Selam. hopboomyerlifacebook açtıgın başlıgı görünce daldım içeri bikaç gün öncede facebook un yerlisini yapmışlar diyordu bilader merakımdan tüm yazışmalarını okudum sitene gidip kayıt da oldum. ama hayal kırıklıgına ugradım ! çok amatör den bile daha amatör gibi göründü! yanlız ugraşını taktir ediyorum ve kendi localhost umda denedigim sosyal medya yazılımları daha profesyoneldi twitter e benzeyen bir php scpriti üzerinde durdum geçenlerde biraz kusursuz çalışıyor ama gözümde küçülüyor zaten twitterin tarzınıda sevmem o ayrı bir mesele bir zamanlar bende sizin gibi uğraşıyordum arıyordum 2002-2003 yıllarındaydı sanırım zaten bilgisayarla 2000 de tanıştım tanıştıgım günden beri de web sayfalarının kaynak kodları üzerinde araştırmalar yaparım ben proğramalamayı bu yolla öğrendim önce html kaynak icelemek vs. sonra php ona gönül verdim ve bir sitemiz vardı birinin e-mailini hackleyerek ulaştıgım bir siteydi spymastersnake.org forum sitesiydi hep orada takılırdım bir hackerin mail adresini hackleyerek katıldıgım bir haker sitesiydi! zehir gibi zeka vardı ama teknik bilmiyordum programlamayıbilmiyor ögren mek için ise hertürlü php dosyalarını ünceliyordum genelde dili ingilizce oluyordu ingilizcede bilmiyordum ! benim için programın kodları yap bozun parçaları gibiydi ne anlama geldigini ne işe yaradıgını görünce işleyişinden çözüyor anlamlandırıyordum ! ve ozamanlar her php siteinin birde chat bölümü olurdu bense bu bölümün ayrı biyerde degil anasayfada alt köşede olmasını saglamaya çalışırdım kotlarına nüfuz etmeye çalıştığım aplet ve php den olma chat ve portal site bedavaya buldugum sistemlerin kodunu inceler ve düşündügüm şekle sokmaya çalışırdım daha php yi bilmezken ne istedigimin nasıl olacagını paint de çizer ve spymastersnake.org da takılan php per cgi js bilen yada biliyormuş gibi davranalardan çözüm arıyordum bugünse kodlamayı biliyorum oturup sıfırdab bir php portali yazabilecek düzeye geldim ama artık o düşüncemi yapmaya çalışmıyorum çünkü biri yaptı adı facebook face nin fikri tasviri zaten yerli şahsım tarafından düşünül müş bir projenin bunu yapa bilecek düzeyde olan bir yazılımcı tarafından yapılması dır facebook hiç sevmem buyüzden şimdi sen tutmuş caçma sapan beş para edtmez nette bedavaya sunulan bir amatör php scprit bulmuş yerli face diyorsun ! 50 bilemedin 90 $ lik scpritler var daha bir cazibeli. saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme