Şimdi Ara

ceng-ybs farkları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: stevennpaulJobs

Oncelikle bilgisayar muhendisligi yazılımcı yetistirmez bolumun temeli de programlama degil matematik ve algoritmadır

bilip bilmediginiz konularda konusmayın lutfen hem 1.sınıfım diyorsunuz hem de sektordeymıs gibi konusuyorsunuz.

kendini gelistrme safsatasından da uzaklasın kendini yazılımcı alanında gelistirmekle olmuyor isler olsaydı big tech companyler komple hintli yazılımcı dolardı ama onun yerine bu yazılımcılar kotu sırketlerde muhendislik gerektirmeyen alanlarda 35-40 k per year calıstırılıyorlar.Yuksek matematk bilgisi olmadan kullandıgın yazılımın bir anlamı yok.

ayrıca algoritma o kurdugunuz 2-3 for, while dongusu ile olmuyor maalesef 

hocam pardon da sizin programlama deyince anladığınız şey 2-3 for, while döngüsü yazmak mı? Programlama dediğiniz şeyin içinde matematik ve algoritma yok mu sizin terminolojinizde? Ayrıca kendini geliştirmek lafını neden sadece programlama öğrenmekle sınırlı olarak anladınız? Öte yandan yazımda özellikle ortalama üstü yerlerden bahsettim, ortalama üstü yere yüksel matematik bilgisi olmadan zaten girilmeyeceğini bilmediğimi mi düşünüyorsunuz? Ben sadece konu sahibinin yazılım hakkında pek bilgisi olmadığı için basit bir dille anlatmaya çalışmıştım. Ayrıca proje ve ödevlerle gelişilebileceği konusu matematik derslerini de kapsıyor. Harvard universitesinin istatistik dersi var youtubeda, aynı zamanda o sene öğrencilere verdikleri haftalık ödevler ve kitap da ücretsiz olarak paylaşılmış. Gidip o ödevlerin içeriğine bir bakın isterseniz, neden Türkiye’de akademisyenler bile istatistik bilmiyor az çok anlarsınız. Ayrıca kendini yazılım alanında geliştiren hintlilerin yüksek matematik bilgisi olmadığı için big tech’lerde çalışamadığını söylemişsiniz de acaba yazılım alanımda nasıl kendini geliştirmişbirinin matematik bilgisi nasıl zayıf kalıyor? Yani 2. Defa soruyorum aslında, yazılım sizin için yazılım hakkında bir bilgisi olmayan bir insanın düşündüğü gibi matematikten bağımsız bir alan mıdır? Öyleyse eğer bir dilin syntaxlerini öğreten herhangi bir kişi sizin için iyi bir yazılımcı mı sayılıyor?;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-33247115E -- 24 Nisan 2021; 11:31:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yukarıda okulun veya not ortalamasının etkili olmadıgını vurgulamıssımnız.Bahsettiginiz istatistik bilmeyen akademisyenlerle kotu okullarda karsılasırsınız.Not ortalaması dusuk olmasının birinin derslerdeki ozellikle %60 ı matematik bilgisi gerektiren derslerdeki yetersizligini ortaya cıkardıgı bellidir.Yukarıdaki 2 argumanınız da bu sekilde bosa cıkıyor, en son yazdıgınızla da celistiginizi gosteriyor bahsettiklerim.

Hem not ortalaması onemsız dıyorsunuz hem matematik bilinmesi lazım diyorsunuz.Ayrıca okulun onemsiz oldugunu soyleyip okul akademisyenlernin istatitstik bilgisinin yetersiz oldugunu soyluyorsunuz ustelik daha 1.sınıfsınız.Cozemedim pek maalesef.

• stevennpaulJobs kullanıcısına yanıt

siz hangi bölümde okuyorsunuz veya mezunsunuz? ve konuya yorumunuz nedir? bilgisayar mühendislerinin code monkeylik için yetiştirilmediklerini anladım fakat kıyas için ne söylediğinizi tam anlayamadım.

• quote:

yukarıda okulun veya not ortalamasının etkili olmadıgını vurgulamıssımnız.Bahsettiginiz istatistik bilmeyen akademisyenlerle kotu okullarda karsılasırsınız.Not ortalaması dusuk olmasının birinin derslerdeki ozellikle %60 ı matematik bilgisi gerektiren derslerdeki yetersizligini ortaya cıkardıgı bellidir.Yukarıdaki 2 argumanınız da bu sekilde bosa cıkıyor, en son yazdıgınızla da celistiginizi gosteriyor bahsettiklerim.

Hem not ortalaması onemsız dıyorsunuz hem matematik bilinmesi lazım diyorsunuz.Ayrıca okulun onemsiz oldugunu soyleyip okul akademisyenlernin istatitstik bilgisinin yetersiz oldugunu soyluyorsunuz ustelik daha 1.sınıfsınız.Cozemedim pek maalesef.

