Şimdi Ara

Çetmenden alınan SKYGO 250-4 Chopper Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
21.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bencede doru düzgün kullandıktan sonra bir japon kadar olmasada en azından paranı çıkartıcak kadar götürüyor seni çinliler ben 2 2buçuk yıldır kanuni popcorn kullanıyorum taş gibi hala arkadaşımla aynı anda asya nın 125lik scooter ı nı almıştı km lerimizde aynı ortalama o 3 kere motoru yeniledi benim sadece şuana kadar extradan 25ytl masrafım çıktı o da ayaktan marş basma pedalını kırdım
    Demek istediğim hor kullanmadıktan sonra gayet iyi idare ediyor çin li ler

bide esentepeli_90 arkadaşım o kadar çin malı almışsın 2 kere bozulmuş hala almışsın madem bozuluyor alma benim tek çinlim motorum elektroniktede çin malı almam başka bişey de de
  • slm bende bı çetmen kurbanıyım bende skaygo cross lardan aldım taksitle taksit olması cazip geldı bir ay önce kaza yaptım ve suan parcalarını bulamıyorum . senın motora gelince bayraklıda çetmenın anlasmalı servisi yakup ustaya mı gıttın bılmıyorum ama o iyi bi usta halleder gibi gelio bana ?
  • bendede war bitane onlardan daha bugun aldım ve aldıgım gıbı 30 ytl bayıldım sımdı evdeyım gene calısmıor bu çin malını kötülemek için deil ama iğrenç bi hata mondial çin malları arasında en saglamı bence 250 mct var bıtanede o 17 bınde tas gıbı bu 30 km de olu :S
  • Buji kablolarını kontrol ettir,motorun elektrik aksamını kontrol ettir.Ancak bildiğim kadarıyla bu çinliler motor üretmeyip,japonların belli testlerini geçemeyen motorları satın alıp(motor bloğu) üzerine şase yapıp piyasaya sürüyorlar.Eğer öyle bir şeyse,garantiden değiştir.

Ancak sahte buji kullanıyor olabilirsin,orjinal NGK bulacağın yerleri araştır.Veya yanlış marka model kullanıyor olabilirsin veya motorun hararet yapıyor olabilir.Yağın az olabilir,sübap ayarların bozuk olabilir,hava filtren tıkalı olabilir.Bunları bir kontrol ettir.Uygun yağ koymamışlarsa da bu tip şeyler olabilir,ama bu düşük ihtimal.Çiçek yağının bile 100km den fazla gitmesi lazım.
  • çin motosikletlerinin servisleri gerçektende berbat. mesela hondanın önceden daha fazla servisi vardı fakat o kadar çok şikayet gelmişki sonunda satan yerlere servis bulundurma zorunluluğu geldi. dışarıdaki satış yapmayan resmi servislerde iptal edildi. honda yeni bir model çıktığında veya hazırda bulunan bir modelinde değişiklik yaptığında Türkiye genelindeki bütün servis ustalarını çağırır eğitim semineri verir a dan z ye motosikletin bütün parçalarını tanıtır tamir yöntemlerini uygulamalı olarak gösterir ustanın kafasında en ufak birşey kalmayacak şekilde bilgi sahibi yapar tamir için yeniden bulunduğu servise geri gönderir. çin motosiklet servislerinde böyle birşey söz konusu değildir derme çatma her türlü teknolojiden yoksun servislerle iş görmeye çalışınca zaten motosikletleride kalitesiz olduğundan sonuç buralara varır. aynı arabalardaki gibi servis kayıtları vardır. ilk motosikletimi aldığımda bir hafta sonra aranmıştım müşteri hizmetlerinden, satıştaki müşteri temsilcisinin bana yaklaşımının nasıl olduğunu, serviste motosikletin teslim edilirken gerekli teknik bilginin düzgün verilip verilmediğini yaklaşımlarının nasıl olduğu gibi bir sürü soru sordular. yani bu tip büyük firmalar malı satmaktan çok müşteri memnuniyetini ön planda tutarlar. bir keresindede sitesinden kullanılan motor yağı için bir soru sormuştum, ertesi günü konusunda uzman bir makina mühendisi beni arayıp yarım saat boyunca aklıma gelen bütün sorularımı cevaplandırdı, ayrıca bizim koyduğumuz su bile olsa bizim garantimizdedir bizim hatamızdan kaynaklandığı sürece gerekirse motosikletinizi yenisiyle değiştiririz demişti. ve bu kadar hizmet ufacık bir scooter içindi. çin motosikletinde verilen hizmete bakın, birde kaliteli motosikletlerin verdiği müşteri hizmetlerine bakın. boşuna demiyoruz biraz daha üste para verip kalitelisine binin diye.

