Şimdi Ara

Cd'liğim Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi cd'liğim çalışmıyo sebebini bulamıyorum
    Googlede bulamıyorum
    Umarım burdan bir yanıt çıkar

Arkadaşlar şimdi özet şöyle :
    Geçen hafta Assasin 3 aldım modemde çalışmadı cdciye gotürdüm onda çalıştı sonra bendeki çoğu cdyi taktım sonuç olarak çalışanların hepsi "Boş CD'lerdi" Şimdi bilgisayarımda çok virüs var FORMAT atcam ama cdlik çalışmadığı için FORMAT'ımı atamıyorum bilgisayar nefes alamıyo...

Tüm Cevaplarınızı Bekliyorum Şimdiden Teşekkür Ederim

• cd yi bilgisayarı yeniden başlatıp açılma sırasında takmayı denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaçam

cd yi bilgisayarı yeniden başlatıp açılma sırasında takmayı denedin mi?

Sen dedikten sonra denedim ama çalışmadı
  • Günceeeeeeeeel
  • Cd lik nedir abi ya
  • Hernese :D DVD/RW diyek geçsin
  • kablolarında sıkıntı olabilir, değiştirip deneyebilirsiniz
  • ya bide korkuyom yapamazsam pcmi yanlışlıkla bozarsam kötü olur :D okuldan sonra koşarak eve gitmemin sebebi pcmle ailem :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTaha -- 10 Şubat 2013; 14:06:45 >
  • iğne sokarak açmayı denesene bi
  • bilgisayarımda çıkar diye komut ver eğer çıkmassa bişeyler sokarak çıkarmaya çalışma kasadan sökmen lazım
  • beyler ine sokulmadı lion çıkartıyo hiç bi sorunu yok sadece cdyi okumuyo
  • Okuyucu gözü tozlanmıştı temizleyen cdler var. Onları dene. Çözüm olmazsa yenisini alman gerekecek.
  • başka cdlerdede aynı sorunu yaşıyomusun ? yaşıyosan dvd romu çıkar lensini temizle hafif bi bez ile yerine tak
  • Merhabalar,
    Disk okuma hatalarıyla ilgili sorunları gidermek için, aşağıdaki yöntemleri gösterildikleri sırayla kullanın.

Diski İnceleme

Diskte gözle görülür şekil bozuklukları veya büyük çizikler olup olmadığını inceleyin. Disk hasarlıysa, aşağıdaki "Değiştirme Diski Edinme" başlıklı bölüme bakın.

Bir DVD diskinde sorun yaşıyorsanız, DVD'yi CD-ROM sürücüsüne değil, DVD sürücüsüne yerleştirdiğinizden emin olun.

Sorun oluşmaya devam ediyorsa, sonraki yönteme geçin.
    Diski Temizleme

CD-ROM veya DVD-ROM'u temizleyin. Bunu yapmak için, bir disk temizleme seti kullanın veya diskin gümüş renkli yüzeyini yumuşak ve tüy bırakmayan pamuklu bir bezle hafifçe silin. Plastiği çizebilecek ve iz bırakabilecek kağıt havlu kullanmayın. Diski temizlerken, ortasından dış kenarına doğru silin. Dairesel hareketler uygulamayın.

Sorun devam ederse, diski nemli bir bezle veya piyasada satılan bir CD veya DVD temizleme solüsyonuyla temizleyin. Diski sürücüye takmadan önce iyice kurulayın. Sorun oluşmaya devam ediyorsa, sonraki yönteme geçin.
    Diski Başka Bir Sürücüde Sınama

CD-ROM veya DVD diskini başka bir sürücüde deneyin. DVD'ler için, sürücünün ön yüzeyinde bir DVD logosu olduğundan emin olun. Disk bu sınamada çalışırsa, sorun özgün sürücünün diski düzgün okuyamamasından kaynaklanıyor olabilir. Bilgisayarınızın veya disk sürücünüzün üreticisinden yardım isteyin. Bilgisayarınızda birden çok CD-ROM, CD-R, CD/RW veya DVD sürücüsü varsa, diski diğer sürücüde sınayın.

Disk temizlendikten sonra başka bir bilgisayarda çalışmazsa, büyük olasılıkla bozuktur ve değiştirilmesi gerekir. Aşağıdaki "Değiştirme Diski Edinme" başlıklı bölüme bakın. Değiştirilen diskte de orijinal diskteki sorunlarla karşılaşırsanız, sonraki yönteme geçin.

Sürücüyü Temizleme

CD-ROM veya DVD'nin temizlenmesi sorunu çözmüyorsa, varsa bir CD-ROM veya DVD sürücüsü temizleme diskiyle sürücüyü temizleyin. Yoksa, bu makaledeki tüm diğer adımlar sorunu çözmezse bir tane alın. Sürücü temizleme diskleri çoğu bilgisayar veya elektronik mağazasında bulunur.

Gereksiz Yazılımlardan Çıkma

Virüsten koruma yazılımları, güvenlik duvarı yazılımları veya bilgisayarın çökmesini engelleyen yazılımlar gibi başka uygulamalar diskin okunmasını engelleyebilir.
    Görünen tüm programlardan çıkın.
    Görev çubuğu alanındaki (Windows saatinin yakınındaki) her simgeyi sağ tıklatın ve varsa Çık, Kapat, Devre Dışı Bırak vb. komutu tıklatın.
    Programı Kapat penceresini görüntülemek için CTRL+ALT+DEL tuşlarına basın. Gezgin dışında bir program görüntüleniyorsa, programı ve sonra Kaldır'ı tıklatın. Gezgin dışında tüm programlar kaldırılıncaya kadar bu adımı yineleyin. Gezgin, Windows kullanıcı arabirimidir.

ALINTIDIR
    Saygılarımla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.