Evet not ortalaması önemsiz dedim, veri yapıları dersinin sınavlarında sorulan sorular mülakatlardaki sorulara göre kolay, o yüzden bu kişinin veri yapılarını iyi anlayıp anlamadığımı not ortalamasıyla kolay kolay ölçemezsiniz. Ayrıca şunu da belirtmek istemiştim aslında: “şunları biliyorum” diyen ve bildiğini yaptığı projelerle kanıtlamış birinin kalkıp da not ortalamasına bakmazlar, mantıken yanlış çünkü. O projelerden kişinin matematik seviyesi de çok rahat ölçülür. Ayrıca universitelerde not ortalaması dediğiniz şey öğrenileni kullanma değil öğrenileni ezberleme yoluyla yükseltiliyor. Kalkülüsten AA almak için 1000 tane antin kuntin soru çözmeye gerek yok, kullanacağın şeyler zaten sınırlı. Not ortalaması sadece proje ödevleri üzerine kurulu olmadığı sürece de bilgisayar mühendisliğinde not ortalaması sadece yüksek lisans için önemli kalmaya devam edecek. Yani not ortalamasının “yüksek olmaması” ortalama üstü bir iş yerine başvuru için hiç bir sorun teşkil etmiyor tabi gösterebileceğin bir proje varsa. Açıkçası o projeyi de yüksek not almak için zamanını 1000 tane kalkülüs sorusu çözmek için harcamazsan yapabilirsin. Neyse hocam uzatmayalım 2 miz de yazdıklarımızı farklı anlıyoruz, kısaca ben uni müfredatlarının ortalama öğrenciler için hazırlandığını düşünüyorum, 2.sınıfa geçebildiği halde basit bir for döngüsü bile oluşturamayan bir sürü öğrenci varken zaten müfredatı yeterli görmek komik kaçıyor:)

• thevictorious kullanıcısına yanıt

Bilgisayar muhendisligi ogrencisiyim,ybs bölümü her ne kadar son dönemde revaçta olsa da kesinlikle bilgisayar muhendisligi bolumunu okumanızı tavsiye ediyorum hocam.Ybs cengin yerini dolduracak bir bölüm degil gerekirse bir daha hazırlanın derim eğer mümkünse.Bolumlern her ne kadar ortak dersleri olsa da çoğu kritik derslerin olmadıgını gorursunuz.Eger mezuna kalma durumunuz mumkun degilse yine de degerlendirebilirsiniz ama uzerinize cok koymanız gerekir ybs ye ek olarak bu yuzden arastırmanızı iyi yapın.

• quote:

Bilgisayar muhendisligi ogrencisiyim,ybs bölümü her ne kadar son dönemde revaçta olsa da kesinlikle bilgisayar muhendisligi bolumunu okumanızı tavsiye ediyorum hocam.Ybs cengin yerini dolduracak bir bölüm degil gerekirse bir daha hazırlanın derim eğer mümkünse.Bolumlern her ne kadar ortak dersleri olsa da çoğu kritik derslerin olmadıgını gorursunuz.Eger mezuna kalma durumunuz mumkun degilse yine de degerlendirebilirsiniz ama uzerinize cok koymanız gerekir ybs ye ek olarak bu yuzden arastırmanızı iyi yapın.

anladım hocam teşekkür ederim, bu sene hazırlık okuyup bir yandan tekrar hazırlanacağım, gelecek yıl bir bilgisayar mühendisliğine girip hazırlığı atlar durumu eşitlerim diye düşünüyorum.

• 2018’de 162 k ile Aybü Ybsye girdim. 2020’ de bir daha sınava hazırlanıp 20 k ile devlette hukuk kazandım. Aybü Ybsyi bırakma nedenlerim:

1) Zaten 12.sınıftan beri hukuk istiyordum ama belli durumlardan mezuna kalamadım.

2) Gelecek veya gelmeyi düşünen arkadaşlarıma söyleyeyim: Üniversite yaşamını unutun. Okul şehir merkezine 50-60 kilometre uzakta ve bildiğin çölün ortasında. Sabahın köründe yola çıkmak zorunda kalıyorsunuz ve okul çıkışı otobüs kuyrukları oluşuyor. Okulun etrafında kafedir, eğlence yeridir hiçbir şey yok. Eğer sosyal bir kişilikseniz ve üniversite dediğin sadece okumak değil gezmek, eğlenmek lazım diyorsanız gelmemenizi öneririm.

3) Çok arada bir bölüm ne işletmeye tam olarak hakim olabiliyorsunuz ne de yazılıma. Bence ybsye gitmek yerine eğer yazılıma, programlamaya ilginiz var ama aynı zamanda sosyal bir kişiliğinizin olduğunu düşünüyorsanız bir sene daha dişinizi sıkıp bilgisayar mühendisliğine gidip açıktan işletme okuyun ya da bilgisayar mühendisliğiyle birlikte açıktan yönetim bilişim sistemlerini okuyun.

