Şimdi Ara

CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
4
Favori
102.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla burak benim yerime anlatmış.1cm plexinin zamanla sızdıracağını düşünmüyorum.Özel plexi yapıştırıcısı haricindede silikon kullandım.Bu kloroform denen zıkkım acayip güçlü.Sanırım plastik ile reaksiyona giriyo ve kaynıyo.Ben kırmak için bile büyük güç kullanmak zorunda kalmıştım.(denemelerim sırasında)Yani ihtimal dahilinde değil bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha -- 1 Temmuz 2005, 4:05:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: baha

Valla burak benim yerime anlatmış.1cm plexinin zamanla sızdıracağını düşünmüyorum.Özel plexi yapıştırıcısı haricindede silikon kullandım.Bu kloroform denen zıkkım acayip güçlü.Sanırım plastik ile reaksiyona giriyo ve kaynıyo.Ben kırmak için bile büyük güç kullanmak zorunda kalmıştım.(denemelerim sırasında)Yani ihtimal dahilinde değil bence..

+1
  • walla King_Arthur plexy işiciliği size ait ise doğrudur o kutudan mikrop bile çıkmaz
  • şu ara gazlarla farklı denemeler yapıyorum.Şu ana kadar piyasadaki bütün gazları kullandım heralde Şimdi ise propanlı bir karışım deniyorum.Bakalım ne yapacaz.Bu yanıcılar beni çok korkutuyo Sistemin içinde bi patlama olası değil aslında.Zira yakıcı olan oksijen sistemin içinde olmadığı için gaz parlayamaz...Ancak bi kaçak haline bu kardeşiniz gümbürtüye gidebilir ehehe.Tabi işimi garantiye alacam.BU arada bu propan çok pis kokuyo

Bitsin iş öle koyayım dedim ama dayanamadım
     CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha -- 1 Temmuz 2005, 21:57:28 >

• kardeş dehşet olmuş offff....

ellerine sağlık....ve bütün maliyeti bir açıklasana....ve banada bir tane yapabilir miyiz???
  • valla dostum maliyetini duymak bile istemessin emin ol ancak şimdi bir tane daha yapsam daha farklı rakkamlar çıkacaktır.Denemeler vs..Deli masraf yaptım.Sadece gazlara 200 milyon harcamışımdır.Şu iş bitse eve bi 30000 bin btu luk bir klima sistemi yapmayı düşünüyorum. ehehe kayış koptu...Ama elimden gelen yardımı yaparım...
  • Bi tane daha yapsan ne kadar tutar bana da yaparmısın?
  • quote:

şu ara gazlarla farklı denemeler yapıyorum.Şu ana kadar piyasadaki bütün gazları kullandım heralde Şimdi ise propanlı bir karışım deniyorum.Bakalım ne yapacaz.Bu yanıcılar beni çok korkutuyo Sistemin içinde bi patlama olası değil aslında.Zira yakıcı olan oksijen sistemin içinde olmadığı için gaz parlayamaz...Ancak bi kaçak haline bu kardeşiniz gümbürtüye gidebilir ehehe.Tabi işimi garantiye alacam.BU arada bu propan çok pis kokuyo

Bitsin iş öle koyayım dedim ama dayanamadım

Kutu üzerindeki resmi görünce dayanamadım

RİSE LORD VADER diyesim geldi

• gaza geldim bende yapcam

süper olmuş
  • @FATALcan Teşekkür ederim.Umarım daha güzelini yaparsın
    @lodumulu seri üretime yönelik bir tarasımım yok henüz.Ama bu tarz özel siparişleri değerlendirmeye başladım.Zira senin gibi biri 1-2 arkadaş daha istedi.Yardımcı olmaya çalışıyorum..Özelden konuşalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha -- 3 Temmuz 2005, 14:41:46 >
  • Bir çalışma bu kadar muazzam olur gercektende...emeğine sağlık...

Ayrıntılı benchleri bekliyorum ben
  • @{PeGaSuS}

Teşekkür ederim.Eksik olma.Ekran kartım hala gelmedi.Vereli 20 gün oldu.O gelmedende hiç bişey yapamıyorum elimi ayağımı bağladı.İşlemcimde çok iyi sayılmaz.Şu senin san diegoyu kap gel bi kökleyelim ama birlikte uyarsa
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

dünya standartları efektif yalıtım için poliüretanın yoğunluğunun 40-42 kg/m3 yoğunlukta olması gerektiğini belirtir. eğer köpüğü açıkta kurumaya bırakırsanız yoğunluk 4-5 kg/m3'ü geçmez. (ki fotoğrafdan görebildiğim kadarıyla baha'nınki bile kötü kalite poliüretan olmuş). sanayi tibi poliüretan panellerde pres kalıplar ile poliüretan hazırlanır; 30 derece sıcaklıkta 5-6 cm kalınlağındaki paneller kabaca 25 dakikada full donar. marketten alınan poliüretan köpüklerin de baha'nın yaptığı gibi kapalı kap içerisine sıkarak yalıtım yapılması gerekir.

köpük möpük fazla uğraşmak istemeyenler silikon üzerine ince strafor dilimleri yapıştırarak deneyebilir.

Bu bilgileri doğrulayamadım daha teknik bilgi ve kaynak sunarsan yaralı olabilir pol... 40kg/m3 çok yoğun gibi geldi bana.Zira gözlemlediğim , ısı yalıtım maddelerinin yoğun olmadığı.Yalıtım malzemesinin içinde oluşan minik hava boşluklarının izlolasyona + etki edeceği kanısındayım.Ama bu poli çok iyi iş görüyo.

üretilen hemen hemen tüm poliüretan paneller 40-42 kg/m3 yoğunlukta olur (hoş bildiğim kadarıyla özel yalıtım durumları için 100 kg/m3'e kadar üretiliyordu). (artı not: 40 kg/m3 density göze kulağa büyük bir rakam gelse de, suyun yoğunluğunun 1000 kg/m3 olduğu düşünüldüğünde rakam daha kolay kıyaslanabilir)

bu arada poliüretan içerisinde hava olması ısı transferini kötüleştirir. havanın conductivity (k) değeri 0.16 iken 40 kg/m3 yoğunluktaki poliüretanın k değeri 0.17'dir (ısı yalıtkanlığında düşük değer daha iyi), ancak hava akışkan olduğundan işin içine convection girer, bu da havayı kötü bir bir yalıtkan yapar. kısaca havanın izolasyon malzemesi arasında boşluk oluşturacak şekilde kalması iyi bir olay değil. (laf açılmışken bakırın k değeri 2712, aliminyumun 1000 civarları; bakır daha iyi iletken dememizin matematiksel durumu)

(ingilizce tabirler için kusra kalınmasın, türkçelerini bilemiyorum (nasıl diyorlar sizde, ben iyi konuşamamak))

• Yav pol takıldın şu effektif yalıtım standartı olayına kurtaramadın kendini..Benim kullandığım yer gibi bir yere katı yalıtım maddeleri ile dolgu yapmak çok çok zor.Ve emin ol benimkinden daha kötü netice verecektir.Zira tam dolduramassın içini.Benim yaptığım sadece bir deneme bloğu idi.BU poli köpüğün yoğunluğuda 25 kg/metre3 hiç fena sayılmaz ha?Çok da iyi iş çıkardı emin ol.Bilgiler için sağol.Uğraşmışın...
  • ehah yok zaten geçen sene rebesantra blok izolasyonu konusunda birşeyler sormuştu, en efektif çözüm olarak bir kaba bloğu koy, içine köpüğü sık kurumaya bırak demiştim. aklın yolu bir yani.

biz poliüretan panel basarken 40 kg/m3 yoğunluğa ulaşabilmek için devasa presler kullanıyoruz, ev kullanıcısı veya atölyeler için mümkün olmayan ekipmanlar sonuçta. yalıtımın iyi yada kötü olduğunu da sadece kullanan bilebilir, burdan kötü olmuş iyi olmuş demem reel yalıtımı etkilemiyor; kullanan tecrübe ediyor netekim. benimki muhabbete parantez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoL--E 2½ -- 3 Temmuz 2005, 16:02:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

ehah yok zaten geçen sene rebesantra blok izolasyonu konusunda birşeyler sormuştu, en efektif çözüm olarak bir kaba bloğu koy, içine köpüğü sık kurumaya bırak demiştim. aklın yolu bir yani.

biz poliüretan panel basarken 40 kg/m3 yoğunluğa ulaşabilmek için devasa presler kullanıyoruz, ev kullanıcısı veya atölyeler için mümkün olmayan ekipmanlar sonuçta. yalıtımın iyi yada kötü olduğunu da sadece kullanan bilebilir, burdan kötü olmuş iyi olmuş demem reel yalıtımı etkilemiyor; kullanan tecrübe ediyor netekim. benimki muhabbete parantez.

+1
  • Çok güzel ya baştan sona okudum helal olsun işte bu yurdum insanı kafaya taktımı yapar valla.
  • dodda sürekli kompresör açık, ısıyı istediğin düzeyde tutamıyosun. Allah ne verdiyse gidiyo chiller günlük kullanım için daha ideal. hem ses hem elektrik açısından , hemide istediğin sıcaklıkta ayarlayabiliyon. paranın gözü kör olsun
  • venice 3000+ ile ufak bi deneme daha Sanırım forumda 3000+ ile 3000mhz yi geçen olmamıştı

• Bahacığım sana daha iyi işlemci lazım...forumda hava ile 3ghz yapan işlemciler vardı venıce...(3200 onlar..oldumu)

onlardan birine bağlıcan bu aleti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi {PeGaSuS} -- 11 Temmuz 2005, 1:33:26 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.