• Yaw kardeşim ne kadar honda hastasıymıştınız iyi anladık sağlam motor kaliteli motor bizde biliyoruz ama parasınada bak oda bizim alacağımız motorun fiyatının kaç katı ? Hor kullanmadıktan sonra taş gibi kullanlar var internetten, çevremden ve hatta yolda gördüğüm insanlara bile sordum herkes gayet memnun kullanan adam diyor dört dörtlük değil ama hor kullanmazsan işini görür diyor adam 2 senedir kullanıyormuş.Başka birine soruyorum 16 bin kmde ufak tefek birkaç sorun yaşadım onun haricinde güzel motor tavsiye ederim diyor.Başka biri 26 binde.Birisi sorunlu bir motor değil işini görürsün diyor ama hor kullanma diyorlar.

Yani direkt olarak kullanan kişilerle konuştum ve öyle sakın alma ben bulaştım sen bulaşma gibi yorumlara rastlamadım ama internette acayip çok bu yorumlar ne hikmetse.

Birde iyi de olsa kötüde olsa bazı işler şans işidir.Mesela Megane II alıp renonun yedi sülalesine söven de var saat gibi Maşallah çok kral araba diye övende var yani.

• Valla ben de bu tip çinliler için şahane mükemmel diyip akabinde serviste ortalığı birbirine katan da gördüm. Ha elbette sorun çıkarmayan marka model yok ki. %100 robotik teknoloji ile yapılan araçlarda sorun çıkabildiği gibi son derece pahallı el yapımı araçlarda da sorun çıkarabiliyor. Mercedes Vito nun ilk çıktığı seneydi sanırım. Adamın tekninin başı o kadar ağrımış ki artık araçtan çekiçinin arkasına yüklemiş üzerine de bu araba şu sorunlar fabrikasyon var şöyle böyle yazıp dolaştırıyordu ortada. Yine Golf sahibi bir eleman sorunlardan bunaldığı için arka camına bu arabadan almayın fabrika çıkışı hatalıdır sorunludur gibi bir şeyler yazmış öyle kullanıyordu. Geçen senelerde ferrariye yüzbinlerce dolar veren bir adam vites kutusu problemleri ile boğuştuğunu iade vs ettiğini duymuştum. (Lambo almıştı hatta sanırım :) )Ancak bunun dışında beklentiler belirler memnuniyeti ya da memnuniyetsizliği. Bir Vito dan ya da Golf ten beklentiniz Dacia Logandan cherry marka araçlardan beklentinizden her daim fazladır. Markaya ve güvene para verirsiniz çünkü. Son olarak zaten bir motordan beklentiniz şehir içinde iki nokta arasında git-gel ise konfor, altınızdaki aracın size güven verme duygusu mühim değilse işinizi gören her motor iyi motordur. Ancak bu o motorun iyi olmasından değil sahiplerinin beklentilerinin minimal olmasındandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 9 Temmuz 2009; 15:06:27 >

• dostum yerınde olsam o motoru hemen elden cıkarır ıkıncı elde olsa saglam bi motor alırdım yoksa sen bi 8 takım daha bujı degiştireceksin ole görünüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

dostum yerınde olsam o motoru hemen elden cıkarır ıkıncı elde olsa saglam bi motor alırdım yoksa sen bi 8 takım daha bujı degiştireceksin ole görünüyor

Bu şekilde elden çıkarmak hiç etik değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Karasal TV

Yaw kardeşim ne kadar honda hastasıymıştınız iyi anladık sağlam motor kaliteli motor bizde biliyoruz ama parasınada bak oda bizim alacağımız motorun fiyatının kaç katı ? Hor kullanmadıktan sonra taş gibi kullanlar var internetten, çevremden ve hatta yolda gördüğüm insanlara bile sordum herkes gayet memnun kullanan adam diyor dört dörtlük değil ama hor kullanmazsan işini görür diyor adam 2 senedir kullanıyormuş.Başka birine soruyorum 16 bin kmde ufak tefek birkaç sorun yaşadım onun haricinde güzel motor tavsiye ederim diyor.Başka biri 26 binde.Birisi sorunlu bir motor değil işini görürsün diyor ama hor kullanma diyorlar.

Yani direkt olarak kullanan kişilerle konuştum ve öyle sakın alma ben bulaştım sen bulaşma gibi yorumlara rastlamadım ama internette acayip çok bu yorumlar ne hikmetse.