4) Diğer iibf bölümlerinde olduğu gibi kesinlikle okul önemli. Çoğu arkadaşımdan duyduğuma göre Aybünün eğitimi diğer okullara göre o kadar yeterli değilmiş.

• Dogrudur hocam ben sizi elestirmek amacıyla soylemedim sizin yazınızdan yola cıkıp bir degerlendirme yaptım yapılan hatalarla ilgili.Tabii ki not ortalaması tek basına bir kıstas degildir,projelerin ve stajların önemi yadsınamaz elbette.Dikkat cekmek istedigim noktalara bolumu sececek arkadasların onem vermesi kanaatindeyim

• Konuda çok fazla yanlış ve saçma bilgiler olduğunu düşünüyorum. Elmayla armutu karşılaştırıyorsunuz. Diş hekimi ile normal hekimi karşılaştırıyorsunuz. Veya Manav ile berberi. Yorum yazan herkes sanki bütün cengler > ybs gibi bir tavır içerisinde sanki bütün bölümleri araştırıp bütün kadroyu inceleyip bütün mezunlarla konuşmuş gibi davranıyorlar. En kötü ceng > en iyi ybs gibi düşünceye çıkan yorumlar var. Ha bir de ybs denilince direkt yazılım olarak düşünüyorlar. Tıpkı her doktorun sabah 9 da poliklinikte hasta baktığını düşünmek gibi.

İşin en komik tarafı da bana göre herkesin kendi çıkarına olacak tarzı yorumlar atması ama siz de haklısınız ben de öyle yapıp kendime gülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 24 Nisan 2021; 14:56:40 >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt

+1 hocam. Ben ybs okuyorum ve kendi bölümümü kötülemek mantıksız olur adama okuma sevmiyorsan derler. Ceng okuyanlar da öyle bir algı yapıyor ki bölümü sevmediklerinden midir onlara iş hayatında rakip olmamızı istemdiklerinden midir bilmiyorum fakat boğaziçi ybs okuyacağına en kötü ceng de okurum daha iyi gibi yorumlar gelse şaşırmam.

Bence Bu bölümün geleceği parlak ve yakında göreceksiniz çok popüler ve iş imkanları iyi olan bir bölüm olacak. Zaten 1 2 yıldır çok artışta. Devamı da gelir bu artmanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 24 Nisan 2021; 15:21:47 >
  • quote:

Dogrudur hocam ben sizi elestirmek amacıyla soylemedim sizin yazınızdan yola cıkıp bir degerlendirme yaptım yapılan hatalarla ilgili.Tabii ki not ortalaması tek basına bir kıstas degildir,projelerin ve stajların önemi yadsınamaz elbette.Dikkat cekmek istedigim noktalara bolumu sececek arkadasların onem vermesi kanaatindeyim

Biliyorum hocam zaten yanlış anlaşıldığım için açıklama ihtiyacı hissettim, iyi çalışmalar:)

• Ne okursanız okuyun iş hayatında oldukça yetersiz olacak zaten, cidden öğrenmek istediklerinize göre karar vermelisiniz, ki hiç okumamak da bir seçenek. YBS daha çok project manager rolüne uygun bir bölüm, biraz programlama biliyor ama işin en teknik kısmında rol almıyor bu insanlar, ama iki bölümden de insan yazılımcı da olur, project manager da olur, hatta bunları elektrik elektronik mezunu da olur, makina mezunu da. Benim takımımdaki yazılımcıların sadece yarısı bilgisayar mühendisliği mezunu.

Çok abartmayın kafanızda böyle şeyleri, yazılım imza yetkisi falan gerektirmiyor, bilen herkesin yapabileceği bir şey. Bölüme gelene kadar gelecekte ne yapmak istiyorum, bu bana uygun mu diye düşünmeniz daha doğru olur.

Ben bilgisayar mühendisliği okudum, çünkü merak ediyordum gerçekten, ama bunu bana zorunlu kılan bir şey yoktu.

• faydalı

• ybs yazacak arkadaşlar ceng okuyanların kendisinden kat ve kat avantajlı olacağı gerçeğiyle yüzleşsin bence şimdiden. işiniz epey zor, tek avantajınız ea bölümü olduğundan iyi sıralama yapmak daha kolay. ki yks'de derece yapsanız bile ybs yazmak yerine boğaziçi işletme yazmanız daha mantıklı çünkü potansiyel rakipleriniz olan ceng'lere karşı (ki koç boun ceng olanlarla zaten kapışamazsınız) network işinize çok yarayacak ve kapı gibi boun business diploması yani, çok büyütmeyin ybs'yi o yüzden gözünüzde.

kısacası ybs yerine boun ve metu kovalayin. ybs falan hikaye.

• faydalı, ybs alır bu arada

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.