cpu-Z ile tekrar kontrol ettiğinde. Hemen bios'a girdim orada bir sorun yok 4.2 yani bıraktığım gibi. Exit ve ardından ''save changes and reset'' şeklinde sitemi yeniden başlattım, tekrar Cpu-Z ile kontrol ettim 4.2 olmuş yine. Prime95 ve Aida64 ile testlere başladım gece, yaklaşık 10 saat civarı CPU 46 derecenin üstüne dahi çıkmadı. Yine sorun yok derken bu sabah ekran kartını güncelledim ve yine 3.2 oldu tekrar bios'a girip ''save changes and reset'' yaptım, şuan 4.2 yine. Ancak her güncellemede bu bios işlemini tekrarlamak mı lazım? Yoksa bu sadece benim yaşadığım bir sorun mu?

Anakartım Asus H81M-D.

Aşağıdaki ekran alıntılarında güncelleme öncesi ve sonrası Cpu-Z, Aida64 verileri mevcut.

Güncellemeden Önce
     Çarpan Kilitsiz Intel® Pentium® G3258 Kullanıcıları

Güncellemeden Sonra

Güncellemeden Sonra Kararlılık Testi Sırasında Görev Yöneticisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairlane -- 19 Şubat 2015; 17:25:56 >

• fairlane kullanıcısına yanıt
    O voltaj yüksek hocam düşürebilirsiniz biraz, normalde 1 kere yapmak yeterli sizde bir sorun var sanırım
  • Voltajı 1.250'ye düşürdüm hocam. Bios'dan ''save changes and reset'' işlemini yine yaptım, tekrar 4.2Ghz'e ulaştım. Bir daha olmaz umarım diyerek Steam ve Origin uygulamalarını kurdum, hesaplarımdaki oyunları indirdim, uTorrent, Gom Player vesaire bir, iki program da kurup bilgisayarı yeniden başlattım. Ve yine aynı sorun 3.2Ghz. Mesele güncelleme falan değil galiba? Sorun sistemi yeniden başlatınca ortaya çıkıyor. Acaba bu durum kullandığım Windows sürümü (8.1 Enterprise) ile alakalı olabilir mi? Bir de ben overclock işlemini Windows'u kurduktan sonra yapmıştım, bu durum da sorunun bir parçası olabilir mi?

Ayrıca ücretli olarak sorunu çözmeme yardımcı olacak arkadaşlar varsa, lütfen en kısa sürede benimle iletişime geçsinler.
  • Bakalım bu işlemci ile Gta V oynayabilecek miyiz? Gta iv Deneyen oldu mu iyi bir ekran kartı ile? (Optimizasyon özürlüsü oyun olduğu için sordum)

• g3258+h81 gamer+deep cool s40
    bakalım nasıl değerler alıcam format bitsin
  • Akbaba89 kullanıcısına yanıt
    3258 ile gta v i high ayarlarda oynayabilecez buraya yazıyorım
  • fairlane kullanıcısına yanıt
    biosta intel speedstep veya eski işlemciler bioslar için enhanced halt slide vs gibi ozellıkler var yanı boştayken işlemcinin hızını dusurmesı ozellıgı bunları kapatman disabled yapman lazım olay bios menusunde
  • quote:

Orijinalden alıntı: black37

g3258+h81 gamer+deep cool s40

Hadi bakalım hocam merakla bekliyoruz, ben de yarın alacam inşallah işlemciyi anakarta karar veremedim daha, bu arada ekran kartı neydi hocam sizin

• quote:

Orijinalden alıntı: amlodis

quote:

Orijinalden alıntı: black37

g3258+h81 gamer+deep cool s40

Hadi bakalım hocam merakla bekliyoruz, ben de yarın alacam inşallah işlemciyi anakarta karar veremedim daha, bu arada ekran kartı neydi hocam sizin

diskleri yanlış biçimlendirmişim bidaha format atıyorum
    formattan önce baktım boşta 23 derece cpu iyimi?

• Biraz iddialı olmadı mı hocam

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.