Birde iyi de olsa kötüde olsa bazı işler şans işidir.Mesela Megane II alıp renonun yedi sülalesine söven de var saat gibi Maşallah çok kral araba diye övende var yani.

iyide dostum zoruna giden ne anlamadım. ben memnun olduğum bir motosikleti överim tabi. servis anlayışlarıda, araçlarıda herşeyi sağlam. illahaki sana git honda alacaksın diyenmi varda atlıyorsun oradan üzerine alınıyorsun, sen al çin motorunu rahatına bak, hala niye almıyorsun oraya buraya soruşturuyorsun. demekki tatminsizlik var şimdiden. üç kuruş fazla veririm iyisine binerim. honda bana her başvuruşumda yardımcı oldu. hangi çin motosiklet markasında böyle hizmet var, hangisi sattığı ürünün arkasında duruyor benim anlatmak istediğimi anlamamışsınki ben çin motosiklet ve servislerinin rezilliğinden bahsediyorum.

• selam arkadaşım ben uşakta motorsiklet tamircisiyim ve bir kaç marka motorun servisiyim 250cc motorlarda buji bozma olayını çok yaşadım.yapman gereken karbiratörlerin şamandıra kapaklarını söktür tamirciye ve şamandıra iynelerini temizlet ve iğne yerlerinide basınçlı havalayla+memeleride sökmeden hava basın geri toparlayın.yapman gereken en önemli şey karbiratörün benzin girişin arabaların benzin süzgeçlerinden koydurt sorunun tamamen çözülür sana %100 garinti benden servisinede selam söyle.uşaktan motorcu nadirin selamı var dersin bujileride ngk yada bosch marka kullan arkadaşım güle güle bin motorun arkadaşım

• quote:

Orjinalden alıntı: handsome222

Bu çin malı düşmanlığı nedir anlamış değilim ayrıca adamlar 2 sene garanti veriyor ve serviste para ödemiyosun.Bunun haricinde yedek parça bulmak hem çoook kolay hemde çok ucuz.Ünlü markalarda fiyat seviyelerini aşağıya çeksinler ve yedek parça konusunda daha yardımcı olsunlar insanlar tabikide tanınmış marka motor alır.

yamahanın parçaları pahalımı???
    ben yamaha nouvo kullanıyorum ama hiç ihtiyacım olmadığı için bilmiyorumda fiyatları. (bilmem anlatabildimmi???)
    ...
  • aynı motordan bende de var şu an satmaya çalışıyorum umarım ne demek istediğimi anlamışsındır. Bir daha çin mi tövbe
  • bir musibet bin nasihattar iyidir
  • slm arkadaşlar;

2 yıldan fazla oldu skygo 250 kullanıyorum, ve Çok şükür banamısın demedi,

lütfen suçu motorlara atmayalım kullanmasını öğrenelim diye ucuz motor alıyoruz acemiliği atlatana kadar motor haşat oluyor.. başka bir arakdaşım regal raptor aldı bir yıldır devamlı servise götürüyor, diğer bir arkadasta honda cbr mi ybr mi ne aldı, oda servisten çıkmıyor hiç,

yaşasın çin malları

servisim karaköy çullastı ve kapandı; yeni yerini bilen varmı,

bana arka çamurluk lazım
  • Bende asya 150 lik var bitane vitesli

Normal servislerini yaptırdım. 2 defada basit türden sayılacak kaza yaptım. bazı parçaları değişti. Ancak onun dışında bana sorun çıkarmadı. Kullanırken viter geçişlerine dikkat ediyorum. 4000 devri 5. viteste bile geçmemeye çalışıyorum. tamam dandik motor.honda ile asla kıyaslanamaz. ancak düzgün kullanımda bence çok etikili.
  • çelik motorlar son 2 yıldan beri gayet iyiler dediğin gibi bi honda kadar değil ama düzgün binildikçe tahta üstüne park ettikçe ve gerekli bakımları gerekli zamanlarda yaptırdıkça iyidir.
  • Daha önce kullandığım çelik wind hunter 150 scooterim kozyatagında halin ordan giderken tümsekden biraz sert geçince ortadan ikiye bölündü (5.000 kmde),yok gaz teli koptu yok şurdan yağ attı yok burdan yağ attı bunlarda cabası.Kuzenimin çin scooterı 2.300 km motor kitledi.Yaptırdı marş motoru arızalandı.Daha sonra defalarca motor değiştirdim hiç böyle sıkıntılar yaşamadım.Sonuç olarak çinli motorların yakınından bile geçmeye tövbeliyim :).
    Tvs apache kullandım 30.000 küsür kilometre servise sadece bakımlarda gittim.
    Honda fizzy kullandım 60.000kmyi rahat geçmiştir hiç bi sıkıntı çıkarmadı (işyerinde baya hor kullanıyorduk)
    Şuan cbr 250r kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 17 Aralık 2012; 6:24:47 >
  • her konuda şu çinli muhabbetinden bıktık.
  • Çetmenin kampanyasını Skygo 250-4 chopper motoru gördüm.alacktım yarın gidip.iyiki bu konuyu okumuşum.almaktan vazgeçtim.önereceniz bir marka varmı.servisi sağlam olsun 125 cc olsun yeter.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.